logo
09 MAYIS 2025

Haydar Baş’ın, FETÖ ve yandaşları ile mücadelesi -4-

25.07.2024 00:00:00

3 gündür Merhum Prof. Dr. Haydar Baş'ın verdiği milli mücadeleyi kabaca anlatmaya çalıştım. 

Bugün ise Haydar Baş bu mücadeleyi verirken diğerleri ne yapıyordu, sorusuna birkaç cevap hazırladım. Hatırlayalım:

2004 MGK kararında, "Nurculuk Faaliyetleri ve Fethullah Gülen grubuna" ait kurumların faaliyetlerinin engellenmesi için, "Ağır yaptırımlar getiren yasal düzenlemeler yapılmalıdır, eylem planı hazırlanmalıdır" denilmiş. 

25 Ağustos 2004 tarihli MGK kararının altında, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Dışişleri Bakanı olan Abdullah Gül'ün yanı sıra, beş ayrı bakanın imzası var. Aynı belgeye, MGK üyesi Aytaç Yalman, Özden Örnek, İbrahim Fırtına, M. Şener Eruygur da imza koymuş.

Toplantıda yaşanan bir hadiseyi seneler sonra Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk anlattı; 

"Şener Eruygur, hazirunu selamladıktan sonra cebinden bir kağıt çıkartıp okumaya başlıyor; 'Bu iktidar zamanında cemaatlere şöyle yapıldı, İrtica şöyle hortladı, gericiler şöyle yaptı, gericiler kadrolara şöyle dolduruldu ' derken oradan bir ses yükseliyor 'Kes lan! ' ve toplantı o anda duruyor. Toplantı bitiyor. 'Kes, yeter ' diyen isim Başbakan Erdoğan."

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ise konuya ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada ise "2004'teki MGK kararı hükümet tarafından yok hükmünde kabul edilmiş, hiç bir bakanlar kurulu kararı alınmamış, hiçbir işlem yapılmamıştır" diyordu.

Pensilvanya ziyareti

"Gülen'in konuşmalarının yayınlandığı Herkul.org sitesinin editörü Osman Şimşek, 2000'li yılların başında AKP'nin kuruluş aşamasında, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Pensilvanya'ya gelerek Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini söyledi. 

"Erdoğan yaşadığımız yeri görmüş; kahvemizi içmişti" diyen Şimşek, "Hatta o gün musluklarımız bozuktu; bizimle beraber bahçedeki hortumdan abdest almıştı. 

Yine aynı dönemde Abdullah Gül de teşrif etmiş; hâlâ bizi bağrına basan evimizde, yaşantımıza şahit olmuş ve bizimle aynı safta namaza durmuştu' ifadelerini kullandı." (http://t24.com.tr/haber/fethullah-gulen-erdogani-2006da-ikaz-etmis,253462)

2010 referandum

"Dünyanın dört bir yanından, okyanus ötesinden bu sürece destek veren tüm kardeşlerimi kutluyorum.

Buradan okyanus ötesine mesajlar olduğuna göre, bizim de bu mesajı verenlere bir mesajımızın olması lazım." (Başbakan Erdoğan) (http://t24.com.tr/haber/erdogan-okyanus-otesinden-surece-destek-verenleri-kutluyorum,97974)

2012: 'Dön bitsin bu gurbet'

"Kardeşlerim, gurbet hasrettir. Hasret, bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. 

Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamını yükleniyor. Onun için de biz garipliğe tahammül edemeyiz. Diyoruz ki bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz.

Doğrusu ben şu andaki tavrınızla, evet, hep birlikte bu hasretin bitmesini istiyorum. Öyleyse, bitsin bu hasret! (...) Gurbeti bir kenara, hasreti bir kenara bırakalım, diyorum." (Tayyip Erdoğan'ın 10. Türkçe Olimpiyatları Kapanış Töreninde yaptığı konuşma, 14 Haziran 2012, https://www.youtube.com/watch?v=ZioVJ65g4J0)

Abdullah Gül, Fethullah Gülen için: "Hepimizin hocasıdır, bir bilim adamıdır, muhterem bir hoca efendidir."

Bekir Bozdağ, Türkçe Olimpiyatlarında konuşuyor: "Muhterem Fethullah Gülen hoca efendimize Antalya'dan gönül dolusu selamlar".

Aynı Bekir Bozdağ, Meclis Genel Kurulunda: "Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir" diyordu.

Binali Yıldırım Türkçe Olimpiyatlarında Fethullah Gülen'in şiirini okuyordu.

Numan Kurtulmuş, Gülen'e dön çağrısını yineliyordu.

Bülent Arınç: "Hoca efendi bence siyaset üstü bir insan, bizden daha iyi görebiliyor… Hoca efendi çiçeklerle karşılanacak" diyordu.

Ali Babacan, Türkçe Olimpiyatlarında Gülen'i övüyordu.

Egemen Bağış, Fethullah Gülen'i bir öncü ve kahraman olarak tanımlıyordu.

Süleyman Soylu: "Aynen 28 Şubat gibi, aynı 12 Eylül öncesi gibi senaryodur. Derin devlet harekete geçti. Cemaati döverek, cemaate saldırarak, Türkiye'nin değişim yönünü etkilemeye çalışıyorlar" diyordu.

AKP milletvekili Abdurrahman Kurt: "Cemaat ile birlikte askeri vesayete karşı işbirliği yaptık" diyordu.

Şimdi hepsi Gülen ve yapılanmasını lanetliyor.

Bakalım hesap gününde kim ne diyecek?

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Aydın / diğer yazıları
ABD büyükelçisinden 'Husilerle anlaşma' açıklaması
"İsrail'den izin almak zorunda değiliz"
Hindistan-Pakistan gerilimi, ABD'yi ilgilendirmiyormuş!
ABD Başkan Yardımcısı Vance açıkladı
ABD, Yemen'e 15 Mart'tan bu yana 1712 saldırı düzenledi
Bunlara 131 saldırıyla cevap verildi
Özel'den Özdil'e tepki
Armut gibi yürüyor demişti
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Allah’a kulluk ve hamd
Sudani ve Erdoğan ortak basın toplantısı yaptı
'Tansiyonu düşürmek için çalışıyoruz'
Süper Kupa formatı açıklandı
4 takımlı mücadele olacak
İşte yeni papa
Vatikan'a Amerikalı papa
Bahar Aksu'nun katili ve suç ortakları tutuklandı
Silahla defalarca ateş ederek öldürmüştü
Gerekçe polise mukavemet
CHP İstanbul İl Başkanı'na hapis talebi
En çok çocuklara zarar veriyor
Gürer: O madde mutlaka yasaklanmalı!
Sosyal medya kullanıcı sayısı artıyor
60 milyona yaklaştı
Duruşma ileri tarihe ertelendi
Ümit Özdağ hastaneye sevk edildi
Pakistan'dan kritik açıklama
'Hint uçaklarını J-10C ile düşürdük'
İmamoğlu’nun X hesabı engellendi
X’in avukatı karara itiraz etti
ABD büyükelçisinden 'Husilerle anlaşma' açıklaması
"İsrail'den izin almak zorunda değiliz"
Hindistan-Pakistan gerilimi, ABD'yi ilgilendirmiyormuş!
ABD Başkan Yardımcısı Vance açıkladı
ABD, Yemen'e 15 Mart'tan bu yana 1712 saldırı düzenledi
Bunlara 131 saldırıyla cevap verildi
Özel'den Özdil'e tepki
Armut gibi yürüyor demişti
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Allah’a kulluk ve hamd
Sudani ve Erdoğan ortak basın toplantısı yaptı
'Tansiyonu düşürmek için çalışıyoruz'
Süper Kupa formatı açıklandı
4 takımlı mücadele olacak
İşte yeni papa
Vatikan'a Amerikalı papa
Bahar Aksu'nun katili ve suç ortakları tutuklandı
Silahla defalarca ateş ederek öldürmüştü
Gerekçe polise mukavemet
CHP İstanbul İl Başkanı'na hapis talebi
En çok çocuklara zarar veriyor
Gürer: O madde mutlaka yasaklanmalı!
Sosyal medya kullanıcı sayısı artıyor
60 milyona yaklaştı
Duruşma ileri tarihe ertelendi
Ümit Özdağ hastaneye sevk edildi
Pakistan'dan kritik açıklama
'Hint uçaklarını J-10C ile düşürdük'
İmamoğlu’nun X hesabı engellendi
X’in avukatı karara itiraz etti
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.