logo
02 HAZİRAN 2025

Halilhodziç: Kaybedecek birşeyimiz yok

01.12.2005 00:00:00
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, Fenerbahçe deplasmanına beyaz bayrak ile gitmeyeceklerini söyledi.

Halilhodziç, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 2 ay önce Fenerbahçe'nin ligin en iyi takımı olduğunu söylediğini anımsatarak, ''Trabzonspor'un da her maçı derbi niteliğinde geçiyor. Orada kaybedecek hiçbir şeyimiz yok, ama yenersek çok şey kazanacağımızı biliyoruz. Fenerbahçe deplasmanına beyaz bayrak ile gitmiyoruz'' dedi.

Oyuncularıyla Fenerbahçe maçıyla ilgili konuşmalar yaptığını dile getiren Halilhodziç, ''Fenerbahçe maçında başarılı bir sonuç almak için en iyi oyunumuzu oynamak zorundayız. Hem ofansif hem defansif olarak oyun bakımından iyi şeyler yapmak zorundayız'' diye konuştu.

Fenerbahçe'nin kadrosu genişFenerbahçe'nin geniş bir kadrosunun bulunduğunu ve eksik oyunculardan etkilenmeyeceğini ifade eden Halilhodziç, şöyle konuştu:  ''Kalite ve sayı olarak geniş bir kadroları var. Bizim ise baya sorunlarımız var. 3-4 oyuncumuz hasta. Erdinç ve Volkan'ın da hafif sakatlıkları var. Yattara eşinin doğum yapmasından dolayı Belçika'ya gitti. İdmanlarda yer almadı. Eşinin durumu için de endişeliydi. Nasıl döneceğini bilmiyoruz. Taktik olarak da hem ofansif hem defansif olarak 2 çeşit çalışmalar yaptık. Bunun için idmanları basına kapadık. Trabzon'da olanlara inanıyoruz, ama İstanbul'dan gelen misafirler vardı. Emin olmak için idmanları kapadık.''      Büyük bir hamle yapmak zorundaydımHalilhodziç, Diyarbakırspor maçında Trabzonspor'a yakışır olmayan bir sonuç aldıktan sonra yönetim kurulunun genel kurul kararı aldığını ve bundan sonra kulüpte garip bir hava oluştuğunu belirterek, ''Ben de bu havayı hissettim. Kulüpteki boşluktan dolayı bazı şeyler oluşmaya başlamıştı. Disiplinsizlik yönünden böyle bir hamle yapmak zorunda kaldım'' dedi.

Herkes sorumluluğunu bilmeliÇaykur Rizespor maçından önce yaptığı basın toplantısının yankı uyandırdığını kaydeden Halilhodziç, ''Kulübe geç gelen ve bunları bildirmeyen kulüp personeli vardı. Kulüpte çalışan herkes sorumluluk almak zorundadır. Hepimiz profesyoneliz ve bu işten para kazanıyoruz. Oyuncuların büyük bölümü dürüstçe ve disiplinli bir biçimde hareket ediyorlar. Ceza alan oyuncular, kendi kendilerini uzaklaştırdılar. Daha sonradan özür dilediler. Bu süreçte gelişmelere bakacağız'' diye konuştu.      İdmandan önce yemek yiyen oyuncular var Halilhodziç, takımda bir çok şeyi değiştirmeye çalıştığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ben bazı futbolcuların sigara içtiğini duyuyorum. Türkiye'de çoğu teknik direktörün bu kulağından girer ve çıkar, ama ben oyuncuma telkinde bulunmak durumundayım. Sigaranın ona ne kadar zarar verdiğinin bilimsel açıklamasını yaparım. Kapasitesini düşürdüğünü, kaslarına zarar verdiğini ve kariyerini etkilediğini söylerim. Daha sonra futbolcu da işlerine geleni alır. İdman dışında ne yaptıklarını bilemem. Ben onlara hem hocalık hem polislik yapamam. Bu konuda, beslenme, uyku ve özel yaşantı konusunda bir seminer hazırlıyoruz. İdmandan bir saat önce yemek yiyen futbolcu var. Bazı şeylerin değişmesi için zamana ihtiyaç var. Bunların yanında pozitif şeyler, profesyonel hareket eden oyuncular da var.''

Takımda grupların oluşmaması lazımBir gazetecinin, ''takım içinde konuşmayan oyuncular var. İsterseniz size isim dahi verebilirim'' şeklindeki sorusuna da Halilhodziç, şu yanıtı verdi: ''Söyleyemeyeceğim çok şey biliyorum. Takım olabilmek için önce grubun oluşması lazım. Uyum sağlamayan oyuncular var. Bu kimin hatasıdır söylemek istemiyorum. En kötü ihtimalle birbirlerine saygı duyan, galibiyet mantalitesi olan bir takım oluşturmak istiyoruz. Paris Saint Germain'deyken de gruplaşma olmuştu. Ben dikkat etmedim ve başarısız sonuçlar aldık. Bu konuda tecrübem var. Başkandan malzemecisine kadar birliktelik içinde olmak zorundayız. Bu şekilde güçlü bir Trabzonspor oluşabilir ve iyi sonuçlar gelebilir. Trabzonspor'un evinin temelleri bunlar. Sonra temeller üzerine katlar çıkar. Sonuçlar için saha içinde ve saha dışında iyi hazırlanmak gerek. O zaman Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı yakalayabiliriz.''TRABZONSPOR'UN ZOR AYITurkcell Süper Ligi'nde zor günler geçiren Trabzonspor'da, Aralık ayı içinde ligdeki geleceğini yakından etkileyecek önemli gelişmeler yaşanacak. Trabzonspor'da Aralık ayı içinde kulübün geleceğini yakından ilgilendirecek önemli gelişmeler yaşanacak. Yapılacak seçimli genel kurul sonrası başkanlık koltuğuna kimin oturacağı netlik kazanırken, aynı ay içinde Fenerbahçe ve Beşiktaş'la yapılacak iki önemli derbi müsabakası da şampiyonluktan oldukça uzaklaşmış durumdaki bordo-mavililerin bu sezonki durumunu tayin edecek. 2 Aralık Cuma günü deplasmanda lider Fenerbahçe ile karşılaşacak Trabzonspor, bu maçta elde edeceği iyi bir neticeyle bu sezon oldukça üzdüğü taraftarının yüzünü güldürmeyi hedefliyor. Daha sonra 18 Aralık tarihindeki Seçimli Genel Kurul'da kulübün yeni başkanı belirlenecek. Bordo-mavililer aynı günün akşamı ise deplasmanda Beşiktaş'la zorlu bir lig mücadelesine çıkacak.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Süper Lig'de 2024-2025 sezonu sona erdi
İşte Avrupa kupalarına katılacak takımlar
Vahşeti genişletme talimatı
'Tüm araçları kullanın'
İstanbul'un enflasyonu açıklandı
Enflasyon Mayıs ayında yüzde 46,57 oldu
Bingöl'de deprem
4,4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu
Antalya'da 174 turistik tesis mühürlenecek
Ruhsatları askıya alınmıştı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Uzmanı rakamı açıkladı
İşte suç ve yeni cezaları
10. Yargı Paketi komisyondan geçti
PSG, Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu
Paris sokakları savaş alanına döndü
İsrail-ABD güdümlü yardımlar ölüm tuzağına dönüştü
En az 30 Müslüman öldü, 115 Müslüman yaralandı
Suriye yönetimine mali destek
Memur maaşlarını o iki devlet ödeyecek
Gezi Parkı olaylarının yıldönümü
Taksim demir ağlarla örüldü
PSG tarihindeki ilki tarihi bir skorla kazandı
PSG, Şampiyonlar Ligi şampiyonu
ABD'nin ateşkes önerisine Hamas: ‘10 esir serbest bırakılacak’
ABD: ‘Hamas’ın yanıtı kesinlikle kabul edilemez’
Fenerbahçe, sezonu galibiyetle kapattı
Maç istifa sesleriyle başladı
Marmaray'da çocuklarının yanında darbetmişti
Tutuklandı
Süper Lig'de 2024-2025 sezonu sona erdi
İşte Avrupa kupalarına katılacak takımlar
Vahşeti genişletme talimatı
'Tüm araçları kullanın'
İstanbul'un enflasyonu açıklandı
Enflasyon Mayıs ayında yüzde 46,57 oldu
Bingöl'de deprem
4,4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu
Antalya'da 174 turistik tesis mühürlenecek
Ruhsatları askıya alınmıştı
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Uzmanı rakamı açıkladı
İşte suç ve yeni cezaları
10. Yargı Paketi komisyondan geçti
PSG, Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu
Paris sokakları savaş alanına döndü
İsrail-ABD güdümlü yardımlar ölüm tuzağına dönüştü
En az 30 Müslüman öldü, 115 Müslüman yaralandı
Suriye yönetimine mali destek
Memur maaşlarını o iki devlet ödeyecek
Gezi Parkı olaylarının yıldönümü
Taksim demir ağlarla örüldü
PSG tarihindeki ilki tarihi bir skorla kazandı
PSG, Şampiyonlar Ligi şampiyonu
ABD'nin ateşkes önerisine Hamas: ‘10 esir serbest bırakılacak’
ABD: ‘Hamas’ın yanıtı kesinlikle kabul edilemez’
Fenerbahçe, sezonu galibiyetle kapattı
Maç istifa sesleriyle başladı
Marmaray'da çocuklarının yanında darbetmişti
Tutuklandı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.