'İyi tarım' uygulamalarında artış
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çevre, hayvan ve insan sağlığına zarar vermeyen doğal kaynakları koruyan, izlenebilirlik, sürdürülebilirlik, gıda güvenliğini sağlayan iyi tarım uygulamaları, dünya ticaretinde de gittikçe artan bir pay aldığını bildirdi.
14.02.2016 00:00:00
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "İyi tarım uygulamalarında üretim patlaması yaşanıyor. 2007-2014 döneminde, 7 yılda üretim alanı 40, üretici sayısı 27 kat arttı. 2007 yılında 18 ilde 651 üretici, 53 bin 607 dekar alanda, 149 bin 693 ton ürün üretirken, 2014 yılında il sayısı 53'e, üretici sayısı 21 bin 332'ye, üretim alanı 2 milyon 147 bin 705 dekara, üretim miktarı 4 milyon 151 bin 661 tona yükseldi" dedi. İyi tarım uygulamalarıyla üretimde en büyük pay, yüzde 61 ile Akdeniz, yüzde 27.8 ile Ege bölgelerinin oldu. Bayraktar, dünyada önde gelen gıda perakendecilerinin üreticilerden minimum üretim standardı istediğini, bun un da iyi tarım uygulamalarında artışa yol açtığını kaydetti. Bayraktar, "Üreticilerimiz tarafından üretilen iyi tarım sertifikasına sahip ürünler, büyük marketlerin meyve sebze reyonlarında yerini almaktadır" şeklinde konuştu.
EKONOMİ SERVİSİ
EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.