logo
22 EYLÜL 2025


İlkelerine sahip çıkmayanlar bu millete sahip çıkamaz

29.04.2024 00:00:00

Çıkar mı? Baksanıza hepsi adeta 'senin ki, benden kara' ispatına girişmiş vaziyetteler. Her taraftan israf akıyor, yolsuzluk akıyor, yandaşı besleme akıyor, kamu malını talan akıyor, yalan akıyor. 

Her şeyi bir kenara bırakın! İlkelere sahip çıkamayan partilerin millete ve devlete sahip çıkmaları mümkün müdür?

AKP'nin malum ampul etrafında yedi ışığı, ilkesi var. Bizzat Sayın Erdoğan bu 7 ilkeyi şu başlıklar ile açıklamıştı;

1- Demokrat

2-Cumhuriyetçi

3- Milli ve yerli

4-Mazlumların hamisi

5-Muhafazakar

6-Kucaklayıcı

7-Devrimci

Geldiğimiz noktada apaçık bir gerçek ki ampul patlamış.

MHP

MHP'nin malum 9 ışığı var

1- Milliyetçilik

2- Ülkücülük

3- Ahlakçılık

4- İlimcilik

5- Toplumculuk

6- Köycülük

7- Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik

8- Gelişmecilik ve Halkçılık

9- Endüstricilik ve Teknikçilik

Ortalık kapkaranlık. Demek ki ışıklar söneli çok olmuş.

İYİ Parti

İYİ Parti, MHP'nin dokuz ışığını sekize düşürüp ortaya güneş koymuşlar. Güneşten saçan 8 ışık şunlar;

1- İyi bir Türkiye, 2- Demokrasi ve hukuk, 3- Toplum, 4- Kamu yönetimi, 5- İç ve dış güvenlik, 6- Kurumlar, 7- Dış politika, 8- Hedefler.

Gelinen noktada anlaşılan o ki, ne güneşten ve ne de güneşin saçtığı sekiz ışıktan bizzat kendilerini bile faydalanamamış.

Ya CHP

1- Cumhuriyetçilik

2- Halkçılık

3- Milliyetçilik

4- Devletçilik 

5- Devrimcilik

6- Laiklik

Atatürk'ün bu ilkelerine CHP sahip çıkıp, hayata geçirseydi yukarıdaki onlarca satırı boşuna yazmak zorunda kalmazdım. Türkiye Cumhuriyeti ise bu hale düşmezdi. Aziz milletimiz himmete muhtaç hale gelmezdi.

Atatürk'ten sonra CHP'nin başına gelenler 5 ilkeyi bir kenara koyup laikliği adeta din düşmanlığı olarak algılayıp, bu algı ile milletimizin milli ve manevi değerlerini hedef aldılar.

Hem dincilerin hem de laiklik arkasına saklanan dinsizlerin işbirliği ile insanımızın bir kesimi Atatürk ve cumhuriyet düşmanı edildi.

Bu siyaset mantığı 'Yeşil İslamcıların ve milliyetçilerin' doğmasına sebep oldu. Dikkat edin! Emperyalistler (ABD ve batı) ülkemiz ve bölge üzerindeki hedeflerini hep muhafazakar, milliyetçi ve dinci iktidarlar döneminde gerçekleştirmiştir.

Özetle ülkemiz siyaseti meşhur dış güçler tarafında dizayn edilmiş edilmiş, her anlayışa rolleri dağıtılmıştır ve hepsi rolünün gereğini yerine getiriyorlar.

Hayır, diyorsanız bu kadar kulağa hoş gelen ilkelerin sahibi olan parti ve liderleri hem de böylesi bereketli bir coğrafyada kaynakları yabancılarca ele geçirilmiş, devlet ve millet borca batırılmış bir hale gelir?

Daha vahimi ise bu ilkeler yumağında dün bir ve beraber olan Türk milleti bugün nasıl olurda bugün birbirine kindarlaşır, hısım iken nasıl hasım olur?

Onun için daha ilkelerine sahip çıkmayanların bu devlete ve de millete vereceği bir şey yoktur, diyorum.

Bağımsız Türkiye Partisi

BTP'nin tek ilkesi de, ülküsü de, hedefi de devletimize tam bağımsızlığını kazandırmak, hem de tarihe yön veren Türk Milletini milli ve manevi değerler etrafında yeniden kenetleyerek yeniden ayağı kaldırmaktır.

Dikkat ederseniz BTP'nin logosunda ay etrafında 16 yıldız vardır. 16 yıldız tarihte kurulmuş büyük Türk devletlerini temsil eder. Ay ise Türkiye Cumhuriyetidir.

Yine tarihe biraz baktığımızda dış güçler, atalarımızın kurduğu bu 16 devleti yıkmak için yüzlerce kez savaş meydanına çıkmış ve her seferinde mağlup olmuşlardır.

Ne hazindir ki tarihteki 16 Türk devleti de hep içerden yıkılmıştır. Bu yıkılışların sebeplerini merak ediyorsanız şu anda gündemde olan siyasi, sosyal, dini ve ekonomik problemlere bakın. Ana sebepler bunlar.

İşte BTP'nin kurucu ve ebedi genel başkanı Merhum Prof. Dr. Haydar Baş, tam bağımsızlık için güçlü devlet, mutlu birey için Milli Ekonomi Modelini ortaya koydu.

Milli birliğimizi sağlamak için Hoş Geldin Atatürk eserini ortaya koydu.

Manevi birliğimizi sağlamak için ise 'Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt' ilahi hakikatini ayet ve hadislerle ortaya koydu.

Sorun belli, çözüm ortada, adres açık. Gerisi size kalmış.

 

 

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Aydın / diğer yazıları
'Kimliksiz bir toplum oluşuyor'
BTP sinsi tehdide karşı harekete geçti
44 ülkeden 50'den fazla gemi Gazze’ye hareket etti
Küresel Sumud Filosu üzerinde dron hareketliliği
5 büyüklüğündeki deprem kamerada
Balıkesir gece yarısı yine sallandı
Erdoğan: ‘Sanki Türkiye manda fakiri bir ülke’
TÜİK: 'Manda sayısı son 5 yılda yüzde 16 azaldı'
ABD'ye vergi jesti
Görüşme öncesi kritik adım
Gözler bu davada
Kartalkaya davasının 2'nci celsesi başlıyor
Avrupalı yetkililerden İsrail'e Batı Şeria uyarısı
"İlhak kararından vazgeçmeli"
Ömer Muhtar gemisi Gazze'ye doğru yola çıktı
Yoğun bakım ünitesi bulunuyor
Balıkesir'de 4,9 büyüklüğünde deprem
Merkez üssü Sındırgı ilçesi
Yeni başkana Kasımpaşa şoku
Fenerbahçe'de puan kaybı sürüyor
Fenerbahçe'de Ali Koç dönemi bitti
Fenerbahçe'nin 38. başkanı Sadettin Saran
Kura ile CHP'de kaldı
Bayrampaşa Belediyesinde gergin oylama
Özgür Özel yeniden Genel Başkan
Geçerli oyların tamamını aldı
İsrail katletmeye devam ediyor
Gazze'de can kaybı 65 bin 283'e çıktı
CHP'de kongre günü
Özel'den Erdoğan'a Trump çıkışı
'Kimliksiz bir toplum oluşuyor'
BTP sinsi tehdide karşı harekete geçti
44 ülkeden 50'den fazla gemi Gazze’ye hareket etti
Küresel Sumud Filosu üzerinde dron hareketliliği
5 büyüklüğündeki deprem kamerada
Balıkesir gece yarısı yine sallandı
Erdoğan: ‘Sanki Türkiye manda fakiri bir ülke’
TÜİK: 'Manda sayısı son 5 yılda yüzde 16 azaldı'
ABD'ye vergi jesti
Görüşme öncesi kritik adım
Gözler bu davada
Kartalkaya davasının 2'nci celsesi başlıyor
Avrupalı yetkililerden İsrail'e Batı Şeria uyarısı
"İlhak kararından vazgeçmeli"
Ömer Muhtar gemisi Gazze'ye doğru yola çıktı
Yoğun bakım ünitesi bulunuyor
Balıkesir'de 4,9 büyüklüğünde deprem
Merkez üssü Sındırgı ilçesi
Yeni başkana Kasımpaşa şoku
Fenerbahçe'de puan kaybı sürüyor
Fenerbahçe'de Ali Koç dönemi bitti
Fenerbahçe'nin 38. başkanı Sadettin Saran
Kura ile CHP'de kaldı
Bayrampaşa Belediyesinde gergin oylama
Özgür Özel yeniden Genel Başkan
Geçerli oyların tamamını aldı
İsrail katletmeye devam ediyor
Gazze'de can kaybı 65 bin 283'e çıktı
CHP'de kongre günü
Özel'den Erdoğan'a Trump çıkışı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.