logo
07 ŞUBAT 2026

Kendine demediğini bırakmadı

01.08.2016 00:00:00
 Dikkatlice okuyun!
"Ne yaparsın; her tarafı sarmış herifler,  namussuzlar, şerefsizler, üç kuruş için davasını satanlar?
Doğruları yazıyorsun, vaktinde uyarıyorsun, genel ahlâk bozuk olduğundan paralelciler yalancı şahit buluyor!..
Ne olacak "bu taraflardan bir sivil toplum örgütünün" filanca şubesine on bin lira bağış yap, gir yönetime!..
Yalancı şahitliğin cezası ne, sıkıştım mı bir "poz" verirsin, baba FETÖ karşıtı!..
Biz böyle "Elinizden geleni ardınıza koymayın üleeeen!" çekerek tehdit odaklarını püskürtürken, FETÖ oyununa "para için" eklemlenmiş birileri, "olan biten ortaya çıkmasın" diye sus ile pus!..
Amaaaaan, bu işler kafamı iyice bozuyor?
Kaç defa yazdık, hâlâ mesaj gitmedi, hala uyanmıyorlar!
Komik!..
"Eskişehir"de bir grup var, paralelci olduğunu herkesin bildiği birileri stant açmış, "darbeye karşıyız!.."
Evet, bütün başarısız darbelere karşılar!..
Darbe başarılı olsaydı, şimdi birer kahramandılar!..
Onlar öyle?"
Okudunuz mu?
Bu satırlar benim değil. Kimin biliyor musunuz? Hatırlatayım;
"Bayramın sakin atmosferinde... Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından yayımlanan 'Kırık Testi Seti'nden istifade ettim. 
'Kırık Testi' Gülen'in sevenlerine mektubu. Bir dostunun anlatımıyla, "Bu mektup, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin üzerine gurbet çökmüş gönül dünyasını aksettiren sohbetlerden oluşuyor." 
Bu sohbetlerde, 'deprem ve rahmeti ilahi', 'yurt dışına asker gönderme', 'yenilenme -yenileşme fantezisi', ''Filistin ve İntihar saldırıları', gibi kritik meselelere ilişkin düşüncelerini yansıtıyor, Hocaefendi. Bir de, sınırının nasıl belirlendiğine akıl erdiremediğim 'hoşgörü tatbikatı' var... Meseleye bir rüyanın ışığında açıklık getirmeye gayret etmiş, Hocaefendi..." (Kaynak; Serdar Arseven, Dünden Bugüne Tercüman Tarih: 16 Kasım 2004 Gülen Hocaefendi'nin Endişesi")
Hatırladınız mı? 30 Temmuz tarihli yazısında FETÖ'ya kin kusan, şimdilerde FETÖ karşıtı diye kendilerini tanımlayanlara, gösterenlere 'şerefisiz, namussuz, üç kuruşa davasını satan' diyen Yeniakit yazarı Serdar Arseven'in.  
Bu zevat Akit gazetesinden 21 Haziran 2011'de de şöyle yazıyordu; "Türkiye'nin gündeminde hangi konu yer alıyorsa, bir bakıyorsunuz temelinde bir Hocaefendi çalışması var. Türkiye'ye açılımı anayasayı da ilk tanıştıran oydu? Ekibiniz sağlamsa, işinizi usulüne uygun yapıyorsanız, başarılı olursunuz."
Şeftali çekirdeğinden sonra Ebu cehil karpuzu
Evet, yakarıda da gördüğünüz gibi kendini acımasızca eleştiren, kendi kendine hakaret eden dünün FETÖ aşağı, bugünün FETÖ karşıtı Yeniakit yazarı Serdar Arseven, kendisinin kimliğini deşifre edenlere de 30 Temmuz 2016 tarihli yazısının son bölümünde gözdağı veriyor. 
"Son günlerde üst üste saldırılar?
Akit'i, bendenizi ve "AKİT'in patronu' rumuzuyla hepimizi hedef alan çirkin yayınlar yapılıyor, iftiralar atılıyor.
FETÖ'cüler şutlandı, yargı bağımsızlığı büyük ölçüde arttı, biz de bir "yargı"ya gidelim de, iftiralarına hangi dayanakları bulacaklarmış görelim!..
Ve hukuka uygun olarak gömelim!..
Derler ki; "Şeftali çekirdeğini yutmak istiyorsan yut, ama nasıl çıkartacağını da düşün!" 
Yuttular çekirdeği "gerisini" hiç düşünmeden, şimdi çıkartma vakti!..
Çok zor olacak çooook!.."
Evet, Serdar! Şeftali çekirdeğini çıkarabildiysen sırada 'Ebu cehil karpuzu' var. 
 
Akın Aydın / diğer yazıları
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.