Bezelye Çorbası: Yağ hafifçe kızdırılır. İnce doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak 1-2 defa çevrilerek öldürülür. Üzerine su ilave edilir...
Bezelye Çorbası MALZEMELERYarım kilo dondurulmuş bezelye1 baş soğan1 diş sarımsak2 çorba kaşığı margarin (tereyağı tercih edilir)Yarım limon suyuYarım demek ince kıyılmış maydanoz1 ufak kutu çiğ krema6 su bardağı su
HAZIRLANIŞIYağ hafifçe kızdırılır. İnce doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak 1-2 defa çevrilerek öldürülür. Üzerine su ilave edilir. Maydanoz ve limon suyu da eklenir. 1-2 kez karıştırılıp kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya bezelyeler atılır. 15 dakika kadar arasıra karıştırılarak bezelyeler yumuşayınca ateşin altı kapatılır. Soğuduktan sonra bir el mikseriyle tüm malzeme çekilir ve karıştıra karıştıra krema ilave edilir. 1-2 taşım da bu şekilde kaynatılır. Arzuya göre tuz ilave edilir.
Bezelye Çorbası MALZEMELERYarım kilo dondurulmuş bezelye1 baş soğan1 diş sarımsak2 çorba kaşığı margarin (tereyağı tercih edilir)Yarım limon suyuYarım demek ince kıyılmış maydanoz1 ufak kutu çiğ krema6 su bardağı su
HAZIRLANIŞIYağ hafifçe kızdırılır. İnce doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak 1-2 defa çevrilerek öldürülür. Üzerine su ilave edilir. Maydanoz ve limon suyu da eklenir. 1-2 kez karıştırılıp kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya bezelyeler atılır. 15 dakika kadar arasıra karıştırılarak bezelyeler yumuşayınca ateşin altı kapatılır. Soğuduktan sonra bir el mikseriyle tüm malzeme çekilir ve karıştıra karıştıra krema ilave edilir. 1-2 taşım da bu şekilde kaynatılır. Arzuya göre tuz ilave edilir.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.