logo
20 HAZİRAN 2026

Necati: G.Saray'dan ayrılmam!..

26.01.2006 00:00:00
Turkcell Süper Ligi'ndeki Konyaspor maçı sonrası dönüş yolculuğunda taraftarlarla kavga eden Galatasaraylıfutbolcu Necati Ateş, sarı-kırmızılı takımdan sezon sonu ayrılacağı şeklinde basına yansıyan haberleri yalanladı.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesine bir açıklama yapan Necati, hiçbir gazeteyle röportaj yapmadığını ve ayrılma isteği olsa dahi bunu ilk olarak medya ile değil öncelikle Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve teknik kadro ile paylaşacağını belirtti. Galatasaray'dan ayrılacağı haberlerinin gerçek dışı olduğunu ifadeeden Necati, açıklamasında, "İki kişinin yaptıkları yüzünden çok sevdiğim kulübümden ayrılacak futbolcu değilim. Bu olay bizi çok daha kuvvetlendirdi. Takım arkadaşlarımla birlikte var gücümüzle çalışıyor ve şampiyonluk için savaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.Öte yandan, teknik direktörü Eric Gerets, bugün basın toplantısı düzenleyecek.ASLAN SALONDA ÇALIŞTIFortis Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Ligi karşılaşmalarının ertelenmesi nedeniyle haftayı boş geçirecek olan Galatasaray, bir günlük iznin ardından çalışmalarını salonda yaptığı antrenmanla sürdürdü. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki sahaları kullanmayı tercih etmeyen sarı-kırmızılı ekip, tesis içindeki kapalı spor salonunda teknik direktör Eric Geretsyönetiminde yaklaşık 1 saat süren bir antrenman gerçekleştirdi. Basına kapalı olarak yapılan idmanda futbolcuların, kondisyon çalışmasının ardından gruplar halinde minyatür kale maç yaptıkları kaydedildi. Diğer yandan, idmana Afrika Uluslar Kupası'nda yer alan Saidou, Song, sezonu kapattığı açıklanan Yalçın, sakatlıkları süren Ergün ve Cafercan ile gribal enfeksiyon geçirdiği açıklanan Hasan Şaş katılmadı.Kulüp doktoru Murat Çevik, Hasan Şaş'a gribal enfeksiyonun hemen başlangıcında müdahale ettiklerini ifade ederek, "Durumu ciddi değil. Biraz boğaz ağrısı ve halsizliği var. Erken müdahale ettik ve günü dinlenerek geçirmesini uygun gördük" diye konuştu.

Galatasaray'a Brezilyalı orta saha

Galatasaray merkez orta sahaya 1 takviye gerçekleştirmede kararlı. Bu konuda Juventus'tan Thuram ve Real Madrid'den Camavinga'nın adı uzun süredir ön planda

20.06.2026 18:50:00
Haber Merkezi
Galatasaray'a Brezilyalı orta saha
Galatasaray'a Brezilyalı orta saha
Galatasaray'da merkez orta saha için Thuram ve Camavinga isimleri ön plana çıkmış durumda. Ancak Wolverhampton'dan Joao Gomes konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor.






Galatasaray kesinlikle merkez orta sahaya 1 takviye gerçekleştirecek. Bu konuda Juventus'tan Thuram ve Real Madrid'den Camavinga'nın adı uzun süredir ön planda... Fakat Sarı-Kırmızılılar, geçen sezondan beri gündeminde yer alan Joao Gomes için ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor.






ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA

Galatasaray yetkililerinin önümüzdeki hafta İngiltere'ye giderek Wolverhampton Kulübü ile görüşmeleri ilerleteceği öğrenildi. Wolves, Premier Lig'den düşmüştü. Takımda kalmak istemeyen 25 yaşındaki futbolcu için 30 milyon euronun gözden çıkarıldığı belirtildi.






3 İSİMDEN BİRİ

Listedeki diğer adaylara dönersek; Thuram için 40, Camavinga için 50 milyon euro talep ediliyor. Victor Osimhen'in gazeteci arkadaşı Buchi Laba, Galatasaray'ın Joao Gomes'le uzun süredir ilgilendiğini belirtmişti. Bu 3 futbolcudan birinin bitirilmesi planlanıyor.

Emin Bayram bereketi

Galatasaray ve Trabzonspor, Emir Bayram konusunda devredeydi. Onlara Fenerbahçe'nin de katıldığı öğrenildi. Oyuncu Galatasaray dışında başka bir takıma satılırsa, paranın yarısı Cim-Bom'a gidecek

20.06.2026 16:36:00
Haber Merkezi
Emin Bayram bereketi
Emin Bayram bereketi
Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezonda 10+4'lük yabancı kontenjanının geçerli olacağını açıklamıştı (değişmezse). Bu sebeple hem yerli hem de genç yabancıların önemi arttı. Bütün takımlar, Türk oyuncu havuzunu derinleştirmeye çalışıyor. Emin Bayram da bu konuda en fazla dikkat çeken isimlerden biri...






4 MİLYONA SATILMIŞTI

Westerlo forması giyen 23 yaşındaki stoper için Galatasaray ve Trabzonspor devredeydi... Fenerbahçe'nin de harekete geçmeye hazırlandığı öğrenildi. 1.92 boyundaki savunmacı, 2024 yazında 4 milyon euro karşılığında Galatasaray'dan Belçika ekibine transfer olmuştu.






2 ÖNEMLİ AVANTAJ

O dönemde yapılan mukavelede 2 önemli madde yer alıyordu:

1- Galatasaray sonraki satıştan %50 pay alacak
2- Satın alma önceliği Galatasaray'da






Yani Emin'e farklı bir takımdan resmi teklif yapılırsa, bu durum Galatasaray'a bildirilecek. Sarı-Kırmızılılar aynı şartları önerirse işi bitirebilecek (oyuncu da ikna edilirse). Cim-Bom, Emin'i istemezse bonservis bedelinin yarısı Sarı-Kırmızılı ekibin kasasına girecek. Galatasaray, altyapısından çıkan oyuncuyu tekrar renklerine bağlayarak UEFA listelerinde avantaj elde etmeyi de planlıyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ise ne kadarlık teklif vereceği henüz belli değil. Yani ortalık çok karışık. Emin'in geleceği belirsizliğini koruyor.

Beşiktaş’a sürpriz öneri

Bonservisi Wolfsburg'da bulunan ve sezonun ikinci yarısını Rangers'ta kiralık geçiren Andreas Skov Olsen, menajerler aracılığıyla Beşiktaş'a önerildi

20.06.2026 13:36:00
Haber Merkezi
Beşiktaş’a sürpriz öneri
Beşiktaş’a sürpriz öneri
Bonservisi Wolfsburg'da bulunan ve sezonun ikinci yarısını Rangers'ta kiralık geçiren Andreas Skov Olsen, menajerler aracılığıyla Beşiktaş'a önerildi. 26 yaşındaki kanat oyuncusuyla ilgili gerekli değerlendirme yapıldı.


Beşiktaş'ın kanat takviyesi planladığını menajerler biliyor... Bu sebeple kulübe çok sayıda futbolcu öneriliyor. Bunlardan birinin de Andreas Skov Olsen olduğu öğrenildi. 26 yaşındaki Danimarkalı sağ kanat, kış döneminde Wolfsburg'dan Glasgow Rangers'a kiralanmıştı...







BUNDESLİGA'DAN DÜŞTÜLER

Wolfsburg, Bundesliga'dan düştü. Glasgow Rangers ise satın alma opsiyonunu kullanmadı. Andreas Skov Olsen, Alman ekibine dönmek istemiyor.







Mukavelesi ise 30 Haziran 2029 tarihine kadar sürüyor. Beşiktaş'ta oyuncunun durumu değerlendirildi. Ancak olumlu bir karar çıkmadı.






SAKATLIK VE FORM DURUMU

1.87 boyundaki futbolcuya sakatlık geçmişi ve çalkantılı grafiği sebebiyle sıcak bakılmadı. Özetle Andreas Skov Olsen önerisi geri çevrildi.







Beşiktaş, her iki kanat bölgesine de daha yüksek profilli isimler eklemek istiyor. Önceki yıllardaki problemlerin tekrarlanmaması için çalışılıyor.

Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı


 
Fenerbahçe'de Aykut Kocaman dönemini başlamadan bitiren transfer krizinin perde arkasındaki detaylar aralanmaya devam ediyor! İddialara göre çift forvet ısrarı ve Talisca vetosuyla başlayan gerilim, Kocaman'ın Marco Asensio için 'yeri yok, verim alamazsam yerine takviye isterim' restiyle zirve yaptı. 

20.06.2026 13:29:00
Haber Merkezi
 Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı
 Aykut Kocaman'ı, transfer talepleri yaktı

Aykut Kocaman, neden Fenerbahçe'ye teknik direktör olamadı? Çok net... Asensio'yu istemedi. Dünyaca ünlü yıldızın taktik tahtasından silinmesine çılgına dönen Başkan Aziz Yıldırım, son ana kadar arkasında durduğu tecrübeli hocanın biletini tek kalemde kesti. Fenerbahçe'de teknik direktörlük koltuğuna oturması beklenen Aykut Kocaman dönemi başlamadan kapandı. Başkan Aziz Yıldırım'ın son ana kadar arkasında durduğu Kocaman'dan vazgeçme nedeni, iddialara göre tecrübeli teknik adamın transfer planlamasındaki katı ve şaşırtıcı talepleri oldu.







Talepleri bitmedi

Yıldırım'ın bu kararın ardından vakit kaybetmeden İsmail Kartal ile 1 yıllık sözleşme imzalaması, kulüpteki krizin büyümeden önüne geçti. Krizin temelinde, Kocaman'ın yeni sezonda ısrarla çift forvetli bir sistem oynamak istemesi yatıyordu. Aziz Yıldırım'ın transfer dönemi başından beri "2 forvet alacağız" açıklamalarının arkasında bu plan yer alıyordu. Ancak sistem dayatması, yönetim kuruluyla teknik kadro arasındaki ilk fikir ayrılıklarını da beraberinde getirdi.







Asensio'ya yeni rol

Sistem tartışmalarının yanı sıra, kadro yapılanmasındaki isimler ipleri tamamen kopardı. Aykut Kocaman, taraftarın beğendiği Talisca'nın kadrosunda kesinlikle yeri olmadığını net bir dille belirtti. Marco Asensio'yu ise kafasındaki 4-4-2 sisteminin sağ kanat oyun kurucusu olarak düşündüğünü, ancak oyuncudan verim alamama ihtimaline karşı mutlaka alternatif bir sağ kanat transferi yapılması gerektiğini savundu. İddialara göre hatta bu bölge için "En kötü ihtimalle Sidiki'yi oynatırım ama Asensio'ya net bir yerim yok" resti, yönetimin sabrını taşıran hamlelerden biri oldu. Kocaman'ın savunma hattındaki radikal talepleri de bardağı taşıran son damla oldu. Mevcut kadrodan kaleci Ederson'un kesinlikle takımda kalmasını istenirken, Semedo'nun ise takımdan gönderilmesi rapor edildi.







Oosterwolde'yi de beğenmiyordu

Sol bek ve sol stoper arayışları sürerken, Jayden Oosterwolde için "Ne sol stoper olur ne de sol bekte yeterli" şeklinde olumsuz rapor verilmesi ve yeni bir sol bek ısrarı, Aziz Yıldırım'ı tamamen vazgeçme noktasına getirdi.
Aykut Kocaman'ın hem maliyetli transfer talepleri hem de eldeki yıldızlara karşı mesafeli tutumu, Aziz Yıldırım'ın geri adım atmasına neden oldu.







Kadroda sorun yok

Çünkü Aziz Yıldırım aslında eldeki kadroyu beğeniyordu... 4 takviye ile "yenilmez" olacaklarını ve söz verdiği şampiyonluğa oynayacaklarına inanıyordu. Kulübün geleceğini riske atmak istemeyen Yıldırım, son ana kadar desteklediği Kocaman projesini rafa kaldırarak, camiayı ve kulüp dinamiklerini yakından tanıyan İsmail Kartal'ı 1 yıllığına göreve getirdi.

Sacha Boey için kulüp bakılıyor

Bayern Münih, devre arasında Galatasaray'a kiraladığı Sacha Boey'e kulüp arıyor. Fransız sağ bekin Sarı-Kırmızılı ekipte kalma ihtimali ise Singo ve Sallai'ye bağlı...

20.06.2026 13:15:00
Haber Merkezi
Sacha Boey için kulüp bakılıyor
Sacha Boey için kulüp bakılıyor
Galatasaray kış döneminde eski oyuncusu Sacha Boey'i Bayern Münih'ten kiralamıştı. Kulüpler arasındaki anlaşmaya göre; Sarı-Kırmızılılar'ın 15 milyon euroluk satın alma opsiyonu vardı. Ancak Cim-Bom bunu kullanmadı. Şu anda Alman devi, Fransız sağ bek için kulüp arıyor.






İKİSİ DE İZLENİYOR!

Aslan'ın mevcut kadrosundaki diğer bağ beklerin durumu da karışık... Singo, Fildişi Sahili Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda boy gösteriyor. Ve ilk maçın ardandan birçok takım onu izlemeye aldı. Roland Sallai konusunda ise İngiliz ekipleri devreye girebilir...






5 MİLYON EURO DAHA

Galatasaray Yönetimi, Singo ve Sallai'nin ayrılık ihtimali sonrasında Boey konusunda hamle yapabilir. Fakat iki oyuncu da kalırsa, Boey defteri kapanacak. Sacha'nın Bayern ile 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi var. Satılması halinde, Sarı-Kırmızılı ekibe 5 milyon euro daha ödenecek (gerçekleşmeyen bonuslar).

Nicolo Zaniolo'dan yine para gelebilir

İtalyan ekibi Udinese, Zaniolo'nun bonservisini 5 milyon euro ve sonraki satıştan %50 pay karşılığında almıştı. Şu anda Milan'la transfer görüşmeleri yapılıyor. Oyuncu satılırsa, Galatasaray'ın kasasına yine para girecek.
 

20.06.2026 13:13:00
Haber Merkezi
Nicolo Zaniolo'dan yine para gelebilir
Nicolo Zaniolo'dan yine para gelebilir
Galatasaray, Nicolo Zaniolo'yu 2023'ün Şubat ayında 15 milyon euro bedelle Roma'dan almıştı. Oyuncu sonraki süreçte şu bedellerle kiralandı:

Aston Villa: 5 milyon euro kiralama bedeli
Atalanta: 3.2 milyon euro kiralama bedeli
Fiorentina: 3.2 milyon euro kiralama bedeli
Udinese: 2.5 milyon euro kiralama bedeli






RESMEN TAMAMLANDI

İtalyan ekibi Udinese, Zaniolo'nun, "5 milyon euro+sonraki satıştan %50 pay" şeklindeki satın alma opsiyonunu devreye soktu. 1.90 boyundaki futbolcuyla 30 Haziran 2029'a kadar mukavele yapıldı. Ancak 26 yaşındaki oyuncu, orada da fazla kalmayacak gibi gözüküyor.






PAZARLIKLAR SÜRÜYOR

Şu anda Udinese ve Milan arasında pazarlıklar var... Eğer Nicolo Zaniolo satılırsa, bonservis bedelinin yarısı Galatasaray'ın kasasına girecek. Bu da ekstra gelir demek... Sarı-Kırmızılılar, iki kulüp arasındaki görüşmelerin olumlu şekilde tamamlanmasını bekliyor.

Olmayan transferler kulübü batırdı

Fenerbahçe’nin Yuri Alberto için yaptığı 18, Beşiktaş’ın ise Hugo Souza için sunduğu 10 milyon euro'luk teklifleri reddeden Corinthians, Nisan ayında bütçe hedefinden %130 saparak tam 168 milyon R$ açık verdi

20.06.2026 13:09:00
Haber Merkezi
Olmayan transferler kulübü batırdı
Olmayan transferler kulübü batırdı
Fenerbahçe'nin Yuri Alberto için yaptığı 18, Beşiktaş'ın ise Hugo Souza için sunduğu 10 milyon euro'luk teklifleri reddeden Corinthians, Nisan ayında bütçe hedefinden %130 saparak tam 168 milyon R$ açık verdi.

Finansal çöküşün ardından ayaklanan camia, "Sadece Türkiye'ye iki oyuncu satılsa bu hale gelmezdik" diyerek yönetimi istifaya davet etti. Kulübü zarara uğratan idareciler hakkında soruşturma çağrısı yapıldı.







Corinthians kulübü, Nisan ayı bilançosunu bu Perşembe (18) kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan verilere göre kulüp, bu dönem için bütçede öngörülen 72,9 milyon Brezilya Reali'lik zararı katlayarak, beklentilerin yaklaşık %130 üzerinde, tam 168 milyon Brezilya Reali net açık kaydetti. Mali tablolardaki bu devasa sapma, kulüp içinde büyük bir infiale yol açtı.






BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE PAYLARI

Krizin arka planında ise yönetimin transfer dönemlerinde aldığı tartışmalı kararlar yatıyor. Corinthians, Ocak ayında Fenerbahçe'nin forvet Yuri Alberto için yaptığı 18 milyon euroluk (o zamanki kurla 112 milyon Brezilya Reali) cazip teklifi reddetmişti.







Bu hamleden sadece bir ay sonra, şubat ayında ise Beşiktaş'ın kaleci Hugo Souza için masaya koyduğu 10 milyon euro'luk (61,6 milyon Brezilya Reali) teklif de yönetim tarafından geri çevrilmişti.






173.6 MİLYON REAL ZARAR

Sadece Türkiye'den gelen bu iki teklifin reddedilmesiyle kulüp, kasasına koyabileceği yaklaşık 173,6 milyon Brezilya Real'lik garanti bir gelirden mahrum kaldı.

Finansal çöküşün ilan edilmesiyle birlikte seslerini yükselten muhalefet, "Sadece Türkiye'ye bu iki oyuncu satılsaydı kulüp bugün bu hale gelmezdi" diyerek mevcut yönetimi sert bir dille eleştirmeye başladı.







SPOR BAKANLIĞINA ÇAĞRI

Gelinen son noktada, kulübü göz göre göre devasa bir zarara uğratmakla suçlanan yönetimin derhal istifa etmesi isteniyor. Ayrıca muhalif kongre üyeleri, yönetimin mali ihmalleri ve kulübü zarara uğratma faaliyetleri nedeniyle Spor Bakanlığı'nın devreye girerek yönetim aleyhine resmi bir soruşturma açmasını talep ediyor.

Benfica'da, Beşiktaş paniği!

Beşiktaş’ın Yunan golcü Vangelis Pavlidis’e olan ilgisi Portekiz’de yankı uyandırırken, Benfica transferi engellemek için 50 milyon Euro’luk bir duvar ördü

20.06.2026 13:05:00
Haber Merkezi
Benfica'da, Beşiktaş paniği!
Benfica'da, Beşiktaş paniği!
Beşiktaş'ın Yunan golcü Vangelis Pavlidis'e olan ilgisi Portekiz'de yankı uyandırırken, Benfica transferi engellemek için 50 milyon Euro'luk bir duvar ördü.

Kulübün efsane isimlerinden Maniche, "Pavlidis'in alternatifi yok, satmak büyük risk olur" uyarısında bulundu. Portekiz devinin forvet hattındaki olası bir boşluğu Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi ile doldurmak istediği iddiası da transfer piyasasını hareketlendirdi.







Beşiktaş'ın santrfor bölgesi için radarına aldığı Yunan golcü Vangelis Pavlidis transferinde somut adımların atılması pek olası görünmüyor.

Benfica'nın yıldız golcüsü için 50 milyon Euro gibi astronomik bir bonservis bedeli belirlediği bildirildi. Bu yüksek talep, siyah-beyazlıların transfer masasına oturma ihtimalini pratikte tamamen ortadan kaldırıyor.







HEDEF UEFA AVRUPA LİGİ

Eski Portekizli futbolcu Maniche de bu yüksek fiyat etiketinin aslında bir "satmama" stratejisi olduğunu düşünüyor. Benfica'nın elinde Pavlidis'in yerini doldurabilecek güvenilir bir alternatif bulunmadığını belirten Maniche, Portekiz temsilcisinin Avrupa Ligi'nde başarı hedeflediğini ve bu nedenle en iyi oyuncularını kadroda tutmak istediğini vurguladı.







REDDEDİLEMEZ TEKLİF GELEBİLİR

Portekizli yorumcu Nuno Farinha ise Pavlidis'in, teknik direktör Marco Silva'nın Benfica'da uygulamak istediği oyun tarzına mükemmel uyum sağladığını ifade etti.







Farinha'ya göre, teknik ekibin planları doğrultusunda oyuncunun takımda kalması en mantıklı senaryo. Ancak transfer dönemlerinin doğası gereği, finansal olarak dengeleri altüst edecek "reddedilemez" bir teklifin gelmesi durumunda işlerin rengi değişebilir.






ICARDI İDDİALARI DOLAŞMAYA BAŞLADI

Tüm bu gelişmelerin ve yüksek bonservis duvarının gölgesinde, transfer piyasasında sürpriz bir iddia daha gündeme gelmeye başladı. Benfica'nın, Pavlidis'in olası bir ayrılığı ihtimaline karşılık veya forvet hattını güçlendirmek adına Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'yi listesine aldığı konuşuluyor.

Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih

Nübel iddiaları sıcaklığını korurken Beşiktaş için asıl bomba iddia Brezilya'dan geldi

20.06.2026 12:58:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih
Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih
Nübel iddiaları sıcaklığını korurken Beşiktaş için asıl bomba iddia Brezilya'dan geldi... Siyah-beyazlılar, Alman devi Bayern Münih'in de peşine düştüğü Santos'un kalecisi Gabriel Brazão için yeniden devreye girdi. Santos Başkanı Teixeira'nın transfer planlamasına dair CNN'e yaptığı çarpıcı açıklamalar ve dev yarıştaki son gelişmelerin detayları ortaya çıktı!

Beşiktaş'ın Bayern Münih'te kadroya giremediği için Stuttgart'a kiralanan Alexander Nübel ile ilgilendiği iddiaları gündemi meşgul ederken, transfer pazarında asıl bomba Brezilyalı bir isimle patladı. Siyah-beyazlıların, Alman devinin de radarına giren Gabriel Brazão için devreye girdiği ileri sürüldü.







BAYERN, BEŞİKTAŞ'IN RAKİBİ

Gazeteci Rafael Belmont'un paylaştığı bilgilere göre, Avrupa kulüplerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Gabriel Brazão'nun, iyi bir teklif gelmesi halinde takımı Santos tarafından satılma ihtimali oldukça yüksek. Bu doğrultuda hem Beşiktaş hem de Bayern Münih, oyuncunun durumunu yakından takip eden kulüplerin başında geliyor.







CNN KANALINA AÇIKLAMA YAPTI

Brazão'nun formasını giydiği Santos'un başkanı Marcelo Teixeira ise CNN Esportes'e verdiği röportajda transfer stratejilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.







Teixeira, Temmuz ayındaki transfer döneminde kadroyu baştan aşağı yenilemek yerine, yalnızca teknik ekibin raporu doğrultusunda belirlenen eksik bölgelere nokta atışı takviyeler yapacaklarını belirtti.






BAŞKAN'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Başkan Teixeira, Brazao'nun da aralarında yer aldığı oyuncuların takımdaki gelecekleriyle ilgili planlama konusunda şu açıklamaları yaptı:







- Hangi oyuncuların ayrılacağını ve hangilerinin geleceğini titizlikle inceliyoruz. Teknik ekibin belirttiği bazı öncelikli pozisyonlarımız var. Ancak bu süreci taraftarlarımızda asılsız bir beklenti veya yanılsama yaratmadan, gerçekçi adımlarla yürütüyoruz.

Montella maçtan sonra döktürdü!


 
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "Türk halkının büyük beklentisi vardı, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. 35 yıllık kariyerim boyunca 50 maçta bir denk gelecek karşılaşmalar iki kez üst üste denk geldi" dedi.

20.06.2026 12:58:00
AA
Montella maçtan sonra döktürdü!
Montella maçtan sonra döktürdü!

2026 FIFA Dünya Kupası'nda D Grubu'ndaki ikinci maçında Paraguay'a 1-0 mağlup olarak gruptan çıkma şansını kaybeden A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, Türk halkının beklentilerini karşılayamadıkları için büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Montella, San Francisco Bay Area Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Türk halkının büyük beklentisi vardı, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum" dedi.

65 şut, sonuç sıfır!

"Objektif biçimde bakacak olursak oyuncularıma karşı hiçbir olumsuz düşünceye sahip değilim, bugün yeteneklerini daha fazla geliştirmiş oldular çünkü iki maçta da büyük performans gösterdiler, 65 şuta karşı ne yazık ki çok az şansla rakip takımlar sonuç elde etti" diyen Montella, şöyle konuştu: "Böyle iki aynı karşılaşmaya kariyerimde çok fazla rastlamadım. Santrfor girdi her şeyi değiştirecek demek olayı aza indirgemek olur. Türk halkının büyük beklentisi vardı, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu her zaman bize destek oldu, hep yanımızda oldular. Büyük hayal kırıklığı içindeyim, futbolcular ellerinde ne varsa bunu göstermek için çaba sarf etti. Son 10 dakikada bir santrforu devreye sokup sokmamak mesele, bunu size bırakıyorum. Çok üzgünüz, çok büyük beklentiler vardı. Federasyonumuzun ne kadar çalışkan olduğunu biliyorum, hepsi adına daha fazla üzülüyorum. 35 yıllık kariyerim boyunca 50 maçta bir denk gelecek karşılaşmalar iki kez üst üste denk geldi. Kader bizden yana değildi, futbolcularım ellerinden gelen her şeyi yaptı, çok üzgünüz."

Forvet meselesi

Montella, aday kadroda yeterli forvet olmadığı yönünde bir soru üzerine, şunları kaydetti: "Tekrar geriye döneceğiz, aslında bu forvetle ilgili olarak iki maçtaki 65 şutu hatırlatmak isterim. Forvet konusunu açmanıza şaşırarak bakıyorum, son iki maçta toplam 65 şut var ama bir şekilde olmuyor, girmiyor. Bana biriniz bazı enstantanelerin futbolda neden yaşandığını açıklarsa öğrenmeye hazırım. Biz gidiyoruz olmuyor, rakip bir kere geliyor oluyor. Rakip ceza sahasına girdik, şutlar çektik, direkler üzerinden toplarımız geçti, kader yanınızda olmazsa... Oyuncularım tüm kalplerini ortaya koydu, futbol mantık değil, o yüzden bu kadar güzel bir spor. İnsanlar hayalini kurar, daha iyi oynayan takım her zaman kazanmaz. Pozisyon üretmesek o zaman bir problem olabilirdi, böyle iki maç üst üste yaşadığınızda biraz basit gibi kalıyor ama kader bizden yana değildi gibi oluyor. Başka bir şey düşündürmez. Bir tane atsak belki çok farklı olabilirdi. Maalesef böyle oldu. Avustralya maçına göre daha iyi mücadele ettik, isabetli şutlar olmadı. Birçok durum bizim için dezavantaj oluşturdu. İki maçta düzeltmemiz gereken bir şey varsa Avustralya müsabakasında defans arkasına daha fazla koşu yapabilirdik, bu karşılaşmada bunları da yaptığımızı gördüğümüzde daha ne yapabilirdik diye düşünüyoruz, olmayınca olmadı."

Turnuva süerkliliği şart

Milli takımın turnuvalarda düzenli olarak yer alması gerektiğinin altını çizen İtalyan teknik adam, "Birtakım şeyler üstüne çalışırsınız. Futbolcularda bir inancı perçinleştirmeye, standart olarak daha iyi oynamaya, oyuncuların sahada biraz daha rahat olmalarını sağlamaya çalışırsınız. Bizim bu saatten sonra yapmamız gereken tek bir şey var, turnuvalara sürekli katılıyor olmak. Sürekli katılamadığımız için bilinçaltında da olsa futbolcularımızı bir şeyler tutmuş olabilir. Geçmişte böyle sıkıntılarımız yoktu. Milli takımımızın turnuvalara sürekli gitmesi gerekiyor. Sonrasında daha iyi olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Birilerini suçlamanın kolay olduğunu dile getiren Montella, "Ben en iyisine inandım ve ona göre futbolcuları seçtim. Elimizden gelen her şeyi yapmasak anlarım. Beklentim grubu başarılı şekilde geçebilmekti. İki maçta da gördünüz. Olmayınca olmuyor. Bundan daha fazla ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu sonucu öyle ya da böyle kabul etmek zorundayız. Dünya Kupası'na beklentilerle geldik. Büyük isteklerimiz vardı. Bunu da maçta gösterdik. 35 yıldır profesyonel futbol hayatındayım. 50 maçta böyle bir müsabaka olur, kaybedebilirsiniz. İki maç üst üste böyle kaybetmek kariyerim boyunca bana hiç olmadı ama sonucu kabul etmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Ozan Kabak neden oynamadı?

Montella, Ozan Kabak'a şans vermediğinin hatırlatılması üzerine, "Ben her şeyi anlamaya odaklanırım. Oyuncuyken de öyleydim. Maçı kaybettiğinizde en iyi oyuncular kenardaki oyunculardır. Ozan'a çok saygı duyuyorum. Oynatabileceğim oyunculardan biriydi. Uzun bir sakatlık yaşadı, kuvvetli bir oyuncu. Oyuncuların tutarlılık göstermesi, iki stoperin birbirini tamamlıyor olması gerekiyor. Merih ve Abdülkerim iyi oynuyordu. Bazı seçimler yapıyorsunuz. Tabii ki yapı oluşturuyoruz. Bu yapı bize iyi sonuçlar getirdi. Takım, genç oyunculardan kurulu bir ekip. Zamanla gelişip, olgunlaşıyorlar. Bu kupa için durumun ne olduğunu biliyoruz. Sürekli genç oyuncuları süreçte tutarak geliştirip, sonraki şampiyonalarda bulunmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"Türkiye'nin mücadeleci ruhunu göstermeye devam etmeliyiz." diyen Montella, şunları ifade etti: "Gurur dolu performanslar oluşturmamız gerekiyor. Ülkeyi temsil ediyorsunuz, oyunculara da bunu söylüyorum. Hepimiz üzüldük ama soyunma odasından çıkarken kafamız yukarıda çıkmalıyız. Biz bunları sahada daha kuvvetli bir araya getirmeliyiz. Bunu yapabilmek için ruhumuzu en iyi şekilde devam ettirmemiz lazım. Bu ders kendimizi geliştirmemiz için fırsat tanıyacak. Önce gururla kafamızı dik tutabilmek gerekiyor."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.