logo
10 AĞUSTOS 2026

Okan Buruk'un zor kararı

Galatasaray’da yeni sezon öncesi 2. kaleci rekabetinde sular ısınırken, Okan Buruk son derece zorlu bir kararın eşiğine geldi

10.08.2026 11:02:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk'un zor kararı
Okan Buruk'un zor kararı
Galatasaray'da yeni sezon öncesi 2. kaleci rekabetinde sular ısınırken, Okan Buruk son derece zorlu bir kararın eşiğine geldi.

Hazırlık maçlarında gösterdiği muazzam performansla dikkatleri üzerine çeken Jankat Yılmaz, formayı zorlayacağının mesajını net bir şekilde verdi.







Sarı-kırmızılı ekibin sezon başı kampında sergilediği performansla parlayan genç file bekçisi Jankat Yılmaz, kaleci rotasyonundaki dengeleri tamamen değiştirdi.

Oynadığı iki hazırlık karşılaşmasında da sahanın en iyisi seçilmeyi başaran genç yetenek, Venezia maçında 90 dakikada 8.9 reyting ve 10 kurtarış imza atarken, 3-0 biten Villarreal mücadelesinin de 47 dakikalık bölümünde 7 kurtarış ve 8.2 reytingle yıldızlaştı.

İki maçta toplam 17 kurtarışa imza atan Jankat, ceza sahası içinden çıkardığı kritik toplarla kalede devleşti.







UĞURCAN'LA REKABET ETMEYE HAZIR

Teknik direktör Okan Buruk ile özel bir görüşme gerçekleştiren genç eldivenin, takımdaki geleceğine dair tavrını net bir dille ortaya koydu. Takımdaki konumunun doğrudan ikinci kaleci olması halinde kalacağını belirten Jankat, üçüncü kaleci olmayı ise kesinlikle kabul etmeyeceğini iletti.

Birinci kaleci Uğurcan Çakır ile rekabet etmeye hazır olduğunu vurgulayan 21 yaşındaki kaleci, formayı kapabilecek özgüvene sahip olduğunu göstererek yönetimin ve teknik heyetin önüne kritik bir denklem koydu.







JANKAT TAKIMDAN AYRILABİLİR

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Galatasaray teknik heyeti, tecrübe ile genç dinamizm arasında zor bir seçim yapmak zorunda.







Sarı-kırmızılılar ya soyunma odasının lider isimlerinden biri olan deneyimli eldiven Günay Güvenç ile yola devam edecek ya da sergilediği yüksek form grafiğiyle formayı isteyen Jankat Yılmaz'ın önünü açacak.

Genç kalecinin düzenli forma giyme talebi göz önüne alındığında, ikinci kaleci olarak değerlendirilmemesi durumunda takımdan ayrılması gündeme gelebilir.

Dursun Özbek devrede! 10'a çeyrek var

Süper Lig'de şampiyonluk kadrosunu daha da güçlendirmek isteyen Galatasaray, Yunan ekibi PAOK'un genç yeteneği Giannis Konstantelias için düğmeye bastı. Başkan Dursun Özbek'in bizzat yürüttüğü dev operasyonda kulüpler arası dostluk ilişkileri ve özel jestler dikkat çekerken, bu transfer gerçekleştiği takdirde Yunan futbol tarihinin rekoru kırılacak.
 

10.08.2026 11:29:00
Haber Merkezi
 
Dursun Özbek devrede! 10'a çeyrek var
Dursun Özbek devrede! 10'a çeyrek var
Galatasaray'da transfer operasyonu en üst düzeyden yürütülüyor. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Yunanistan'ın PAOK takımının sahibi Ivan Savvidis ile doğrudan iletişime geçerek 23 yaşındaki 10 numarayı kadroya katmak istediklerini iletti. İki kulüp arasında Eylül 2024'te RAMS Park'ta oynanan ve Galatasaray'ın 3-1 kazandığı UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde kurulan dostluk köprüleri, bu transfer görüşmelerinde de belirleyici rol oynuyor. Sarı-kırmızılı temsilciler, transfer görüşmelerinin yanı sıra yakın zamanda baba olan Konstantelias'ın kızının doğumu vesilesiyle genç yıldıza özel tebriklerini ve hediyelerini ileterek jest yaptı.






YUNANİSTAN'IN MESSI'Sİ DENİYOR

Yunan futbolunun efsane isimlerinden Nikos Karoulias, verdiği röportajda Konstantelias'ın olağanüstü yeteneğine vurgu yaptı. Genç yıldızı "Yunanistan'ın Messi'si" olarak nitelendiren Karoulias, "Konstantelias'ı sanata benzetirdim. Futbol bir sanattır ve o bunu sahada sergilediği inanılmaz hareketlerle doğruluyor. Yunanistan Millî Takımı'nın böyle bir yetenekten yoksun kalma lüksü yok" ifadelerini kullandı.
Yüksek futbol zekası ve çalım yeteneğiyle öne çıkan oyuncu, Avrupa devlerinin de takibinde yer alıyor.






YUNANİSTAN İÇİN REKOR OLACAK

Eğer Galatasaray bu transferi mutlu sonla noktalarsa, Yunan futbolunda bonservis rekoru altüst olacak. Mevcut rekor, 1.FC Nürnberg'e 21.98 milyon euro karşılığında transfer olan forvet Stefanos Tzimas'a ait.
PAOK cephesinin genç yıldızı için beklentisinin yüksek olduğu ifade edilirken, Dursun Özbek ve yönetiminin bu rekor bonservis rakamını aşacak stratejik bir teklifle masada olduğu öğrenildi.

Osimhen krizi tavan yaptı!

Galatasaray’da Victor Osimhen’in Atletico Madrid'e transfer olma baskısı yönetimi sallıyor

10.08.2026 10:47:00
Haber Merkezi
 
Osimhen krizi tavan yaptı!
Osimhen krizi tavan yaptı!
Galatasaray'da Victor Osimhen'in Atletico Madrid'e transfer olma baskısı yönetimi sallıyor.

"Osimhen giderse beni bu koltukta oturtmazlar" diyen Başkan Dursun Özbek krizi el koyarak çözmeye çalışırken, İspanyol devinin masadaki dev teklifi ve Icardi'nin dönüş hamleleri de sarı-kırmızılı camiada tansiyonu zirveye çıkardı.







Galatasaray'da Victor Osimhen'in takımdan ayrılmak istemesi transfer çalışmalarını tamamen kilitledi.

Nijeryalı golcünün Atletico Madrid yolunda olduğu iddia edilirken, Dursun Özbek'in "Giderse başkanlığım biter" diyerek Villareal maçı öncesinde tesislere çıkarma yaptığı öne sürüldü.







CHELLE'NİN AÇIKLAMASIYLA BAŞLADI

Galatasaray'da Victor Osimhen bilmecesi tam anlamıyla bir transfere krizine dönüştü. Nijerya Milli Takımı Teknik Direktörü Eric Chelle'nin Dünya Kupası öncesi yaptığı "transfer görüşmeleri için izinli" açıklamasından bu yana sular durulmuyor. Tam tersine sürekli bulanıklaşıyor.







PREMIER LİG İÇİN MAAŞINDAN İNDİRİM

Bonservis beklentisinin 120 milyon Euro seviyelerinden 75 milyon Euro'ya kadar gerilediği süreçte; Chelsea, Bayern Münih, Arsenal, Atletico Madrid, Juventus ve Manchester United'ın da dahil olduğu 10 dev kulübe önerilen yıldız forvet için en ciddi hamle Atletico'dan geldi.

İspanyol ekibinin 65+10 milyon Euro'luk teklif sunduğu ve Simeone ile çalışma hayali kuran Osimhen'in maaşında indirime gitmeye dahi razı olduğu konuşuluyor.







BAŞKAN AYRILMASINA KESİNLİKLE KARŞI

Ayrılık ihtimali nedeniyle sarı-kırmızılı yönetim ciddi bir santrfor arayışına girerken, sürecin kulüp siyasetine yansıması da sert oldu. Başkan Dursun Özbek'in yakın çevresine "Osimhen giderse beni o koltukta oturtmazlar" diyerek dert yandığı dedikodu halinde dolanıyor.







ÖZBEK'İN KEMERBURGAZ ÇIKARMASI SIRRI

Dün akşam oynanan Villarreal ile oynanan hazırlık karşılaşmasında transfer sürecinin riske girmemesi adına sahaya çıkmak istemeyen Nijeryalı golcünün bu tavrı üzerine Özbek, öğlen saatlerinde apar topar Kemerburgaz Tesisleri'ne giderek durumu kontrol altına almaya çalıştı.







MOURINO'YU SAHA İÇİNDE DÖVMEK İSTEDİ

Ancak Osimhen'in Villarreal maçında rakip oyuncu Mourino ile yaşadığı gerginlik şok etkisi yarattı. İspanyol futbolcunun adeta üzerine yürüyen Nijeryalıyı rakip takım oyuncuları güçlükle sakinleştirdi.

Yaşanan bu kriz, transfer iddialarını ve Başkan Dursun Özbek'in Kemerburgaz'a yaptığı sürpriz ziyareti yeniden gündeme taşıdı.

Italiano'nun Sergen Yalçın isyanı

Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, kadro planlaması ve transfer süreçlerinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle zor günler geçiriyor. İtalyan çalıştırıcı, hücum hattındaki eksiklikler ile savunma maliyetleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

09.08.2026 17:18:00
Haber Merkezi
 
Italiano'nun Sergen Yalçın isyanı
Italiano'nun Sergen Yalçın isyanı
Beşiktaş'ta teknik patron Vincenzo Italiano, santrforunu besleyecek yaratıcı bir oyuncunun eksikliğini ciddi şekilde hissediyor. İtalya'da AS Roma'dan yakından tanıdığı Lorenzo Pellegrini transferinin gerçekleşmemesi ve liste başı hedeflerden Julian Brandt'ın Ajax'ı tercih etmesi, tecrübeli teknik adamın planlarını aksattı.
Öncelikli ilk tercihi olmasa da hücum organizasyonlarını üstlenecek "9.5-10 numara" profilinde bir takviye, İtalyan teknik adamın mutlak talepleri arasında ilk sırada yer alıyor.






RAFA SILVA VE MUCI'YE ŞAŞKIN

İtalyan teknik adamı kadro yapılanmasında en çok şaşırtan konu ise Rafa Silva ve Ernest Muci'nin takımdan gönderilme biçimi oldu. Kendi oyun sisteminde özellikle Muci tarzındaki dinamik ve bitirici oyunculara büyük ihtiyaç duyan Italiano, yaşanan süreç kendisine aktarıldığında büyük şaşkınlık yaşadı.

Hücum hattındaki "eldeki varlıkların" kaybının ardından sistemini oturtmakta zorlanan tecrübeli çalıştırıcı, bu transfer hamlelerini anlamlandırmakta güçlük çektiğini itiraf etti.






AGBADOU'YA O PARA NASIL ÖDENDİ?

Savunma hattındaki finansal tercihler de Italiano'nun tepkisini çeken bir diğer unsur oldu. Elinde Tiago Djalo gibi kaliteli bir stoper bulunmasına rağmen Emmanuel Agbadou için 18 milyon Euro ödenmesini takıntı haline getiren teknik adam, bu bütçenin kullanım şeklini sorguluyor.

Agbadou'nun bonservisiyle satılarak elde edilecek kaynağın hücum hattındaki eksik bölgelere aktarılmasını talep eden Italiano, transfer döneminin kalan bölümünde radikal adımlar atılmasını bekliyor.

Mourinho'nun Fenerbahçe acısı

Real Madrid’in genç yıldızı Endrick’i kiralamak için harekete geçen Fenerbahçe, Jose Mourinho’nun engeline takıldı. Sarı-lacivertlilerin yarışmacı kimliği ve kulüpteki kaos ortamının oyuncunun gelişimine zarar vereceğini belirten Portekizli teknik adam, İspanyol devine vetosunu sunarak transfer kapılarını tamamen kapattı.
 

09.08.2026 17:15:00
Haber Merkezi
 
Mourinho'nun Fenerbahçe acısı
Mourinho'nun Fenerbahçe acısı
Fenerbahçe yönetimi, Real Madrid'in büyük beklentiler ve büyük rakamlara kadrosuna kattığı Endrick'i kiralamak için harekete geçti. Cihan Kamer'in eflatun-beyazlı yöneticilerle yaptığı temaslar ilk etapta olumlu ilerlese de devreye Real Madrid'in şimdi Fenerbahçe'nin eski Teknik Direktörü Jose Mourinho girdi. Portekizli çalıştırıcının yönetime sunduğu rapor, transfer operasyonunun bir anda durmasına neden oldu.






LYON GİBİ BİR TAKIMA KİRALANSIN

Genç yıldızın gelişimi için net çizgiler çeken Mourinho, Fenerbahçe'nin yapısı gereği "yetiştirici" değil tamamen sonuç odaklı "yarışmacı" bir kulüp olduğunu vurguladı.

Endrick'in düzenli süre bularak gelişebileceği Lyon gibi daha fazla yetiştirici kimliğe sahip bir takıma gitmesi gerektiğini savundu. Fenerbahçe'ye kiralık olarak göndermenin oyuncunun geleceği açısından hiç sağlıklı bir tercih olmayacağından dem vurdu.






GELECEKTE BEKLENTİLER BÜYÜK

Mourinho'nun kararına gerekçe olarak gösterdiği bir diğer kritik unsur ise sarı-lacivertli kulüpteki atmosfer oldu. Fenerbahçe'deki mevcut yapının kendine has bir karmaşa ve kaos ortamı barındırdığına dikkat çeken Portekizli çalıştırıcı, Real Madrid'in gelecekte çok şey beklediği bir yeteneği bu ortama sokmanın İspanyol devine hiçbir fayda sağlamayacağını savundu.






FENERBAHÇE'YE KAPILAR KAPANDI

Cihan Kamer'in Real Madrid yönetimiyle kurduğu temaslardan ve aldığı ön sözlerden sonra Jose Mourinho'nun sergilediği bu sert tutum, transferin sonunu getirdi. Portekizli hoca ile fikir ayrılığına düşmek istemeyen ve tecrübeli çalıştırıcının raporunu dikkate alan İspanyol temsilcisi, Endrick transferinde Fenerbahçe'ye kapıları resmen kapattı.

Galatasaray'da gündem yeniden Lookman

Galatasaray'da Rafael Leao konusunda görüşmeler sürüyor. Ancak Sarı-Kırmızılılar'ın Ademola Lookman için de nabız yoklamaya başladığı öğrenildi. Bu hamlede Osimhen'in isteği de önemli rol oynadı

09.08.2026 16:43:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da gündem yeniden Lookman
Galatasaray'da gündem yeniden Lookman
Galatasaray, Milan'la Rafael Leao için pazarlıklarını sürdürüyor. Serie A temsilcisinin 50 milyon euronun altına düşmemesi ve kiralama seçeneklerine kapalı olması ise işleri zorlaştırıyor. Sarı-Kırmızılılar'ın bu sebeple Ademola Lookman seçeneğini de yoklamaya başladığı öğrenildi.

FENERBAHÇE ÇOK İSTEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Fenerbahçe de Nijeryalı futbolcuyu çok istemişti. Ancak teminat mektubu ve farklı sorunlar derken 28 yaşındaki yıldız, Atletico Madrid'in yolunu tuttu. İspanyol ekibi şu anda tekliflere açık. Ancak onlar da tıpkı Milan gibi oyuncuyu kiralamaya sıcak bakmıyor.






40 MİLYONA BİTEBİLİR

Atletico Madrid'in, 40 milyon euro seviyesindeki teklifleri değerlendirmeye alabileceği belirtildi. Victor Osimhen de vatandaşının kadroya katılmasını bekliyor. 1.74 boyundaki futbolcu hem kanatta hem de forvet bölgesinde görev yapabiliyor. Bugün itibarıyla maliyeti Leao'ya oranla daha düşük duruyor. Sarı-Kırmızılılar'da Lookman seçeneği ciddi şekilde masada...

Cim-Bom'un büyük hayali

Galatasaray'ın sol ayaklı stoper listesinde Villarreal'den Renato Veiga da yer alıyor. Açık konuşmak gerekirse; Portekizli savunmacı diğer alternatiflere oranla gelmesi en zor isim!

09.08.2026 16:29:00
Haber Merkezi
 
Cim-Bom'un büyük hayali
Cim-Bom'un büyük hayali
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un en büyük stoper hayali Renato Veiga... Villarreal forması giyen solak savunmacı, Galatasaray'ın listesinde yer alıyor. Ancak bazı gerçekleri de kabul etmek gerekiyor. 1.88 boyundaki oyuncu gelir mi bilinmez fakat imza atma ihtimali en düşük isim de o!

24.5 MİLYONUN İKİ KATI

Elbette bunun bazı sebepleri var. Öncelikle Portekizli futbolcu Villarreal'in satış listesinde değil. Sadece astronomik teklifler gelirse durum değişebilir. La Liga temsilcisi onu 2025 yazında Chelsea'den 24.5 milyon euro karşılığında transfer etmişti. Bu paranın en az 2 katını istedikleri konuşuluyor.






ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDELER

Galatasaray'ın farklı örneklerdeki gibi Şampiyonlar Ligi faktörüyle oyuncuyu ikna etmesi de mümkün değil. Çünkü Villarreal de yeni sezonda Devler Arenası'nda boy gösterecek. Renato Veiga hem genç yaşı hem de kalitesiyle tartışmaya kapalı bir isim. Maliyet konusu ise her şeyi zorlaştırıyor. Sarı-Kırmızılılar'ın bu transferde ne kadar yukarı çıkabileceği bilinmiyor.

Aslan'ın Sörloth yoklaması olumlu bitmedi

Atletico Madrid forması giyen Alexander Sörloth'un adı Fenerbahçe ve Beşiktaş'la anılırken Galatasaray'ın da ismi geçmeye başladı

09.08.2026 13:00:00
Haber Merkezi
 
Aslan'ın Sörloth yoklaması olumlu bitmedi
Aslan'ın Sörloth yoklaması olumlu bitmedi
Atletico Madrid forması giyen Alexander Sörloth'un adı ağırlıklı olarak Fenerbahçe ve Beşiktaş'la anılıyor. Norveçli golcüyü Galatasaray'ın da yokladığı ortaya çıktı. Ancak olumlu yanıt alınamadı.






Sörloth'un bu yaz Atletico Madrid'den ayrılması bekleniyor. 30 yaşındaki santrfor konusunda La Liga temsilcisinin 30-40 milyon euro aralığında bonservis beklentisi bulunuyor. Norveçli yıldızın adı bugüne kadar ağırlıklı olarak Fenerbahçe ve Beşiktaş'la anıldı.






OSİMHEN'İN YEDEĞİ OLMAM

Ancak Galatasaray'ın da konuyla ilgili nabız yokladığı öğrenildi. Sörloth, Sarı-Kırmızılılar'a olumlu yanıt vermedi. Bunun sebebi ise maddi koşullar değil... Tecrübeli forvet, Osimhen'in yedeği olmak istemediğini yönetime iletti. Bilindiği üzere Cim-Bom hangi golcüyü alırsa alsın, Victor Osimhen'in arkasında kalacak.






EN YÜKSEK RAKAMI ÖNEREN

Tekrar Sörloth konusuna dönelim... Şu anda oyuncunun Fenerbahçe ve Beşiktaş ihtimali sıcak... Fakat bazı İngiliz ve İtalyan ekipleri de onun durumunu takip ediyor. Atletico Madrid Yönetimi, en yüksek rakamı masaya koyan takımla el sıkışacak. Norveçli yıldızın geleceğinin 2 hafta içinde netleşmesi bekleniyor.

Fenerbahçe derken Galatasaray!

Igor Paixao ismi Fenerbahçe'yle anılırken Galatasaray'dan çok konuşulacak bir hamle gelebilir

09.08.2026 12:40:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe derken Galatasaray!
Fenerbahçe derken Galatasaray!
Ekonomik sıkıntıları bulunan Marsilya, Igor Paixao'yu satış listesine koymuştu. Oyuncunun adı Fenerbahçe'yle anılırken Galatasaray'dan çok konuşulacak bir hamle gelebilir.






Bilindiği üzere Galatasaray bir sol kanat arıyor. Gündeme son gelen ismin; Igor Paixao olduğu öğrenildi. Marsilya Kulübü 30 Haziran 2027 tarihine kadar toplamda 150 milyon euroluk oyuncu satışı gerçekleştirmek zorunda. Aksi halde UEFA'dan çok ağır cezalarla karşılaşacak.






YAKIN İLİŞKİLERİ VAR

Brezilyalı sol kanat oyuncusunun adı Fenerbahçe'yle anılıyordu. Ancak Galatasaray çok önemli bir kozu devreye sokabilir: Bafetimbi Gomis... Gomis'in Marsilya Kulübü'yle yakın ilişkileri bulunuyor. Bafe, herhangi bir istek gelmesi durumunda konuyla ilgili harekete geçebileceğini iletti.






YARDIM İSTENEBİLİR

Yönetim şu anda bütün seçenekleri değerlendiriyor. Alternatiflerdeki duruma göre Bafetimbi Gomis'ten yardım istenebileceği öğrenildi. Paixao'nun tahmini piyasa değeri 35 milyon euro seviyelerinde... 26 yaşındaki futbolcunun başka talipleri de bulunuyor.

Greenwood 24 Eylül’de mahkemeye çıkacak

İngiltere Milli Takımı'nın Mason Greenwood ve Ivan Toney kararları arasındaki büyük çifte standart, futbol dünyasında sert tepkilere ve adalet tartışmalarına yol açtı

09.08.2026 12:16:00
Haber Merkezi
 
Greenwood 24 Eylül’de mahkemeye çıkacak
Greenwood 24 Eylül’de mahkemeye çıkacak
İngiltere Milli Takımı'nın Mason Greenwood ve Ivan Toney kararları arasındaki büyük çifte standart, futbol dünyasında sert tepkilere ve adalet tartışmalarına yol açtı.

Fenerbahçe'nin İngiliz yıldızı Mason Greenwood, İngiltere'de eşine kötü davrandığı gerekçesiyle tam anlamıyla aforoz edildi.

Yaşanan sürecin ardından Premier Lig kapıları kendisine kapatılan ve İngiltere Milli Takımı kadrosuna dahi yaklaşması engellenen yetenekli futbolcu adeta aforoz edilirken, İngiliz futbolunun diğer tartışmalı ismi Ivan Toney için benzer bir tutum sergilenmedi.







ABD'DEKİ DÜNYA KUPASINA GÖTÜRÜLDÜ

Daha önce bahis kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 8 ay men cezası alan Toney'nin, adının karıştığı son adli skandala rağmen ABD'deki Dünya Kupası kadrosuna dahil edilmesi "İngiliz adaleti" eleştirilerini beraberinde getirdi.

BBC'nin haberine göre, Al-Ahli ve İngiltere Milli Takımı forması giyen 30 yaşındaki forvet Ivan Toney, ağırlaştırılmış saldırı suçlamasıyla yargılanıyor.







24 EYLÜL'DE YENİDEN MAHKEMEYE ÇIKACAK

Suçlamaların, 6 Aralık'ta Londra'nın Soho bölgesindeki bir gece kulübünde meydana gelen şiddet olayıyla ilgili olduğu bildirildi.







31 Temmuz'da resmen mahkemeye çıkarılan oyuncunun 24 Eylül'de Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Toney'nin sözcüsü, yöneltilen suçlamaları doğrularken oyuncunun mahkemede masumiyetini ispatlayacağından emin olduğunu bildirdi.







GREENWOOD İNGİLİZ FUTBOLUNDAN SİLİNDİ

17 Mayıs 2023'te profesyonel futbol maçlarında bahis oynama kurallarını defalarca ihlal ettiği gerekçesiyle İngiltere Futbol Federasyonu (FA) tarafından 8 ay sahalardan menedilen Toney'nin başı ilk kez derde girmiyor.

Tüm bu disiplinsizlik ve adli süreçlere rağmen İngiltere Futbol Federasyonu ve teknik ekibin Ivan Toney'i ABD'deki Dünya Kupası kadrosuna dahil etmesi; Greenwood'un silinmesiyle kıyaslandığında İngiliz medyasının ve federasyonunun çifte standart uyguladığı yorumlarına neden oldu.

İsmail Kartal’ın kafasını karıştırıyorlar

Fenerbahçe’nin transfer piyasasındaki 40-50 milyon Euro’luk bütçesine göz diken menajerler kulübü abluka altına alırken, ortaya atılan iddialar teknik direktör İsmail Kartal’ı hedef haline getirdi

09.08.2026 12:08:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal’ın kafasını karıştırıyorlar
İsmail Kartal’ın kafasını karıştırıyorlar
Fenerbahçe'nin transfer piyasasındaki 40-50 milyon Euro'luk bütçesine göz diken menajerler kulübü abluka altına alırken, ortaya atılan iddialar teknik direktör İsmail Kartal'ı hedef haline getirdi.

Önce Aston Villa'dan Ollie Watkins, ardından Benfica'dan Vangelis Pavlidis için İsmail Kartal'ın "Tam sistemime uygun" raporu verdiği ileri sürüldü. Ancak istatistikler ve saha içi rolleri tam tersini söylüyor...







Biri kanallara sarkan, asist krallığına oynayan mobil bir hücum jokeri; diğeri ise stoperlerle boğuşan, ceza sahası içi pivotu...

Fenerbahçe'nin transfer piyasasındaki 40-50 milyon Euro'luk ödeme kapasitesini fırsat bilen menajerler, sarı-lacivertli kulübü adeta abluka altına aldı.

Sosyal medyadaki yancılar vasıtasıyla önce Aston Villa'dan Ollie Watkins, ardından Benfica'dan Vangelis Pavlidis ismi ortaya atıldı.







Serbest kalma bedeli 70 milyon Euro olan Pavlidis için Benfica'nın 40-50 milyon Euro baremindeki tekliflere dünden hazır olduğu iddia edilirken; asıl dikkat çeken detay, teknik direktör İsmail Kartal'ın her iki oyuncu için de "Tam sistemime uygun" şeklinde rapor verdiği yönündeki iddialar oldu.






MENAJER YANCILARI ÇOK FAZLA GÜNDEMDE

Ancak her iki isim için de aynı raporun verildiği iddiası, sahadaki gerçeklerle örtüşmüyor. Kâğıt üzerinde skor üreten birer "9 numara" olarak görünen Watkins ve Pavlidis; oyun stilleri, atletik profilleri ve topsuz alan hareketleriyle iki zıt santrfor tipolojisini temsil ediyor.

Watkins, kanallara sarkan, topla yüzü dönük mesafe katetmeyi seven ve tek sezonda 19 golünün yanına 13 asist ekleyen dinamik bir "yaratıcı santrfor" profili çiziyor.







İKİSİNİN BİRBİRİYLE ALAKASI YOK

Buna karşın Pavlidis, ana odağı bitiricilik olan merkezi bir ceza sahası pivotu. Maç başı gelişimsel top taşıma ve asist üreticiliği değerlerinde Watkins'in oldukça gerisinde kalan Yunan golcü, stoperleri arkasına alarak takımı hücuma çıkartan klasik bir istasyon oyuncusu.

Watkins ön alan baskısının ilk tetikleyicisi olarak yüksek eforda pres yaparken, Pavlidis enerjisini ceza sahası içi patlayıcılığına ve son vuruş kalitesine saklar.







BİRİ JOKER DİĞERİ KATI 9 NUMARA

Sahanın enlemesine ve boylamasına her alanını kullanan bir hücum jokeri olan Watkins ile ceza sahası hakimiyetiyle maçı çözen katı bir 9 numara olan Pavlidis arasındaki bu radikal farklar, aynı sistemin oyuncusu olamayacaklarını net bir şekilde gösteriyor.

Menajerlerin transfer gündemini manipüle etmek amacıyla ortaya attığı bu iddialar karşısında, Fenerbahçe yönetiminin ve teknik ekibin nasıl bir yol haritası izleyeceği merakla bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.