Mehmet Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Yine tarih verdi
TÜİK'in açıkladığı enfasyon verilerinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten enflasyon mesajı geldi.
Haber Merkezi





Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda enflasyon verilerini değerlendirdi.
"Fiyat istikrarını sağlamak temel önceliğimiz"
Ocakta aylık enflasyonun geçici etkiler kaynaklı yükselerek yüzde 6,7, yıllık enflasyonun da yüzde 64,9 olarak gerçekleştiğini bildiren Şimşek, şunları kaydetti:
"Ocak ayında büyük oranda enflasyona yansıyan bu etkilerin enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemiyoruz. Şubattan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz. Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz. Fiyat istikrarını sağlamak temel önceliğimizdir."
Ocak ayında aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı yükselerek yüzde 6,7 gerçekleşirken, yıllık enflasyon yüzde 64,9 oldu.
— Mehmet Simsek (@memetsimsek) February 5, 2024
Ocak ayında büyük oranda enflasyona yansıyan bu etkilerin enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemiyoruz.
Şubat'tan itibaren aylık enflasyonun kayda…














































































