Muzlar çabuk kahverengileşiyor diyorsanız birde böyle deneyin
Aldığınız muzlar ertesi gün renk değiştiriyor çocuklarınız yemek istemiyorlarsa çözümsüz değilsiniz
06.03.2021 23:09:00





Muzları daha uzun süre nasıl daha sarı tutabiliz
Öncelikle eğer muzları hemen yemeyecekseniz muzun olgununu değil yeşil olanını tercih edin. Elbette olgun muz daha güzel kokar ve albenisi üst seviyededir ama muz çabuk tüketilmesi gereken potasyum zengini bir meyvedir. Uzmanlar eğer muz hemen tüketilmeyecekse yeşilinin tercih edilmesinin daha isabetli olacağını belirtiyorlar. Sonuçta muz olduğu yerde olgunlaşmaya devam edecektir ve lezzetindede bir değişme olmayacaktır.

Muz meyvesi dalından toplandıktan itibaren olgunlaşmaya başlamaktadır. Eğer muzlarınızı tabakta, buzdolabınızın çekmecesinde saklarsanız ezilmeler ve kahverengileşmelerde hızlanacaktır. Peki ne yapmalıyız bu konuda muz ağacını taklit ederek muzu yine asarak muhafaza edebilirsiniz. Böylece temastan uzak kalan muzlar daha uzun dayanacaklardır.
Bilindiği gibi muzun sap kısmından etilen gazı çıkar ve böylece olgunlaşma hızlanır. İşin uzmanları bu olgunlaşmayı geciktirmek için sap kısmının hava ile temasının kesilmesini öneriyorlar. Bu uygulamayı muzun saplarına streç veye folyo yaparak yapabilirsiniz. Hatta bu işlemi her muz için ayrı ayrı yapmanız daha da isabetli olacaktır.
Pazardan veya marketten aldığınız muz olgunlaşmış veya olgunlaşmaya yüz tutmuş ise elbette saklamada ilk tercih buzdolabı olmalıdır. Ancak olgunlaşmamış ve yeşil muzlar için bu iyi bir fikir olarak kabul edilmemektedir.
Son olarak muz olgunlaşmış hale gelmiş ve hemen yeme ihtimaliniz zayıflamışsa muzlarınızı güzelce yıkadıktan sonra güzelce soyun. Soyduğunuz muzları ister bütün ister dilimlenmiş bir şekilde tariflerinizde kullanmak için buzluğunuza kaldırabilirsiniz.
Öncelikle eğer muzları hemen yemeyecekseniz muzun olgununu değil yeşil olanını tercih edin. Elbette olgun muz daha güzel kokar ve albenisi üst seviyededir ama muz çabuk tüketilmesi gereken potasyum zengini bir meyvedir. Uzmanlar eğer muz hemen tüketilmeyecekse yeşilinin tercih edilmesinin daha isabetli olacağını belirtiyorlar. Sonuçta muz olduğu yerde olgunlaşmaya devam edecektir ve lezzetindede bir değişme olmayacaktır.

Muz meyvesi dalından toplandıktan itibaren olgunlaşmaya başlamaktadır. Eğer muzlarınızı tabakta, buzdolabınızın çekmecesinde saklarsanız ezilmeler ve kahverengileşmelerde hızlanacaktır. Peki ne yapmalıyız bu konuda muz ağacını taklit ederek muzu yine asarak muhafaza edebilirsiniz. Böylece temastan uzak kalan muzlar daha uzun dayanacaklardır.
Bilindiği gibi muzun sap kısmından etilen gazı çıkar ve böylece olgunlaşma hızlanır. İşin uzmanları bu olgunlaşmayı geciktirmek için sap kısmının hava ile temasının kesilmesini öneriyorlar. Bu uygulamayı muzun saplarına streç veye folyo yaparak yapabilirsiniz. Hatta bu işlemi her muz için ayrı ayrı yapmanız daha da isabetli olacaktır.
Pazardan veya marketten aldığınız muz olgunlaşmış veya olgunlaşmaya yüz tutmuş ise elbette saklamada ilk tercih buzdolabı olmalıdır. Ancak olgunlaşmamış ve yeşil muzlar için bu iyi bir fikir olarak kabul edilmemektedir.
Son olarak muz olgunlaşmış hale gelmiş ve hemen yeme ihtimaliniz zayıflamışsa muzlarınızı güzelce yıkadıktan sonra güzelce soyun. Soyduğunuz muzları ister bütün ister dilimlenmiş bir şekilde tariflerinizde kullanmak için buzluğunuza kaldırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.