logo
18 EYLÜL 2026

İsmail Kartal aramaya devam ediyor

4-4-2'ye uygun bir kadro istendi, verilmedi. İsmail Kartal da sezona malzemeye göre 4-2-3-1 ile başladı; tutmadı

18.09.2026 12:22:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal aramaya devam ediyor
İsmail Kartal aramaya devam ediyor
4-4-2'ye uygun bir kadro istendi, verilmedi. İsmail Kartal da sezona malzemeye göre 4-2-3-1 ile başladı; tutmadı. Sonraki 4-3-3 de tutmadı. Kartal hâlâ elindeki malzemeyle en doğru sistemi aramakla vakit kaybediyor. Eyüpspor maçı öncesinde bu kez de 3'lü savunma denendi. Fenerbahçe'nin İstanbul ekibi karşısında hangi sistemle oynayacağı merak uyandırıyor.






Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın asıl sistemi 4-4-2'yi de uygulayabileceği 4-1-4-1 ya da 4-4-1-1'di. Ancak yönetim o sisteme göre oyuncu transferleri yapmadı. O yüzden Kartal elindeki kadroya en uygun sistem olan 4-2-3-1 sistemi ile sezona başladı. Ancak o sistem de Beşiktaş maçında iflas etti. Kartal bunun üzerine 4-3-3'e döndü.






İSMAİL KARTAL'IN SİSTEMİ

Sistem Roma karşısında işler gibi durdu; ancak 3 ön liberonun sahada olduğu Gaziantep deplasmanında iflas etti. Kartal şimdi de Eyüpspor karşısında hangi sistemi tercih edeceğini düşünüyor. Özellikle Asensio'lu ve Asensio'suz sistemler üzerinde çalışıyor.







OPPONG SAHAYA

Gelen bilgiler ise hafta içinde Kartal'ın hem yeni transfer Oppong'u da kullanabileceği 3'lü bir sistem üzerinde çalışmalar yaptığı yönünde.







İdmanlarda denenen bu sistemde Škriniar ve Aké'nin yanına Oppong geliyor. Ortada da Kanté'nin yanında zaman zaman İsmail, zaman zaman da Guendouzi yer alıyor. 






Kanatlar ise sağ tarafta Oğuz Aydın'dan, solda da Brown'dan oluşuyor. Forvet arkasında Greenwood ve iyileşirse Asensio ya da Kerem ikili oluyor. Ön taraf ise Muriqi'nin egemenliğinde. Lukaku kulübede.

İşte Reis'in Trabzonspor'daki en büyük önceliği

Thomas Reis'in etkisiyle Trabzonspor, Galatasaray maçında savunma disiplinini ön planda tutan, fiziksel mücadeleden kaçınmayan, kompakt kalmaya çalışan ve yakaladığı geçiş fırsatları ile duran topları etkili kullanmak isteyen dirençli bir takım olacak. En azından Alman teknik adam basın toplantısında bunun izlenimlerini bize net şekilde gösterdi.

18.09.2026 14:50:00
Haber Merkezi
 
İşte Reis'in Trabzonspor'daki en büyük önceliği
İşte Reis'in Trabzonspor'daki en büyük önceliği
Thomas Reis'in dün düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamalar, Trabzonspor'un önümüzdeki dönemde nasıl bir kimliğe bürüneceğine ve hafta sonundaki Galatasaray derbisinde taraftarları nasıl bir karşılaşmanın beklediğine dair son derece net ipuçları verdi.






Reis'in "Az laf çok iş" felsefesi, saha dışı polemiklerden uzak durup tamamen performansa odaklanacağını gösterdi. "Önce savunma sonra hücum" vurgusu, takıma ilk etapta defansif disiplin ve organizasyon kazandıracağına işaret etti. Zaman dar olduğu için önceliği kalesini kapatmaya verecek gibi. Galatasaray'ı Trabzon deplasmanında sürpriz şekilde kapanan bir takım bekleyecek gibi duruyor.






Ancak bunun yanında kadrodaki kilit isimlerin başında gelen Salah'ı yormadan, verimli kullanmak ana hedefler arasında. Salah'a savunmada aşırı yük bindirmeyip hücumda serbestlik vererek yaratıcılığından faydalanmayı planlıyor. Bir bakıma Trabzonspor'un hücum yükü Salah'ın üzerinde olacak.






Taktiksel yerleşimin zaman alacağını kabul eden Reis; disiplin, mücadele gücü ve yüksek tempo konularında taviz vermeyeceğini itiraf etti. Trabzon insanının karakterine atıfta bulunarak hırslı ve son ana kadar savaşan bir takım vaat etti.

Rafael Leao neden hala patlama yapamıyor?

Rafael Leão Galatasaray'a geldiği gibi skora katkı vermeyince hemen basına "hazır değil" bilgileri servis ettirildi… Ancak olay, basit bir iletişim "dedikodusuna" indirgenmeyecek kadar derin. Leão yeni bir ülkeye ve yeni bir sistemi olan yeni bir takıma geldi. Etrafına alışması, takıma ve sisteme adapte olması için parça parça oynatılacak. Sonuçta bu adam bir makine değil.

18.09.2026 14:47:00
Haber Merkezi
 
Rafael Leao neden hala patlama yapamıyor?
Rafael Leao neden hala patlama yapamıyor?
Sürekli olarak yeni transferlerin "hazır" olmadığına dair dedikodular yayılıyor... Ya da bilerek ve isteyerek bir yerlerden düğmeye basılmış şekilde bu dedikodular servis ediliyor. Son iddia, Galatasaray'ın yıldızı Rafael Leão'nun Kocaelispor maçında tek devre oynamasının planlandığıydı. O iddiaya göre Portekizli, Kocaelispor maçında planlanandan daha uzun süre sahada kaldı.






RAFAEL LEAO YAZI YOĞUN GEÇİRDİ

Rafael Leão, 2026 yazını Dünya Kupası yoğunluğu ve ardından gerçekleşen kulüp kamp dönemiyle geçirdi. Haziran başında Portekiz millî takımı ile hazırlık maçlarına çıktı. Haziran ortasından Temmuz başına kadar süren 2026 FIFA Dünya Kupası'nda Portekiz kadrosunda yer alarak Özbekistan, Kolombiya, Hırvatistan ve İspanya maçlarında süre aldı.






MİLAN FORMASIYLA MAÇLARA ÇIKTI

Dünya Kupası sonrası verilen kısa tatil ve dinlenme sürecinin ardından AC Milan'ın kampına katıldı. 5 Ağustos 2026'da Inter'e karşı 27 dakika, 3 gün sonra da Chelsea'ye karşı tek devre sahada kaldı. O dönemde Davinson henüz Kolombiya'da tatil yapıyordu. Leão, Milan'la Inter derbisi ve Chelsea'ye karşı forma giyerken Davinson tek hazırlık maçına bile çıkmadan lige başladı.






TARAFTAR SABIRSIZLANIYOR

Şu anda Galatasaray'ın en iyi oyuncusu. "Hazır değil" ya da "sakatlanır diye korkulduğu için riske edilmiyor" dedikodularının yayılmasının arkasında klasik bir iletişim oyunu var. Leão gibi önemli bir transferin doğrudan fark yaratması gecikince taraftarın coşkusunu kırmamak adına "oyuncu hazır değil" gibi anlatılar servis ediliyor.






OKAN BURUK'UN SİSTEMİNE ALIŞIYOR

Aslında olay çok daha basit. Fiziksel hazırlıktan çok Leão'nun takım arkadaşlarıyla olan sahadaki uyumu ve Okan Buruk'un sistemine adapte olması zaman alır; alacak da. Leão bu yüzden parça parça süre alarak takıma ısındırılacak, mental olarak üzerindeki baskı kırılacak.

Fenerbahçe Asensio'yu daha çok arayacak gibi

Fenerbahçe'de yabancı kontenjanı sebebiyle Talisca'yla yollar ayrılmıştı. Sambacının ayrılığı sonrasında takımın şut sayısında ciddi bir düşüş yaşanıyor...

18.09.2026 13:00:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Asensio'yu daha çok arayacak gibi
Fenerbahçe Asensio'yu daha çok arayacak gibi
Fenerbahçe'de en ciddi tartışma konularından biri Anderson Talica'yla yolların ayrılması... Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği yabancı kontenjanı sebebiyle sambacıya veda edildiği söylendi. Ancak camia içindeki çok ciddi bir kesim, Talisca yerine Semedo'nun ayrılması gerektiğini düşünüyordu.






112'DEN 70'E GERİLEDİ

Sambacı Fenerbahçe kadrosundayken takımın toplam şut sayısı 112'ydi... Ardından bedelsiz şekilde Al-Jazira'ya gitti. Kanarya, Talisca'nın ardından 70 şut çekebildi. Yani "-42" gibi çok ciddi bir düşüş yaşandı. Bugün itibarıyla 32 yaşındaki futbolcu hala Sarı-Lacivertliler'in en skorer ismi...






BAŞROL OYUNCUSUYDU

Anderson Talisca'nın Fenerbahçe'yle bu sezona girişi şu şekildeydi:






Şampiyonlar Ligi elemeleri: 6 maç, 4 gol
Süper Lig: 1 maç, 1 gol

1.90 boyundaki yıldız, Kanarya'nın seneler sonra tekrar Şampiyonlar Ligi'ne katılmasında başrolü oynadı. Sonra da kendisine yol verildi!

Trossard hakkında ‘yok artık’ dedirtecek iddia

Beşiktaş bugün Avrupa Ligi'nde Marsilya'yı konuk edecek

18.09.2026 12:34:00
Haber Merkezi
 
Trossard hakkında ‘yok artık’ dedirtecek iddia
Trossard hakkında ‘yok artık’ dedirtecek iddia
Beşiktaş bugün Avrupa Ligi'nde Marsilya'yı konuk edecek. Ve Belçikalı yıldız Trossard yok... Oyuncunun ağrılarının bulunduğu açıklandı. Ancak buna rağmen ortada bir sürü komplo teorisi dolaşıyor.






Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, "Trossard ağrıları sebebiyle Marsilya'ya karşı kadroda yer alamayacak. Bizim için büyük bir kayıp" açıklamasını yapmıştı. Kartal, Avrupa Ligi'nin grup aşamasını bugünkü Marsiyla sınavıyla açacak. Ve Belçikalı yıldız kesin olarak yok...






SAHA DIŞI ETKEN!

Teknik direktörün "ağrı" açıklamasına rağmen, Trossard'la ilgili birçok iddia dolaşıyor. Bunlardan en ilgi çekici olanı ise 31 yaşındaki futbolcunun İstanbul'da mutlu olmadığı yönündeki söylentiler... Peki böyle bir durum söz konusu mu? Kulüp içinden alınan bilgilere ortada "saha dışı" bir etken yok.







OLDUKÇA MUTLU

Belçikalı yıldız, Beşiktaş'ta çok mutlu... Ve ağrı problemi oluşmasaydı bugünkü Marsilya mücadelesinde de sahaya çıkacaktı. Siyah-Beyazlılar, pazar günü ligde Amed deplasmanına çıkacak. Ve Leandro Trossard o karşılaşmada ilk 11'deki yerine geri dönecek...

Fenerbahçe'de Nene krizi yaklaşıyor

Fenerbahçe'de Dorgeles Nene'nin İsmail Kartal tarafından yedek bırakılmasının nedeni kalitesizliğinden ziyade; sakatlık sonrası fiziksel uyum süreci. Maç temposunu kazandıkça ve fikstür sıklaştıkça Nene'nin performansı artabilir

18.09.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de Nene krizi yaklaşıyor
Fenerbahçe'de Nene krizi yaklaşıyor
Fenerbahçe'de Dorgeles Nene'nin teknik direktör İsmail Kartal tarafından yedek bırakılmasının nedeni kalitesizliğinden ziyade; sakatlık sonrası fiziksel uyum süreci, kanat rotasyonundaki rekabet ve yabancı kuralının getirdiği taktiksel zorunluluklar olduğu bir gerçek. Ancak yine de yıldız oyuncu bu durumdan çok mutsuz. Maç temposunu kazandıkça ve fikstür sıklaştıkça aldığı sürelerin artması muhtemel... ancak şu an için Nene, Kartal tarafından planlarda ilk sırada düşünülen bir isim değil.






Dorgeles Nene, geçen yıl Fenerbahçe'deki ilk sezonu olmasına rağmen 47 maçta 2 bin 726 dakika sahada kaldı. 13 gol attı, 12 de asist yaptı. Bunların 10 gol ve 7 asisti Süper Lig'deydi. Bir kanat forveti için hiç de azımsanmayacak bir skor.






NENE FORMA ŞANSI BULMAKTA ZORLANIYOR

Sakatlıktan dönen Nene, bu sezon 12 maçın 8'inde kadroya girebildi. Süper Lig'de 71, Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde 31 dakika forma giydi. Henüz gol katkısı veremedi.






İSMAİL KARTAL'IN 11'İNDE YOK

Peki Nene'nin bu kadar yedek bırakılmasının asıl nedeni ne? Çünkü bir maçta 90 dakika forma giyen Tarık'tan sonra 101 dakika ile Nene, en az forma giyen Fenerbahçe oyuncusu. Peki soruya dönersek: İsmail Kartal neden Nene'yi düşünmüyor?






SAKATLIKTAN YENİ DÖNDÜ

Nene sakatlıktan dönmüş olsa da henüz fiziksel olarak %100 maç temposuna ve kondisyona ulaşamamış durumda. İsmail Kartal, oyuncuyu tekrar sakatlama riskini almamak için sürelerini kademeli olarak artırmayı seçiyor olabilir.






REKABET KIZIŞTI

Ayrıca kanat ve hücum arkası pozisyonlarında Kerem, Greenwood, Oğuz ve Asensio gibi oyuncular bulunuyor. Geçen sezona kıyasla rekabetin artması, dakika paylaşımını doğrudan etkiliyor.






YABANCI KURALI DA ÖNEMLİ FAKTÖR

Teknik heyet; kapalı savunmalara karşı ve zorluk derecesi yüksek maçlarda Kerem ve Greenwood gibi fiziksel devamlılığı ile sistem disiplini yüksek isimlere öncelik veriyor. Tabii bir de yabancı kuralı sorunu var.

Fenerbahçe'de Lukaku korkusu

Geçen sezonun 220 gününü sakat geçirdi... Fenerbahçe'ye geldiğinde "hazır" olup olmadığı tartışmaların merkezinde yer aldı

18.09.2026 12:27:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de Lukaku korkusu
Fenerbahçe'de Lukaku korkusu
Geçen sezonun 220 gününü sakat geçirdi... Fenerbahçe'ye geldiğinde "hazır" olup olmadığı tartışmaların merkezinde yer aldı. Ancak Lukaku, bırakın hazır olmayı ya da skor üretmeyi, Süper Lig stoperleri karşısında 1.91'lik boyuna ve dev cüssesine rağmen ancak %30'larda üstünlük sağlayabildi. Henüz kaleye isabetli şut atamayan Lukaku'nun, en az bir bu kadar daha dakika alırsa kaleyi bulan bir şutunun olabileceği öngörülüyor.






Daha ilk basın toplantısında Fenerbahçe'nin yeni golcüsü Romelu Lukaku ile ilgili bir kriz çıkacağı belliydi... Oğuz Çetin hazır olmak için zamanı olduğunu iddia etmiş, Lukaku ise "Hazırım" diyerek bunu yalanlamıştı. 






Belçikalı oyuncu için Beşiktaş derbisi hedef maçtı; ancak eski sakatlıkları ve kiloları hazır olmasını engelledi. Üstüne üstlük Gaziantep deplasmanında 11'de başlamasına rağmen ortaya koyduğu fiziki güç yetersizliği ve kaybettiği ikili mücadeleler öne çıkınca, Lukaku için "Henüz hazır değil" önermesinin altı doldu.






FENERBAHÇE'DE LUKAKU BELİRSİZLİĞİ

Fenerbahçe'de artık taraftarlar Lukaku'nun ne zaman hazır olacağını sormaktan sıkıldı. Yeni soru, "Lukaku ne zaman isabetli şut atabilecek?" şeklinde revize edildi.







SAKATLIKLAR PEŞİNİ BIRAKMADI

Lukaku, son bir yılda uyluk, kas ve fiziksel eksiklik gerekçeleriyle 220 günden fazla sahalardan uzak kaldı. Tam anlamıyla maç ritmi kazanamadan sahaya sürülmesi hücum devamlılığını kırmış durumda. Ancak %31.8 ikili mücadele ve %37.5 hava topu kazanma oranı, 1.91'lik bir santrfor için korkunç. Stoperlerin fiziksel baskısı altında ayakta kalmakta zorlanması, şut açısı bulmasını engelliyor.







İSABETLİ ŞUT ATAMADI

Toplam 5 şut denemesinde 0.38 xG (beklenen gol) üretmesine rağmen kalede isabet bulamamış olması, vuruş anındaki dengesinin ve patlayıcı gücünün henüz istenen seviyede olmadığını gösteriyor.







MİLLİ ARADAN SONRA HAZIR

Yüksek kütleli santrforların ritim kazanması için en az 300-400 dakika süre alması gerekir. Milli ara ve özel fiziksel yüklemelerin ardından Ekim ayının ortasına doğru şut kalitesinde ve kaleyi bulma yüzdesinde belirgin bir artış görülmesi hayal ediliyor.

Fenerbahçe Galatasaray'ı yenemezse ne olur?

Aziz Yıldırım'a atfedilen açıklamalarda Fenerbahçe yönetiminin Galatasaray derbisini çok fazla öne çıkarması ve kesin galibiyet söyleminde bulunması, futbol kamuoyunda "ya tamam ya devam" kumarı olarak algılandı

17.09.2026 19:46:00 / Güncelleme: 17.09.2026 19:55:28
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Galatasaray'ı yenemezse ne olur?
Fenerbahçe Galatasaray'ı yenemezse ne olur?
Olumsuz bir sonuçta iddia patlar, faturası ise doğrudan yönetime ve takıma kesilir. İşte o zaman Fenerbahçe'de çok fazla can yanar.

Fenerbahçe'nin son dönemdeki kuruluş amacı adeta "Galatasaray'ı yenmek" üzerine kurulmuş gibi... Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın ağzından Ferudun Niğdelioğlu imzasıyla bir açıklama sosyal medyaya servis edildi.







Bu açıklamada Yıldırım'ın söylediği iddia edilen, "26 Ekim'de sahasında Galatasaray'ı yeneceğiz, bugünden söylüyorum" sözleri ise adeta "Galatasaray'ı yenmek Fenerbahçe'nin tek amacı" iddiasını doğruluyor gibi.

 Ancak 2020 yılından bu yana son 5-6 sezonda oynanan derbilere bakınca Galatasaray'ın ağır bir üstünlüğü var. Bu maçların 8'ini Galatasaray kazandı, 4'ünde ise Fenerbahçe sahadan galip ayrıldı.

Peki Aziz Yıldırım'ın dediğinin aksi olursa, Galatasaray 26 Ekim'de Fenerbahçe'yi yenerse ne olacak?








Derbiyi kazanma söylemi "tek hedef" gibi konumlandırıldığında, olası bir mağlubiyet taraftar nezdinde büyük bir hayal kırıklığı ve güven krizine yol açar. Büyük iddialar ortaya konulup mağlubiyet alındığında camia ve muhalefet bu iddialı sözlerin hesabını sorar; yönetim üzerindeki istifa baskısı tavan yapar.

Şampiyonluk yarışından ziyade sadece derbi galibiyetine kilitlenmiş bir psikoloji, olumsuz bir sonuçta takımın sezonun geri kalanına odaklanmasını son derece zorlaştırır.

Aziz Yıldırım gerçekten Fenerbahçe başkanlığını bırakacak mı?

Daha önce hemen her seferinde "belki de bırakmam" diyerek sezon sonunda yapılacak kongrede yeniden aday olacağının mesajlarını veren Aziz Yıldırım, bu kez "Sezon sonunda, şartlar ne olursa olsun görevi bırakacağım" diyerek adeta erken teslim olan bir komutan havası verdi.

17.09.2026 12:56:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım gerçekten Fenerbahçe başkanlığını bırakacak mı?
Aziz Yıldırım gerçekten Fenerbahçe başkanlığını bırakacak mı?
Ancak Aziz Yıldırım'ı yakından tanıyanlar, Yıldırım'ın bu sözleri "takıma kredi kazandırmak" için söylediği konusunda birleşiyor.






Aziz Yıldırım, kendi ağzından ya da kendisiyle ilgili yapılan her habere anında müdahale ediyor... Hemen yalanlama geçiyor. Bugün Feridun Niğdelioğlu imzasıyla bazı açıklamalar sosyal medyaya döküldü. Haberi yazdığımız saat itibarıyla Fenerbahçe'den ya da Yıldırım cephesinden bir yalanlama gelmediği için bu açıklamaları doğru kabul edebiliriz.






İşte Yıldırım'ın ağzından yapılan o açıklamalar:
Sezon sonunda, şartlar ne olursa olsun görevi bırakacağım.
İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin hocasıdır. 'Gidiyorum, ben kalamıyorum.' diyene kadar da bu dakikadan sonra Fenerbahçe'nin hocasıdır, hiç kimse merak etmesin.
Ben İsmail Kartal'la devam edeceğimi açıkladığım halde onlarca menajer, onlarca teknik adam kendini sundu. Biz kimseyle görüşmedik, atmasınlar.
Ocak ayına kadar minimum puan kaybıyla gidersek ara transfer döneminde gerekli takviyeleri de yaparız. Sezon sonunda şampiyon olacağımıza dair inancımız tam. Takım henüz hazır değil, hazır olacak.
Bu takım tutacak. Sahamızda Beşiktaş'a yenilmiş olabiliriz ama deplasmanda Beşiktaş'ı yenebiliriz. 26 Ekim'de sahasında Galatasaray'ı yeneceğiz, bugünden söylüyorum.






Aziz Yıldırım'ın daha önce de defalarca görevi bırakacağını söyleyip sonrasında camianın talebi veya yarım kalan işler gerekçesiyle devam ettiği bilinir.






Bu nedenle "Sezon sonunda bırakacağım" ifadesi çabuk bir pes edişten ziyade; camia üzerindeki kendi varlığından kaynaklanan gerilimi düşürme amaçlı. Muhalefetin veya tepkili taraftarın önünü kesme, "Sezon sonuna kadar kenetlenin, sonra ne yaparsanız yapın" diyerek takıma kredi kazandırma amacını taşıdığı da kesin.

Galatasaray, Rafael Leao transferinde 22 milyon Euro kar etti

Dursun Özbek, "Aynı transferleri temmuz ayının başında veya ortasında yapsaydık, aradaki fark yaklaşık 50 milyon euro civarında olurdu" dedi. Akıllara AC Milan'ın Rafael Leao için 60 milyon Euro isterken sarı-kırmızılıların Portekizli oyuncuyu 22 milyon Euro daha azına, 38 milyon Euro'ya alması geldi

17.09.2026 12:16:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray, Rafael Leao transferinde 22 milyon Euro kar etti
Galatasaray, Rafael Leao transferinde 22 milyon Euro kar etti
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulunda kürsüye geldi... Transfer döneminde kendisine yüklenenlere cevap verdi. Özbek, "Finansman olarak Galatasaray'ı zora sokmayacak bir yapının peşinde koştuk. Onun için bazı gecikmeler oldu. Aynı transferleri temmuz ayının başında veya ortasında yapsaydık, aradaki fark yaklaşık 50 milyon euro civarında olurdu. Bu hususun çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.






Bu ise 14 Ağustos'ta Fotospor'un yaptığı "Dursun Özbek coştu! 'İstesem bugün 40 Milyon'a Mora-Leao'yu paket yaparım'" haberini akıllara getirdi.










O dönemde Başkan Özbek, hedeflenen yıldız isimlerle ilgili somut rakamlar paylaşmıştı:

Rafael Leão'ya 1.5-2 ay önce 60 milyon Euro istiyorlardı. Bu rakamı güncel şartlarda 30-35 milyon Euro seviyelerine indirdik.

Galatasaray, Leao'yu 38 milyon Euro'ya aldı.






O dönemde Özbek, Roma'ya giden Rodrigo Mora için de şu ifadeleri kullanmıştı:

1 ay önce 60-70 milyon Euro civarında olan bonservis beklentisi 10 milyon Euro peşin ve 40 milyon Euro opsiyonla tamamlanabilecek noktaya geldi.

Mora, Roma'yı tercih etmese Galatasaray Batrakov'un yerine Portekizliyi getirebilirdi.

Sadece bu kadar değil; Batrakov, Deniz Gül ve Bitshiabu için yapılan pazarlıklarda da Galatasaray çok ciddi indirimler aldı.

İsmail Kartal'ın yeni planı Skriniar'a patladı

İsmail Kartal, Eyüpspor karşısında Skriniar'ı biraz olsun dinlendirip yerine yeni stoperi Oppong'u sahaya sürmeyi planlıyor

17.09.2026 11:20:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal'ın yeni planı Skriniar'a patladı
İsmail Kartal'ın yeni planı Skriniar'a patladı
İsmail Kartal, Eyüpspor karşısında Skriniar'ı biraz olsun dinlendirip yerine 12 milyon Euro'luk yeni stoperi Kojo Peprah Oppong'u sahaya atmayı planlıyor.






Eyüpspor gibi hücumda hareketli oyunculara sahip bir rakibe karşı Aké'nin süpürücü ve yönlendirici, Oppong'un ise hamleci ve fiziksel temas sağlayan rolü Fenerbahçe'nin yüzünü güldürebilir.






Fransa U-21 Milli Takımı'nın santrforu Sidiki Cherif'in 18 milyon Euro'ya alınmasına sert tepki gösteren Aziz Yıldırım, kendi yönetimi altında Nice'e 12 milyon Euro verdirerek Kojo Peprah Oppong'u aldırdı.






Gana Milli Takımı'yla Dünya Kupası'na giden ve 2 maçta toplam 48 dakika sahada kalan genç oyuncu, Fenerbahçe'de ise 4 maçta kadroda yer aldı ancak herhangi bir maçta forma şansı bulamadı.






Skriniar'ın ikamesi olarak gelen Oppong'un, hafta sonunda oynanacak Eyüpspor maçında Skriniar'ı dinlendirmek için İsmail Kartal tarafından 11'de sahaya sürülmesi gündeme geldi.






Peki Nathan Aké - Kojo Peprah Oppong ikilisi Eyüpspor maçında beraber oynarsa Fenerbahçe için nasıl bir stoper hattı izleyebiliriz? Oppong'un 11'de başlaması halinde savunmanın oyun kurulumundaki yükünün büyük kısmı Aké'nin üzerine binecek.






Ganalı genç, fiziksel yapısı ve patlayıcı gücüyle öne çıkıyor. Skriniar gibi pozisyon bilgisiyle değil, daha çok temasa dayalı ve hamleli bir stoper. Bu da Oppong için en doğru maçın Eyüpspor karşılaşması olacağını netleştiriyor.






Ancak Oppong'un Fenerbahçe formasıyla henüz resmi bir maçta dakika almamış olması, savunma hattındaki kademe anlayışını ve ofsayt taktiğini riske atabilir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.