Mart'ta ihracat rekoru gelecek
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, "Mart ihracat rakamlarında da güzel bir sürpriz yapacağız. Çok güzel, müthiş bir rakam çıkacak. Bunları büyük lojistik sıkıntılara rağmen yapıyoruz" dedi. Türkiye geçen yıl Mart ayında 13.4 milyar dolarlık ihracat yapmıştı. Mart 2019 ihracatı ise 16.3 milyar dolardı.
17.03.2021 13:45:00





Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, "Yeniden Şekillenen Dünyada Türkiye'yi Geleceğe Taşımak" başlığıyla çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıda yaptığı açıklamada, her ay en az 1500 yeni ihracatçıyı bu aileye kattıklarını anlattı. TİM ile THY arasında lojistik konusunda imzalanan protokole ilişkin bir soru üzerine Gülle, ihracatta lojistiğin öneminden, rekabette de hava kargonun sunduğu avantajlardan bahsetti. Salgın sürecinde Turkish Cargo ile yaptıkları ihracatla ilgili bilgi veren Gülle, "THY ile imzaladığımız hava kargo protokolü kapsamında 36 ülkede yüzde 40'a varan oranlarda indirim sağlanıyor. Bu indirim oranı ülkelere göre değişiyor. Bu anlaşma, hedef pazara ürünlerimizi ulaştırma konusunda bize ciddi avantaj sağlıyor" açıklamasında bulundu.
Mart ihracatında müthiş rakamlar çıkacak
İsmail Gülle, TİM'in kadın girişimcilere yönelik faaliyetlerinden bahsederek, kadın ihracatçı ve girişimci sayısını artırmak, iş dünyasında kadın istihdamını geliştirmek, daha fazla kadının iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarında temsil edilmesi amacıyla TİM Kadın Konseyi'ni oluşturduklarını söyledi.cata imza attığını anlattı. Gülle, ihracatta bu yıla çok güzel başladıklarını belirterek, "Mart ihracat rakamlarında da güzel bir sürpriz yapacağız. Çok güzel, müthiş bir rakam çıkacak. Bunları büyük lojistik sıkıntılara rağmen yapıyoruz" diye konuştu.
Ham maddedeki fiyat artışlarına değinen Gülle, şu açıklamalarda bulundu.
"Dünyada ciddi bir para fazlası var. Bütün emtiaların fiyatları artıyor. Bu durum bizim de ihracatta birim fiyatlarımızı artırma konusunda ciddi katkı sağlayacak. İhracatta kilogram başına düşen değerde biraz aşağıdayız. Bu rakam yatırımlarla yükselecek. Son dönemde cep telefonu üretimi gibi teknolojik yatırımlar, savunma sanayisinde atılan adımlar bizi cesaretlendiriyor." EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.