Ihlamur çayı doğru hazırlanmalıdır
Bitkisel çayları hazırlarken, faydalarından azami derecede istifade edebilmek için demlemeyi de doğru yapmak gerekiyor. Birçok kişi, yanlış demleme sonucu bitki çayını zararlı bir hale dönüştürebiliyor. Ihlamur çayını hazırlarken de buna dikkat edilmelidir
03.04.2024 13:01:00 / Güncelleme: 03.04.2024 13:04:21
Ahmet Haydar Tarhanlı
Ahmet Haydar Tarhanlı





hlamur çayını doğru şekilde demlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1-2 çay kaşığı kuru ıhlamur çiçeği (taze ıhlamur da kullanabilirsiniz)
Üzerine kaynar suyu ekleyin.
Fincanın ağzını bir tabak veya kapakla kapatın ve 5-10 dakika demlemeye bırakın.
İsteğe bağlı olarak bal veya limon dilimi ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı kaynar su1-2 çay kaşığı kuru ıhlamur çiçeği (taze ıhlamur da kullanabilirsiniz)
Demleme Süresi:
1-2 çay kaşığı ıhlamur çiçeğini bir fincana koyun.Üzerine kaynar suyu ekleyin.
Fincanın ağzını bir tabak veya kapakla kapatın ve 5-10 dakika demlemeye bırakın.
Servis:
Demlenen ıhlamur çayını süzün ve sıcak olarak servis edin.İsteğe bağlı olarak bal veya limon dilimi ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.