logo
23 TEMMUZ 2026

IMF'nin emirleri gecikecek

27.07.2002 00:00:00
 
Vergi oranlarında değişiklikten istisnalarda sınırlamaya, yatırım indiriminden işçi-memurun vergi iadesini kaldırmaya ve mali milada kadar pekçok düzenlemeyi içerecek paket, Ekim ayında Meclis'e sevk edilecek. Ancak seçim durumunda reform paketinin bu yıl yasalaşması mümkün olmayacak. Maliyeciler, IMF ile yapılan görüşmelerde bu durumu dile getirdi, IMF'nin de bu durumu makul karşıladığı belirtildi.

Olası erken seçim kararı, bir yandan siyasi gelişmelere bağlı ülke gündeminin ilk sırasında yer alırken, d iğer yönüyle aralarında vergi reformunun da bulunduğu pekçok düzenlemenin, IMF'ye verilen niyet mektuplarında öngörülen tarihlerde uygulamaya konulmasını engelleyecek. Edinilen bilgiye göre, bu çerçevede IMF'nin en fazla üzerinde durduğu 2003 bütçesi de gecikmeli olarak çıkarılabilecek.

Bütçe kanunu yasalaşamayacak

Hükümet, bu şartlarda 17 Ekim'e kadar TBMM'ye yine 2003 Bütçe Kanun tasarısını sevkedecek. Ancak bütçenin yasalaşması mümkün olmayacak. Bunun yerine Aralık ayında 3 aylık bir geçici bütçe çıkarılacak ve Türkiye, yeni yıla bu bütçe ile girecek. 1 Nisan'dan itibaren ise normal bütçe uygulamaya konulacak.

Numan Kurtulmuş yol haritasını açıkladı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi partilerle gerçekleştirdiği kritik "çerçeve yasa" turunun ardından basın toplantısı düzenledi. Kurtulmuş, "Asla genel af ya da şahsa özel af olmayacak" diyerek kırmızı çizgileri çekti ve yasanın Meclis tatile girmeden önce yasalaşmasını ümit ettiklerini belirtti

22.07.2026 22:30:00
Haber Merkezi
 
Numan Kurtulmuş yol haritasını açıkladı
Numan Kurtulmuş yol haritasını açıkladı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, iktidarın "Terörsüz Türkiye" hedefi kapsamında hazırlamayı planladığı "çerçeve yasa" öncesinde yürüttüğü liderler turunu tamamlayarak kameraların karşısına geçti.

İki gün boyunca MHP, DEM Parti, Yeni Yol Partisi, CHP, İYİ Parti ve AK Parti gruplarıyla yoğun bir diplomasi yürüten Kurtulmuş, yeni dönemin yol haritasına ilişkin hayati açıklamalarda bulundu.

"PKK'nın silah bırakmasıyla yeni bir dönem başladı"

Meclis'te gerçekleştirilen görüşmelerin son derece yapıcı ve nitelikli geçtiğini ifade eden TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye'nin yarım asırlık terör kamburundan kurtulması için tarihi bir eşikte olunduğunu belirtti.

Kurtulmuş, "PKK'nın silahları bırakması ile birlikte Türkiye açısından yeni bir süreç başlamıştır. Artık silahların tamamen geride bırakıldığı, demokrasinin ve sivil siyasetin tahkim edildiği bir döneme giriyoruz" dedi.

Kırmızı çizgiyi çekti: "Asla genel veya özel af olmayacak"

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan ve spekülasyonlara neden olan 'af' iddialarına son noktayı koyan Kurtulmuş, düzenlemenin içeriğine dair net bir sınır çizdi. Meclis Başkanı, "Bu yasal düzenleme geniş bir ittifakla olsun istiyoruz. Ancak şunun altını kalın çizgilerle çizmek isterim: Bu çalışma asla bir genel af ya da şahsa özel bir af niteliğinde olmamalıdır, olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Düzenlemenin, terör örgütü üyelerinin silah bırakmasının ardından hukuki ve infaz şartlarını belirleyen müstakil ve geçici bir yasa olacağını kaydetti.

"Sorumluluk Meclis'teki partilerin üzerindedir"

Hazırlanacak yasal çerçevenin kapsayıcı ve kalıcı olması için tüm siyasi partilerin taşın altına elini koyması gerektiğini hatırlatan Numan Kurtulmuş, parlamentonun ortak iradesine vurgu yaptı. Görüşmelerde genel bir anlayış birliği müşahede ettiğini aktaran Kurtulmuş, şu sözlerle partilere çağrıda bulundu:

"Bu yasa konusundaki sorumluluk, doğrudan TBMM'de grubu bulunan ve temsil edilen tüm siyasi partilerin üzerindedir. Bütün partilerin katılımı ve katkısı ile bu sürecin yürütülmesi hayati önem taşıyor. Ortaya çıkacak metin, son derece nitelikli ve geleceğe yön veren bir çalışma olacak. Bu durum aynı zamanda Gazi Meclis'imizin demokratik gücünü ve kurumsal taşıyıcılığını tüm dünyaya bir kez daha gösterecektir."

Hedef Meclis tatile girmeden yasalaşması

Hükümetin ve parlamentonun takvimine ilişkin de bilgi veren Meclis Başkanı Kurtulmuş, zaman kaybetmeden adımların atılacağını sinyalini verdi.

Görüşmelerden elde edilen çıktıların hızlıca yasa taslağına dönüştürüleceğini belirten Kurtulmuş, "Ümit ve arzu ederiz ki, Meclis yaz tatiline girmeden evvel bu yasa genel kuruldan geçerek yasalaşmış olur. Böylece Türkiye için yepyeni ve temiz bir dönemin kapılarını ardına kadar açmış olacağız" diyerek konuşmasını sonlandı yardı.

Leyla Aydemir davasında gerekçeli karar

Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin davada amca Yusuf Aydemir'e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Mahkeme, küçük Leyla'nın bir süre alıkonulduğu, öldürüldükten sonra ise dere kenarına bilinçli şekilde bırakıldığı kanaatine vardığını bildirdi

22.07.2026 19:20:00
İHA
 
Leyla Aydemir davasında gerekçeli karar
Leyla Aydemir davasında gerekçeli karar
Ağrı'da 2018 yılında kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin davada amca Yusuf Aydemir'e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, 15 Haziran 2018'de Ramazan Bayramı dolayısıyla ailesiyle birlikte Bezirhane köyüne giden 3 yaşındaki Leyla Aydemir'in kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmalarına rağmen çocuğun 18 gün sonra köye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki dere kenarında ölü bulunduğu hatırlatıldı.

Kararda, adli tıp raporlarında ölüm nedeninin kesin olarak belirlenemediği ancak Leyla'nın açlık veya susuzluktan ölmediği, uzun süre bakımsız kaldığını gösteren herhangi bir bulgunun da tespit edilemediği ifade edildi.

Kararda, yoğun arama faaliyetleri sırasında bulunamayan Leyla'nın, denetimlerin azalmasının ardından dere yatağında ortaya çıkmasının tesadüf olmadığı değerlendirildi.

Gerekçeli kararda, küçük kızın kaybolmadığı, rızası dışında belli bir süre alıkonulduğu, öldürüldükten sonra ise fail tarafından bulunma ihtimali yüksek bir noktaya bilinçli olarak bırakıldığı kanaatine yer verildi.

Mahkeme, olay tarihinde 3 yaşında olan Leyla'nın herhangi bir kişiyle husumet yaşamasının mümkün olmadığına işaret ederek, cinayetin anne ve babasıyla husumeti bulunan biri tarafından işlenmiş olabileceğini değerlendirdi.

Kararda ayrıca, Leyla'nın kaybolduğu tarihten cesedinin bulunduğu güne kadar geçen süreçte yakın akrabaların evlerinde arama yapılmadığı, çocuğun bu süre içinde köydeki akrabalardan birinin evinde saklanmış olabileceği kanaatine ulaşıldığı belirtildi.

Tanık anlatımları doğrultusunda suçun aile içinde işlendiğinin bilindiği, bu nedenle olay hakkında bilinçli şekilde konuşulmaktan kaçınıldığı değerlendirmesi de gerekçeli kararda yer aldı.

Mahkeme, Yusuf Aydemir'in kullandığı SIM karta bağlı mobil internetin 15 Haziran-2 Temmuz 2018 tarihleri arasında kapalı olduğunun, Leyla'nın cansız bedeninin bulunmasının ardından yeniden aktif hale getirildiğinin tespit edildiğini belirtti.

Sanığın, "telefonunu tamire verdiği ve bu nedenle internet kullanamadığı" yönündeki savunmasının ise dosyadaki görüntü kayıtlarıyla çeliştiği ifade edildi. Gerekçeli kararda, Yusuf Aydemir'in olay sonrasında akıllı telefon yerine tuşlu telefon kullanmaya başladığı ve bunun suçtan kurtulmaya yönelik bir davranış olduğu değerlendirmesine yer verildi.

Mahkeme, Yusuf Aydemir'in Leyla'yı ilk etapta yeri belirlenemeyen bir noktada sakladığını, kayıp olduğunun anlaşılmasının ardından ise evinde ve daha sonra serin bir bölümde gizlediğini değerlendirdi.

Kararda, sanığın yoğun arama çalışmaları nedeniyle zaman zaman aramalara katılmadığı, telefonunu kapatarak çocuğun bulunduğu yere gittiği, Leyla'nın bir süre sütle beslendiği, daha sonra ise adli tıp tarafından kesin zamanı belirlenemeyen bir tarihte öldürüldüğü kanaatine varıldığı aktarıldı.

Mahkeme, arama ve denetim faaliyetlerinin azalmasının ardından Yusuf Aydemir'in küçük kızın cansız bedenini traktörüyle köye yakın dere yatağına bıraktığını değerlendirdi.

Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili davada ilk yargılamada Yusuf Aydemir ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, diğer sanıklar ise beraat etmişti. İstinaf mahkemesinin bozma kararının ardından yapılan yeniden yargılamada tüm sanıklar beraat etmiş, karar Yargıtay tarafından hukuka aykırı bulunarak bozulmuştu.

Yeniden görülen davada mahkeme, Yusuf Aydemir'i "çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan ise toplam 9 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Tutuksuz yargılanan diğer sanıklar A.A, Y.A, B.D, H.D, M.A.A. ve M.A. hakkında ise suçların sabit olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi.

Fethiye’deki yangın 4 saattir devam ediyor

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılırken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

22.07.2026 18:16:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fethiye’deki yangın 4 saattir devam ediyor
Fethiye’deki yangın 4 saattir devam ediyor
Muğla'nın Fethiye ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılırken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

Rüzgarın etkisi ile geniş bir alana yayılan yangın söndürme çalışmalarına 14 helikopter, 5 yangın söndürme uçağı, 21 arazöz, 9 su tankeri, 3 dozer ve 200 personel katılıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını yerleşim yerlerine yaklaşırken bir mahalle tedbir amaçlı tahliye ediliyor.

Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde çıkan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek İnlice Mahallesi'ne kadar ulaştı. Alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmesi üzerine jandarma ekipleri, İnlice Mahallesi'nde tahliye çalışmalarına başladı.



Alevlerin İnlice Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerini tehdit etmesi üzerine bölgede güvenlik önlemlerini artıran jandarma ekipleri, vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla mahallede tahliye çalışmalarını başlattı.

Yangına havadan ve karadan çok sayıda ekip müdahale ederken, ekiplerin alevlerin yerleşim alanlarına sıçramaması için havadan ve karadan yoğun çaba sarf ettiği öğrenildi.


Karadeniz’de Türk gemisine dron saldırısı

Karadeniz’de Novorossiysk açıklarında seyir halindeki Türk bayraklı “Mv Reyhan Sarı” kuru yük gemisi insansız hava aracı (İHA) saldırısına uğradı. Saldırıda 1 Türk mürettebat hayatını kaybederken, 2 personel yaralandı. Gemi hasara rağmen Samsun açıklarına ulaşmayı başardı

22.07.2026 18:10:00
Haber Merkezi
 
Karadeniz’de Türk gemisine dron saldırısı
Karadeniz’de Türk gemisine dron saldırısı
İstanbul liman kütüğüne kayıtlı, IMO numarası 9543342 olan "Mv Reyhan Sarı" gemisi, Rusya'nın Taman Limanı'ndan aldığı kömür yükünü Trabzon'a ulaştırmak üzere yola çıkmıştı. 22 Temmuz 2026 gecesi Karadeniz'de seyir halindeyken dron saldırısına maruz kaldı.

Şirket yetkilileri olayla ilgili yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Gemimiz Karadeniz'de seyrini sürdürdüğü sırada insansız hava aracı saldırısı neticesinde hasar almıştır. Hasara rağmen kendi imkanlarıyla seyrine devam ederek Samsun açıklarına güvenli şekilde ulaşmıştır. Saldırı sonucunda geminin haberleşme sistemleri zarar görmüştür. İlgili kamu kurumlarıyla koordinasyon neticesinde yaralı iki mürettebatımız helikopterlerle tahliye edilerek Samsun'daki hastanelere sevk edilmiştir. Mürettebatımızın güvenliği ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılması önceliğimizdir."

Yaralılar Samsun'a tahliye edildi

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'na ait helikopter, yaralıları gemiden alarak Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirdi.

Ufuk Cihan Yılmaz, 112 hava ambulansıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Her iki bacağında açık yara tespit edildi.

Enes Torun (21) ise Samsun Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Basit kesileri olduğu öğrenildi. Yaralıların tedavi süreçleri yakından takip ediliyor.

Yaralı genç saldırı anlarını anlattı

Saldırıda yaralanan 21 yaşındaki Çorumlu Enes Torun, dehşet anlarını şöyle anlattı:

"Gece 01.30 sıralarında vardiyamdan kalkmıştım. Dron ile kamaramı vurdular. Beni enkaz altından çıkardılar. Revirdeyken ikinci patlama oldu. Güverteyi tamamen patlattılar. Orada ölü ve yaralılar oldu. Benim dışımda iki yaralı, bir ölü var."

Olayın seyri

Gemi makine dairesi ve güverte bölgesinde hasar aldı. Haberleşme sistemlerindeki arıza nedeniyle ilk saatlerde gemiyle kesintisiz iletişim kurulamadı. Mürettebatın durumuyla ilgili doğrulama çalışmaları halen devam ediyor. Şirket, ulusal ve uluslararası makamlar, sigortacılar ile tam koordinasyon halinde çalıştıklarını belirtti.

Kayseri'de feci kaza: 2 ölü, 9 yaralı

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı

22.07.2026 15:41:00
İhlas Haber Ajansı
 
Kayseri'de feci kaza: 2 ölü, 9 yaralı
Kayseri'de feci kaza: 2 ölü, 9 yaralı
Kayseri-Malatya karayolu Köprübaşı Mevkii'nde meydana gelen trafik kazasında, 34 CSH 456 plakalı otomobil ile 44 AHT 507 plakalı otomobil çarpıştı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Yapılan incelemede kazada isimleri öğrenilemeyen 2 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken, 1'i ağır 9 kişi de yaralandı. Yaralılar ambulanslar ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazanın meydana geldiği yolda geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri de inceleme yaptı. Kazaya karışan araçlarda çekici ile kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Basın meslek örgütleri, gazeteci Alican Uludağ'ın sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi

Basın meslek örgütleri, gazeteci Alican Uludağ'ın sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi

22.07.2026 14:50:00
Haber Merkezi
 
 Basın meslek örgütleri, gazeteci Alican Uludağ'ın sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi
 Basın meslek örgütleri, gazeteci Alican Uludağ'ın sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi
Basın meslek örgütleri, gazeteci Alican Uludağ'ın sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan gazeteciler, ev baskınıyla gözaltı uygulamasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Gazetecilik suç değildir. Alican Uludağ bir an önce serbest bırakılmalı" çağrısında bulundu.

Gazeteci Alican Uludağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle dün gözaltına alındı. Evinden gözaltına alınan Uludağ'a, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamaları yöneltildi. Geceyi Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde geçiren Uludağ'ın gün içinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Özgür Özel’in kuracağı parti ile birlikte TBMM grup sayısı 7’ye yükselecek: Yasama süreçleri uzayacak

TBMM tarihinin en yüksek grup sayılarından birine ulaşıldı. Özgür Özel’in kuracağı parti ile birlikte TBMM’deki grup sayısı 7’ye yükselecek. Grup sayısının artması TBMM’deki yasa yapım süreçlerini etkileyecek

22.07.2026 14:40:00
Haber Merkezi
 
Özgür Özel’in kuracağı parti ile birlikte TBMM grup sayısı 7’ye yükselecek: Yasama süreçleri uzayacak
Özgür Özel’in kuracağı parti ile birlikte TBMM grup sayısı 7’ye yükselecek: Yasama süreçleri uzayacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Dönemi, Cumhuriyet tarihinin en çok siyasi parti grubuna ev sahipliği yaptığı dönemi yaşarken, siyasette dengeleri değiştirecek yeni bir gelişmenin eşiğinde.

CHP içerisindeki sürecin ardından Özgür Özel ve beraberindeki milletvekillerinin yeni bir siyasi parti oluşumuna gitmesi durumunda, Meclis'teki parti grubu sayısı 7'ye yükselerek TBMM tarihindeki en yüksek grubun kurulduğu dönemlerden biri olacak.

Grup sayısı 6'dan 7'ye çıkacak
İçtüzük gereğince Meclis'te bir siyasi partinin grup kurabilmesi için en az 20 milletvekiline sahip olması gerekiyor. Özel liderliğindeki hareketin 20 vekil eşiğini rahatlıkla aşarak resmen grup kurması halinde, TBMM çatısı altında aynı anda faaliyet gösteren grup sayısı 6'dan 7'ye çıkacak.
Halihazırda Meclis'te AK Parti, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Yeniyol Grubu (Saadet ve Gelecek Partisi iş birliğiyle) bulunuyor. Yeni partinin katılımıyla birlikte 7'nci grup tescillenmiş olacak.

1990'lı yıllardaki en parçalı koalisyon dönemlerinde dahi Meclis'teki grup sayısı genelde 5 ile sınırlı kalırken, 28. Dönem'deki bu tablo TBMM tarihinin "en çok gruplu yasama dönemi" unvanını almasını sağladı.
Parti grubu sayısının 7'ye ulaşması, Meclis Genel Kurulu'ndaki konuşma sürelerinden komisyon üyeliklerine, Danışma Kurulu kararlarından Meclis gündem belirleme süreçlerine kadar yasama faaliyetlerinin tüm dengelerini baştan şekillendirecek. Bu gelişme ile birlikte Meclis'te yasama süreçlerinin daha da uzaması bekleniyor.

Ahbap soruşturması kapsamında Gökhan Özoğuz, Ece Üner, Fatih Portakal ve Feyza Altun gibi ünlü isimler bilgi sahibi olabilecekleri gerekçesiyle ifadeye çağrıldı

Rock yıldızı Gökhan Özoğuz, gazeteciler Ece Üner ve Fatih Portakal, hukukçu Feyza Altun ve program yapımcısı Öykü Serter'e ifade çağrısı yapıldı

22.07.2026 14:00:00
Haber Merkezi
 
Ahbap soruşturması kapsamında Gökhan Özoğuz, Ece Üner, Fatih Portakal ve Feyza Altun gibi ünlü isimler bilgi sahibi olabilecekleri gerekçesiyle ifadeye çağrıldı
Ahbap soruşturması kapsamında Gökhan Özoğuz, Ece Üner, Fatih Portakal ve Feyza Altun gibi ünlü isimler bilgi sahibi olabilecekleri gerekçesiyle ifadeye çağrıldı
Ahbap soruşturması kapsamında bazı yeni isimler bilgi sahibi olabilecekleri gerekçesiyle ifadeye çağrıldı.

Rock yıldızı Gökhan Özoğuz, gazeteciler Ece Üner ve Fatih Portakal, hukukçu Feyza Altun ve program yapımcısı Öykü Serter'e ifade çağrısı yapıldı.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur dahil 23 kişi tutuklandı.

Tutuklananlar arasında Ekrem İmamoğlu'na yakın avukat Ece Güner de yer alıyor.

Soruşturma, "Dernekler Kanunu'na muhalefet", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "örgüt üyeliği" suçlamaları üzerinden yürütülüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Temmuz'da konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "Ahbap Derneği adına toplanan bağışların bazı şüphelilerin hesaplarına yüksek tutarlarda aktarıldığı" yönündeki iddialar üzerine başlatılan soruşturmanın "titizlikle" sürdüğünü belirtmişti.

Açıklamada, Ahbap Derneği tarafından 6 Şubat 2023 tarihli depremlerde toplanan bağışların, şüpheliler tarafından şahsi hesaplara aktarıldığı, bahis oynandığı, üçüncü kişilere aktarıldığı iddiaları yer alıyor.

Haluk Levent soruşturma sürecindeki savunmasında, "Kişisel borç-alacak ilişkilerimde Ahbap tamamen konu dışıdır" demişti.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Oğuzhan Uğur da ifadesinde suçlamaları reddetti ve özel olarak Ahbap Derneğine bağış yatırılmasını istemediğini söyledi.

Avukat Ece Güner de emniyetteki ifadesinde, Ahbap'a son 5-6 yıldır bağış yaptığını fakat Haluk Levent'in avukatlığını ve danışmanlığını yapmadığını söyledi.

Güner, Levent'e bir milyon dolar borç verdiğini fakat sonrasında bu borcu geri almakta çok zorlandığını belirtti.

Meclis'te çerçeve yasa turu sürüyor: Süreç başladıktan sonra Kurtulmuş'tan İyi Parti liderine ilk ziyaret

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, iktidarın "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırdığı süreç kapsamında yürütülen çerçeve yasa hazırlıklarını görüşmek üzere siyasi parti liderleriyle bir araya gelmeye devam ediyor

22.07.2026 13:45:00
Haber Merkezi
 
Meclis'te çerçeve yasa turu sürüyor: Süreç başladıktan sonra Kurtulmuş'tan İyi Parti liderine ilk ziyaret
Meclis'te çerçeve yasa turu sürüyor: Süreç başladıktan sonra Kurtulmuş'tan İyi Parti liderine ilk ziyaret
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, iktidarın "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırdığı süreç kapsamında yürütülen çerçeve yasa hazırlıklarını görüşmek üzere siyasi parti liderleriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

Süreç kapsamında çıkarılacak "çerçeve yasa" öncesi dün siyasi parti turuna çıkan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un bugün ikinci turdaki ilk ziyareti İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'na oldu. İki isim süreç başladığından beri ilk kez bir araya geldi.

Görüşme, saat 13.00'te başladı. Zira, sürece karşı çıkan Dervişoğlu ve partisi, süreç kapsamındaki komisyona da katılmamış ve Kurtulmuş'u sert dille eleştirmişti.

Ankara'da eğitim helikopteri düştü. Ekipler bölgeye sevk edildi

Ankara Sincan'da bir eğitim helikopteri düştü. Kazada iki kişinin yaralandığı öğrenilirken bölgeye çok sayıda yardım ekibi sevk edildi

22.07.2026 11:02:00
İHA
 
Ankara'da eğitim helikopteri düştü. Ekipler bölgeye sevk edildi
Ankara'da eğitim helikopteri düştü. Ekipler bölgeye sevk edildi
Ankara Sincan'da bir eğitim helikopteri düştü. Kazada iki kişinin yaralandığı öğrenilirken bölgeye çok sayıda yardım ekibi sevk edildi.

Sincan'ın Temelli ilçesinde bir eğitim helikopterinin düştüğü öğrenildi.

Kazada ilk belirlemelere göre can kaybı olmazken iki kişi yaralandı. 

Bölgeye çok sayıda sağlık ekipleri sevk edildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.