Murat Çalık bugün ameliyat oldu
Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, boynundaki kitle için 3 saatlik ameliyatı başarıyla atlattı. “Yeniden ayağa kalktım” diyen Çalık'ın patoloji sonucu 10-15 gün içinde belli olacak
Haber Merkezi





Koçhan, ameliyatın sabah saatlerinde başladığını belirterek, "Sabah 09.30 gibi operasyon yapılacak bölgeye işaretleme yapıldı. Yaklaşık 3 saate yakın bir operasyon gerçekleşti. Az önce kendisini ziyaret ettim, 'iyi geçtiğini' söyledi" dedi. Doktorlardan tam detay alınamadığını ifade eden Koçhan, "Oradaki kitlenin alındığını ve patolojiye yollanacağını söylediler. Bu süreç yaklaşık 10-15 gün sürer. Oradan gelecek sonuç bizim için çok önemli" şeklinde konuştu. Koçhan ayrıca, bugün 10 kişilik aile bireyinin Çalık'ı ziyaret edebileceğini belirtti.
Mehmet Murat Çalık, ameliyatın hemen ardından sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda, "Üç saat süren zorlu bir ameliyatın ardından, sizlerin duaları, iyi dilekleri ve desteğiyle yeniden ayağa kalktım" ifadelerini kullandı. Çalık, teşekkürlerini şu sözlerle sürdürdü: "Bu süreçte bir an olsun yanımdan ayrılmayan aileme, her şartta omuz omuza yürüdüğüm yol arkadaşlarıma ve görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. İnancımı hep diri tutarak azim ve kararlılıkla yoluma devam edecek, mücadelem sürdüreceğim."
Daha önce kemoterapi görmüştü
Çalık'ın sağlık geçmişi, konuyu daha da hassas kılıyor. Daha önce 1999 yılında akut miyeloid lösemi (AML) teşhisi konulan ve kemoterapi gören Çalık, 2008 yılında da sağ tükürük bezindeki tümör nedeniyle ameliyat olmuştu. Tutukluluk sürecinde lenfoma şüphesiyle daha önce de operasyonlar geçiren ve yaklaşık 25 kilo kaybeden Çalık'ın boynundaki kitlenin büyümesi (son dönemde 13 mm'den 16 mm'ye çıktığı belirtilmişti), ciddi endişe yaratmıştı. Kitle, lenfoma nüksü şüphesiyle patolojik incelemeye alınmıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) soruşturması kapsamında 23 Mart 2025'te tutuklanan Çalık, o tarihten beri İzmir Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuluyor. Sağlık sorunları nedeniyle defalarca hastaneye sevk edilen Çalık için avukatları tahliye başvurusunda bulunmuş, ancak Anayasa Mahkemesi dahil çeşitli mercilerden olumlu yanıt alınamamıştı.
Ameliyatın başarılı geçmesi, Çalık'ın yakın çevresi ve destekçileri tarafından büyük bir rahatlama yarattı. Ancak patoloji sonuçlarının 10-15 gün içinde çıkacak olması, sürecin belirsizliğini koruyor. Kamuoyunda Çalık'ın sağlık durumu nedeniyle tahliye edilmesi yönünde çağrılar devam ederken, gelişmeler yakından takip ediliyor.















































































