logo
27 MART 2025

Kirazın lezzeti ile baklavanın mükemmel birleşimi: Kirazlı baklava

Kirazlı baklava, Türkiye'nin zengin mutfağının bir parçası olarak, özellikle kirazın bol olduğu bölgelerde tercih edilen bir tatlıdır. Ancak, kirazlı baklavanın belirli bir ili temsil ettiği söylenemez. Genel olarak baklava, Osmanlı İmparatorluğu'nun mutfak kültüründen gelişmiş ve Türk mutfağının en meşhur tatlılarından biri haline gelmiştir

02.05.2024 13:56:00 / Güncelleme: 02.05.2024 13:59:17
Ahmet Haydar Tarhanlı
Kirazın lezzeti ile baklavanın mükemmel birleşimi: Kirazlı baklava
Kirazın lezzeti ile baklavanın mükemmel birleşimi: Kirazlı baklava
Kirazlı baklava yapımı için öncelikle geleneksel baklava hamurunun hazırlanması gerekmektedir. Hamur, ince yufkalar halinde açılır ve aralarına dövülmüş ceviz, fıstık veya badem gibi malzemeler serpilir. Kirazlı baklava için, bu katmanların arasına taze kiraz parçaları da eklenir. Ardından, baklava dilimlere kesilir ve üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek fırında pişirilir. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra, sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbet dökülür ve tatlı şerbeti çekene kadar bekletilir.

Ustasından kirazlı baklava tarifi:

Malzemeler:

1 paket baklavalık yufka
150 g tereyağı
3/4 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 kase iri çekilmiş kiraz
1 kase iri çekilmiş Antep fıstığı (veya ceviz)

Şerbet için:

2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt

Yapılışı:

Şerbet için şeker, su ve sütü bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın.
Yufkaları tezgah üzerinde açın ve fırın tepsisine sığacak şekilde kesin.
Tepsiyi yağlayın ve yufkaların yarısını tepsiye yerleştirin, her iki kat arasına yağ karışımından sürün.
Yufkaların üzerine iri çekilmiş kiraz ve Antep fıstığını serpin.
Kalan yufkaları da aynı şekilde yağlayarak tepsiye yerleştirin.
Baklavayı dilimleyin ve üzerine kalan yağ karışımını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün.
Baklava şerbeti çekip, soğuduktan sonra servis edin.

Bu tarif, kirazın tatlı ve hafif ekşimsi lezzeti ile geleneksel baklavanın mükemmel birleşimini sunar. Kiraz mevsiminde taze kirazlarla yapıldığında, bu tatlı yaz aylarının vazgeçilmezi olabilir.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
Hedef Lazkiye Limanı
İsrail savaş uçakları vurdu
Bir vergi hamlesi daha
ABD'de üretilmeyen araca yüzde 25 vergi
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'den ilginç çıkış!
'ABD, İngiltere, Türkiye, Kanada, Norveç ve İzlanda olmadan olmaz'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir soruşturma daha
Sebep ‘sahte tanık aranıyor’ iddiası
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Bayram tatili 9 gün
İBB Meclisi'nde seçim yapıldı
İmamoğlu'nun yerine kim geçti?
'Heybedeki büyük turplar ortaya saçıldığında'
Erdoğan'dan CHP'ye sert sözler
Havada şok!
İki gösteri uçağı çarpıştı... O anlar kamerada
Temelli gitmiyorlar, bayrama gidiyorlar
Bayram öncesi sınır kapılarında yoğunluk
Anadolu Grubu'nda tarihi değişim
Özilhan veda ediyor
Beylikdüzü'nde başkanvekili seçildi
Çalık'ın yerine Önder Serkan Çebi geldi
Kanser hastası çiftçi dev şirketi yendi
Morsanto rekor tazminat ödeyecek
ABD'de yeni yönetimle ilk görüşme
Fidan - Rubio görüşmesinde ne konuşuldu
Gazze'deki soykırıma destek veren şirketleri neden boykot etmedin?
Cevdet Yılmaz'dan Özel'e ağır soru
Mardin'de kanlı gece
İki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü, 6 yaralı
Hedef Lazkiye Limanı
İsrail savaş uçakları vurdu
Bir vergi hamlesi daha
ABD'de üretilmeyen araca yüzde 25 vergi
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'den ilginç çıkış!
'ABD, İngiltere, Türkiye, Kanada, Norveç ve İzlanda olmadan olmaz'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir soruşturma daha
Sebep ‘sahte tanık aranıyor’ iddiası
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Bayram tatili 9 gün
İBB Meclisi'nde seçim yapıldı
İmamoğlu'nun yerine kim geçti?
'Heybedeki büyük turplar ortaya saçıldığında'
Erdoğan'dan CHP'ye sert sözler
Havada şok!
İki gösteri uçağı çarpıştı... O anlar kamerada
Temelli gitmiyorlar, bayrama gidiyorlar
Bayram öncesi sınır kapılarında yoğunluk
Anadolu Grubu'nda tarihi değişim
Özilhan veda ediyor
Beylikdüzü'nde başkanvekili seçildi
Çalık'ın yerine Önder Serkan Çebi geldi
Kanser hastası çiftçi dev şirketi yendi
Morsanto rekor tazminat ödeyecek
ABD'de yeni yönetimle ilk görüşme
Fidan - Rubio görüşmesinde ne konuşuldu
Gazze'deki soykırıma destek veren şirketleri neden boykot etmedin?
Cevdet Yılmaz'dan Özel'e ağır soru
Mardin'de kanlı gece
İki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü, 6 yaralı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.