logo
01 MAYIS 2026

Potada sevindik

18.09.2005 00:00:00
34. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda, Türkiye (B) Grubu'ndaki ikinci maçında, normal süresi 79-79 berabere tamamlanan maçta, Bulgaristan'ı uzatmada 94-89 yenerek ilk galibiyetini aldı.

BULGARİSTAN: 89 - TÜRKİYE: 94

Salon: Moraca Hakemler: Zoran Sutuloviç x (Sırbistan Karadağ), Saso Pukl x (Slovenya), Shuel Bachar x (İsrail) Bulgaristan: Radionov x, Videnov xxx 23, Stoykov xxx 21, Georgiev x 6, Banev x 4, Dimitrov xx 10, Davidov x 4,  Mladenov xxx 15, Angelovxx 6 Türkiye: Ender xx 2, İbrahim xx 9, Hidayet xx 17, Kaya xx 3, Ermalx 2, Kerem Tunçeri xx 9, Mehmet Okur x 13, Mirsad xxx 19, Kerem Gönlümx 4, Serkan Erdoğan xxx 16 1. periyot: 23-19 Devre: 47-40 (Bulgaristan lehine) 3. periyot: 67-57 Beş faulle çıkanlar: 35.58 Banev (Bulgaristan), 39.34 İbrahim (Türkiye) Normal süre: 79-79  Stoykov'u durduramadıkİlk periyota kontrollü başlayan ve hücumda Hidayet ile skor üreten Türkiye 5. dakikayı 11-9 önde geçti. Bu bölümün sonlarında, Hidayet'in Bulgarların etkili ismi Stoykov'u iyi savunmasına karşın, rakibin dış şutlardan kazandığı basketleri engelleyemeyen Türkiye, Bulgaristan karşısında bu periyodu 23-19 geride tamamladı. Karşılıklı basketlere sahne olan 2. periyotun ilk bölümünde Bulgaristan, Videnov'un skorer oyunuyla etkili oldu ve 15. dakikayı 36-35 önde geçti. Basit hatalarla rakip yarı alanda kaptırılan toplarıhızlı hücumlarla iyi değerlendiren Bulgaristan, Stoykov'un başarılı hücum organizasyonları ve sayılarıyla farkı açtı ve (A) Milli Takım, soyunma odasına 47-40'lık skorla geride girdi.

Dış şutlara endekslendikMilliler, ilk yarıda 2 sayılık atışlarda 19'da 12 isabet bulurken,3 sayı denemelerinde Litvanya maçındaki sıkıntı devam etti ve 6 atıştan sadece birinde başarılı olabildiler. Bulgaristan'ın 3 sayılık atışlarda 10 denemeden 5'inde başarılı olması ilk yarıdaki skor üstünlüğünde önemli rol oynadı. İlk yarı boyunca içerden oynamak yerine dış şutlarla sonuca gitmeye çalışan Türkiye, ikinci yarıda hücumda Kerem Gönlüm ve Kaya ile pota altını kullanmaya başladı ve zorlanan Bulgar savunması karşısında aradaki sayı farkını da eritmeye başladı.

Serbest atışlar yine kaçtıAncak Millilerin en büyük eksiklerinden biri olan serbest atışlar yine kaçmaya başlayınca ve dönen toplar hızlı hücumlarda sayıya dönünce fark tekraraçılmaya başladı ve 28. dakikaya gelindiğinde, Bulgaristan farkı 11 sayıya kadar çıkardı: 63-52. Savunma ribauntlarında etkisiz kalan, rakip pota altında ise çok basit hatalarla top kaybedip sayı üretemeyen Milliler karşısında periyodun sonuna kadar farkı koruyan Bulgaristan, bu bölümü de 67-57 önde geçti.

Serkan ve İbrahim attıSon periyotta Serkan ve İbrahim'in dış şutlarıyla sayılar bulan Türkiye, sert ve hareketli savunmaya geçip Bulgar hücumlarında sayıya izin vermeyince fark da azaldı ve son 5 dakikaya girildiğinde fark birsayıya kadar indi: 71-70. Son 3 dakikası karşılıklı basketlerle geçen maçta, Türkiye bitime 1 dakika 45 saniye kala beraberliği yakaladı: 75-75. Son dakikaya girilirken İbrahim'in 3 sayılık basketiyle öne geçen ay-yıldızlılar, son 10 saniyesine 79-79'luk beraberlikle girilen maçta, son hücumdan Serkan ve Mirsad ile yararlanamayınca, normal süre bu skorla bitti.

Uzatmada bitirdikUzatmada dış şutlardan art arda gelen Bulgar basketlerine, Kerem Tunçeri ve Mirsad ile cevap vermeye çalışan Türkiye, son dakikasına 89-89 beraberlikle girilen maçta Hidayet'in 3 sayılık basketiyle öne geçti ve Kerem Tunçeri'nin faul atışlarıyla rahatlayarak son Bulgar hücumunu da engelleyerek, sahadan 94-89'luk galibiyetle ayrıldı.

ANTRENÖR TANJEVİÇ: ÇOK GÜÇLÜ BİR TAKIMI YENDİKBasketbol Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjeviç, Bulgaristan galibiyeti sonrasında, "Bu gece çok güçlü bir takımı yendik" dedi.

Oyuncularının ortaya koyduğu mücadelenin kendisini fazlasıyla tatmin ettiğini ifade eden Tanjeviç, "Hepsi teker teker büyük oyuncu olduklarını ispatladı. Tecrübelerini sahaya yansıttılar" diye konuştu.

Milli Takım Kaptanı İbrahim Kutluay ise karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, çok güçlü bir ekiple oynadıkları belirterek, "Kalitemiz ve tecrübemizle kazandık" dedi. Kazanmak için çok mücadele ettiklerini, son çeyrekteki mücadelelerinin galibiyeti getirdiğini vurgulayan Kutluay, "Yarınki Hırvatistan maçını alarak grubu ikinci sırada bitirmek istiyoruz. Bunubaşaracak güçteyiz" diye konuştu.

İran, Dünya Kupası'na katılacak

FIFA Başkanı Gianni Infantino, İran'ın 2026 Dünya Kupası'na katılacağını duyurdu.

01.05.2026 10:48:00 / Güncelleme: 01.05.2026 11:18:53
AA
İran, Dünya Kupası'na katılacak
İran, Dünya Kupası'na katılacak
FIFA Başkanı Gianni Infantino, İran'ın 2026 Dünya Kupası'na katılacağını duyurdu.

Infantino, Kanada'nın Vancouver kentindeki 76. FIFA Kongresi'nde yaptığı açıklamada, "İran, 2026 Dünya Kupası'na katılacak ve maçlarını ABD'de oynayacak" ifadesini kullandı.



ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğinde 11 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2026 Dünya Kupası'nın G Grubu'nda yer alan İran; Belçika, Mısır ve Yeni Zelanda ile mücadele edecek.

Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etmek için sahaya çıkacak

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında yarın deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak

01.05.2026 10:45:00
AA
Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etmek için sahaya çıkacak
Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etmek için sahaya çıkacak
Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında yarın deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda yapılacak maç, saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Reşat Onur Coşkunses yönetecek.

Süper Lig'de geride kalan 31 müsabakada 23 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı takım, haftaya 74 puanla lider girdi. Galatasaray, son 3 hafta öncesinde en yakın takipçileri Fenerbahçe'nin 7, Trabzonspor'un ise 9 puan önünde yer aldı. "Cimbom" yarınki müsabakada 3 puanla ayrılması durumunda rakiplerinin alacağı sonuçlara bakmaksızın üst üste 4, toplamda 26. şampiyonluğunu ilan edecek.

Samsun temsilcisi ise 31 müsabakada topladığı 45 puanla 7. sırada yer buldu.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 3-2 kazanmıştı.

Uğurcan Çakır cezalı

Galatasaray'ın milli file bekçisi Uğurcan Çakır, yarınki müsabakada cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

Uğurcan, ligin 31. haftasında sahalarında Fenerbahçe'yi 3-0 yendikleri derbide sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Yarınki müsabakada Uğurcan'ın yerine kalede tecrübeli kaleci Günay Güvenç görev yapacak.

Sarı-kırmızılı ekipte ayrıca ayak bileğinde kemik ödemi bulunan Gabriel Sara ile dizinde esneme olan Yaser Asprilla'nın forma giyememesi bekleniyor.

Üç oyuncu sarı kart sınırında

Galatasaray'da üç futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor.

Sarı-kırmızılı takımda Victor Osimhen, Barış Alper Yılmaz ve Eren Elmalı, yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri durumunda 33. haftadaki Hesap.com Antalyaspor mücadelesinde görev alamayacak.

Osimhen, Samsunspor'u boş geçmiyor

Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen, Samsunspor'a karşı mücadele ettiği 3 maçta da gol sevinci yaşadı.

Tecrübeli santrfor, kırmızı-beyazlılara karşı forma giydiği 3 müsabakada toplamda 5 kez fileleri havalandırdı. Osimhen, yarınki müsabakada gol serisini sürdürmeyi hedefliyor.

Bu sezon 20 Süper Lig maçında forma giyen Osimhen, toplamda 13 kez fileleri havalandırdı. 27 yaşındaki santrfor, ligin 15. haftasındaki Samsunspor karşılaşmasıyla başlayan süreçte forma giydiği 10 müsabakanın 9'unda 10 kez skoru değiştirmeyi başardı.

Okan Buruk, Samsunspor'a puan kaybetmedi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'de Samsunspor'a rakip olduğu tüm maçları kazandı.

Buruk, tamamı Galatasaray'ın başındayken Samsun temsilcisiyle 6 kez karşılaştı. Sarı-kırmızılı ekip, söz konusu maçların tamamından 3 puanla ayrıldı.

Söz konusu maçlarda 14 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.

Fenerbahçe, yarın Başakşehir'i konuk edecek

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında yarın RAMS Başakşehir'i konuk edecek.

01.05.2026 10:43:00
AA
Fenerbahçe, yarın Başakşehir'i konuk edecek
Fenerbahçe, yarın Başakşehir'i konuk edecek
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında yarın RAMS Başakşehir'i konuk edecek.

Chobani Stadı'nda oynanacak müsabaka saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Oğuzhan Aksu yönetecek.

Ligde 31 maçta 19 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan sarı-lacivertliler, 67 puanla 2. sırada bulunuyor. Ligde oynadığı son maçta Galatasaray'a deplasmanda 3-0 yenilerek bitime 3 hafta kala zirvenin 7 puan gerisinde kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco'yla yollar ayrıldı. Sarı-lacivertli takım, ligde kalan 3 maça Zeki Murat Göle yönetiminde çıkacak.

Fenerbahçe, kalan 3 lig maçında kayıp yaşamayarak sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi potasında tamamlamayı hedefliyor.

Fenerbahçe'de 5 eksik

RAMS Başakşehir mücadelesi öncesinde Fenerbahçe'de 5 eksik bulunuyor.

Uzun süreli sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlayan Edson Alvarez, yarınki maçta forma giyemeyecek.

Galatasaray deplasmanında kırmızı kart gören, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından da ayrıca 3 maç ceza verilen kaleci Ederson'un yanı sıra sarı kart cezaları bulunan Matteo Guendouzi, Mert Müldür ve Archie Brown da takımlarını yalnız bırakacak.

Sakatlığı bulunan Dorgeles Nene ve bireysel çalışmalarını sürdüren Marco Asensio'nun durumu ise belirsiz.

Kongre gündemiyle kalan maçlarını yapacak

Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco'yla yolların ayrılmasının yanı sıra başkan Sadettin Saran, daha önce açıkladığı olağanüstü seçimli genel kurul kararının tarihini duyurdu.

Başkan Saran, aday olmayacağı genel kurulun 6-7 Haziran'da yapılacağını belirtti.

Fenerbahçe, ligde kalan 3 maçını kongre gündeminde oynayacak.

18 yaş altına ücretsiz bilet

RAMS Başakşehir mücadelesi öncesinde kulüp, bilet uygulamasında değişikliğe gitti.

Sarı-lacivertliler, 18 yaşın altındaki taraftarların yarınki mücadeleyi ücretsiz izleyebileceğini açıkladı.

Nottingham Forest evinde Aston Villa'yı devirdi

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Nottingham Forest, Aston Villa'yı 1-0 mağlup etti

01.05.2026 10:23:00
İhlas Haber Ajansı
Nottingham Forest evinde Aston Villa'yı devirdi
Nottingham Forest evinde Aston Villa'yı devirdi
UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Nottingham Forest, Aston Villa'yı 1-0 mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Vitor Pereira'nın çalıştırdığı Nottingham Forest, sahasında Aston Villa'yı konuk etti. İlk yarı golsüz eşitlikle sona ererken, 71. dakikada Chris Wood'un penaltıdan attığı golle ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.



İlerleyen bölümlerde iki takımın da atakları sonuçsuz kalınca Pereira'nın öğrencileri sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Gecenin diğer maçında ise Portekiz ekibi Sporting Braga, Almanya temsilcisi Freiburg'u 2-1 mağlup etti. Ev sahibi ekibin gollerini 8. dakikada Ege Tıknaz ve 90+2. dakikada Mario Dorgeles atarken, Freiburg'un golünü ise 16. dakikada Vincenzo Grifo kaydetti. UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçları 7 Mayıs'ta oynanacak.

Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu

Galatasaray’ın dünyaca ünlü yıldızı Victor Osimhen’in başı, İtalya’da oynadığı dönemden kalan bir araç kiralama krizi nedeniyle dertte

29.04.2026 18:52:00
Haber Merkezi
Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu
Victor Osimhen hakkında şok suç duyurusu
Galatasaray'ın dünyaca ünlü yıldızı Victor Osimhen'in başı, İtalya'da oynadığı dönemden kalan bir araç kiralama krizi nedeniyle dertte.

Otomotiv devi Mercedes-Benz, ödenmemiş borçlar ve geri teslim edilmeyen bir araç sebebiyle Nijeryalı futbolcuyu polise şikayet etti.

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı golcü oyuncu Victor Osimhen hakkında İtalya'dan çarpıcı bir iddia geldi. İtalyan basınında geniş yankı bulan haberlere göre; Mercedes-Benz'in finans kolu, futbolcunun Napoli'de forma giydiği dönemde kiraladığı lüks araçla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle yasal işlem başlattı.

90 Bin Euro borç ve kayıp araç iddiası



Şikayet dilekçesinde yer alan bilgilere göre Osimhen, 2023 yılında bir Mercedes GLE modeli için kiralama sözleşmesi imzaladı. Ancak ünlü futbolcunun aylık taksitleri ödemediği ve toplam borcun 90 bin Euro seviyesine ulaştığı öne sürülüyor.

Daha da dikkat çeken iddia ise, sözleşme süresi dolmasına rağmen Osimhen'in aracı şirkete teslim etmemesi oldu. Mercedes yetkilileri, defalarca yapılan uyarılara rağmen ne ödemelerin yapıldığını ne de aracın iade edildiğini belirterek İtalyan kolluk kuvveti Carabinieri'ye başvurdu.

"Zimmete para geçirme" suçlaması

Milano'daki Crescenzago karakolunda kayda geçen tutanaklarda, olayın "zimmete para geçirme" ve sözleşmeye aykırılık kapsamında değerlendirildiği belirtiliyor. İtalyan yargısının, Galatasaray formasıyla Türkiye'de bulunan oyuncu hakkında nasıl bir prosedür izleyeceği ise merak konusu.

Konuyla ilgili Osimhen'in menajerlik ekibinden veya Galatasaray Kulübü'nden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Tedesco, futbolcularla vedalaştı

Fenerbahçe'nin yollarını ayırdığı Teknik Direktör Domenico Tedesco, tesislerde futbolcularla vedalaştı

29.04.2026 15:31:00
İhlas Haber Ajansı
Tedesco, futbolcularla vedalaştı
Tedesco, futbolcularla vedalaştı
Fenerbahçe'nin yollarını ayırdığı Teknik Direktör Domenico Tedesco, tesislerde futbolcularla vedalaştı.

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz günlerde ayrılık kararını açıkladığı Teknik Direktör Domenico Tedesco, takıma veda etti.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sezon başında futbol takımımızın teknik direktörlük görevine getirilen, geçtiğimiz günlerde ise kulübümüzle yolları ayrılan Teknik Direktör Domenico Tedesco, bugün Fenerbahçe Can Bartu Tesislerimize gelerek futbolcularımızla vedalaştı. Duygularını paylaşan teknik adam, ardından oyuncularımıza başarı dileklerini iletti. Domenico Tedesco ve ekibine kulübümüze yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eder; bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz" denildi.

Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 32. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de evinde RAMS Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti.

29.04.2026 15:22:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor
Fenerbahçe, Başakşehir maçına hazırlanıyor
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig 32. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de evinde RAMS Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti.



Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde Zeki Murat Göle yönetiminde yapılan idman, salonda yapılan core çalışmasıyla başladı. Sahada gerçekleştirilen ısınma, çabukluk ve koordinasyon hareketlerinin ardından ise iki grup halinde 5'e 2 top kapma çalışmaları yapıldı. Antrenman taktiksel ve bireysel çalışmalarla da sona erdi.

Oulai'nin hayalleri büyük

Trabzonspor'un Fildişi Sahilli oyuncusu Christ Oulai, "Futboldaki en büyük hayalim hiç değişmedi, oynadığım kulüple Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak ve ülkeme, Fildişi Sahili'ne bir Dünya Kupası getirmek" dedi

29.04.2026 15:20:00
AA
Oulai'nin hayalleri büyük
Oulai'nin hayalleri büyük
Trabzonspor'un Fildişi Sahilli oyuncusu Christ Oulai, "Futboldaki en büyük hayalim hiç değişmedi, oynadığım kulüple Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak ve ülkeme, Fildişi Sahili'ne bir Dünya Kupası getirmek." dedi.

Oulai, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısında yer alan röportajda, futbola ülkesinde başladığını belirterek, "Yapabileceğim en iyi işin çok sevdiğim futbol olduğuna o yaşlarda inanmıştım ve o yüzden kararlıydım. Birçok anlamda zorluk yaşıyorduk ama mücadele etmekten hiç vazgeçmedim, hep umut doluydum. Hayalim üst düzey bir profesyonel futbolcu olmaktı ve bu yolda ilerlemek için çok çalışıyorum. Hala genç bir oyuncuyum, en iyisini başarmak için zamanım var." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'a transfer sürecini de anlatan 20 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti:

"Trabzonspor projesi, benim için değerli bir projeydi çünkü benim gibi birçok genç oyuncuya sahiptiler. Gençlere güveniyorlardı. Direkt olarak bu fikir hoşuma gitti. Teklifi öğrendiğimde ve bu projedeki kararlılıklarını gördüğümde, imza atmam zor olmadı. Buraya geldikten sonra ne kadar doğru bir tercih yaptığımı daha iyi anladım, mutluyum."

"Milli takımda olmak çok büyük gurur"



Fildişi Sahili Milli Takımı Teknik Direktörü Emerse Fa'nın kendisi için "Başkalarından önce olayları gören teknik bir orta saha oyuncusu." açıklamasına ilişkin Oulai, şu değerlendirmede bulundu:

"Milli takımda olmak çok büyük bir gurur. Üzerine milli takım hocasının da böylesine övgüleri beni çok motive etti, gurur duydum. Çok mutluyum çünkü o gerçekten iyi bir teknik direktör, aramızda baba-oğul, abi-kardeş gibi bir ilişki var. Böyle düşünmesi beni çok mutlu ediyor. Milli takımda oynamak büyük bir gururdu çünkü 2 yıl önce sadece bir taraftardım, mahallemde evimdeydim. Sonra kendimi Afrika Uluslar Kupası'nda oynarken buldum. Ardından maçın oyuncusu seçildim. Bu ödülü aldığımda gerçekten büyük bir gurur yaşadım. Onu doğrudan aileme, anneme ve bana inanan herkese adadım."

Oulai, taraftar desteğinin kendisini çok motive ettiğini aktararak, "Taraftar desteği çok etkili oluyor çünkü onları statta görme fikri bile beni motive ediyor. Çok mutluyum çünkü bize güç veriyorlar, tezahürat ediyorlar ve bunu seviyorum. Arkamızdaki o itici enerjiyi gerçekten çok seviyorum." şeklinde görüş belirtti.

"Şut alanında kendimi geliştirmek isterim"

Ligde temasın ve ikili mücadelelerin yoğun olmasının kendisini zorlamadığını anlatan genç oyuncu, şöyle devam etti:

"Hayır, aslında zor değil çünkü fiziksel teması seviyorum. Agresifliği gerçekten seviyorum. Bu lig bana uygun. İyi gidiyor, bunun üstesinden geliyorum. Kendimi şut alanında geliştirmek isterim. Çünkü böylece daha fazla gol atarım. Evet, vuruşlarımı daha da geliştirmek istiyorum ve bunun için çalışıyorum. Ben mücadele eden, korkusuz, teknik bir oyuncuyum. Temaslı oynamayı severim. Sahada zaman zaman biraz da şakacıyımdır."

Oulai, hedeflerine yönelik ise "Futboldaki en büyük hayalim hiç değişmedi, oynadığım kulüple Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak ve ülkeme, Fildişi Sahili'ne bir Dünya Kupası getirmek." ifadesini kullandı.

Futbolda işler ters gittiğinde, mağlup olduklarında önce eve gittiğini anlatan Oulai, "Yemek yerim ve yemek yerken babamı ararım, o beni teselli eder. Sonra da her şey geçer gider. Hemen bir sonraki maça odaklanırım. Ben ağlayan biri değilim." şeklinde görüş belirtti.

"Matematikçi olmak isterdim"

Futbolcu olmasaydı matematikçi olmak istediğini aktaran Oulai, şunları kaydetti:

"Matematik hayatın her alanında yanımızdadır, problem çözmeden planlamalara, her türlü konuda doğru kararlar vermemizi sağlayan bilimdir ve ben bu bilimi çok seviyorum. Evet, bu ilgim sahada da bana yardımcı oluyor, sık sık hesap yapıyorum. Mesafeyi ayarlamaya, topu nasıl aldığımı ve nasıl vereceğimi hesaplamaya çalışıyorum. Tüm bunlarda matematik yardımcı oluyor. Olayın özü aslında şu, gençler okula gidin, eğitim çok önemli, faydası inanılmaz çok."

Ederson iki farklı ihlalden PFDK'ye sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'deki Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Ederson'u 2 farklı ihlalden dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti

29.04.2026 10:21:00
Haber Merkezi
Ederson iki farklı ihlalden PFDK'ye sevk edildi
Ederson iki farklı ihlalden PFDK'ye sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'deki Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Ederson'u 2 farklı ihlalden dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre Ederson, "Hakaret" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi, "Sportmenliğe aykırı hareket" nedeniyle ise 36. maddeden tedbirli olarak PFDK'ye gönderildi.

TFF Hukuk Müşavirliği, Zecorner Kayserispor'u 5, Galatasaray'ı 3, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ise birer ihlalden dolayı disipline verdi.

Bayern Münih şampiyon, Barcelona gün sayıyor

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi

28.04.2026 10:38:00
Haber Merkezi
Bayern Münih şampiyon, Barcelona gün sayıyor
Bayern Münih şampiyon, Barcelona gün sayıyor
Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi.

LaLiga'da Barcelona, Premier Lig'de Arsenal, Serie A'da Inter, Ligue 1'de Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer aldı.

Bundesliga'da ise Bayern Münih, geçen hafta şampiyonluğunu ilan etti.

Barcelona'dan art arda 9. Galibiyet

LaLiga'da lider Barcelona, deplasmanda Getafe'yi Fermin Lopez ve Marcus Rashford'ın golleriyle 2-0 yenerek art arda 9. galibiyetine ulaştı.

Zirveden uzaklaşan Real Madrid, Real Betis'e konuk olduğu maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı ve son 4 haftada üçüncü kez puan kaybetti. Madrid ekibinde Arda Güler, sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

Villarreal, evinde Celta Vigo'yu 2-1'lik skorla geçti.

Atletico Madrid ise sahasında Athletic Bilbao'yu 3-2 yenerek 4 maçlık mağlubiyet serisine son verdi.

Ligin 33. haftasında 85 puana sahip Barcelona, takipçisi Real Madrid ile arasındaki farkı 11 puana çıkardı. Barcelona, gelecek hafta kazanması ve Real Madrid'in puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Ligin 34. haftasında Barcelona, Osasuna'ya, Real Madrid ise Espanyol'a konuk olacak.

Arsenal maç fazlasıyla lider

Premier Lig'de Arsenal, sahasında Newcastle United'ı Eberechi Eze'nin golüyle 1-0 yenerek maç fazlasıyla liderliği ele geçirdi.

Liverpool'un evinde Crystal Palace'ı 3-1 yendiği haftada Tottenham ise deplasmanda Wolverhampton'ı 1-0 mağlup etti. Düşme hattındaki Tottenham, 2026'da ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Federasyon Kupası'nda finale yükselen Manchester City ve Chelsea, ligde haftayı maç yapmadan geçti.

Ligde 34. haftanın ardından Arsenal, 73 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğunda yer aldı. Bir maçı eksik Manchester City 70, Manchester United, Liverpool ve Aston Villa ise 58'er puan topladı.

Inter üç hafta sonra puan kaybetti



Serie A'da lider Inter, deplasmanda Torino ile 2-2 berabere kalarak üç hafta sonra puan kaybetti.

Inter, Marcus Thuram ve Yann Bisseck'in rakip fileleri havalandırdığı maçta Giovanni Simeone ile Nikola Vlasic'in gollerine engel olamadı ve bir puana razı oldu. Torino'da Emirhan İlkhan, 90 dakika forma giyerken konuk takımda Hakan Çalhanoğlu, yedekler arasında yer aldı.

Haftanın öne çıkan maçında Milan ile Juventus, 0-0 berabere kaldı. Juventus'ta Kenan Yıldız, 80. dakikada oyuna dahil oldu.

Zirveyi ilgilendiren karşılaşmada Napoli, evinde Cremonese'yi 4-0'lık skorla geçerek iki hafta sonra kazandı ve ikinciliğe yerleşti.

İspanyol teknik direktör Cesc Fabregas yönetimindeki sezonun sürpriz takımı Como, deplasmanda Genoa'yı 2-0 yenerek üç hafta sonra galip geldi.

Zeki Çelik'in ikinci yarıda oyundan alındığı karşılaşmada Roma, Bologna deplasmanında 2-0 kazandı.

Ligin 34. haftasında Inter, 79 puanla zirvedeki yerini korudu. Napoli 69, Milan 67, Juventus 64, Como ve Roma 61'er puanla sıralandı.

Inter, 35. haftada alınacak sonuçlara göre şampiyonluğunu ilan etme şansına sahip olacak. Inter'in Parma'yı ağırlayacağı haftada Milan, Sassuolo'ya, Napoli ise Como'ya konuk olacak.

PSG 3 golle kazandı

Ligue 1'de lider PSG, deplasmanda Angers'yi Lee Kang-in, Senny Mayulu ve Lucas Beraldo'nun golleriyle 3-0 mağlup etti.

Zirve takipçisi Lens, Brest deplasmanından 3-3'lük beraberlikle döndü.

Olimpik Lyon, sahasında Auxerre'i 3-2'lik skorla geçti.

Lille ise Paris deplasmanından 1-0 galip ayrıldı. Lille'in kalesini koruyan Berke Özer, mücadelede 90 dakika görev yaptı.

Ligin 31. haftasında PSG, 69 puanla zirvedeki yerini korudu. Lens 63, Lyon ve Lille 57'şer puan elde etti.

Şampiyon Bayern Münih, 3-0 geriden gelerek kazandı

Bundesliga'da şampiyon Bayern Münih, Mainz 05 deplasmanında Dominik Kohr, Paul Nebel ve Sheraldo Becker'in golleriyle 3-0 geriye düştüğü maçı Nicolas Jackson, Michael Olise, Jamal Musiala ve Harry Kane'in attığı gollerle 4-3 kazandı.

Borussia Dortmund, sahasında Freiburg'u 4-0 yenerek iki hafta sonra galip geldi.

Leipzig, evinde Union Berlin'i 3-1'lik skorla geçti ve peş peşe 5. galibiyetini aldı.

Hoffenheim, milli futbolcu Ozan Kabak'ın 90 dakika forma giydiği maçta konuk olduğu Hamburg'u 2-1 yendi.

Bayer Leverkusen ise Cenk Özkacar'ın 90 dakika görev yaptığı Köln'ü deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Bayern Münih, 31 haftası geride kalan ligde 82 puana ulaştı. Borussia Dortmund 67, Leipzig 62, Stuttgart ve Hoffenheim 57'şer puan topladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.