logo
15 HAZİRAN 2026

Hamilton, Schumacher'in peşinde

Büyük Britanyalı pilot Hamilton, Fangio ve Schumacher'den sonra Formula 1'de 5 şampiyonluk kazanan 3. isim oldu

29.10.2018 00:00:00
Hamilton, Schumacher'in peşinde
Hamilton, Schumacher'in peşinde
Mercedes'in Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 5 şampiyonluğa ulaşan 3. isim oldu.

2018 Formula 1 sezonunun ana hikayesini oluşturan "5. şampiyonluğa kim ulaşacak" sorusu yanıtını buldu. Lewis Hamilton, Ferrari pilotu Sebastian Vettel ile girdiği şampiyonluk mücadelesini, 2017'de olduğu gibi sezonun ikinci yarısındaki performansıyla kazandı. Hamilton, soğukkanlı ve olgun sürüşüyle rakibini bir kez daha alt etti. Ferrari ise 2007'den beri süre gelen şampiyonluk hasretini, Vettel'in pilotaj, stratejistlerin tercih ve mühendislerin otomobili geliştirmedeki hataları yüzünden bu yıl da dindiremedi.

Meksika Grand Prix'sini 4. sırada bitirmesine rağmen geçen sezon olduğu gibi son iki yarış öncesi şampiyonluğu garantileyen Hamilton, Juan Manuel Fangio ve Michael Schumacher'den sonra F1 tarihinde bu başarıya 5. kez imza atan 3. sporcu olarak kayıtlara geçti. Şampiyonada 2008, 2014, 2015 ve 2017'nin ardından 5. kez mutlu sona ulaşan 33 yaşındaki Hamilton, "Formula 1'de en fazla şampiyonluk yaşayan pilotlar" listesinde Fangio'yu yakaladı. Sıralamanın zirvesinde 7 şampiyonluğu bulunan Schumacher yer alıyor.

Raikkonen'in rekorunu kırdı

2016 Japonya Grand Prix'sinden bu yılki Çin Grand Prix'sine kadar üst üste 28 yarış boyunca puan alan Hamilton, Kimi Raikkonen'e ait rekorun yeni sahibi oldu. Aracındaki arıza yüzünden yarış dışı kaldığı Avusturya Grand Prix'sine kadar rekoru 33 yarışa çıkaran Büyük Britanyalı pilot, hızlı olduğu kadar istikrarlı olduğunu da gösterdi.

Gelecek sezon Alfa Romeo Sauber takımında yarışacak Raikkonen, 2012 Bahreyn Grand Prix'sinden 2013 Macaristan Grand Prix'sine kadar çıktığı 27 yarışta puan almıştı. Formula 1'e adım attığı 2007'den itibaren mücadele ettiği 12 sezonda da yarış kazanmayı başaran Hamilton ayrıca bu alandaki rekorun sahibi Schumacher'e de bir adım daha yaklaştı. Schumacher, 1992'den 2006'ya kadar art arda 15 sezon boyunca en az bir yarış kazanmıştı.

Pole sayısını 81'e çıkardı

17 İtalya Grand Prix'sinde kariyerinin 69. pole pozisyonuna imza atarak Schumacher'in rekorunu ele geçiren Hamilton, bu yıl da sıralama turlarının en başarılı ismiydi. Bitime iki yarış kala 81 pole pozisyonu bulunan Hamilton'ı, bu alanda Schumacher (68) ve Ayrton Senna (65) takip ediyor. Sıralama turlarında 55 kez en iyi dereceyi yapan Vettel ise 4. sırada yer alıyor.

Schumacher'in peşinde

Formula 1 kariyerinde bugüne dek 71 yarış kazanan Hamilton, 91 birinciliği bulunan Schumacher'i takibini sürdürüyor. En fazla F1 yarışı kazanan pilotlar sıralamasında Schumacher ve Hamilton'ın ardından Vettel (52), Alain Prost (51) ve Senna (41) geliyor. Mercedes'in, köklü kural değişikliklerinin yapılacağı 2021'e kadar zirveye oynamaya devam edebileceği düşünülürse Büyük Britanyalı pilotun, bu rekoru kırması da olası gözüküyor.

İlk şampiyonluk 2008'de

Profesyonel kariyerine 2001'de başlayan Hamilton, 2002'de Formula Renault 2, 2005'te Formula 3 ve 2006'da ise GP2 serisinde şampiyonluklar elde etti. 2007'de McLaren-Mercedes takımıyla anlaşan Hamilton, sezonun ilk mücadelesi Avustralya Grand Prix'sinde kürsünün 3. basamağında yer alarak dikkati çekti. Hamilton, şampiyonadaki ilk zaferine ise 2007'deki Kanada Grand Prix'sinde ulaştı.

Hamilton, Formula 1'deki ilk sezonunda üst üste 9 kez podyumda yer alan ilk çaylak pilot olarak da kayıtlara geçti. Formula 1'deki ilk şampiyonluğunu ise 2008'de kazanan Büyük Britanyalı sürücü, sezonu Felipe Massa'nın 1 puan önünde tamamlayarak mutlu sona ulaşmayı başardı.



Atlanta'da tarihi direniş!

2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu açılış mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden son Avrupa şampiyonu İspanya, tarihinde ilk kez bu arenada boy gösteren Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kaldı

15.06.2026 21:22:00
Haber Merkezi
Atlanta'da tarihi direniş!
Atlanta'da tarihi direniş!
2026 FIFA Dünya Kupası H Grubu açılış mücadelesinde turnuvanın en büyük favorilerinden son Avrupa şampiyonu İspanya, tarihinde ilk kez bu arenada boy gösteren Yeşil Burun Adaları ile golsüz berabere kaldı.

Atlanta'daki Mercedes-Benz Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi ve futbol tarihinin en büyük sürprizlerinden birine sahne oldu.



Teknik direktör Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, maçın ilk düdüğünden itibaren oyunu tamamen rakip yarı alana yıktı. Mücadele boyunca yüzde 74'lük topla oynama oranı yakalayan ve rakip kaleyi tam 23 şutla ablukaya alan Boğalar, aradığı golü bir türlü bulamadı.

İkinci yarıda Lamine Yamal, Dani Olmo ve Nico Williams gibi yıldızların da oyuna dahil olması İspanya'nın hücumdaki şanssızlığını kırmaya yetmedi.

39 Yaşındaki Vozinha Devleşti



Tarihinin ilk Dünya Kupası maçına çıkan Afrika temsilcisi Yeşil Burun Adaları ise sahada adeta bir savunma dersi verdi. Maçın kahramanı, yaptığı 8 net kurtarışla kalesinde devleşen 39 yaşındaki tecrübeli kaleci Vozinha oldu.

İspanyol forvetlerin net pozisyonlarında geçit vermeyen deneyimli eldiven, alınan tarihi 1 puanın baş mimarı ilan edildi. Bitiş düdüğünün ardından Yeşil Burun Adalı futbolcular sahada büyük bir sevinç yaşarken, kaleci Vozinha'nın gözyaşları maça damga vurdu.

Bu sonuçla iki takım da 2026 Dünya Kupası macerasına 1'er puanla başladı. Grubun ikinci maçlarında İspanya, Suudi Arabistan karşısında telafi arayacak. Yeşil Burun Adaları ise turnuvadaki tarihi yürüyüşünü sürdürmek için sahaya çıkacak.

IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele

Süper Lig'in eriyen yayın gelirlerine karşı ezeli rakipler tarihi bir hamle için birleşme kararı aldı...  Galatasaray ve Fenerbahçe, kaçak yayın darbesini bitirmek için ortak "Anti-IPTV" platformu kuracak. 2027 ihalesi öncesi TFF'ye rest çekerek gücü eline alacak!
 

15.06.2026 14:26:00
Haber Merkezi
IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele
IPTV devleri birleştirdi! Fenerbahçe ve Galatasaray el ele
Türk futbolunun en büyük kan kaybı olan "yayın gelirlerinin erimesi" krizine karşı ezeli rakipler tarihi bir hamle için birleşiyor. 2017 yılındaki 500 milyon dolarlık zirve döneminden sonra, günümüzde 170-180 milyon dolar bandına kadar gerileyen Süper Lig yayın değerini kurtarmak için Galatasaray ve Fenerbahçe ortak hareket etme kararı aldı.






YENİ YAYINCIYA DESTEK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in fitilini ateşlediği bu çıkışla birlikte iki dev kulüp, pastayı büyütmek için radikal stratejileri Aziz Yıldırım'la beraber masaya yatırdı. Bu ortaklığın en somut ve ilk adımı, yayın gelirlerini baltalayan kaçak yayınlara karşı kurulacak ortak "Anti-IPTV" platformu olacak.






KORSAN YAYINLA SAVAŞ

İki kulüp; kendi siber güvenlik partnerlerini, dijital ordularını ve hukuk departmanlarını birleştirerek korsan yayınla savaşacak. Resmi yayıncının abone kaybetmesini önleyecek bu hamleyle, yayın ihalesine girecek firmaların elinin rahatlatılması ve tekliflerin yukarı çekilmesi hedefleniyor.






GS-FB TV+ MÜMKÜN MÜ?

Kulüpler ayrıca TFF Yayın İhale Komisyonu'nda ortak bir "blok güç" oluşturarak yıllık 250-300 milyon dolar taban fiyatın altındaki teklifleri kabul etmeyeceklerini gerekirse maça çıkmama restiyle gösterecek.

Mevcut merkezi havuz sisteminin hukuken kırılamadığı senaryolarda ise "GS-FB TV+" adıyla ortak bir dijital platform (OTT) kurmak, yayın haklarını doğrudan Amazon veya Apple gibi küresel devlere satmak gibi alternatifler de masadaki yerini koruyor.






OCAK-MART ARASI YENİ İHALE

Bu stratejik hamlenin şimdiden gündeme gelmesi ise tamamen bir zamanlama stratejisi. Mevcut yayıncı beIN Sports ile yapılan 182 milyon dolarlık sözleşmenin son yılına (2026-2027 sezonu) girilirken, TFF'nin yeni yayın ihalesi 2027 yılının Ocak-Mart ayları arasında gerçekleştirilecek.

Ezeli rakipler, önümüzdeki kış yapılacak bu dev ihale öncesinde TFF'ye ve potansiyel alıcılara karşı şimdiden el yükselterek Türk futbolunun geleceğini kendi elleriyle şekillendirmeyi planlıyor.

Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?

Fenerbahçe’de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi 

15.06.2026 14:20:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Aykut Kocaman bugün açıklanacak! Açıklanmazsa neler olur?
Fenerbahçe'de Pazartesi (15 Haziran) yapılacak tarihi yönetim kurulu toplantısında Aykut Kocaman isminin açıklanması bekleniyor. Ancak kulüp kulislerinde bomba etkisi yaratan 'Arne Slot' hamlesi ve Kocaman'ın gelişine bağlı olan Vedat Muriqi transferi, olası bir krizde her an çıkmaza girebilir.






Fenerbahçe'de gözler bugün gerçekleştirilecek kritik yönetim kurulu toplantısına çevrildi. Kulübün yeni sezon yapılanmasını şekillendirecek tarihi zirvede, hem teknik direktörlük koltuğu hem de taraftarı heyecanlandıracak elit santrfor transferleri masaya yatırılacak.






EN GÜÇLÜ ADAY AYKUT KOCAMAN

Oldukça uzun ve kıran kırana geçmesi beklenen toplantıda, yönetim içindeki farklı vizyonlar karşı karşıya gelecek. Teknik direktörlük konusunda masadaki en güçlü aday, Aykut Kocaman. Yönetim kurulunun büyük bir bölümü Kocaman ismi üzerinde uzlaşmış görünse de kulüp kulisleri hareketli saatlere sahne oluyor.






ARNE SLOT İSMİ ÇOK ÖNDE DURUYOR

Barış Göktürk'ün başını çektiği genç yöneticilerin, dünya çapında bir başarı yakalayan Arne Slot (ya da başka bir teknik direktör) ile anlaştıklarını belirterek sürpriz bir yabancı teknik adam hamlesini son dakikada kurulun önüne getirmesi bekleniyor.






MURIQI İSMİ DE AÇIKLANABİLİR

Toplantıdan çıkacak teknik direktör kararı, transfer hamlelerini de doğrudan etkileyecek. Yönetim, Aykut Kocaman ismini resmi olarak açıklar açıklamaz, eski golcüsü Vedat Muriqi transferini de eş zamanlı olarak duyurmayı planlıyor. Ancak genç yöneticilerin arzuladığı yabancı teknik adam formülü kabul görürse, Muriqi transferinin çıkmaza girebileceği ifade ediliyor.






3 TANE ELİT SANTRFOR İSMİ VAR

Sarı-lacivertlilerin as santrfor bölgesi için yürüttüğü dünya çapındaki operasyon da bugünkü zirvenin ana maddelerinden biri olacak. Yönetim, hücum hattını güçlendirmek adına Serhou Guirassy, Dusan Vlahovic ve Pedro gibi elit golcülerin maliyetlerini ve transfer stratejilerini masaya yatıracak. Kulübün geleceğini belirleyecek bu kritik toplantının ardından yapılacak resmi açıklamalar camia tarafından merakla bekleniyor.

İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı

2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti

15.06.2026 13:50:00
İhlas Haber Ajansı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
İsveç ve Fildişi Sahili Dünya Kupası'na galibiyetle başladı
2026 FIFA Dünya Kupası'nda gece oynanan maçlarda İsveç, Tunus'u 5-1 mağlup ederken Fildişi Sahili ise Ekvador'u 1-0 ile geçti.

Dünya Kupası F Grubu'nda İsveç, Tunus ile karşılaştı. Maç boyunca üstün bir performans sergileyen İsveç, rakibini 5-1 mağlup etti.



İsveç'in gollerini 7. ve 90+6. dakikada Yasin Ayari, 30. dakikada Alexander Isak, 59. dakikada Viktor Gyökeres ve 84. dakikada Mattias Svanberg atarken Tunus'un tek golünü ise 43. dakikada Omar Rekik kaydetti.

FIFA 2026 Dünya Kupası E Grubu ilk maçında ise Fildişi Sahili ile Ekvador karşı karşıya geldi. Fildişi Sahili, Amad Diallo'nun 90. dakikada kaydettiği golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Galatasaray'da forma giyen Wilfried Singo ise golde asisti yapan isim oldu.

Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı

15.06.2026 13:46:00
İhlas Haber Ajansı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
Real Madrid, Marc Cucurella'yı kadrosuna kattı
İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid, Chelsea forması giyen İspanyol sol bek Marc Cucurella'yı transfer ettiğini açıkladı.

Real Madrid resmi internet sitesinde İspanyol oyuncunun transferi ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Real Madrid ve Chelsea, Marc Cucurella'nın transferi konusunda anlaşmaya vardı. Cucurella, 30 Haziran 2032 tarihine kadar, altı sezon boyunca kulübümüzün futbolcusu olacak."
Chelsea forması ile 163 maça çıkan Marc Cucurella 9 gol ve 13 asistlik performans sergiledi. 27 yaşındaki sol bek, İspanya Milli Takım formasıyla ise 24 maça çıkarken bu maçlarda 1 gol ve 2 asist katkısı sağladı.

Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya

Sırbistan'da yapılan 2026 CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, dünya rekoruna imza atarak tarihi bir başarı elde etti

15.06.2026 13:40:00
İhlas Haber Ajansı
Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya
Millilerden 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya
Sırbistan'da yapılan 2026 CMAS Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası'nda Türkiye, dünya rekoruna imza atarak tarihi bir başarı elde etti. Milliler, 4 dünya şampiyonluğu, 4 gümüş ve 6 bronz madalya elde etti.



9-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda genç erkeklerde milli sporcu Yusuf Kıvanç Erkan, statik apnea disiplininde dikkat çeken bir performans ortaya koydu. Suyun altında 6 dk. 23 sn. nefesini tutan Erkan, bu derecesiyle dünya rekoru kırdı. Ay-yıldızlı sporculardan Timur Kuru ise 5 dk. 20 sn. nefesini tutarak dünya üçüncülüğü madalyasını aldı.



Milli sporcuların başarıları, şampiyonaya damgasını vurdu. Statik apnea disiplininde genç kadınlarda Ada Olpak, nefesini 4 dk. 37 sn. tutarak dünya şampiyonu olurken Kardelen Çarpar, 4 dk. 24 sn. ile gümüş madalya aldı. 4x50 metre hız apneada Polat Kaan Perçiner, 2 dk. 16 sn. 43 salise ile bronz madalyaya imza attı. 2x50 metre hız apnea genç kadınlarda Irmak Doğruel, 40 sn. 41 salise zamanlamasıyla dünya üçüncüsü oldu. Dinamik apnea disiplininde genç erkeklerde Türkiye, yine madalya kürsüsüne damgasını vurdu. Timur Alp Kuru, 149 metre ile dünya şampiyonu olurken Yusuf Erkan, 139 metre ile dünya üçüncülüğü kürsüsüne çıktı.



Dinamik apnea paletsiz disiplinin genç erkekler klasmanında milli sporcular Ediz Duman, 113,5 metre ile dünya şampiyonu olurken Timur Alp Kuru, 106 metre ile gümüş madalya, Yusuf Erkan ise 103,5 metre ile bronz madalya aldı. Dinamik apnea çift palet müsabakalarında Türkiye, yine aynı başarıyı tekrarlayarak dünyanın en iyi performansını gösterdi. Bu disiplinde Ediz Duman, 160 metrelik mesafesi ile dünya şampiyonu oldu. Yusuf Erkan, 156 metre ile gümüş, Timur Alp Kuru, 135 metre ile bronz madalya alarak ödül kürsüsünde ikinci kez sadece ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırdı ve İstiklâl Marşını okuttu.



TSSF Başkanı Kadir Sağlam, yaptığı açıklamada, "Muhteşem bir başarı. Genç millîlerimizin bayrağımızı dalgalandıran, ülkemizi gururlandıran bu uluslararası rekor ve başarıları Türkiye için tarihi sportif kazanımlardır. Milli sporcularımızı ve antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Gerçekten mutlu ve heyecanlıyız. Kazandığımız bu zaferlerin arkasında çok değerli katkıları olan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak ve Bakan Yardımcımız Hamza Yerlikaya başta olmak üzere Bakanlığımızın tüm çalışanlarına, sualtı sporları camiamız adına teşekkürlerimizi sunarız" diye konuştu.

TSSF Serbest Dalış Milli Takım kafilesi, bu akşam yurda dönecek.

Montella radikal kararlar alıyor

Dünya Kupası'ndaki Avustralya yenilgisinin ardından gruptaki kader maçına çıkacak olan A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella radikal kararlar alıyor

15.06.2026 11:05:00
Haber Merkezi
Montella radikal kararlar alıyor
Montella radikal kararlar alıyor
Dünya Kupası'ndaki Avustralya yenilgisinin ardından gruptaki kader maçına çıkacak olan A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella radikal kararlar alıyor.

Paraguay karşısında mutlak galibiyet hedefleyen İtalyan teknik adam, hem oyun formatını değiştiriyor hem de ilk 11'de neşter vurmaya hazırlanıyor.

Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Avustralya karşısında aldığı 2-0'lık yenilgiyle turnuvaya şanssız bir başlangıç yapan A Milli Takımımız, gelecek cumartesi oynayacağı Paraguay maçına "mutlak galibiyet" parolasıyla çıkıyor.

Gruptan çıkma iddialarını sürdürmek için 3 puandan başka alternatifi olmayan Ay-Yıldızlılar'da, teknik direktör Vincenzo Montella'nın oyun formatında ve ilk 11'de ciddi revizyonlara gitmesi bekleniyor.







ORKUN KÖKÇÜ KULÜBEYE GİDECEK

Montella, Avustralya karşısına kağıt üzerinde 4-2-3-1 dizilişiyle çıktı. Kalede Uğurcan; savunmada Zeki, Merih, Abdülkerim, Ferdi; merkezde İsmail ve Hakan; hücum hattında ise Arda, Orkun, Barış Alper ve en uçta Kerem Yılmaz tercih edildi. Ancak bu formasyon, fizikli ve katı savunma yapan Avustralya karşısında üretim kısırlığına yol açtı. Kerem2in en uçta stoperler arasında yıpranması, kanatların etkinliğini azalttı. Hakan ve İsmail ikilisi, Orkun'un da 10 numara pozisyonunda derine gelmesiyle zaman zaman yaratıcılık alanlarını daralttı.







KENAN YILDIZ BU KEZ 11'DE OLACAK

Paraguay'ın sert, arkada boşluk bırakmayan ve geçiş oyununu iyi oynayan Güney Amerika tarzına karşı İtalyan teknik adamın "Saf Santrforlu" ya da "Mobil 4-3-3" formatına dönmesi muhtemel. Avustralya maçının ikinci yarısının başında (46') Barış Alper'in yerine oyuna giren ve takıma hareketlilik getiren Kenan Yıldız'ın Paraguay maçına ilk 11'de başlamasına kesin gözüyle bakılıyor.







GERÇEK SANTRFOR DENİZ GÜL SAHAYA

Kerem ya da Barış Alper'den birinin kulübeye çekilerek Kenan'ın sol kanatta ana silah olması bekleniyor. Ayrıca ceza sahası içi etkinliğini artırmak adına, son dakikalarda süre alan genç santrfor Deniz Gül'ün ilk 11 ya da erken bir hamle oyuncusu olarak Montella'nın planlarında daha fazla yer alacağı tahmin ediliyor.







YUNUS AKGÜN SÜRPRİZ YAŞANABİLİR

Avustralya maçında 62 dakika sahada kalan Orkun Kökçü'nün yerine giren Yunus Akgün ve o maçta süre bulamayan İrfan Can Kahveci, Paraguay maçının kilit isimleri olabilir. Montella, Arda Güler'i merkeze çekip, sağ kanadı İrfan Can veya Yunus'un yaratıcılığına emanet ederek daha akışkan bir hücum hattı kurgulayabilir.







MERİH VE ZEKİ'YE KULÜBE YOLU GÖRÜNDÜ

Zeki Çelik'in yerine 81'de oyuna giren Mert Müldür, Paraguay'ın kanat akınlarını durdurmak ve hücuma daha fazla genişlik kazandırmak adına sağ bekte formaya daha yakın görünüyor. Savunma göbeğinde ise Merih - Abdülkerim ikilisinin uyumu sürse de, sertlik dozajını artırmak için ozan Kabak veya Samet Akaydın hamleleri de Montella'nın masasındaki diğer alternatifler.







İLK ANDA PARAGUAY MAÇI MUHTEMEL 11'İ

Uğurcan Çakır
Mert Müldür, Ozan Kabak (Samet Akaydın), Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu
İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler (Merkezde)
Yunus Akgün (Barış Alper Yılmaz), Deniz Gül, Kenan Yıldız

Beşiktaş'ta Torelli dönemi!

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, devrim niteliğinde bir hazırlık kampına imza atmaya hazırlanıyor

15.06.2026 10:45:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ta Torelli dönemi!
Beşiktaş'ta Torelli dönemi!
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, devrim niteliğinde bir hazırlık kampına imza atmaya hazırlanıyor.

Klasik antrenman metotlarını rafa kaldıran İtalyan çalıştırıcının, takımı askeri disiplin ve yoğun topla çalışma felsefesiyle yeni sezona hazırlayacağı "Torelli" planının tüm detayları netleşti.







Beşiktaşlı oyuncular yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano yönetiminde sezon öncesi hazırlık kampına girmek için heyecanlı bir bekleyiş içine girdi.

İtalyan basınına bakacak olursa siyah-beyazlı oyuncuları yeni dönemde taktiksel disiplinin ve yoğunluğun üst seviyede olacağı modern bir hazırlık döneminin beklediğini rahatlıkla ön görebiliriz.







ŞOK PRES VE HIZLI PAS

İtalyan basınını incelediğimizde Italiano'nun Beşiktaş'taki sezon öncesi kampı için antrenman felsefesinde klasik, topsuz atletik koşular yerine her şey topla gerçekleştirilecek diyebiliriz.

Kampın ana ezberini ise dar alanda şok pres ve hızlı pas trafiğine dayalı gelişmiş "Torelli" (Rondo) oyunları oluşturacak.







YATAY MAÇLAR SIK OLACAK

Hocanın hedefi kaybedilen topun birkaç saniye içinde reaksiyonla geri kazanılması. Taktiksel esnekliği artırmak için sahanın enlemesine oynatılan "yatay maçlar" ve kaleciyi gizli bir oyun kurucu olarak konumlandıran geriden oyun kurma pratikleri de kampın temel taşları arasında yer alacak.







ORTAK AKŞAM YEMEKLERİ

Antrenmanları kenardan izlemek yerine bizzat sahanın içinde, yüksek sesli komutlar ve yoğun bir enerjiyle yöneten İtalyan teknik adam, saha dışındaki grup dinamiklerine de büyük önem verecek. Takımdaki uyum sürecini hızlandırmak adına kamp dönemlerinde ortak akşam yemeklerini zorunlu kılacak...  Deneyimli hoca, kolektif bilinci saha dışından başlayarak inşa etmeyi deneyecek.







FİZİKSEL SINIR ZORLANACAK

Italiano'nun geçmiş yıllarda geçirdiği kampları İtalyan medyası üzerinden incelediğimizde, Beşiktaşlı oyuncuları yaz zihinsel ve fiziksel sınırların zorlanacağı, yüksek tempolu bir yeni sezon hazırlığının beklediğini söylemek için kahin olmaya gerek kalmayacak.

Portakallar son nefeste yıkıldı!

FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu ilk maçında Hollanda ile Japonya, Dallas Stadyumu'nda nefes kesen bir mücadeleyle 2-2 berabere kaldı

15.06.2026 01:05:00
Haber Merkezi
Portakallar son nefeste yıkıldı!
Portakallar son nefeste yıkıldı!
FIFA 2026 Dünya Kupası F Grubu ilk maçında Hollanda ile Japonya, Dallas Stadyumu'nda nefes kesen bir mücadeleyle 2-2 berabere kaldı.

Nefes kesen mücadelede iki kez öne geçen Hollanda, son dakikalarda gelen Japonya golüne engel olamadı ve iki takım da turnuvaya birer puanla başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklara sahne olsa da iki takım da fileleri havalandıramadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Hollanda, 51. dakikada tecrübeli stoperi Virgil van Dijk'ın kafa vuruşuyla öne geçti.



Golün şokunu çabuk atlatan Japonya, bu gole 57. dakikada Keito Nakamura'nın şık vuruşuyla cevap vererek durumu 1-1'e getirdi.

Hollanda, 64. dakikada Crysencio Summerville'in golüyle maçta yeniden üstünlüğü yakalasa da mücadeleyi bırakmayan Japonya, 89. dakikada Daichi Kamada'nın attığı golle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmayı başardı.



Bu sonuçla gruptaki ilk maçlar sonunda iki takım da hanesine 1 puan yazdırdı.

F Grubu'ndaki bir sonraki maçlarda Hollanda, İsveç ile karşı karşıya gelirken; Japonya ise Tunus karşısında gruptaki ilk galibiyetini arayacak.

Panzerler Dünya Kupası'nda gol oldu yağdı

Almanya, 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçında karşılaştığı Curaçao'yu gol yağmuruna tutarak sahadan 7-1'lik galibiyetle ayrıldı

14.06.2026 22:11:00
Haber Merkezi
Panzerler Dünya Kupası'nda gol oldu yağdı
Panzerler Dünya Kupası'nda gol oldu yağdı
Almanya, 2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçında karşılaştığı Curaçao'yu gol yağmuruna tutarak sahadan 7-1'lik galibiyetle ayrıldı.

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenlediği turnuvanın 5. Grubu'nda oynanan mücadelede "Panzerler", NRG Stadyumu'nda zayıf rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun sergiledi.

Karşılaşma boyunca temposunu düşürmeyen Almanya, bu tarihi skorla turnuvaya 3 puanla başlayarak liderlik koltuğuna oturdu.



Maçın başından itibaren oyun kontrolünü elinde tutan Almanya milli takımı, farkı getiren golleri müsabakanın geneline yaymayı başardı.

Mücadelenin ikinci yarısında vites artıran Panzerler; 68. dakikada Nathaniel Brown, 78. dakikada Deniz Undav ve 88. dakikada Kai Havertz'in attığı gollerle skoru 7-1'e taşıyarak gövde gösterisi yaptı.



Almanya forması giyen Galatasaraylı yıldız futbolcu Leroy Sane, karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Sahada kaldığı 90 dakika boyunca sergilediği etkili performansla göz dolduran tecrübeli kanat oyuncusu, farklı galibiyette önemli rol oynadı.

Grup mücadelesini bu görkemli sonuçla açan Almanya, turnuvadaki ikinci maçında Fildişi Sahili ile karşı karşıya gelecek. Ağır bir mağlubiyet alan Curaçao ise gruptaki şansını devam ettirebilmek adına Ekvador karşısında puan arayacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.