logo
20 HAZİRAN 2026

Olimpiyatlar 24 Temmuz'da başlayacak

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) korona virüs salgınından dolayı Tokyo Olimpiyatları ile ilgili katı karar almaya gerek olmadığına yönelik kararının herkesin ortak görüşü olduğunu söyledi

19.03.2020 10:30:00
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, 24 Temmuz - 9 Ağustos 2020 tarihlerinde yapılacak Tokyo Olimpiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Korona virüs salgını nedeniyle Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC), Tokyo Olimpiyatları'yla ilgili katı bir karar verilmesine gerek olmadığına yönelik görüşü hatırlatılan Erdener, "Şubat ayında oluşturduğumuz izleme komitesi var. Bunun içinde Dünya Sağlık Örgütü'nden, Japonya Sağlık Otoritesi'nden, Tokyo Organizasyon Komitesi'nden, Tokyo yerel hükümetinden temsilciler de var. Süreç 7/24 izleniyor. Dolayısıyla bu bir yön. İkinci yön ise hem Çin Halk Cumhuriyeti'nde hem Japonya'da hem de Kore'de alınan ciddi tedbirlerle önemli aşama kaydedilmiş durumda. Şu anda artık bu enfeksiyon oralarda gerilemeye başlamış durumda. IOC açısından sadece atletlerin değil, olimpiyat organizasyonuna katılacak herkesin sağlığı birinci öncelik. Bu amaçla bütün bunlar yapılıyor. Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin açıklamaları var. G7 liderleri ile telekonferans yoluyla da görüştü. Onların da desteğini aldı ve Tokyo'nun 24 Temmuz'da başlayacak olimpiyat oyunlarını en iyi şekilde, en başarılı şekilde yapmaya hazır olduğunu beyan etti. Aynı zamanda Tokyo Valisi Yuriko Koike da benzer ifadelerle oyunların yapılacağını söyledi" diye konuştu.

"Ortaya çıkan herkesin ortak görüşüdür"

IOC Başkanı Thomas Bach'ın olimpiyat programına dahil 33 uluslararası federasyonun başkanlarıyla telekonferansla yaptığı toplantıda herkesin fikrini söylediğini belirten Başkan Erdener, "Ortaya çıkan herkesin ortak görüşüdür; 'Mevcut durumda katı bir karar almanın gereği duyulmadı' diye. Bu bildiride de var" dedi.

"Şu anda hala çalışmalarını sürdüren branşlar mevcut"

Türkiye'deki sporcuların olimpiyat hazırlıklarının sorulması üzerine Uğur Erdener, "Bazı çalışma ortamları kapalı. Federasyonlarımız bunun çarelerini buluyor. Misal kulübünün salonu kapalıdır ama milli takım, mikroptan arındırılmış bir ortamda başka salonda çalışabilir. Değişik kuruluşların tesisleri kullanılabilir. Şu anda hala çalışmalarını sürdüren branşlar mevcut" cevabını verdi.

"Kotaların kalan yüzde 47'si için düzenlemeler yapılacak"

Olimpiyat kota mücadelelerinin yüzde 53'ünün kazanılmış durumda olduğu geriye kalan yüzde 47 için neler yapılacağıyla ilgili konuşan Erdener, "Nisan ayının sonuna kadar kota yarışları ya iptal edildi ya da ertelendi. Mayıs-haziranda spor dallarının özelliklerine göre değerlendirmeler yapılıp, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin spor departmanıyla, federasyonlarımız, uluslararası federasyonlar değerlendirmelerini yapıp, kendi yeni takvimleri içinde bunu bir çözüme bağlayacak. Örneğin okçulukta mayıs ayı içinde Antalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası var. Avrupa'nın kota turnuvası o. O zamana kadar Türkiye'de de ciddi bir tehlikenin azalacağını ya da ortadan kalkacağını düşünüyoruz. O günün şartları içinde yeniden değerlendirme yapılır. Şu anda takvimde görülüyor. Nisan ayı sonuna kadar olan yarışlar hemen hemen iptal edilmiş durumda. Teorik olarak IOC'in tavsiye şeyleri var; dünya sıralaması dikkate alınabilir gibi. Mesela bizde okçulukta sıkıntı söz konusu değil. Kotaların büyük çoğunluğu alınmış durumda. Sıkıntısı olanların da birebir temasla bunlar çözülecek" değerlendirmesinde bulundu.

"Bugünden değerlendirmeler yapmak spekülatif senaryolar olur"

Korona virüs salgının devam etmesi durumunda Tokyo Olimpiyatları'nın iptali söz konusu olup, olmadığı sorusuna ise Başkan Erdener, şöyle yanıt verdi: "Bunların hepsi varsayımlar olur. Öncelik tüm katılımcıların sağlığı. Hiçbir kuruluş o riskleri göre göre bir adım atmaz. O nedenle bugünden o zamana yönelik değerlendirmeler yapmak spekülatif senaryolar olur. Ayrıca Asya'da salgın en yüksek seviyesini yaptı, şimdi hızla yavaşladı, iniyor. Şu anda Avrupa merkezli gidiyor. Avrupa'da en sıkıntılı durumda İtalya var. İtalya'daki salgının uzmanların görüşleri bu ay sonu, nisan haftası gibi en yüksek seviyesini tamamlayıp inişe geçeceği şekilde. Orta Avrupa ülkelerinde nisan ortası inişe geçeceği bekleniyor. Belki Amerika'da biraz daha süreç uzayacaktır. Çünkü orada yayılım daha geç başladı. Bekleyip göreceğiz. Günün şartlarına göre IOC içinde 7-24 sürekli durumu izleyen bir ekip var. Üniteler ve devletlerle koordinasyon içinde. O nedenle herhangi bir endişe mahal yok diye söyleyebilirim."



Onyekuru’nun askerler eşliğinde köyünü ziyaretinin görüntüleri

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nden gönderilen Galatasaray'ın eski yıldızı Henry Onyekuru, ülkesi Nijerya'da kriz çıkardı

20.06.2026 12:23:00
Haber Merkezi
Onyekuru’nun askerler eşliğinde köyünü ziyaretinin görüntüleri
Onyekuru’nun askerler eşliğinde köyünü ziyaretinin görüntüleri
Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nden gönderilen Galatasaray'ın eski yıldızı Henry Onyekuru, ülkesi Nijerya'da kriz çıkardı. Türkiye'de geçirdiği sezonun ardından Lagos'ta çocukluğunun geçtiği Surulere mahallesine dönen 29 yaşındaki futbolcu, sokak futbolu oynamaya koruma ordusuyla gitti.

Henry Onyekuru'nun çocukluk arkadaşlarıyla hasret gidermek için seçtiği yöntem sosyal medyanın gündemine oturdu. Lüks Lamborghini Urus marka aracıyla mahalleye giriş yapan yıldız futbolcuya, tam 9 muvazzaf askerin eşlik ettiği görüntüler internete sızınca ülkede büyük bir tartışmanın fitili ateşlendi. Onyekuru, "askeri darbe yapmak istiyor" eleştirilerinin hedefine oturdu

ORDU KİŞİSEL AMAÇLARA TESLİM

[31]

Nijeryalı sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı, ülkenin ciddi güvenlik sorunları ve terörle mücadele ettiği bir dönemde askeri personelin kişisel koruma olarak kullanılmasını sert sözlerle eleştirdi.

Tepki gösteren vatandaşlar, "Orduyu kişisel amaçlar için kullanmak tamamen saçmalık, askerler sivilleri futbol oynamaya mı götürecek?" diyerek Nijerya Silahlı Kuvvetleri'ne çağrıda bulundu.

DESTEK OLANLAR DA VARDI

Buna karşın, kalabalık mahalle ortamlarında ünlü isimlerin ciddi güvenlik riskleri taşıdığını belirten bir grup taraftar ise Onyekuru'ya siper oldu. Yıldız oyuncuyu savunanlar, Nijerya'daki güvenlik zafiyetlerine dikkat çekerek, "Kötü niyetli birinin kariyerini bitirecek bir müdahalede bulunmaması ya da olası bir gasp girişimine karşı kendini koruması en doğal hakkı" yorumunu yaptı.

GENÇLERBİRLİĞİ'NDEN 17 MAÇ

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de Gençlerbirliği formasıyla 17 maça çıkan ancak gol yollarında sessiz kalan Onyekuru, sahadaki performansından ziyade bu görkemli ve askerli mahalle ziyaretiyle Nijerya'da "ünlülerin güvenliği ve ordunun rolü" üzerine uzun süre konuşulacak bir tartışma başlatmış oldu.

Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?


 
A Milli Futbol Takımı, maçlarını uygun hava koşullarında ve gece vakti oynamasına karşın Avustralya'dan sonra Paraguay'a da kaybetti. Böylece Dünya Kupası'na erken veda etti. Şanssızlık başlıca faktörlerden biriydi ancak turnuvaya hazırsızlık da her haliyle sırıtıyordu.

20.06.2026 08:33:00
HASAN GÜNDOĞDU
Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?
Türkiye Dünya Kupası'na neden erken veda etti?

1. Teknik Direktör Montella, rakipleri hiç ama hiç analiz edememiş. Türkiye, bugüne kadar çoğunlukla ve yoğunlukla Avrupa takımları ile oynadı. Avrupa futbolu başka, dünya futbolu başka... Avustralya ve Paraguay, kapanan takımlar... Bu kilidi açamadık. Açacak futbolcumuz da pek yok...  Bunun için fiziksel güç de gerekiyor. Hızlı ve atik olmak gerekiyor. Barış Alper ve Kenan Yıldız bu açıdan yetenekli oyuncular... Ancak Paraguay maçına Kerem ve Yunus ile başlamak bellki de hataydı.

2. Kapalı defansı dağıtmanın bir yolu da uzaktan şutlar... Arda Güler, iki maçta da bu açıdan etkili olamadı. Çekilen uzaktan şutlar nadiren çerçeveyi buldu. Formsuz olsa da zaman zaman gözler İrfan Can Kahveci'yi aradı!

3. Çok şanssız ve kısmetsizdik. Bu kadar şansızlığa da pes doğrusu! İki maçta iki direkten dönen iki top! Ancak işini iyi yapanlar için şanssızlık diye bir şey yoktur!

4. Kaleci Uğurcan, iki maça da kötü başladı. Uzaktan şutları kurtarmakta başarısızdı. Paraguay maçına da konsantre olamadan çıkmış, anlaşılan o!

5. Altın jenerasyon sponsor firmaların pazarlama taktiklerinin kurbanı oldu. Bu kadar reklam filmi çok fazla... Ne ara bu reklamları çektiler, insan kavramakta zorlanıyor? Almanya, Fransa, Hollanda vesaire takımların oyuncuları reklamlarda oynadı mı? Göremedik...

Dünya Kupası'na veda ettik

 
 
FIFA 2026 Dünya Kupası D Grubu'nda Türkiye ile Paraguay takımları, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Santa Clara kentindeki San Francisco Bay Area Stadyumu'nda (Levi's Stadyumu) karşılaştı. Maçı Paraguay 1-0 kazandı. Maçta onlarca fırsatı heba eden A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası'na veda etti.
 

20.06.2026 07:01:00 / Güncelleme: 20.06.2026 08:18:04
Haber Merkezi
Dünya Kupası'na veda ettik
Dünya Kupası'na veda ettik

FIFA 2026 Dünya Kupası D Grubu'nda Türkiye ile Paraguay takımları, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Santa Clara kentindeki San Francisco Bay Area Stadyumu'nda (Levi's Stadyumu) karşılaşıyor. Maçın 2. dakikasında Matias Galarza'nın yaklaşık 25 metreden attığı golle Paraguay 1-0 öne geçti. Mert Müldür'ün ilk yarıdaki kafa vuruşu direkten döndü.

45+3'te Paraguaylı Miguel Almiron, ağzını kapattığı için yeni kurallar uyarınca kırmızı kart gördü. Kırmızı kart sonrası Milli Takım, rakip kalede baskı kurdu ancak skor üretemedi. Sayısız şut çerçeveyi bulmadı. Yapılan değişiklikler de sonuç getirmedi. 90+6'da Melih Demiral'ın kafa vuruşu direği sıyırıp geçti. 

Maçtan sonra futbolcular da, Türk halkı da büyük üzüntü yaşadı. Umutlar bir başka turnuvaya kaldı. Milli Takım'daki gol kısırlığı dikkat çekiyor. 

Reklam yıldızlığı futbolcuları mahvetti
 
Türkiye, 24 yıl sonra gittiği Dünya Kupası'nda sponsor firmaların kurbanı oldu. Futbolcularımız tek kelimyele adeta "reklam yıldız"ına dönüştürüldü. Reklamlarda güzel oynadılar ancak sahada döküldüler. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ya da futbolcularımızın çok mu paraya ihtiyacı vardı? Cami önlerinde mendil açar, toplar verirdik!

Etkili top çevirseler de, gol vuruşlarında etkili olamadılar. Kaleyi bir türlü bulamadılar! Çekilen onlarca şut boşa gitti. Türkiye, turnuvanın en çok şut çeken takımı... Başka bir şey de yok...

Fas kazandı, son 32'nin kilidini açtı


 
FIFA 2022 Dünya Kupası'nın yarı finalisti Fas, Brezilya beraberliğinin ardından İskoçya'yı yenerek, son 32'nin kapısını araladı. Gol yine Saybari'den geldi. 

20.06.2026 03:03:00 / Güncelleme: 20.06.2026 03:26:24
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Fas kazandı, son 32'nin kilidini açtı
Fas kazandı, son 32'nin kilidini açtı

FIFA 2026 Dünya Kupası C Grubu'nda İskoçya ile Fas takımları, ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Foxborough şehrinde bulunan Boston Stadyumu'nda (Gillette Stadyumu) karşılaştı.

Brezilya karşısında daha iyi oynamıştı

İlk maçında Brezilya karşısında oynadığı pozitif futbolla beğeni toplayan Fas, maçı 1-0 kazandı. Maçın son bölümlerinde İskoçya rakip kalede etkili olmaya çalıştı ancak skor üretemedi. Bu bölümde Fas da elde ettiği fırsatları değerlendiremedi. Fas, İsmail Saybari'nin 2. dakikada attığı golle maçı 1-0 kazandı.

Saybari tarihe geçti

Saibari'nin 71. saniyedeki golü turnuvanın şu ana kadarki en erken golü olurken, Faslı futbolcu, Mısırlı Muhammed Salah'tan sonra Dünya Kupası'ndaki ilk iki maçında ağları sarsan ikinci Afrikalı oyuncu olarak tarihe geçti.

Saybari yıldızlaştı

PSV Eindhoven'lu 25 yaşındaki oyuncu Saybari, Brezilya'ya karşı da Fas'ın tek golünü kaydetmişti. PSV Eindhoven, Hollanda'da 2025-26Eredivisie sezonunda lig şampiyonluğunu korumayı başarmıştı. Saybari, sezonu 15 gol ve 8 asistle tamamlayarak Yılın Oyuncusu seçilmişti. Saybari'nin Alman ekibi Bayern Münih'e transfer olması bekleniyor.

Avustralya karşısında hakemler ABD'ye zırh oldu!


 
Türkiye'nin de yer aldığı 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu 2. maçında ABD, Avustralya'yı 2-0 mağlup etti. Hakem, Avustralya'nın net penaltılarını vermedi.

20.06.2026 01:46:00
Haber Merkezi
 Avustralya karşısında hakemler ABD'ye zırh oldu!
 Avustralya karşısında hakemler ABD'ye zırh oldu!

Türkiye'nin de yer aldığı 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu 2. maçında ABD, Avustralya'yı 2-0 yendi.

Seattle'daki Lumen Field Stadı'nda yerel saatle 12.00'da başlayan müsabakaya etkili başlayan ABD, 11. dakikada öne geçti. Ream'in pasında solda topla buluşan Balogun'un ceza sahasına girip yerden ortasında Burgess ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-0.

Ofsayt kokan gol

Avustralya'nın geriye düştükten sonraki hücumlarında ABD savunması gole izin vermezken 44. dakikada ABD farkı 2'ye çıkardı.
Cieza yayı önünde topla buluşan Dest'in sert vuruşunda savunmadan seken top kale sahası önündeki Freeman'ın önünde kaldı. Bu futbolcu yakın mesafeden topu ağlara gönderdi. Yan hakemin ofsayt uyarısına karşın VAR kontrolü sonrasında gol geçerli sayıldı: 2-0. Golün ofsayt olarak değerlendirilmemesi futbolseverleri şaşırttı.

Müsabakanın ikinci yarısında özellikle Avustralya rakip kalede etkili olmak istedi ancak gol bulamadı. Bu yarıda Avustralya'nın girdiği bazı pozisyonlara penaltı çalmak mümkündü ancak hakemler buna yanaşmadı.

Hakem kramp geçirdi

Karşılaşma ABD'nin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Karşılaşmanın hakemi Felix Zwayer, maçın sonunda sakatlık geçirdi. Kramp karşıtı tedavi gören hakem görevine devam etti.

Türkiye A Milli Futbol Takımının da yer aldığı gruptaki ikinci maçını da galip tamamlayan ABD, puanını 6'ya çıkardı. Avustralya ise 3 puanda kaldı. Böylece ABD, son 32'ye kalmayı garantiledi.

Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 4. maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'ı 77-75 mağlup etti ve seride durumu 3-1'e getirerek şampiyon oldu.

20.06.2026 00:15:00
İhlas Haber Ajansı
Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe
Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 4. maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'ı 77-75 mağlup etti ve seride durumu 3-1'e getirerek şampiyon oldu.

Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 4. maçında Beşiktaş ile Fenerbahçe, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin başında iki takım da hücumlardan boş dönerken, Horton-Tucker'ın basket faulü ile sarı-lacivertliler 3-0 öne geçti.



Beşiktaş adına ilk sayıları Vitto Brown (3 sayı) kaydederken, Tarık Biberovic 3 sayılık isabetiyle karşılık verdi. Ev sahibi televizyon molasına da 8-6 önde girdi. Beşiktaş, Sertaç Şanlı, Brown ve Yiğit Arslan ile bulduğu sayılarla farkı artırırken, 1 dakika 45 saniye kala konuk ekibin aldığı mola öncesi fark 7'ye çıktı. 18-11

Jantunen'in smaçla bulduğu sayıyla farkı azaltmaya çalışan Fenerbahçe, ilk çeyreğin sonlarında hücumda skor üretmekte zorlandı. Sarı-lacivertlilerde Wade Baldwin süre biterken 3 sayılık isabet buldu ve ilk çeyrek Beşiktaş'ın 20-16 üstünlüğü ile tamamlandı.



Derbide 2. periyot Jantunen'in pota altından bulduğu basketle başladı. Karşılıklı sayılarla geçilen bölüm sonrası siyah-beyazlılar 7 dakika 3 saniye kala aldıkları molaya 25-22'lik skorla girdi. Hücumda etkinliğini artıran Beşiktaş üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı 10'a yükseltti. Tarık Biberovic, üst üste 3 sayılık atışlarında isabet sağlarken, Beşiktaş'ta önce Sertaç, sonrasında da Anthony Brown farkı yeniden çift haneli sayıya taşıdı.

Berk Uğurlu'nun kenar çizgisinden kaydettiği 3 sayıya karşılık, Wade Baldwin teknik faulün de içinde olduğu bölümde 6 sayılık katkı sağladı. Soyunma odasına Beşiktaş'ın 45-40'lık Beşiktaş üstünlüğü ile girildi.

Beşiktaş, 3. çeyreğin ilk dakikalarında Vitto Brown ve Dotson ile bulduğu sayılarla farkı 11'e çıkartırken, Fenerbahçe bitime 5 dakika 27 saniye kala 9-0'lık seri yakaladı. 51-49
Karşılıklı sayılarla geçilen bölüm sonrası sarı-lacivertliler 54-54'lük eşitlik sağladı. Ev sahibinin savunma ribauntlarındaki etkili oyunuyla birlikte periyot 60-56 bitti.

Müsabakanın son çeyreği Devon Hall'un sayısıyla başlarken, Dotson 3 sayılık basketiyle yanıt verdi. Tarık ve Devon Hall, pota altından kaydettiği sayılarla Fenerbahçe adına skor üretirken, sonrasında iki takım da hücumlardan eli boş döndü. Yiğit Arslan'ın cepheden gören noktadan bulduğu 3 sayılık isabetle Beşiktaş 4 dakika 36 saniye kala farkı yeniden 6'ya çıkardı.

Horton-Tucker'ın turnikeyle bulduğu sayı sonrası skor bitime 3 dakika kala 71-69'a geldi. Savunma ribaundunu alan sarı-lacivertliler Jantunen ile bir sayı daha buldu ve mücadeleye yeniden eşitlik geldi. Devon Dotson'un 3 sayılık isabetiyle takımını öne geçirirken, Wade Baldwin turnikeyle karşılık verdi. 75-74

Savunmada kapılan topla hızlı çıkan Fenerbahçe'de Wade Baldwin, pota altından topu dışarıdaki Tarık Biberovic'e çıkarırken, Tarık'ın 1 saniye kala kaydettiği 3 sayılık sayı sarı-lacivertlileri 77-75 öne geçirdi.

Kalan kısa sürede Beşiktaş isabet bulamadı ve Fenerbahçe parkeden galip ayrılarak seride durumu 3-1'e taşıdı ve şampiyonluğunu ilan etti.
Wade Baldwin 21 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Tarık Biberovic 17 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Beşiktaş'ta ise Yiğit Arslan 19 sayı kaydetti.

Salon: Sinan Erdem
Hakemler: Zafer Yılmaz, Ziya Özorhon, Hüseyin Çelik
Beşiktaş: Sertaç Şanlı 9, Devon Dotson 15, Vitto Brown 10, Anthony Brown 6, Yiğit Arslan 19, Berk Uğurlu 4, Matt Thomas 11, Conor Morgan 1
Başantrenör: Dusan Alimpijevic
Fenerbahçe Beko: Nicolo Melli 4, Tarık Biberovic 17, Devon Hall 10, Talen Horton-Tucker 10, Khem Birch 3, Mikael Jantunen 12, Wade Baldwin 21, Nando De Colo, Metecan Birsen, Onuralp Bitim, Melih Mahmutoğlu
Başantrenör: Sarunas Jasikevicius
1. Periyot: 20-16 (Beşiktaş lehine)
Devre: 45-40 (Beşiktaş lehine)
3. Periyot: 60-54 (Beşiktaş lehine)
5 faulle çıkan: 30.31 Morgan (Beşiktaş), 00.42 Jantunen (Fenerbahçe)İHA

Mert Günok: 'İnşallah biz galip geleceğiz'

A Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli file bekçisi Mert Günok, yarın Paraguay karşısında galip gelerek kendilerini destekleyen herkesi sevindirmek istediklerini söyledi.

19.06.2026 10:48:00
İhlas Haber Ajansı
Mert Günok: 'İnşallah biz galip geleceğiz'
Mert Günok: 'İnşallah biz galip geleceğiz'
A Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli file bekçisi Mert Günok, yarın Paraguay karşısında galip gelerek kendilerini destekleyen herkesi sevindirmek istediklerini söyledi. Mert, Avustralya mağlubiyetinin ardından yapılan eleştirilerin de bu seviyelerde normal olduğunu belirtti.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında 20 Haziran Cumartesi günü TSİ 06.00'da Paraguay ile karşılaşacak. San Francisco'daki Bay Area Stadyumu'nda oynanacak bu maç öncesinde ay-yıldızlı kaleci Mert Günok da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Ülkemizin bizden beklentisi büyük"



Takımdaki moral ve motivasyonun iyi olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Günok, "Çünkü tabii ki ilk maçta istemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Daha sonra çok fazla eleştiriye de maruz kaldık haklı olarak. Ülkemizin bizden beklentisi büyük. Buraya da büyük umutlarla geldik. Ama turnuva boyunca favori gösterilen takımların da puan kayıpları yaşadığını gördük. Bizim de aslında ilk maçı çok kötü oynadığımız söylenemez. Sonuçta vurduğumuz şutlardan biri gol olsaydı veya girdiğimiz pozisyonlardan birini değerlendirebilseydik daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Ki bunu Avrupa şampiyonasının ilk maçında da yaşadık.

Gürcistan maçında Arda çok uzaklardan vurdu, gol oldu. Mert Müldür çok zor bir topu vurdu, gol oldu ve o maçta da aslında yediğimiz pozisyonlar vardı ama savuşturmayı başarmıştık ve turnuvaya galibiyetle başlamıştık. Burada bunu yapamadık ama tabii ki hiçbir şey bitmiş değil. Yarın çok önemli bir maçımız var. Artık bizim için final maçı. İyi bir şekilde hazırlandık. Bugün de son antrenmanımızı yapacağız. Ülkemizin bize olan desteğini de biliyoruz. Milyonlar her zaman arkamızda. İyi gitmediğimiz zamanlarda, iyi oynamadığımız zamanlarda, sonuç alamadığımız zamanlarda eleştireceklerdir. Bu normaldir. Bu eleştiriler bu seviyede gayet normal. Ama hem onları sevindirmek istiyoruz hem de üstümüze düşeni yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Oyunu daha çabuk oynamalıyız"

Mert Günok, Avustralya karşısında oyunu hızlı oynayamadıklarına dikkat çekerek, "Onlar da ilk maçlarında Amerika'dan 4 gol yemiş oldukları için farklı bir anlayış benimseyebilirler. Avustralya'yı izleyip, Avustralya gibi bir oyun oynayabilirler. Yarın öncesi her şekilde son çalışmamızda hepsine hazırlanacağız. Önemli olan bizim nasıl oynadığımız; pozisyonlara girince değerlendirmemiz, oyunu daha çabuk oynamamız. Aslında Avustralya maçında eksik olan şey de biraz da buydu. Biraz daha hızlı oynamamız gerekiyordu. Eksiklerimizi analiz ettik. Yarın inşallah iyi bir sonuçla hem de iyi bir oyunla maçı bitireceğiz" şeklinde konuştu.

"Herkes bizim iyi olmamızı istiyor"

"Eleştiriler hem iyi yönde hem kötü yönde bizde hep coşkulu bir şekilde oluyor" diyen 37 yaşındaki file bekçisi, şöyle devam etti:

"Bu seviyede, bu eleştirilere alışık olmalıyız ki çoğumuz da alışkın. Hepimiz büyük takımlarda oynuyoruz. Avrupa'da oynayan bir sürü değerli oyuncumuz var. Herkes bizim aslında iyi olmamızı istiyor. Bu eleştirilerin belki biraz da yoğunluğu bundan. İnşallah biz galip geleceğiz. Yine eleştiriler olacaktır. Belki oyunla ilgili, belki kaçırılan pozisyonlarla ilgili olsun.. Ama önemli olan galip gelmek. Önemli olan bu turnuvada gidebildiğimiz kadar ileriye gitmek. Bu takım buraya gelene kadar birçok aşamadan geçti. Avrupa şampiyonası olsun, Uluslar Ligi'nde A Ligi'nde yükselmemiz olsun. Oynayan oyuncuların çoğu hemen hemen aynıydı. Buraya nasıl geldiysek buradan da inşallah başarılı bir şekilde dönmeyi planlıyoruz."

"Uğurcan Çakır ne yapacağını bilen bir kaleci"

Milli kaleci, hem kaleciler özelinde hem de takım olarak iyi bir arkadaşlıkları bulunduğunu aktardı. Uğurcan Çakır'ın performansıyla formayı giymeyi hak ettiğini de sözlerine ekleyen Mert, "Hepimiz aramızda konuşuyoruz. Kaleciler özelinde de iyi bir arkadaşlığımız var. Uğurcan da zaten çok tecrübeli ve bu sene özellikle çok başarılı bir sezon geçirdi. Hem takımını Avrupa'da iyi temsil etti hem ligde iyi temsil etti ve milli takımda da çok iyi maçlar çıkardı. O yüzden hani benim ona bir şey söylememe gerek yok. O ne yapacağını bilen bir kaleci. O yüzden ilk maçta o da bazı eleştirilere maruz kaldı ama hem bu sezon özelinde hem de genel olarak performansıyla bence beklentileri karşılamış ve burada şu anda oynamayı hak eden bir kaleci olarak gördüğümüz biri. O yüzden o da gereğini yapacaktır. Burada kim oynasa zaten gereğini yapıyor. Ama hem kaleciler özelinde hem takım özelinde iyi bir arkadaşlığımız var. Birbirimize her zaman destek oluyoruz" dedi.

Ronaldo ve arkadaşları şaşkın

2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun açılış maçında Portekiz, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kaldı

17.06.2026 22:11:00
İhlas Haber Ajansı
Ronaldo ve arkadaşları şaşkın
Ronaldo ve arkadaşları şaşkın
2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun açılış maçında Portekiz, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kaldı.

2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun ilk maçında Portekiz ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Houston Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Katarlı hakem Abdulrahman Al Jassim'in yönettiği mücadeleye hızlı başlayan Portekiz, 6. dakikada Joao Neves'in golüyle 1-0 öne geçti.



İlk yarının bu skorla tamamlanması beklenirken, 45+5. dakikada 45+5 Yoane Wissa'nın fileleri havalandırmasıyla takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle girdi. İkinci yarıda iki takımın da ataklarından gol sesi çıkmayınca maç 1-1 sona erdi.

Öte yandan Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncusu Nelson Semedo, 72. dakikada Nuno Mendes'in yerine oyuna dahil oldu.

Bu sonuçla birlikte Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dünya Kupası tarihindeki ilk puanını elde etmiş oldu.



K Grubu'nun ikinci haftasında Portekiz, Özbekistan ile karşılaşacak. Demokratik Kongo Cumhuriyeti ise Kolombiya ile kozlarını paylaşacak.

Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan

Süper Lig'de geride kalan sezonu 4. sırada tamamlayarak Avrupa vizesi alan Beşiktaş, gerçekleştirilen kura çekiminde 1. Grup'ta yer aldı

17.06.2026 14:19:00 / Güncelleme: 17.06.2026 14:25:29
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan
Beşiktaş'ın, Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Danimarka'dan
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nda Danimarka ekibi FC Midtjylland ile eşleşti. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekimine seri başı olmadan katılan siyah-beyazlı temsilcimiz, ilk ciddi Avrupa sınavını Danimarka'nın dişli ekiplerinden Midtjylland karşısında verecek.

Beşiktaş, turun ilk ayağını kendi seyircisi önünde oynama avantajıyla açacak. Karşılaşmaların takvimi ise şu şekilde belirlendi: İlk Maç 23 Temmuz 2026 tarihinde İstanbul Tüpraş Stadyumu'nda, rövanş maçı ise 30 Temmuz 2026'da Danimarka'daki MCH Arena'da oynanacak.

Süper Lig'de geride kalan sezonu 4. sırada tamamlayarak Avrupa vizesi alan Beşiktaş, gerçekleştirilen kura çekiminde 1. Grup'ta yer aldı.

Seri başı takımlar arasından siyah-beyazlıların karşısına çıkan FC Midtjylland, Danimarka Ligi'ni geçen sezon ikinci sırada tamamlayan, son yıllarda Avrupa kupalarında adından sıkça söz ettiren, dinamik ve disiplinli bir takım olarak dikkat çekiyor. Ayrıca Danimarka ekibinde, Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı ve milli takım forması giyen Aral Şimşir de mücadele ediyor.

Temsilcimiz Beşiktaş, Midtjylland'ı elemesi durumunda adını UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'na yazdıracak. Siyah-beyazlılar, bu turda elenmesi halinde ise yoluna UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndan devam edecek.

Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu

Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Polonya temsilcisi Gornik Zabrze oldu

17.06.2026 14:13:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu
Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu
Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi Polonya temsilcisi Gornik Zabrze oldu. Sarı-lacivertliler, eşleşmenin ilk maçını 21-22 Temmuz tarihlerinde evinde, rövanş karşılaşmasını ise 28-29 Temmuz tarihlerinde deplasmanda oynayacak.



Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'ndaki rakibi belli oldu. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminde sarı-lacivertliler, Polonya temsilcisi Gornik Zabrze ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, ilk karşılaşmayı 21-22 Temmuz tarihlerinde Kadıköy'de oynayacak. Rövanş mücadelesi ise 28-29 Temmuz tarihlerinde Polonya'da gerçekleştirilecek.

Gornik Zabrze'nin geçen sezonki performansı

Polonya ekibi Gornik Zabrze, 2025-2026 sezonunu 56 puanla averajla 3. bitirdi. Polonya Kupası'nda ise finalde Rakow'u 2-0 mağlup ederek 54 yıl sonra Polonya Kupası'nı müzesine götürdü. Kariyerinde Galatasaray ve Antalyaspor formaları da giyen Alman forvet Lukas Podolski de sezonu Zabrze ekibinde tamamladı.

Ligde son şampiyonluğunu 1987-1988 sezonunda elde eden Gornik Zabrze'nin Ekstraklasa'da 14 şampiyonluğu bulunuyor. Gornik Zabrze, Avrupa kupalarında son olarak 2018-2019 sezonunda Avrupa Ligi elemelerinde boy gösterdi.

Takımı çalıştıran Teknik Direktör Michal Gasparik, Fenerbahçe ile daha önce 2 kez karşılaştı. 2023-2024 sezonunda Slovak ekibi Spartak Trnava'yı çalıştırırken, sarı-lacivertlilerle grup aşamasında oynadığı 2 maçta da mağlubiyet yaşadı.

Polonya takımlarıyla 4 maç yaptı

Fenerbahçe, Polonya takımlarıyla daha önce 4 maç yaptı. Sarı-lacivertliler, 70'li yıllarda Ruch Chorzow ile iki farklı turnuvada eşleşti ve rakibine karşı 1 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.