İstihdamı ihracatla artırdı
Kurulduğu 1956 yılından bu yana adım adım büyümesini sürdüren Balıkesir Gönen merkezli süt ve süt ürünleri kuruluşu Teksüt, Türkiye ekonomisinin hareketli bir dönemi geride bıraktığı 2018 yılında istihdam konusunda önemli adımlar attı
20.01.2019 00:00:00





Teksüt, ihracatın da katkısıyla personel sayısını yüzde 14 arttırma başarısı gösterdi. Özellikle beyaz peynir, kaşar peyniri ve UHT sütte üretim artışına gittiklerini söyleyen Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, "2018'de 550 tonluk günlük üretimimizi 600 tona yükselttik.
Yaygınlaşan bulunabilirlik, yükselen marka bilinci ve gelişen ihracat, üretim artışını tetikleyen unsurlar oldu" diye konuştu. Şirket, 2018'de personel istihdamını yaklaşık yüzde 14 arttırdı. Personel sayısı 505'ten 585'e çıktı.
Hassas, özenle ve sabırla yaklaşılması gereken bir gıda maddesi olan süt, Teksüt'te geniş ölçüde kadın duyarlılığı ile işleniyor. 2018 sonu itibarıyla Teksüt çalışanlarının yüzde 43'ü kadın personelden oluşuyor.
EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.