İsrail'in saldırısı Latin Amerika'da protesto edildi
Güney Amerika ülkeleri Arjantin ve Kolombiya'da, İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na düzenlediği saldırı protesto edildi
Anadolu Ajansı





Güney Amerika ülkeleri Arjantin'in başkenti Buenos Aires ve Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na düzenlediği saldırı protesto edildi.
Buenos Aires'te ellerinde Filistin bayrakları taşıyan yüzlerce kişi, yürüyüş düzenleyerek İsrail'in saldırısını kınadı.
Göstericiler, Filistin halkıyla dayanışma mesajı verirken, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırıların durdurulmasını talep etti.
Eyleme çok sayıda insan hakları temsilcisi, sendika ve sol gruplar destek verdi.
Kolombiya'nın başkenti Bogota'da ise Filistin destekçisi bir grup, 7. Cadde'yi trafiğe kapatarak İsrail'in saldırısını protesto etti.
"Gazze'deki soykırımı durdurun" sloganı atan göstericiler, polisin müdahalesinin ardından yolu yeniden trafiğe açtı.
Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, göstericilerin görüntülerini ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından paylaşarak, eyleme destek verdi.
Öte yandan Meksika ve Uruguay'da da toplanan binlerce kişi, İsrail'in ablukayı kırmak ve insani yardım ulaştırmak amacıyla Gazze'ye doğru yol alan Küresel Sumud Filosu'na saldırması nedeniyle protesto düzenledi.