Havuç kurabiyesi
Malzemesi (4 kişilik)
5,5 su bardağı un
2,5 su bardağı rendelenmiş havuç / 250 gr. margarin /
1 su bardağı pudra şekeri / 1 adet yumurta / 1 paket kabartma tozu
Arasına: Çilek reçeli 1 çay bardağı / dövülmüş antepfıstığı
Üzerine: Pudraşekeri
Hazırlanışı
Unu, rendelenmiş havucu derin bir kaba aktarın. Margarin, pudraşekeri, yumurta ve kabartma tozunu ekleyip, iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan birkaç adet beze koparıp, merdaneyle açın. Ağzı geniş bir su bardağı ile 28 adet yuvarlak kesin. Yuvarlaklardan 14 adetine, göz ve ağız şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Pişen sade yuvarlakların üzerine reçel sürün ve yüz şeklindeki yuvarlakları üzerine kapatın. Gözlerine antepfıstığı, üzerlerine de bol pudra şekeri serpip, servis yapın.
Malzemesi (4 kişilik)
5,5 su bardağı un
2,5 su bardağı rendelenmiş havuç / 250 gr. margarin /
1 su bardağı pudra şekeri / 1 adet yumurta / 1 paket kabartma tozu
Arasına: Çilek reçeli 1 çay bardağı / dövülmüş antepfıstığı
Üzerine: Pudraşekeri
Hazırlanışı
Unu, rendelenmiş havucu derin bir kaba aktarın. Margarin, pudraşekeri, yumurta ve kabartma tozunu ekleyip, iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan birkaç adet beze koparıp, merdaneyle açın. Ağzı geniş bir su bardağı ile 28 adet yuvarlak kesin. Yuvarlaklardan 14 adetine, göz ve ağız şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Pişen sade yuvarlakların üzerine reçel sürün ve yüz şeklindeki yuvarlakları üzerine kapatın. Gözlerine antepfıstığı, üzerlerine de bol pudra şekeri serpip, servis yapın.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.