logo
18 EYLÜL 2026

İsmail Kartal aramaya devam ediyor

4-4-2'ye uygun bir kadro istendi, verilmedi. İsmail Kartal da sezona malzemeye göre 4-2-3-1 ile başladı; tutmadı

18.09.2026 12:22:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal aramaya devam ediyor
İsmail Kartal aramaya devam ediyor
4-4-2'ye uygun bir kadro istendi, verilmedi. İsmail Kartal da sezona malzemeye göre 4-2-3-1 ile başladı; tutmadı. Sonraki 4-3-3 de tutmadı. Kartal hâlâ elindeki malzemeyle en doğru sistemi aramakla vakit kaybediyor. Eyüpspor maçı öncesinde bu kez de 3'lü savunma denendi. Fenerbahçe'nin İstanbul ekibi karşısında hangi sistemle oynayacağı merak uyandırıyor.






Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın asıl sistemi 4-4-2'yi de uygulayabileceği 4-1-4-1 ya da 4-4-1-1'di. Ancak yönetim o sisteme göre oyuncu transferleri yapmadı. O yüzden Kartal elindeki kadroya en uygun sistem olan 4-2-3-1 sistemi ile sezona başladı. Ancak o sistem de Beşiktaş maçında iflas etti. Kartal bunun üzerine 4-3-3'e döndü.






İSMAİL KARTAL'IN SİSTEMİ

Sistem Roma karşısında işler gibi durdu; ancak 3 ön liberonun sahada olduğu Gaziantep deplasmanında iflas etti. Kartal şimdi de Eyüpspor karşısında hangi sistemi tercih edeceğini düşünüyor. Özellikle Asensio'lu ve Asensio'suz sistemler üzerinde çalışıyor.







OPPONG SAHAYA

Gelen bilgiler ise hafta içinde Kartal'ın hem yeni transfer Oppong'u da kullanabileceği 3'lü bir sistem üzerinde çalışmalar yaptığı yönünde.







İdmanlarda denenen bu sistemde Škriniar ve Aké'nin yanına Oppong geliyor. Ortada da Kanté'nin yanında zaman zaman İsmail, zaman zaman da Guendouzi yer alıyor. 






Kanatlar ise sağ tarafta Oğuz Aydın'dan, solda da Brown'dan oluşuyor. Forvet arkasında Greenwood ve iyileşirse Asensio ya da Kerem ikili oluyor. Ön taraf ise Muriqi'nin egemenliğinde. Lukaku kulübede.

İşte Reis'in Trabzonspor'daki en büyük önceliği

Thomas Reis'in etkisiyle Trabzonspor, Galatasaray maçında savunma disiplinini ön planda tutan, fiziksel mücadeleden kaçınmayan, kompakt kalmaya çalışan ve yakaladığı geçiş fırsatları ile duran topları etkili kullanmak isteyen dirençli bir takım olacak. En azından Alman teknik adam basın toplantısında bunun izlenimlerini bize net şekilde gösterdi.

18.09.2026 14:50:00
Haber Merkezi
 
İşte Reis'in Trabzonspor'daki en büyük önceliği
İşte Reis'in Trabzonspor'daki en büyük önceliği
Thomas Reis'in dün düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamalar, Trabzonspor'un önümüzdeki dönemde nasıl bir kimliğe bürüneceğine ve hafta sonundaki Galatasaray derbisinde taraftarları nasıl bir karşılaşmanın beklediğine dair son derece net ipuçları verdi.






Reis'in "Az laf çok iş" felsefesi, saha dışı polemiklerden uzak durup tamamen performansa odaklanacağını gösterdi. "Önce savunma sonra hücum" vurgusu, takıma ilk etapta defansif disiplin ve organizasyon kazandıracağına işaret etti. Zaman dar olduğu için önceliği kalesini kapatmaya verecek gibi. Galatasaray'ı Trabzon deplasmanında sürpriz şekilde kapanan bir takım bekleyecek gibi duruyor.






Ancak bunun yanında kadrodaki kilit isimlerin başında gelen Salah'ı yormadan, verimli kullanmak ana hedefler arasında. Salah'a savunmada aşırı yük bindirmeyip hücumda serbestlik vererek yaratıcılığından faydalanmayı planlıyor. Bir bakıma Trabzonspor'un hücum yükü Salah'ın üzerinde olacak.






Taktiksel yerleşimin zaman alacağını kabul eden Reis; disiplin, mücadele gücü ve yüksek tempo konularında taviz vermeyeceğini itiraf etti. Trabzon insanının karakterine atıfta bulunarak hırslı ve son ana kadar savaşan bir takım vaat etti.

Galatasaray'ın Oulai hayali gerçekleşiyor

Trabzonspor, genç orta saha oyuncusu Christ Inao Oulai'yi Fiorentina'ya satmıştı. Ancak onun açısından işler pek de iyi gitmiyor. Galatasaray'ın hamleye hazırlandığı öğrenildi

18.09.2026 13:10:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın Oulai hayali gerçekleşiyor
Galatasaray'ın Oulai hayali gerçekleşiyor
Trabzonspor sezon başında Christ Inao Oulai'yi Fiorentina'ya gönderdi. Bordo-Mavililer, 26 milyon euroluk bonservis kazanacak. Bu rakam bonuslarla birlikte 30 milyon 61 euroya kadar yükselebiliyor. Ayrıca Fırtına'nın sonraki satıştan %10'luk pay hakkı bulunuyor.






SÜRELER ORTADA

Fildişi Sahilli futbolcu şu ana kadar beklentilerin altında kaldı ve İtalya'da mutsuz olduğu söyleniyor. Oyuncunun ligdeki süreleri şöyle:






Roma (0-4): 28 dakika, skor katkısı yok
Frosinone (0-3): 71 dakika, skor katkısı yok
Torino (1-2): 24 dakika, skor katkısı yok
Venezia (4-2): Kadroda ama oynamadı






KIŞ DÖNEMİNE BIRAKTI

Fiorentina ligdeki ilk 3 puanını, Oulai'nin oynamadığı Venezia mücadalesinde elde etti. Orta saha hamlesini kış dönemine bırakan Galatasaray'ın 20 yaşındaki futbolcu için girişime hazırlandığı öğrenildi.






Fiorentina, satış ihtimaline açık. Cim-Bom, geçen sezonun devre arasında da Oulai'yi istemişti. Bu yüzden Trabzonspor'la gerginlik yaşandı. Fiorentina, kendi ödeyeceği rakam olan 26 milyon euro seviyesindeki teklifleri değerlendirecek. Ara transferde çok konuşulacak gelişmelere tanıklık edebiliriz.

Trabzonspor sayesinde adeta zengin oldu

Sadece 2 ay önce Ludogorets'e imza atmasına rağmen Trabzonspor'a "Beni alın" diye mesaj gönderen Thomas Reis, üzerine bir de 1 milyon Euro'luk rakamı duyunca "Özel uçağı hemen hazırlayın" dedi. Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Tazminatını maaşından kesmemizi istedi" sözlerine bakacak olursak Alman teknik adama 2 yıl için 3 milyon Euro'dan fazla verilmesinin konuşulduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz

18.09.2026 12:43:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor sayesinde adeta zengin oldu
Trabzonspor sayesinde adeta zengin oldu
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Thomas Reis'in takımın başına geçmek için kendilerine devasa bir teklif yaptığını açıkladı... Başkan Doğan'a göre Alman teknik direktör, bordo-mavili takımın başına geçme şansını kaybetmemek için Ludogorets ile olan sözleşmesinde yer alan 1 milyon Euro'luk tazminatın kendi cebinden ödenmesini teklif etti.






Ancak KAP'a yapılan açıklamaya bakılırsa Reis'in maaşından sadece 100 bin Euro kesildi. O rakam da Bulgar ekibine tazminat olarak ödendi. Ya da şunu kabul edebiliriz: Reis'in maaşı aslında 2026-27 sezon sonuna kadar 1.5 milyon Euro, gelecek sezon da 1.6 milyon Euro'ydu.






Reis'in Samsunspor'daki yıllık net maaşı basına/kamuoyuna açıklanmadı... Ancak iddialar o dönemde Alman teknik adamın 500-600 bin Euro civarında kazandığı şeklindeydi.






Bulgaristan'ın açık ara en fazla maaş ödeyen takımı Ludogorets'in yıllık toplam takım maaş bütçesi 7.4 milyon Euro'ydu. 28 oyuncu artı teknik direktör maaşı. Alman teknik adamın Bulgaristan'daki maaşının 400 bin Euro olduğu belirtiliyor.






Yani aslında Reis'in sadece 2 ay önce Ludogorets'e imza atmışken Trabzonspor'un teklifini kabul etmek için "Özel uçak gönderin" demesinin arkasında maaşını şimdiden 2.5 katına katlaması da gösterilebilir.

Fenerbahçe'de Nene krizi yaklaşıyor

Fenerbahçe'de Dorgeles Nene'nin İsmail Kartal tarafından yedek bırakılmasının nedeni kalitesizliğinden ziyade; sakatlık sonrası fiziksel uyum süreci. Maç temposunu kazandıkça ve fikstür sıklaştıkça Nene'nin performansı artabilir

18.09.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de Nene krizi yaklaşıyor
Fenerbahçe'de Nene krizi yaklaşıyor
Fenerbahçe'de Dorgeles Nene'nin teknik direktör İsmail Kartal tarafından yedek bırakılmasının nedeni kalitesizliğinden ziyade; sakatlık sonrası fiziksel uyum süreci, kanat rotasyonundaki rekabet ve yabancı kuralının getirdiği taktiksel zorunluluklar olduğu bir gerçek. Ancak yine de yıldız oyuncu bu durumdan çok mutsuz. Maç temposunu kazandıkça ve fikstür sıklaştıkça aldığı sürelerin artması muhtemel... ancak şu an için Nene, Kartal tarafından planlarda ilk sırada düşünülen bir isim değil.






Dorgeles Nene, geçen yıl Fenerbahçe'deki ilk sezonu olmasına rağmen 47 maçta 2 bin 726 dakika sahada kaldı. 13 gol attı, 12 de asist yaptı. Bunların 10 gol ve 7 asisti Süper Lig'deydi. Bir kanat forveti için hiç de azımsanmayacak bir skor.






NENE FORMA ŞANSI BULMAKTA ZORLANIYOR

Sakatlıktan dönen Nene, bu sezon 12 maçın 8'inde kadroya girebildi. Süper Lig'de 71, Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde 31 dakika forma giydi. Henüz gol katkısı veremedi.






İSMAİL KARTAL'IN 11'İNDE YOK

Peki Nene'nin bu kadar yedek bırakılmasının asıl nedeni ne? Çünkü bir maçta 90 dakika forma giyen Tarık'tan sonra 101 dakika ile Nene, en az forma giyen Fenerbahçe oyuncusu. Peki soruya dönersek: İsmail Kartal neden Nene'yi düşünmüyor?






SAKATLIKTAN YENİ DÖNDÜ

Nene sakatlıktan dönmüş olsa da henüz fiziksel olarak %100 maç temposuna ve kondisyona ulaşamamış durumda. İsmail Kartal, oyuncuyu tekrar sakatlama riskini almamak için sürelerini kademeli olarak artırmayı seçiyor olabilir.






REKABET KIZIŞTI

Ayrıca kanat ve hücum arkası pozisyonlarında Kerem, Greenwood, Oğuz ve Asensio gibi oyuncular bulunuyor. Geçen sezona kıyasla rekabetin artması, dakika paylaşımını doğrudan etkiliyor.






YABANCI KURALI DA ÖNEMLİ FAKTÖR

Teknik heyet; kapalı savunmalara karşı ve zorluk derecesi yüksek maçlarda Kerem ve Greenwood gibi fiziksel devamlılığı ile sistem disiplini yüksek isimlere öncelik veriyor. Tabii bir de yabancı kuralı sorunu var.

Fenerbahçe'de Lukaku korkusu

Geçen sezonun 220 gününü sakat geçirdi... Fenerbahçe'ye geldiğinde "hazır" olup olmadığı tartışmaların merkezinde yer aldı

18.09.2026 12:27:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de Lukaku korkusu
Fenerbahçe'de Lukaku korkusu
Geçen sezonun 220 gününü sakat geçirdi... Fenerbahçe'ye geldiğinde "hazır" olup olmadığı tartışmaların merkezinde yer aldı. Ancak Lukaku, bırakın hazır olmayı ya da skor üretmeyi, Süper Lig stoperleri karşısında 1.91'lik boyuna ve dev cüssesine rağmen ancak %30'larda üstünlük sağlayabildi. Henüz kaleye isabetli şut atamayan Lukaku'nun, en az bir bu kadar daha dakika alırsa kaleyi bulan bir şutunun olabileceği öngörülüyor.






Daha ilk basın toplantısında Fenerbahçe'nin yeni golcüsü Romelu Lukaku ile ilgili bir kriz çıkacağı belliydi... Oğuz Çetin hazır olmak için zamanı olduğunu iddia etmiş, Lukaku ise "Hazırım" diyerek bunu yalanlamıştı. 






Belçikalı oyuncu için Beşiktaş derbisi hedef maçtı; ancak eski sakatlıkları ve kiloları hazır olmasını engelledi. Üstüne üstlük Gaziantep deplasmanında 11'de başlamasına rağmen ortaya koyduğu fiziki güç yetersizliği ve kaybettiği ikili mücadeleler öne çıkınca, Lukaku için "Henüz hazır değil" önermesinin altı doldu.






FENERBAHÇE'DE LUKAKU BELİRSİZLİĞİ

Fenerbahçe'de artık taraftarlar Lukaku'nun ne zaman hazır olacağını sormaktan sıkıldı. Yeni soru, "Lukaku ne zaman isabetli şut atabilecek?" şeklinde revize edildi.







SAKATLIKLAR PEŞİNİ BIRAKMADI

Lukaku, son bir yılda uyluk, kas ve fiziksel eksiklik gerekçeleriyle 220 günden fazla sahalardan uzak kaldı. Tam anlamıyla maç ritmi kazanamadan sahaya sürülmesi hücum devamlılığını kırmış durumda. Ancak %31.8 ikili mücadele ve %37.5 hava topu kazanma oranı, 1.91'lik bir santrfor için korkunç. Stoperlerin fiziksel baskısı altında ayakta kalmakta zorlanması, şut açısı bulmasını engelliyor.







İSABETLİ ŞUT ATAMADI

Toplam 5 şut denemesinde 0.38 xG (beklenen gol) üretmesine rağmen kalede isabet bulamamış olması, vuruş anındaki dengesinin ve patlayıcı gücünün henüz istenen seviyede olmadığını gösteriyor.







MİLLİ ARADAN SONRA HAZIR

Yüksek kütleli santrforların ritim kazanması için en az 300-400 dakika süre alması gerekir. Milli ara ve özel fiziksel yüklemelerin ardından Ekim ayının ortasına doğru şut kalitesinde ve kaleyi bulma yüzdesinde belirgin bir artış görülmesi hayal ediliyor.

Osımhen'in yerine kim oynayacak?

Galatasaray'da gözler Cumartesi akşamı oynanacak Trabzon deplasmanına çevrildi

18.09.2026 12:16:00
Haber Merkezi
 
Osımhen'in yerine kim oynayacak?
Osımhen'in yerine kim oynayacak?
Galatasaray'da gözler Cumartesi akşamı oynanacak Trabzon deplasmanına çevrildi. Sakatlığı nedeniyle Trabzonspor maçında oynama ihtimali neredeyse sıfır olan Osimhen'in yerine en uçta Deniz Gül değil de Rafael Leão'nun oynaması öne çıktı. Hafta boyunca sadece salonda çalışan Osimhen'in yanı sıra sakatlığı konusunda iyi haberler olmayan Mario Lemina'nın da Trabzon'a götürülmeme ihtimali var.






Galatasaray'ın Trabzonspor yolculuğu bugün... Günay ve Singo'nun sakatlıkları nedeniyle Trabzon deplasmanına götürülmeleri beklenmiyor. Ancak Osimhen ve Lemina'nın az da olsa Trabzon deplasmanında olma ihtimalleri var. Yine de özellikle Nijeryalı golcünün Trabzon'a götürülse bile riske edilmesi düşünülmüyor.






OKAN BURUK RİSKE GİRMEK İSTEMİYOR

Okan Buruk'a göre ligin henüz başı ve böyle riskler alınmasına gerek yok. Buruk, hafta boyunca sadece salonda çalışabilen Osimhen'siz taktiklerini zaten belirledi.







OSIMHEN'İN YERİNE KİM OYNAYACAK?

Osimhen ve Lemina'nın olmayacağı Trabzonspor 11'inde Buruk'un sürprizleri olacak. Osimhen'in riske edilmeyecek olması sebebiyle en uçta statik Deniz Gül yerine Rafael Leão'nun yer alması üzerinde duruluyor.







LEAO SÜRPRİZİ OLABİLİR

Leão'nun sol kanattan ziyade gezgin bir santrfor gibi kullanılması, Trabzonspor stoperlerinin dengesini bozacak ana unsur olabilir.

YUNUS MERKEZE, BARIŞ VE SANE KANATLARA

Merkezde yaratıcılığı artırmak adına Yunus Akgün'ü 10 numara pozisyonuna kaydırıp kanatlarda Sané ve Barış Alper ile maça başlayabilir.







BATRAKOV İLK 11'DE

Bir diğer sürpriz hamle ise genç yetenek Aleksey Batrakov'un maça ilk 11'de başlayarak merkezde servisçi rolünü üstlenmesi olabilir.

Fenerbahçe Galatasaray'ı yenemezse ne olur?

Aziz Yıldırım'a atfedilen açıklamalarda Fenerbahçe yönetiminin Galatasaray derbisini çok fazla öne çıkarması ve kesin galibiyet söyleminde bulunması, futbol kamuoyunda "ya tamam ya devam" kumarı olarak algılandı

17.09.2026 19:46:00 / Güncelleme: 17.09.2026 19:55:28
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Galatasaray'ı yenemezse ne olur?
Fenerbahçe Galatasaray'ı yenemezse ne olur?
Olumsuz bir sonuçta iddia patlar, faturası ise doğrudan yönetime ve takıma kesilir. İşte o zaman Fenerbahçe'de çok fazla can yanar.

Fenerbahçe'nin son dönemdeki kuruluş amacı adeta "Galatasaray'ı yenmek" üzerine kurulmuş gibi... Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın ağzından Ferudun Niğdelioğlu imzasıyla bir açıklama sosyal medyaya servis edildi.







Bu açıklamada Yıldırım'ın söylediği iddia edilen, "26 Ekim'de sahasında Galatasaray'ı yeneceğiz, bugünden söylüyorum" sözleri ise adeta "Galatasaray'ı yenmek Fenerbahçe'nin tek amacı" iddiasını doğruluyor gibi.

 Ancak 2020 yılından bu yana son 5-6 sezonda oynanan derbilere bakınca Galatasaray'ın ağır bir üstünlüğü var. Bu maçların 8'ini Galatasaray kazandı, 4'ünde ise Fenerbahçe sahadan galip ayrıldı.

Peki Aziz Yıldırım'ın dediğinin aksi olursa, Galatasaray 26 Ekim'de Fenerbahçe'yi yenerse ne olacak?








Derbiyi kazanma söylemi "tek hedef" gibi konumlandırıldığında, olası bir mağlubiyet taraftar nezdinde büyük bir hayal kırıklığı ve güven krizine yol açar. Büyük iddialar ortaya konulup mağlubiyet alındığında camia ve muhalefet bu iddialı sözlerin hesabını sorar; yönetim üzerindeki istifa baskısı tavan yapar.

Şampiyonluk yarışından ziyade sadece derbi galibiyetine kilitlenmiş bir psikoloji, olumsuz bir sonuçta takımın sezonun geri kalanına odaklanmasını son derece zorlaştırır.

Aziz Yıldırım gerçekten Fenerbahçe başkanlığını bırakacak mı?

Daha önce hemen her seferinde "belki de bırakmam" diyerek sezon sonunda yapılacak kongrede yeniden aday olacağının mesajlarını veren Aziz Yıldırım, bu kez "Sezon sonunda, şartlar ne olursa olsun görevi bırakacağım" diyerek adeta erken teslim olan bir komutan havası verdi.

17.09.2026 12:56:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım gerçekten Fenerbahçe başkanlığını bırakacak mı?
Aziz Yıldırım gerçekten Fenerbahçe başkanlığını bırakacak mı?
Ancak Aziz Yıldırım'ı yakından tanıyanlar, Yıldırım'ın bu sözleri "takıma kredi kazandırmak" için söylediği konusunda birleşiyor.






Aziz Yıldırım, kendi ağzından ya da kendisiyle ilgili yapılan her habere anında müdahale ediyor... Hemen yalanlama geçiyor. Bugün Feridun Niğdelioğlu imzasıyla bazı açıklamalar sosyal medyaya döküldü. Haberi yazdığımız saat itibarıyla Fenerbahçe'den ya da Yıldırım cephesinden bir yalanlama gelmediği için bu açıklamaları doğru kabul edebiliriz.






İşte Yıldırım'ın ağzından yapılan o açıklamalar:
Sezon sonunda, şartlar ne olursa olsun görevi bırakacağım.
İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin hocasıdır. 'Gidiyorum, ben kalamıyorum.' diyene kadar da bu dakikadan sonra Fenerbahçe'nin hocasıdır, hiç kimse merak etmesin.
Ben İsmail Kartal'la devam edeceğimi açıkladığım halde onlarca menajer, onlarca teknik adam kendini sundu. Biz kimseyle görüşmedik, atmasınlar.
Ocak ayına kadar minimum puan kaybıyla gidersek ara transfer döneminde gerekli takviyeleri de yaparız. Sezon sonunda şampiyon olacağımıza dair inancımız tam. Takım henüz hazır değil, hazır olacak.
Bu takım tutacak. Sahamızda Beşiktaş'a yenilmiş olabiliriz ama deplasmanda Beşiktaş'ı yenebiliriz. 26 Ekim'de sahasında Galatasaray'ı yeneceğiz, bugünden söylüyorum.






Aziz Yıldırım'ın daha önce de defalarca görevi bırakacağını söyleyip sonrasında camianın talebi veya yarım kalan işler gerekçesiyle devam ettiği bilinir.






Bu nedenle "Sezon sonunda bırakacağım" ifadesi çabuk bir pes edişten ziyade; camia üzerindeki kendi varlığından kaynaklanan gerilimi düşürme amaçlı. Muhalefetin veya tepkili taraftarın önünü kesme, "Sezon sonuna kadar kenetlenin, sonra ne yaparsanız yapın" diyerek takıma kredi kazandırma amacını taşıdığı da kesin.

Trabzonspor Thomas Reis'e nasıl kaldı? Kimlerle görüşüldü, kaçıncı tercihti?

Thomas Reis'ten önce görüşülen Pioli, Conte veya Garcia gibi yüksek profilli isimlerin getireceği devasa maaş ve yüksek transfer bütçesi talepleri, Trabzonspor ekonomisine ciddi yük bindirecekti.

17.09.2026 12:53:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor Thomas Reis'e nasıl kaldı? Kimlerle görüşüldü, kaçıncı tercihti?
Trabzonspor Thomas Reis'e nasıl kaldı? Kimlerle görüşüldü, kaçıncı tercihti?
Futbol tarihinde "üçüncü-dördüncü tercih" olarak gelip ligi domine eden çok sayıda teknik adam örneği mevcut. Ertuğrul Doğan yönetimi de Reis'ten bu beklenti içinde.






Thomas Reis, Trabzonspor'un ilk tercihi değildi... Zaten Bordo-Mavililer de Alman hocaya gitmedi; Alman hoca, menajeri aracılığıyla kendisini Bordo-Mavili kulübe önerdi.






Aslında Konyaspor yenilgisi gelmese Hüseyin Çimşir'le ya sözleşme imzalamaya hazırlanan ya da en azından milli araya kadar idare etmeye çalışan Bordo-Mavili yönetim, bizzat Başkan Ertuğrul Doğan'ın isteğiyle Reis'i Bulgaristan'dan alıp getirdi.






Reis'ten Önce Görüşülen Hocalar:

Stefano Pioli: 3 yıllık sözleşme istedi.

Rudi Garcia: Milli aradan önce gelemeyeceğini söyledi.

Antonio Conte: İstemedi.

Kosta Runjaic (Udinese): Tazminatı çok yüksekti.

Sebastian Höness (Stuttgart): Tazminatı çok yüksekti.






Bordo-Mavili kulüpte başarılı olarak hem kariyerinde sıçrama yapma hem de listede kendisinden önde görülen isimlerin haksız olduğunu kanıtlama isteğinin, saha içi enerjisine doğrudan yansıması bekleniyor.

Israrla yüksek tazminat veya uçuk bütçeler isteyen yıldız isimlerin aksine Reis; tamamen saha içine, eldeki malzemeyi en verimli şekilde kullanmaya odaklanacak ve Ocak ayında da yönetimin işini kolaylaştıracak.

Türkiye küme düşürülmek mi isteniyor?

UEFA Uluslar A Ligi’ne yükselerek Fransa, İtalya ve Belçika ile dev bir gruba düşen A Millî Futbol Takımı için kritik bir dönem başlıyor

17.09.2026 11:50:00
Haber Merkezi
 
Türkiye küme düşürülmek mi isteniyor?
Türkiye küme düşürülmek mi isteniyor?
UEFA'nın Uluslar Ligi'nde yapmaya hazırlandığı radikal format değişikliği ve geçiş dönemi kuralları, Türkiye'nin A Ligi'ndeki geleceğini doğrudan etkileyecek.






Türkiye, B Ligi'nde yaptığı çıkışla UEFA Uluslar Ligi'nde A Ligi'ne yükseldi. Grubunda Fransa, İtalya ve Belçika var. Normal şartlarda gruplarını son sırada bitiren 4 takım, bir sonraki sezon doğrudan B Ligi'ne düşüyordu. Ancak UEFA, Uluslar Ligi formatında değişikliğe hazırlanıyor.






Yeni kurallar 2026/27 sezonu kadar erken bir tarihte yürürlüğe girecek. UEFA, 2028/29 sezonundan itibaren geçerli olacak yeni format nedeniyle yükselme ve düşme mekanizmalarında değişiklik yapmaya karar verdi.






Belçika, İtalya ve Fransa ile zorlu bir gruba düşen Türkiye için bu durum oldukça makul bir pencere açacak. UEFA'nın 2026/27 sezonundan itibaren devreye sokacağı yeni küme düşme ve yükselme statüsü, Millîlerimize devler arasında kalabilmek adına son derece avantajlı bir fırsat sunuyor.






Mevcut dört ligli yapı; her biri 18 takımdan oluşan A, B ve C ligleri olmak üzere üç lige düşürülecek. UEFA Yürütme Kurulu tarafından kabul edilen ve "İsviçre Sistemi" ilkelerini barındıran bu yeni formata geçiş için 2026/27 sezonu tam bir "geçiş dönemi" işlevi görecek.






Grubunu 4. sırada tamamlasa dahi Millîlerimiz, diğer gruplardaki dördüncülerden daha iyi bir puan ve averaj elde ederse doğrudan küme düşmeyecek ve play-off oynayarak A Ligi'nde kalma hakkını sürdürebilecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.