logo
17 MAYIS 2026

Ozan İpek'ten gol isyanı

Bursaspor'un tecrübeli futbolcusu Ozan İpek, Orduspor maçında galibiyeti hak eden taraf olduklarını belirterek, "Bu sene gerçekten çok şanssızız. Kalemize gelen her top gol oluyor. Girecek top ise girmiyor" dedi.

06.02.2012 00:00:00
Bursaspor'un tecrübeli futbolcusu Ozan İpek, Orduspor maçında galibiyeti hak eden taraf olduklarını belirterek, "Bu sene gerçekten çok şanssızız. Kalemize gelen her top gol oluyor. Girecek top ise girmiyor" dedi.
Bursaspor'un kabiliyetli sol kanat oyuncusu Ozan İpek, Orduspor maçını yorumladı. Spor Toto Süper Ligi'nin 25. haftasında sahasında Orduspor ile golsüz berabere kalan yeşil beyazlılarda oyuncu Ozan İpek karşılaşma sonrası resmi internet sitesinden açıklamalarda bulundu. Yaşadıkları puan kayıplarında şanssızlığın büyük etkisi olduğuna dikkat çeken Ozan, "Kazanmamız gereken bir maçtı, fakat kazanamadık. Bu sene ile alakalı şuna eminim ki gerçekten çok şanssızız. Kalemize gelen her top gol oluyor. Girecek top girmiyor" dedi.
Orduspor maçında galibiyeti hak eden oyunu sergilediklerini kaydeden yıldız oyuncu İpek, "Orduspor maçında mücadelemiz ve ikinci yarıdaki oyunumuz ile galibiyeti hak etmiştik. Fakat şanssızlığın da etkisiyle kazanamadık. Artık Manisaspor maçı daha çok önem kazandı" şeklinde konuştu.

Başakşehir, Gaziantep FK'yı deplasmanda mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 34. ve son haftasında Gaziantep FK ile RAMS Başakşehir karşılaşması konuk ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi

16.05.2026 23:01:00
Anadolu Ajansı
Başakşehir, Gaziantep FK'yı deplasmanda mağlup etti
Başakşehir, Gaziantep FK'yı deplasmanda mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 34. ve son haftasında Gaziantep FK ile RAMS Başakşehir karşılaşması konuk ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

6. dakikada konuk ekip Başakşehir golü buldu. Sağ kanattan köşe vuruşunu kullanan Fayzullayev'in ortasına iyi yükselen Selke'nin ayak içiyle vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-1

13. dakikada Gaziantep FK'nın gelişen atağında, ceza sahası dışında topla buluşan Lungoyi'nin rakiplerini geçtikten sonra sert şutunda kaleci Muhammed meşin yuvarlağı kornere çeldi.

22. dakikada konuk ekip farkı 2'ye çıkardı. Fayzullayev'in ara pasında ceza sahası içerisine giren Selke, kaleci Mustafa Burak'ın müdahalesi sonucu yerde kaldı. Hakem Ömer Faruk Turtay, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Shomurodov'un vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin sağından ağlara gitti. 0-2

41. dakikada orta alanda Harit'in topuk pasını alan Kazımcan'ın rakip ceza sahası içerisine girer girmez sert şutunda top kaleci Mustafa Burak'tan döndü.

Müsabakanın ilk yarısı RAMS Başakşehir'in 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.



50. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Maxim'in ortasına ceza sahası dışından vuran Sorescu'nun sert şutunda top kaleci Muhammed'de kaldı.

57. dakikada konuk ekip RAMS Başakşehir'in sol kanattan gelişen atağında ceza sahası dışında topla buluşan Kazımcan'ın yerden pasında topu önünde bulan Kemen'in vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

59. dakikada Gaziantep FK, farkı bire indirdi. Ceza sahasının solundan sıfıra inen Sorescu'nun yerden pasına koşu yapan Lungoyi'nin dokunuşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-2

61. dakikada seri paslarla ceza sahası içerisine giren Gaziantep FK'da penaltı noktası gerisinde Rodrigues'in yerden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

78. dakikada RAMS Başakşehir'in sol kanattan son çizgiye inen Brnic ceza sahası yayının gerisine doğru topu çevirdi. Onur Ergün'ün yerden sert şutunda kaleci Mustafa Bozan iki hamlede kontrol etti.

Müsabaka konuk ekip RAMS Başakşehir'in 2-1 üstünlüğü ile bitti.

Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi

16.05.2026 20:27:00
AA
Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti
Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti
Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi.

Aleksandar Stanojevic: "Taraftarlarımız gelecek sene bize inansınlar"



Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'te teknik direktör Aleksandar Stanojevic, gelecek sezon için daha güçlü bir takım kuracaklarını söyledi.

Aleksandar Stanojevic, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kendileri için önemli olan bir maçı kazandıklarını belirten Stanojevic, "Taraftarlarımıza gelecek sezon için mesaj göndermek istiyorduk. Bu takımın ciddi bir ekip olduğunu göstermek istiyorduk. Bugün iyi bir takımla sahaya çıktık. Seneye güçlü bir takım kuracağız. Bugün sonuna kadar mücadele ettik. Taraftarlarımız gelecek sene bize inansınlar." ifadelerini kullandı.

Stanojevic, sezon içerisinde bazı maçlarda hayal kırıklığı yaşadıklarını aktararak, "ikas Eyüpspor maçında hayal kırıklığı yaşadım. Bizim için önemli bir maçtı. Orada daha iyi sonuç alsak farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Bu sezon takım, çok fazla problem yaşadı. Çok fazla sakatlık yaşadık. Kazanmayı hak ettiğimiz maçlar vardı ama onları kazanamadık. Seneye daha iyi bir takım kuracağımızın sözünü veriyorum." şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım'ın yeni Fenerbahçe'si

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, kulübün çehresini değiştirecek radikal bir yönetim operasyonu için düğmeye bastı

16.05.2026 16:38:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'ın yeni Fenerbahçe'si
Aziz Yıldırım'ın yeni Fenerbahçe'si
Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, kulübün çehresini değiştirecek radikal bir yönetim operasyonu için düğmeye bastı.

22 Mayıs Cuma gününe çekilen büyük basın toplantısı öncesi "Krallar gidiyor, prensler geliyor" dedirten yeni liste, sadece bugünü değil sarı-lacivertli kulübün önümüzdeki 20-30 yılına damga vuracak bir saltanatın ilk adımı olarak nitelendiriliyor.







Fenerbahçe'de yaklaşan seçimli olağan genel kurul öncesi adaylığını açıklayan efsane başkan Aziz Yıldırım, stratejik bir hamleyle basın toplantısını erteledi.

İlk etapta 18 Mayıs Pazartesi günü yapılacağı duyurulan toplantı, Yıldırım'ın listesinde yapacağı "sürpriz dokunuşlar" ve hazırlıklar nedeniyle 22 Mayıs Cuma gününe alındı. Yıldırım'ın bu toplantıda, kulübü önümüzdeki yıllara taşıyacak olan "yeni nesil" yönetim kurulunu resmen kamuoyuna tanıtması bekleniyor.







1 YA DA 2 İSİM OLMAYACAK

Aziz Yıldırım'ın yeni döneminde en çok merak edilen konu, yıllardır beraber yol yürüdüğü "çekirdek kadro"da yaşanacak değişim. Gelen kulis bilgilerine göre; Yıldırım ile özdeşleşen şu isimlerden bir veya ikisi yeni listede yer almayacak:







- Mithat Yenigün
- Mahmut Uslu
- Nihat Özbağı
- İlhan Ekşioğlu
- Önder Fırat
- Selim Kosif

Bu hamle, camiada "tecrübe ile dinamizmin yer değiştirmesi" olarak yorumlanıyor.







4 YENİ İSİM DİKKAT ÇEKECEK

Yeni yönetim yapılanmasının merkezinde iki güçlü ismin yer alacağı belirtiliyor; Batuhan Özdemir ve Ahmet Özokur. Aziz Yıldırım'ın bu iki ismi listenin omurgası olarak belirlediği ve kulübün gelecekteki yönetim vizyonunu bu isimler üzerine inşa edeceği konuşuluyor.

Yıldırım, sadece bugünü değil, Fenerbahçe'nin gelecek 20-30 yılını yönetecek bir ekip kurma niyetinde. Bu doğrultuda listede yer alması hemen hemen kesinleşen genç isimler şunlar:







- Fatih Öztürk
- Hande Tibuk
- Emin Selim Akgül
- Emrah Tünay

YILDIRIM YENİ EKİBİNE ÇOK GÜVENİYOR

Aziz Yıldırım'ın yakın çevresine bu ekibi, "Kulübe uzun yıllar kesintisiz hizmet edecek, Fenerbahçe geleneklerini geleceğe taşıyacak bir yapı" sözleriyle tanımladığı öğrenildi. Kulislerde, özellikle Batuhan Özdemir'in liderliğinde şekillenecek bu yeni dönemin, kulüpte çok uzun sürecek bir "yönetim ekolü" başlatacağı vurgulanıyor.

Galatasaray başlayacak devlet tamamlayacak!

Galatasaray yönetimi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ni dünya standartlarına taşımak ve EURO 2032’nin kalbi yapmak için tarihi bir operasyon başlattı

16.05.2026 16:27:00
Haber Merkezi
Galatasaray başlayacak devlet tamamlayacak!
Galatasaray başlayacak devlet tamamlayacak!
Galatasaray yönetimi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ni dünya standartlarına taşımak ve EURO 2032'nin kalbi yapmak için tarihi bir operasyon başlattı.

"Koltuk koltuk, santim santim" planlanan bu dev projeyle kapasite 60 binin üzerine çıkacak. Gelen bilgilere göre Dursun Özbek yönetimi fitili ateşleyecek... geri kalan dev modernizasyonu "Devlet Baba" tamamlayacak.

Galatasaray'da Dursun Özbek yönetimi, Rams Park'ın çehresini ve kapasitesini değiştirecek dev proje için düğmeye bastı. Hedef net: Kapasiteyi 60 binin üzerine çıkarmak ve stadı EURO 2032'nin yarı final maçlarından birisinin oynanacağı stat haline getirmek.







YÖNETİM GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Yeni sezona yetişmesi planlanan ilk etap, UEFA izni gerektirmeyen iç düzenlemeleri kapsıyor. Seçim sonrası hızlanacak bu süreçte öncelikle localardaki koltuk sayıları artırılacak.

Ardından Batı ve Doğu alt tribünlerde yapılacak teknik düzenlemelerle ortalama 2 bin kişilik bir artış sağlanacak. Mevcut koltukların daha modern ve ince sırtlıklı modellerle değiştirilmesi gündemde.







İŞTE MASADAKİ PROGRAMLAMA

Mevcut kapasitesi 52 bin 223 olan Rams Park'ta, santim santim hesap yapılarak ek kontenjan oluşturulacak. Yönetimin masasındaki teknik veriler şu şekilde:

-Diz Mesafesi Optimizasyonu (%10 daraltma)       %5 - %8     2 bin 500 - 4 bin koltuk
-Koltuk Genişliği Düzenlemesi (Omuz mesafesi)    %7 - %9     3 bin - 5 bin koltuk

Genel Toplam Hedef                        Kritik Eşik 60 bin ve üzeri seyirci







60 BİN KİŞİ ÜSTÜNE ÇIKILACAK

Ekim ayına kadar tüm taslakları netleştirilecek olan proje, 2030 yılına kadar tamamen bitirilmiş olacak. Ayakta seyirci uygulaması için UEFA'dan resmi bir izin çıkmış değil. Bu durumun önümüzdeki sezonda da uygulanması zor görünüyor. Ancak Galatasaray yönetimi, koltuk yenileme ve tribün daraltma yöntemleriyle bu engeli (60 bin +) aşarak kapasiteyi dünya standartlarına taşımakta kararlı.







YARI FİNAL GARANTİ OLACAK

Bu hamle ile birlikte Ali Sami Yen Spor Kompleksi, sadece bir kulüp stadı değil, EURO 2032'nin en görkemli duraklarından biri haline gelecek. Rams Park'ta Euro 2032'nin en azından bir yarı final maçının oynanması için sorun ortadan kalkacak.







GERİ KALANI DEVLET YAPACAK

Geri kalan altyapı, teknoloji ve VIP alanları gibi modernizasyon devlet desteğiyle (İtalyan ve Türk hükümetleri statlar ile ilgili yapılacak alt yapıları üstlenme konusunda UEFA'ya söz vermişti) tamamlanacak.

Turnuva standartları sayesinde, kulübün maç günü gelirleri kalıcı olarak 1.5-2 kat artacak. UEFA Kategori 4 sertifikası alınacak. Yüksek kapasite, stadyum isim sponsorluğu anlaşmalarında kulübün eline devasa bir koz geçecek.

Fenerbahçe'nin transferlerlerden de önce gelen bir önceliği var!


 
Fenerbahçe’de camianın gözü kulağı yıldız transferlerde olsa da kulübün asıl geleceği Kadıköy’ün betonları arasında şekillenecek. Saracoğlu Stadyumu’nu 60 binin üzerine çıkaracak dev operasyon için "Ekim virajına" girilirken, bu hamlenin gecikmesi sadece koltuk kaybı değil, EURO 2032’nin kapılarının Fenerbahçe’ye kapanması ve dev gelirin ezeli rakip Galatasaray’a kaptırılması anlamına geliyor.

16.05.2026 16:08:00
Haber Merkezi
 Fenerbahçe'nin transferlerlerden de önce gelen bir önceliği var!
 Fenerbahçe'nin transferlerlerden de önce gelen bir önceliği var!

Fenerbahçe'de çok az insanın konuştuğu ancak yeni başkanın transferden de (Rafael Leao ya da Paolo Maldini, gündemin en önemli isimleri) önce çözmek zorunda olduğu bir konu var: Stad inşaatı.
Sosyal medya her ne kadar öncelik "şampiyonluk ve transfer" dese de, Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkan ilk olarak ne yapıp edip stad kapasitesini 60 binin üzerine çıkarmak zorunda. Hem de Ekim ayına kadar tamamlanması gereken çok büyük bir hamleyle...







Ali Koç planı yapmıştı

Ali Koç yönetimi kalsaydı Hamdi Akın önderliğinde kapasite 64 bin 160'a çıkarılacaktı. Proje hazırdı. Hatta Ali Koç'un ifadesiyle inşaatın en kritik 4-6 aylık evresinde maçların başka bir stadda oynanması (Atatürk Olimpiyat) dahi göze alınmıştı. Ancak seçimi kaybetti. Sadettin Saran yönetimi stadın yenilenmesi konusunda adım atmadı. Bomba yeni yönetimin kucağına kaldı.







Hedef UEFA

Fenerbahçe'nin bu yatırımı taraftardan çok UEFA için yapmak zorunda. EURO 2032 için İstanbul'dan seçilecek stad sayısı sınırlı. Eğer Fenerbahçe stadını Ekim ayına kadar 60 bin üzerine çıkaracak projeyi fiilen başlatmazsa, UEFA'nın "hazır stad" tercihi otomatik olarak kapasite artırımını çok daha hızlı ve masrafsız yapabilen Galatasaray'ın (Rams Park) lehine dönecek.







Rams Park vize alırsa...

UEFA'nın çeyrek final ve yarı final maçları için koyduğu 60 bin+ barajı, Fenerbahçe için "ya tamam ya devam" sınırı. Mevcut kapasiteyle Kadıköy, sadece grup maçlarının "figüranı" olabilir. İstanbul'dan en fazla 2 stad (toplamda 5 stad) verilebileceği ortamda TFF'nin Atatürk Stadı'nın (ya açılış ya final) Rams Park'ı (yarı final maçlarından birisi için) ekleme ihtimali yükselecek.







Kategori 4 sertifikası alacak

Yeni başkanın stadı "birinci öncelik" yapmak zorunda olmasının nedenleri çok net; EURO 2032 listesine giren bir stad, devlet desteğiyle modernize edilecek. Altyapı, teknoloji ve VIP alanları turnuva standartlarına çıktığında, kulübün maç günü gelirleri kalıcı olarak 1.5-2 kat artacak. UEFA Kategori 4 sertifikası alınacak. Yüksek kapasite, stadyum isim sponsorluğu anlaşmalarında Fenerbahçe'nin eline devasa bir koz veriyor.







Ekim ayına kadar başlamak gerekiyor

Ekim 2026, UEFA'ya sunulacak stadyum listeleri için son büyük viraj. Eğer o tarihte inşaat şantiyesi kurulmamış ve işlem takvime bağlanmamış olursa; Fenerbahçe sadece ekstra seyirciden değil, Avrupa futbolunun elit stadyumları haritasından da silinebilir.

"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"

Fenerbahçe’de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi’den camiayı heyecanlandın, Aziz Yıldırım'ı "yerinden hoplatan" bir hamle geldi

16.05.2026 15:50:00
Haber Merkezi
"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"
"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"
Fenerbahçe'de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi'den camiayı heyecanlandın, Aziz Yıldırım'ı "yerinden hoplatan" bir hamle geldi. Milano'da dünya futbolunun yaşayan efsanelerinden Paolo Maldini ile bir araya gelen Safi, masaya sadece bir kontrat değil, kulübün geleceğini değiştirecek bir "futbol anayasası" koydu. Safi'nin teklifi Türk futbolunda yöneticilik anlayışını kökten değiştirecek tarihi bir devrimin ilk adımı olarak görülüyor.






Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi, Milano'da gerçekleştirdiği sürpriz Paolo Maldini görüşmesi ile seçilmesi durumunda "vizyon devrimi" yapmaya hazır olduğunun mesajını verdi.

İtalyan gazeteci Maurizio Pistocchi'nin paylaştığı detaylar, bu buluşmanın sadece bir tanışma değil, kulübün geleceğini teslim etme projesi olduğuna işaret ediyor.






FİNANSAL KONUDA SÖZ VERDİ

İddialara göre Hakan Safi, Maldini ile yediği öğle yemeğinde kulübün son yıllarda yaşadığı sportif istikrarsızlığa dikkat çekti. Sadece yıldız futbolculara değil, güçlü bir futbol aklına ihtiyacı olduklarını anlattı. Kendisinin finansal ve idari şartları sağlayacağına söz verdi. Saha içini ve teknik yapılanmayı tamamen bırakmak istediğini ve Fenerbahçe'nin futbol aklı olmasını teklif etti.






AVRUPA KULÜBÜ GİBİ YÖNETİLECEK

Safi'nin projesine göre Maldini, sadece bir sportif direktör değil, futbol şubesinin en üst düzeydeki karar verici mercii olacak. Safi'nin bu hamleyle, yöneticilerin teknik konulara müdahale ettiği dönemi kapatmayı ve kulübü Avrupa'daki dev kulüpler gibi profesyonel bir liyakat sistemiyle yönetmeyi hedeflediği belirtiliyor.






MALDINI "NEDEN OLMASIN" NOKTASINDA

Milan'daki başarılı yönetim döneminden sonra RedBird yönetimiyle yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle görevinden ayrılan Maldini'nin, Safi'nin "tam profesyonellik ve bağımsızlık" vaadinden etkilendiği gelen bilgiler arasında.

İtalya tarafından gelen haberlere bakılacak olursa Fenerbahçe gibi bir devde geniş yetkilerle çalışma teklifine Maldini'nin "neden olmasın" diyebileceği savunuluyor.

Galatasaray baskette de Fenerbahçe'yi sollayacak!


 
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in seçim sonrası için bizzat yürüttüğü dev operasyonda Galatasaray mutlu sona yaklaştı. Panathinaikos'tan ayrılması an meselesi olan Ergin Ataman ile yeniden el sıkışmaya hazırlanan Galatasaray; inşaatı süren modern salonun açılışıyla birlikte basketbola hızlı bir giriş yapacak.

16.05.2026 15:16:00 / Güncelleme: 16.05.2026 15:22:27
Haber Merkezi
Galatasaray baskette de Fenerbahçe'yi sollayacak!
Galatasaray baskette de Fenerbahçe'yi sollayacak!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, futboldan sonra basketbola da ambargo koymak için düğmeye bastı. Başkan Özbek'in liderliğinde yürütülen "Büyük Basketbol Operasyonu"nda Ergin Ataman ismi ilk sıraya yerleşti. NBA sponsorluğu ve yeni salon hamlesiyle basketbolda da "en büyük olmak" için düğmeye basıldı.







Yarım kalan hikaye tamamlanacak

Panathinaikos ile üst üste başarılar yakalayan ancak yaşanan Valencai faciasından sonra yol ayrımına gelen Ergin Ataman, yarım kalan hikayeyi tamamlamak için Galatasaray'a dönmeye hazırlanıyor.
23 Mayıs'taki seçimli genel kurula tek aday olarak girecek olan Başkan Dursun Özbek, yeni dönem projelerinin merkezine Ergin Ataman'ı koydu. Seçimin hemen ardından Ataman ile resmi sözleşmenin imzalanması ve basketbol şubesinin tamamen tecrübeli hocaya emanet edilmesi bekleniyor.







Ataman koptu geliyor

Atina'daki sözleşme durumuna rağmen Galatasaray'ın sunduğu "sınırsız yetki" ve "NBA vizyonu"nun Ataman'ı ikna ettiği gelen bilgiler arasında. NBA yönetiminin Avrupa basketboluna doğrudan müdahale edeceği "NBA Avrupa" projesinde Türkiye'den seçilen tek kulüp Galatasaray oldu. Cenevre'de yapılan görüşmelerde NBA yetkililerinin, özellikle Galatasaray'ın devasa taraftar gücü ve marka değerinden etkilendiği belirtiliyor.







Rüya takım kurulacak

Galatasaray'ın vizyonu artık sadece Türkiye şampiyonluğu değil. Ergin Ataman liderliğinde kurulacak "Rüya Takım", NBA Avrupa projesinin ilk sezonunda kupayı kaldırmayı hedefliyor. 2016'da EuroCup'ı kazanan Ataman-Galatasaray birlikteliği, bu kez dünyanın en büyük basketbol organizasyonunun Avrupa ayağında tarih yazmak için yola çıkıyor.

Dursun Özbek, 'Icardi'nin geleceği ile ilgili açıklama

Dursun Özbek: "Icardi bizim ikon oyuncumuz kendisi ile yeni sezon için görüşeceğiz"

16.05.2026 10:42:00
İhlas Haber Ajansı
Dursun Özbek, 'Icardi'nin geleceği ile ilgili açıklama
Dursun Özbek, 'Icardi'nin geleceği ile ilgili açıklama
Galatasaray'ın RAMS Park'ta yaptığı şampiyonluk kutlamasının ardından Başkan Dursun Özbek gelenek olduğu üzere kupayı Galatasaraylılar Derneği'ne getirdi. Özbek, burada yaptığı açıklamada, "Icardi bizim ikon oyuncumuz kendisi ile yeni sezon için görüşeceğiz" dedi.

Galatasaray 26. şampiyonluğunu 15 Mayıs'ta RAMS Park'ta düzenlenen tören ile kutladı. Törenin ve kutlamanın ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yöneticiler şampiyonluk kupasını gelenek olarak Galatasaraylılar Derneği'nin Beşiktaş'ta bulunan binasına getirdi.

Özbek, burada yaptığı açıklamada, "26. şampiyonluğumuzu kutladık. Icardı ile görüşmemiz var, inşallah görüşeceğiz. Icardi bizim sevdiğimiz bir oyuncumuz, ikonumuz. Galatasaray'a çok şeyler kattı. Dolayısıyla kendisi ile görüşeceğiz" diye konuştu.

"Bekledik gelmediler"



Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinden kimsenin stada gelmemesi ile ilgili, "Bilmiyorum gelmediler. Bekledik ama gelmediler" yorumunda bulunurken, Lucas Torreira ile ilgili, "Torreira bizim oyuncumuz niye gitsin" sözlerini sarf etti.

Hedef: 27. şampiyonluk



Galatasaray olarak hedeflerinin 27. şampiyonluk olduğunu söyleyen Başkan Özbek, "Hedefimiz 27. şampiyonluk. Hazırlıklarımıza zaten başladık. İnşallah bu sezonda ipi göğüsleyip önce stadımızda kutlayacağız sonra kupayı evimize, cemiyetimize getireceğiz. Bugün de bu yüzden buradayız. Cemiyet bizim her şeyimiz, Galatasaray'ın doğduğu yer. Buradaki kardeşlerimizle mutluluğumuzu paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Geleneğin devam ettiğini söyleyen Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sinan Aslan da, "Kupanın cemiyete gelmesi bir gelenek. Başkanımız da bizi onurlandırdı, kupayı yine buraya getirdi. Çok mutluyuz. İnşallah seneye Avrupa'da daha başarılı olup Dursun abi başkanlığını taçlandıracak" diye konuştu.

Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş

Trendyol Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Beşiktaş, bu başarının ardından adeta derin bir sessizliğe ve istikrarsızlığa büründü

16.05.2026 10:25:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş
Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş
Trendyol Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Beşiktaş, bu başarının ardından adeta derin bir sessizliğe ve istikrarsızlığa büründü. Siyah-beyazlılar, şampiyonluk kupasını kaldırdığı o tarihten bu yana geçen 5 sezonda zirve yarışının tamamen uzağında kaldı.

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 60 puanla dördüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, sezon hedefi olarak belirlediği Türkiye Kupası'na da yarı finalde veda etti. Son 5 sezondur gerek yönetimsel gerek teknik ekip gerekse de kadroda istikrarsızlıklar yaşayan siyah-beyazlılar, başarının oldukça uzağında kaldı.

Zirvenin 22 puan gerisinde ilk sinyal



Şampiyon apoletiyle girdiği 2021-2022 sezonunda ünvanını korumak ve istikrar yakalamak isteyen Beşiktaş, saha içinde tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Sezon boyunca istikrarsız bir grafik çizen siyah-beyazlılar, ligi ancak 59 puanla 6. sırada tamamlayabildi. Dönemin şampiyonu Trabzonspor'un tam 22 puan gerisinde kalan Kara Kartal, zirve yarışına çok erken havlu atarak gelecek kötü günlerin ilk sinyalini verdi.
Ahmet Nur Çebi başkanlığında, Teknik Direktör Sergen Yalçın idaresinde başlanan, daha sonra ise Önder Karaveli ve Valerien Ismael ile süren sezonun tesellisi TFF Süper Kupa şampiyonluğu oldu.

2022-2023 sezonunda zirveye yaklaşma çabası yetmedi



Bir önceki sezonun yaralarını sarmak isteyen Beşiktaş, 2022-2023 sezonunda nispeten daha derli toplu bir görüntü sergiledi. Şenol Güneş ile birlikte sezon genelinde şampiyonluk için mücadele etse de kritik virajlarda yaşanan kayıplar siyah-beyazlıları hedeften uzaklaştırdı. Sezonu 78 puanla 3. sırada bitiren Beşiktaş, her ne kadar puanını yükseltse de liderin 10 puan gerisinde kalmaktan kurtulamadı ve kupasız kapattı.

2023-2024 sezonunda 46 puanlık uçurum



Beşiktaş, 2023-2024 sezonunda ise adeta tarihinin en büyük çöküşlerinden birine imza attı. Teknik direktör değişiklikleri ve yönetimsel krizlerin gölgesinde geçen sezonda siyah-beyazlılar, sahada da varlık gösteremedi. Sezonu yalnızca 56 puanla ve yine 6. sırada kapatan Kara Kartal, ezeli rakibi ve şampiyon Galatasaray'ın tam 46 puan gerisine düştü.
Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay, Fernando Santos ve Serdar Topraktepe'nin teknik direktörlük koltuğuna oturduğu, Ahmet Nur Çebi yönetiminin yerine de Hasan Arat yönetiminin göreve geldiği sezon, kulüp tarihinin en kötü dönemlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

2024-2025 sezonunda değişimler de çare olmadı

Kötü gidişata dur demek ve yeniden zirveye oynamak amacıyla girilen 2024-2025 sezonu da Beşiktaş için umutları yeşertmeye yetmedi.
Galatasaray karşısında alınan 5-0'lık TFF Süper Kupa zaferiyle Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst'la başlanan dönemde siyah-beyazlı ekip, topladığı 62 puanla ligi 4. sırada noktalayabildi. Kartal, şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray ile arasındaki 33 puanlık farkı eritmeyi başaramadı.

Bu sürecin ardından Hasan Arat yönetimi istifa etti ve geçici süreliğine Hüseyin Yücel başkanlık yaptı. Aralık ayının son günlerinde de Serdal Adalı olağanüstü genel kurulda göreve seçildi. Ayrıca sezon da Teknik Direktör Ole Gunnar Solskjaer idaresinde bitti.

2025-2026 sezonunda da değişmeyen istikrarsızlık

İçinde bulunduğumuz 2025-2026 sezonunda da Beşiktaş için senaryo değişmedi. Zirve yarışına ortak olma iddiasıyla sezona başlayan ancak istikrarı bir türlü yakalayamayan siyah-beyazlılar, çıktığı mücadelelerde dikiş tutturamadı. Henüz ligin ikinci haftasında Solskjaer ile yolların ayrıldığı ve Sergen Yalçın'ın ikinci dönemini yaşamaya başladığı sezonu 60 puanla dördüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, son 5 yılda şampiyonluk yarışının ana aktörleri arasında olamadı.

5 yılda sıralama değişti, makas kapanmadı

2020-2021 sezonundaki şampiyonluğun ardından Beşiktaş; iki kez 6.'lık, iki kez 4.'lük ve bir kez de 3.'lük elde etti. Şampiyonluk yarışındaki rakipleriyle arasındaki puan farkı zaman zaman azalan siyah-beyazlılar, son 5 sezonda sergilediği bu kötü grafikle eski günlerini aratır hale geldi.

Avrupa'da da gerileme dönemine girdi

Beşiktaş'ın Avrupa'daki gerileme dönemi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en son yer aldığı 2021-2022 sezonundaki grup aşamasıyla başladı. Büyük umutlarla girilen dev organizasyonda siyah-beyazlılar, kötü bir dönem yaşadı. Grubu sıfır puanla, son sırada tamamlayan Kara Kartal, Devler Ligi'nde varlık gösteremedi. Bir sonraki 2022-2023 sezonunda ise ligdeki kötü derece nedeniyle Avrupa kupalarına vize dahi alınamadı.

Konferans ve Avrupa Ligi'nde grup aşamasını geçemedi

2023-2024 sezonunda UEFA Konferans Ligi'nde boy gösteren Beşiktaş, burada da beklentilerin altında kaldı. Siyah-beyazlı ekip, nispeten daha zayıf rakiplerin yer aldığı turnuvada grup aşamasından öteye gidemeyerek taraftarına erken bir veda izletti. Benzer bir senaryo 2024-2025 sezonunda da tekrar etti. UEFA Avrupa Ligi'nde yeni formatla oynanan lig aşamasında mücadele eden Kara Kartal, ligi 3 galibiyet ve 5 mağlubiyet sonucu 28. sırada bitirerek bir üst tura adını yazdıramadı.

Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in son haftasında yarın Eyüpspor'u konuk edecek

16.05.2026 10:16:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak
Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in son haftasında yarın Eyüpspor'u konuk edecek.

Trendyol Süper Lig'in 34. ve son hafta maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de evinde Eyüpspor ile karşılaşacak. Sezonu 2. sırada kapatacak olan sarı-lacivertliler, geride kalan 33 maçta 21 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 73 puan topladı. Eflatun-sarılılar ise 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 17 mağlubiyetle 32 puanla averajla 13. sırada yer alıyor.

Ligde 4. randevu



Fenerbahçe ile Eyüpspor, Süper Lig tarihinde 4. kez kozlarını paylaşacak. Kanarya, Süper Lig'de 2. sezonunu yaşayan eflatun-sarılılara karşı 2 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe, 3-0'lık skorla galibiyete ulaştı.

İç sahada kaybetmedi

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de bu sezon evinde 16 maça çıktı. Fenerbahçe, 11 maçta galibiyet elde ederken, 5 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçların tamamında rakip filelere gol atmayı başarırken, bu süreçte 37 kez gol sevinci yaşadı. Kanarya, iç sahada kalesinde ise 16 gol gördü.

Ederson cezalı, 3 futbolcu sakat



Galatasaray ile oynanan derbide kırmızı kart gören Ederson, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan aldığı men cezası nedeniyle kadroda olmayacak. Kasığında fıtık tespit edilen Dorgeles Nene ile hafif sakatlığı bulunan Milan Skriniar ve Talisca son lig maçında forma giyemeyecek.

Eyüpspor'un küme düşme ihtimali var

Ligde son 4 maçta 10 puan toplayarak küme düşme hattından çıkan Eyüpspor'un ligde kalma durumu aynı saatte oynanacak maçların sonuçlarına bağlı olacak. Ligde 16. sırada bulunan 29 puanlı Antalyaspor, sahasında Kocaelispor ile oynayacak, kırmızı-beyazlıların mücadeleden galip ayrılması halinde 31 puanlı Gençlerbirliği, 32'şer puanlı Kasımpaşa ve Eyüpspor'un maçlarındaki skorlara göre sıralama netlik kazanacak. Antalyaspor'un, bu 3 takıma karşı da ikili averajda üstünlüğü bulunuyor. Son hafta maçlarında alınacak skorlara göre ikili, üçlü veya dörtlü averaj durumu da hesaba katılabilir. Eyüpspor, rakiplerine karşı ikili averajda Gençlerbirliği ile eşit, Kasımpaşa'ya karşı üstünlüğü bulunuyor.

Mehmet Türkmen düdük çalacak

Fenerbahçe ile Eyüpspor arasında oynanacak müsabakada hakem Mehmet Türkmen düdük çalacak. Türkmen'in yardımcılıklarını Süleyman Özay ile Samet Çiçek yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Melih Aldemir olacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.