logo
22 EKİM 2026

Palamutta bereket, kilosu 100 TLl'ye düştü

Son 25 yılın en bol palamut sezonu yaşanıyor. Tezgahlarda palamut bolluğu sürerken kilogram fiyatı 100 TL'ye kadar geriledi. Balıkçı Kenan Balcı, "Önceden vatandaş bir palamut alıyordu, şimdi 10 tane birden alıyor. 1 kilo palamutun fiyatı 100 TL'ye kadar düştü" dedi

22.10.2026 12:17:00
İHA
 
Palamutta bereket, kilosu 100 TLl'ye düştü
Palamutta bereket, kilosu 100 TLl'ye düştü
Denizlerdeki palamut bereketi vatandaşın yüzünü güldürüyor. Av yasağının sona ermesinin ardından yaklaşık 50 gün geçerken palamut hem büyüdü hem de lezzetlendi. Bollukla birlikte fiyatlar da geriledi. Tezgâhlarda 1 kilogram palamut 100 TL'den satılırken vatandaşlar uygun fiyatlı balık almanın keyfini yaşıyor. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu ve yarım asırlık balıkçı Kenan Balcı, bu yıl son 25 yılın en bol palamut sezonlarından birinin yaşandığını belirterek denizlerdeki bereketin sofralara yansıdığını söyledi.

"Kilosu 100 TL vatandaş 10 tane birden alıyor"

Palamut fiyatlarının düşmesiyle vatandaşların alışveriş alışkanlıklarının da değiştiğini belirten Balıkçı Kenan, yaşanan bolluğun hem balıkçıları hem de tüketicileri sevindirdiğini ifade etti. Balcı, "Şu anda 1 kilo palamut 100 TL'den satılıyor. Bir kilogram palamutla iki kişilik bir aile rahatlıkla doyabiliyor. Önceden vatandaş bir palamut alıyordu, şimdi geldiğinde 10 palamut birden alıyor. Hem taze balık yiyorlar hem de dolaplarını dolduruyorlar. Balık bu kadar bolken tavsiyemiz, vatandaşlarımız bol bol balık yesin, imkânları varsa dolaplarını doldursun" dedi.






Fiyatlar dibe indi

Denizlerdeki palamut bolluğunun son yılların en dikkat çekici dönemlerinden biri olduğunu vurgulayan Kenan Balcı, uygun fiyatların vatandaş için önemli bir fırsat oluşturduğunu söyledi. Balcı, "Son 25 yılın en bol palamut sezonunu geçiriyoruz. Balıkçılarımız çok memnun, vatandaşlarımız çok memnun. Fiyatlar dibe inmiş vaziyette. Hem sağlıklı besin tüketiyoruz hem de balığı uygun fiyata satıyoruz. Vatandaşlarımız memnun olunca biz de memnun oluyoruz" diye konuştu.

Haftada 2 gün değil, 4 gün balık çağrısı

Palamut bolluğunun yalnızca ekonomik açıdan değil, sağlıklı beslenme bakımından da değerlendirilmesi gerektiğini belirten Balıkçı Kenan, vatandaşlara balık tüketimini artırmaları çağrısında bulundu.

Balcı, "Eskiden haftada iki gün balık yemeyi tavsiye ediyorduk, şimdi haftada dört gün balık tüketilmesini öneriyoruz. Palamut, omega-3 bakımından zengin bir besin. Marmara'dan Karadeniz'e denizlerimizde büyük bir bereket var. Vatandaşlarımız bu fırsatı değerlendirsin" ifadelerini kullandı.








"Çocuklarımıza da yaşlılarımıza da balık yedirelim"

Yarım asırlık balıkçı Kenan Balcı, balığın her yaş grubunun beslenmesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek ailelere de seslendi. Balığın farklı pişirme yöntemleriyle sofralara taşınabileceğini söyleyen Balcı, "Bir gün tava yapalım, bir gün ızgara yiyelim, diğer gün buğulama yapalım ama mutlaka balık tüketelim. Çocuklarımızın gelişimi için de yaşlılarımızın sağlıklı beslenmesi için de balık önemli. Balığın faydalarını saymakla bitiremeyiz" dedi.

Denizin bereketi sofralara taşınıyor

Palamut bolluğu sürerken kilogram fiyatının 100 TL'ye kadar gerilemesi, vatandaşlara daha uygun fiyatlarla balık tüketme imkanı sunuyor. Tezgahlardaki bolluk hem alışveriş yapanları hem de balıkçıları sevindiriyor. Bir kilogramı 100 TL olan palamut, bu sezonun en çok konuşulan balıklarından biri oldu.

Elektrikli bisiklet dolandırıcılarına 10 ilde operasyon: 12 gözaltı

Nevşehir merkezli 10 ilde, elektrikli bisiklet ve motosiklet dolandırıcılığına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin son 2 yılda 85 milyon TL'lik işlem hacmine ulaştığı belirlendi

21.10.2026 13:32:00
İHA
 
Elektrikli bisiklet dolandırıcılarına 10 ilde operasyon: 12 gözaltı
Elektrikli bisiklet dolandırıcılarına 10 ilde operasyon: 12 gözaltı
Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan N.Ç. isimli vatandaşın dolandırıldığı ihbarı üzerine Avanos İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. İstihbari çalışmalar, MASAK hesap hareketlerinin incelenmesi ve iletişimin tespitine yönelik çalışmalar sonucunda elektrikli bisiklet ve motosiklet dolandırıcılığı yaptığı belirlenen 13 şüpheli tespit edildi. Edirne, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin, Hatay, Gaziantep, Adana ve Karaman'da ikamet ettikleri belirlenen şüphelilerin adreslerine, dün adli makamlarla koordineli eş zamanlı operasyon düzenlendi.






Adreslerde yapılan aramalarda 13 cep telefonu, 12 sim kart, 3 USB bellek, 2 tablet ve 1 flaş bellek ele geçirildi. Aydın'da bir şüphelinin adresinde yapılan aramada ise hassas teraziyle birlikte paketler halinde 50 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Soruşturma kapsamında 14 banka hesabı, 4 kripto hesabı ve 4 GSM hattına ait HTS kayıtları incelendi. ATM görüntüleri, iletişimin tespitine yönelik çalışmalar ve MASAK verileri doğrultusunda şüphelilerin son 2 yılda 85 milyon TL'lik işlem hacmine ulaştığı tespit edildi.








Operasyon kapsamında 12 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerden S.Ö.'nün ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Şüphelilerin adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Milas Belediyesi'ne operasyon

Muğla'nın Milas ilçesinde belediyeye yönelik sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda ekiplerin çalışmaları sürerken, Milas belediye Başkanı Fevzi Topuz'un ikameti ve aracında da arama gerçekleştirildi

20.10.2026 11:29:00
İHA
 
Milas Belediyesi'ne operasyon
Milas Belediyesi'ne operasyon
Muğla'nın Milas ilçesinde belediyeye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 13 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu Doruk Topuz'un da bulunduğu şüphelilere yönelik operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.






Soruşturmada, 2,5 milyar lirayı aşan sahte ihale evraklarıyla iş deneyim belgeleri düzenlendiği iddia edildi. Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, sahte ihale evraklarıyla Milas Belediyesine başvuran şirketlere iş deneyim belgesi düzenlendiği tespit edildi. Bu kapsamda 34 farklı şirkete ait 35 sahte ihale evrakıyla başvuru yapıldığı, 32 şirkete ait 33 iş deneyim belgesinin ise belediye tarafından onaylandığı belirlendi.








Aramalar devam ediyor

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda sabah saatlerinde belediye hizmet binasında arama yapıldı. Buradaki çalışmaların tamamlanmasının ardından personeller içeriye alınmaya başladı. Aramaların ek hizmet binasında devam ettiği öğrenilirken, bazı vatandaşlar ve belediye meclis üyelerinin, belediye önüne geldiği görüldü.








Başkan Topuz'un evinde de arama yapıldı

Polis ekiplerinin Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz'un ikametinde ve aracında, oğlu Doruk Topuz'un iş yerinde ve aracında da arama gerçekleştirdiği öğrenildi. Gözaltına alınan 29 kişiden 11'inin de Milas'ta gözaltına alındığı bilgisi edinildi.






Gaziantep'te 5,6 milyon TL'lik silahlı ve biber gazlı kuyumcu soygunu

Gaziantep'te silah ve biber gazıyla kuyumcuya giren 3 şüpheli, yaklaşık 5 milyon 600 bin TL değerindeki 850 gram altın çalarak kayıplara karıştı. Şüphelilerin kuyumcuya gelme, silah ve biber gazıyla kuyumcuyu soyma anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı

19.10.2026 13:01:00
İHA
 
Gaziantep'te 5,6 milyon TL'lik silahlı ve biber gazlı kuyumcu soygunu
Gaziantep'te 5,6 milyon TL'lik silahlı ve biber gazlı kuyumcu soygunu
Olay, Şahinbey ilçesi Perilikaya Mahallesi'nde bulunan bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, kimlikleri henüz belirlenemeyen 3 şüpheli, araçla geldikleri kuyumcu dükkanına silah ve biber gazıyla girdi.






5 milyon 600 bin TL değerinde 850 gram altın çaldılar

Şüpheliler, iş yerinde bulunan kuyumcu M.E.'ye biber gazı sıktıktan sonra silahla tehdit ederek yaklaşık 5 milyon 600 bin TL değerindeki 850 gram altını çaldı. Soygunun ardından şüpheliler, geldikleri araçla kayıplara karıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.








Silahlı ve biber gazlı kuyumcu soygunu saniye saniye kamerada

Şüphelilerin kuyumcuya gelme, silah ve biber gazıyla kuyumcuyu soyma ve sonrasında aynı araçla kaçma anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, şüphelilerin kuyumcuya gelme anı, içeri girerek kuyumcuyu etkisiz hale getirme ve altınları çalma anları ile kuyumcunun uzun süre soygunculara direnmeye çalıştığı anlar yer aldı.
Kaçan soyguncuları yakalama ve olayla ilgili soruşturma sürüyor.






Lodosun batırdığı tekneler vinçle denizden çıkarılıyor

Bursa'nın Gemlik ilçesi ile Kumla Sahili'nde etkili olan şiddetli lodos nedeniyle batan tekneler, vinç yardımıyla denizden çıkarılmaya başlandı

19.10.2026 12:56:00
İHA
 
Lodosun batırdığı tekneler vinçle denizden çıkarılıyor
Lodosun batırdığı tekneler vinçle denizden çıkarılıyor
Bursa'nın Gemlik ilçesinde etkili olan fırtına, Gemlik ve Kumla sahillerinde büyük hasara yol açmış, dalgaların yükselmesiyle kıyıda bağlı bulunan çok sayıda küçük tekne su alarak batmıştı.






Fırtınanın ardından teknelerini kurtarmak için harekete geçen tekne sahipleri, bugün vinç yardımıyla denizden çıkarma çalışmalarına başladı. Ekiplerin çalışmaları sırasında batan tekneler vinçle sudan kaldırılarak kıyıya alındı.








Şiddetli lodosun yol açtığı hasarın boyutu teknelerin sudan çıkarılmasıyla daha net ortaya çıkarken, yaşanan olay balıkçıları ve tekne sahiplerini mağdur etti.

Bursa'da pilav gününde 100 kişi hastanelik oldu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde düzenlenen geleneksel pilav günü etkinliğinde ikram edilen tavuklu pilavı yiyen yaklaşık 100 kişi, mide bulantısı ve kusma şikâyetleriyle hastaneye başvurdu

19.10.2026 05:00:00
İHA
 
Bursa'da pilav gününde 100 kişi hastanelik oldu
Bursa'da pilav gününde 100 kişi hastanelik oldu
Edinilen bilgiye göre, İnegöl ilçesine bağlı kırsal Çitli Mahallesi'nde hayatını kaybeden vatandaşları dualarla anmak ve birlik beraberliği pekiştirmek amacıyla 2. Geleneksel Mevlid-i Şerif ve Pilav Günü etkinliği düzenlendi. Mahalle sakinlerinin yanı sıra çevre mahallelerden de çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte yaklaşık bin kişiye tavuklu pilav ikram edildi.








Etkinliğin ardından yaklaşık 3 saat geçtikten sonra bazı vatandaşlarda mide bulantısı ve kusma şikâyetleri görülmeye başladı. Rahatsızlanan vatandaşlar İnegöl Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastaneye başvuranların sayısının yaklaşık 100'e ulaştığı öğrenildi.








Yaşanan olayla ilgili jandarma ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Tavuklu pilavdan kaynaklı gıda zehirlenmesi şüphesi üzerinde durulurken, olayın kesin nedeninin yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanması bekleniyor.








Düzce'ye beş günde 718.3 kilogram yağış düştü

Düzce'de son beş günde etkili olan yağışlarda, 10 ölçüm istasyonunun verilerine göre toplam 718,3 kilogramlık yağış değeri kaydedildi. En fazla yağış, metrekareye 139 kilogram ile Gölyaka ilçesindeki Kardüz Yaylası'nda ölçüldü

17.10.2026 14:02:00
İHA
 
Düzce'ye beş günde 718.3 kilogram yağış düştü
Düzce'ye beş günde 718.3 kilogram yağış düştü
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) 12-17 Ekim 2026 tarihlerini kapsayan verilerine göre, Düzce'de etkili olan yağışların bilançosu belli oldu. Kent genelindeki 10 ölçüm istasyonunda kaydedilen beş günlük yağış miktarlarının toplamı 718,3 kilogram olarak hesaplandı.






Ölçümlerde en fazla yağış, metrekareye 139 kilogram ile Gölyaka ilçesindeki Kardüz Yaylası'nda kaydedildi. Akçakoca metrekareye 94 kilogram ile ikinci sırada yer alırken, Gölyaka ilçe merkezinde 70,9 kilogram, Cumayeri'nde 69,8 kilogram, Düzce merkezde 69,2 kilogram yağış ölçüldü. Yığılca'da metrekareye 62,9 kilogram, Kaynaşlı'da 60,4 kilogram, Çilimli'de 56 kilogram, Gümüşova'da 54 kilogram ve Yığılca'ya bağlı Yoğunpelit köyünde 42,1 kilogram yağış kaydedildi.








En yoğun yağış 16 Ekim'de ölçüldü

Yağışların en yoğun olduğu dönem 15-16 Ekim tarihleri arası oldu. Bu 24 saatlik süreçte Kardüz Yaylası'na metrekareye 101,6 kilogram, Akçakoca'ya 43,9 kilogram, Gölyaka'ya 41,3 kilogram, Kaynaşlı'ya 40,6 kilogram ve Düzce merkeze 39,2 kilogram yağış düştü. Söz konusu 24 saatlik dönemde 10 istasyonda kaydedilen yağış miktarlarının toplamı 406,9 kilogram olarak hesaplandı. 






Beş günlük süreçte ise istasyonların günlük yağış toplamları 13 Ekim'de 94,2 kilogram, 14 Ekim'de 72,8 kilogram, 15 Ekim'de 39,4 kilogram, 16 Ekim'de 406,9 kilogram ve 17 Ekim'de 105 kilogram oldu.






Bakırköy'de LNG yüklü tanker yan yattı: Yol trafiğe kapatıldı

İstanbul Bakırköy'de virajı alamayan LNG yüklü tankerin devrilmesi sonucu sürücü yaralandı. Tankerin dolu olması nedeniyle çevrede güvenlik önlemleri alınırken, yol trafiğe kapatıldı

17.10.2026 11:57:00
İHA
 
Bakırköy'de LNG yüklü tanker yan yattı: Yol trafiğe kapatıldı
Bakırköy'de LNG yüklü tanker yan yattı: Yol trafiğe kapatıldı
Kaza, sabah saatlerinde Bakırköy Yeni Havaalanı Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, LNG yüklü tanker, sürücüsünün virajı alamaması sonucu devrilerek yan yattı.






Kazada tanker sürücüsü yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Tankerin dolu olması nedeniyle çevrede güvenlik önlemleri alındı.
Kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri, bölgede trafik güvenliğini sağlamak amacıyla tedbir aldı.








Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

Özenle paketlenmiş kutulardan cephanelik çıktı

Konya'da uygulama noktasında şüphe üzerine durdurulan iki araçta paketlenmiş kutular içerisinde 163 ruhsatsız tabanca ve 2 bin 458 adet silah parçası ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı

17.10.2026 11:41:00
İHA
 
Özenle paketlenmiş kutulardan cephanelik çıktı
Özenle paketlenmiş kutulardan cephanelik çıktı
Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, silah kaçakçılarına yönelik çalışma yürüttü. Uygulama noktasında farklı günlerde şüphe üzerine durdurulan farklı araçta arama yapıldı. Aramalarda kutular içerisinde paketlenmiş tabancalar ve çok sayıda silah parçası bulundu.






2 bin 963 silah parçası ele geçirildi

Araçlarda yapılan aramalarda toplam 163 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ayrıca birleştirildiğinde 99 ruhsatsız tabanca oluşturabilecek 99 alt gövde, 100 üst sürgü, 100 yiv ve seti bulunan namlu, 101 icra yayı ve mili ile 2 bin 458 tabanca parçası bulundu.








5 şüpheli tutuklandı

Operasyonda yakalanan 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.






Isparta'da tarım işçilerini taşıyan midibüs ile tır çarpıştı: 17 yaralı

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde tarım işçilerini taşıyan midibüs ile tırın çarpışması sonucu 17 kişi yaralandı

17.10.2026 03:00:00
İHA
 
Isparta'da tarım işçilerini taşıyan midibüs ile tır çarpıştı: 17 yaralı
Isparta'da tarım işçilerini taşıyan midibüs ile tır çarpıştı: 17 yaralı
Kaza, saat 18.50 sıralarında Keçiborlu-Afyonkarahisar-Sandıklı yolu üzerindeki Keçiborlu-Uluborlu kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mevsimlik tarım işçilerini taşıyan 32 AEY 751 plakalı servis midibüsü, aynı yönde seyreden 15 AEV 417 plakalı tıra arkadan çarptı. Kazada servis aracında bulunan 17 kişi yaralanırken, tır sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. Ambulanslarla hastanelere sevk edilen yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.








Isparta Valisi Abdullah Erin, kaza yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Vali Erin, yaptığı açıklamada kazanın ardından polis, jandarma, acil sağlık, AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinin hızla olay yerine sevk edilerek, müdahalede bulunduğunu belirtti. Yaralı 17 kişinin hastanelere sevklerinin ivedilikle sağlandığını aktaran Erin, "Çok şükür, yaralılarımızdan hayati tehlikesi bulunan vatandaşımız yoktur" ifadelerini kullandı.








Vali Erin, yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, acil şifa temennisinde bulundu.

6,2 milyarlık para trafiğinde 29 şüpheli tutuklandı

Yasa dışı bahis ve kumar sitelerine para transferlerine aracılık ettikleri iddia edilen şüphelilere yönelik 16 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 34 şüpheliden 29'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin hesaplarında 2023-2025 yılları arasında 6 milyar 235 milyon 761 bin 905 liralık para hareketi tespit edildi

17.10.2026 01:00:00
İHA
 
6,2 milyarlık para trafiğinde 29 şüpheli tutuklandı
6,2 milyarlık para trafiğinde 29 şüpheli tutuklandı
Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 7258 Sayılı Kanun'a muhalefet suçuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığının raporu doğrultusunda bazı şahısların kişisel ve şirket hesapları üzerinden yasa dışı bahis ve kumar siteleriyle bağlantılı para transferlerine aracılık ettikleri belirlendi.








Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen mali analiz ve incelemelerde, aralarında ortaklık bağı bulunmayan 11 şirketin sahibi olduğu belirlenen 36 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin 2023-2025 yılları arasındaki kişisel ve şirket hesap hareketlerinin incelenmesi sonucunda 722 bin 235 işlemde toplam 6 milyar 235 milyon 761 bin 905 liralık para hareketi olduğu ortaya çıkarıldı.









Soruşturma kapsamında Kocaeli, İstanbul, İzmir, Antalya, Aydın, Bursa, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Karaman, Karabük, Samsun, Mardin, Muş, Uşak ve Hakkari'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyalin yanı sıra 5 gram esrar ve 120 fişek ele geçirildi. Operasyonda 34 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 







Şüphelilerden birinin ceza infaz kurumunda bulunduğu, birinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi. Firari durumda bulunan şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 29'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.