İzmir Kitap Fuarı gün sayıyor
TÜYAP tarafından hazırlanan 24. İzmir Kitap Fuarı, 6-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark) düzenlenecek. Fuar, 114 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak
29.03.2019 00:00:00





24. İzmir Kitap Fuarı, 6-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda (Kültürpark) kapılarını açacak. Bu yıl 457 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla hazırlanan İzmir Kitap Fuarı, söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 114 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak
Aralarında Gülten Dayıoğlu, Zeynep Oral, Füruzan, Güray Öz, Altan Öymen, Emre Kongar, İbrahim Kaboğlu, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Ahmet Telli, İnci Aral, Ercan Kesal, Mavisel Yener, Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Murat Gülsoy, Zeynep Altıok Akatlı, Mine Söğüt, Feyza Hepçilingirler, Onur Öymen, Canan Tan, Gülseren Budayıcıoğlu, Erhan Çelik, Doğan Cüceloğlu, Canan Karatay, Aytül Akal, İlkay Marangoz, Tuna Kiremitçi, Yekta Kopan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Işık Öğütçü, Nazlı Eray, Can Yılmaz, Zafer Algöz, Selçuk Erdem, Kemal Hamamcıoğlu, Deniz Bayramoğlu, Ümit Aktaş, Nihat Sırdar, Levent Üzümcü, Murat Menteş, Varol Yaşaroğlu ve Sinan Canan'ın da bulunduğu pek çok yazar, şair ve bilim insanı okurlarıyla buluşacak.
Fuarın Onur Konuğu: Hidayet Karakuş
Şair Hidayet Karakuş, 24. İzmir Kitap Fuarı'nın onur konuğu olacak. 1946 yılında Isparta'da dünyaya gelen şair, 1966'da Selçuk Eğitim Enstitüsü'nü tamamladı. 1966 ve 1990 yılları arasında farklı şehirlerde öğretmenlik yapan Karakuş, TRT İzmir Bölge Radyosu için "Egeyi Yazanlar" adlı programı hazırlayıp sundu ve aynı zamanda pek çok radyo oyununu da kaleme aldı. Hidayet Karakuş için TÜYAP tarafından "Türkçem Adresimdir" isimli armağan kitap hazırlandı.
Fuar süresince Hidayet Karakuş'un da katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 6 Nisan Cumartesi günü Hidayet Karakuş'un okumasıyla "Kendi Sesinden Şiirler" isimli şiir dinletisi, 8 Nisan Pazartesi günü Hidayet Karakuş'un konuşmacı olarak yer aldığı "Atasözlerimiz Bizi Söylüyor" söyleşisi, 10 Nisan Çarşamba günü Mavisel Yener, Nevzat Süer Sezgin ve Hüseyin Yurttaş'ın katılacakları "Çocuk Yazınında Hidayet Karakuş" söyleşisi, 14 Nisan Pazar günü Yüksel Pazarkaya, Efdal Sevinçli, Bahri Karaduman, Oğuz Tümbaş ve Hülya Deniz Ünal'ın katılacakları "Karakuş'un Şiir Evreni" paneli ve son olarak yine 14 Nisan Pazar günü Yüksel Pazarkaya, İnci Aral, Öner Yağcı ve Gönül Çatalcalı'nın katılacakları "Hidayet Karakuş'un Romanları" isimli panel gerçekleştirilecektir.
Çocuk ve gençlik etkinlikleri
İzmir Kitap Fuarı, çocuk ve gençlere yönelik söyleşi, dinleti ve atölye çalışmalarından oluşan etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Söyleşilerde ve imza etkinliklerinde Gülten Dayıoğlu, Behiç Ak, Aytül Akal, Koray Avcı Çakman, Toprak Işık, Çiğdem Gündeş, Hacer Kılcıoğlu, Çiğdem Sezer, Birsen Ekim Özen ve daha pek çok değerli çocuk ve gençlik kitapları yazarı okurlarıyla buluşacak.
Girişin ücretsiz olduğu İzmir Kitap Fuarı 6-13 Nisan tarihleri arasında 11.00-20.00, kapanış günü olan 14 Nisan tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
OKAN EGESEL
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.