Patates tavası(4 kişilik)Malzemeler:* 1 kg patates* 500 ml (2 su bardağı) zeytinyağı ya da ayçiçek yağı* 1 çay k. tuzHazırlanması:Patatesleri soyup, 5-6 cm boyunda , 1 cm x 1 cm boyutlarından kalın kibrit biçiminde kesin. Bol suda yıkayıp, iyice kurulayın. Bir tencereye zeytinyağı ya da ayçicek yağını koyun. Patatesleri yağda kızartmak için yağı 170 °C'ye getirip, kızdırın.Yağın yeterince kızdığını anlamak için, tencerenin içine küçük küp biçiminde kesilmiş bir ekmek parçası atın. Ekmek tencerenin dibine çökmeden yağın yüzeyine çıkıyor ve beş saniye içinde renk almaya başlıyorsa yağ yeterince kızgın demektir. Patatesleri tencereye fazla doldurmadan, orta kızgınlıktaki yağda, renk almadan hafifçe kabuk tutup yumuşamaya başlayıncaya kadar haşlayın. Bu patatesleri tencereden süzdürerek alıp bir kaba aktarın. Bir kenarda soğumaya bırakın. Patatesler soğuyunca, yağı 190 °C'ye getirip ısıtın. Patatesleri kızgın yağda, yine küçük partiler halinde atıp, bu kez sert bir kabuk bağlayıp, nar gibi oluncaya kadar kızartın. Kızarmış patatesleri delikli kepçe ile fazla yağlarını süzdürerek tencereden kağıt havlu üzerine alıp üzerlerinde kalan yağıda süzdürün sıcak iken tuzunu üzerine serpin. Patates tavasına, patateslerin kıtırlığını kaybedip yumuşamaması için üstünü örtmeden sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun