HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 06 MAYIS 2021, PERŞEMBE

Halil İbrahim Sofrası

06.07.2001 00:00:00
Nohutlu bamya

MALZEMELER

* 100 gr kuru bamya (2 saat önceden ıslatılmış)

* 1/2 kuş başı dana eti

* 2 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatılmış)

* 2 domates

* 2 adet yeşil biber

* 2 kaşık margarin

* 1/2 limon suyu

* 1 çorba kaşığı dolu nane

* 1 diş sarımsak

* 1 baş soğan

HAZIRLANIŞI

Yağ tencerede hafifçe eritilir. Et, ince doğranmış yeşil biber, 1 diş sarımsak, ince doğranmış soğan birkaç kez çevrilir. Domates rendelenmiş olarak ilave edilir. 1-2 taşım kaynatılır. Nohutlar ilave edilir. Tencereye 3 su bardağına yakın su konularak nohutlar yarı pişmiş duruma getirilir. Bamya ve limon suyu ilave edilir. Nohut ve bamya suyunu çekene kadar pişirilir. İneceğine yakın üzerine bol nane dökülür.


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.