logo
29 MART 2024

Prof. Dr. Haydar Baş'a sevgi seli

Sosyal medyadan takip eden ve Bağımsız Türkiye Partisi’nde yer almak isteyen binlerce seveni Prof. Dr. Haydar Baş’la İstanbul’da görkemli bir programda buluştu. Programın kapanışındaki konuşmasında Prof. Dr. Baş, “Millet bu işi bize teslim etsin, ben size 10 bin lira asgari ücret vermezsem namerdim” dedi

18.11.2019 21:05:00
Prof. Dr. Haydar Baş'a sevgi seli
Prof. Dr. Haydar Baş'a sevgi seli
YENİ MESAJ / İSTANBUL

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sosyal Medya Başkanlığı tarafından, BTP Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Baş, Ali Karakuş ve Ömer Karakuş riyasetinde organize edilen 'Prof. Dr. Haydar Baş'la Sosyal Medya Buluşması' programı büyük bir katılımla 17 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirildi. Prof. Dr. Haydar Baş'ı sosyal medyadan takip eden ve partisinde yer almak isteyen binlerce İstanbullu, geceye katılarak, Prof. Dr. Baş'la tanışma heyecanı yaşadı.

Coşkulu programda Bağımsız Türkiye Partisi kurmaylarının yanı sıra, geceye ilk kez katılan bazı misafirler de söz aldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan programın açılışında ilk olarak BTP İstanbul İl Başkanı Fuat Şengül, misafirlere hitap etti. Konuşmasında, "Haydar Baş Hoca'nın güneşi ufuktan doğdu. Hepimizi ısıtıyor ve aydınlatacak. Bu er ya da geç muhakkak olacak" ifadelerine yer veren Fuat Şengül, "Gelin bu kervanda sizler de yer alın. Bizlerle beraber bu kutlu yürüyüşü yürütelim. Onun için bu gece bitmeden www.btp.org.tr adresine girip ve orada 'gönüllü ol' butonunu tıklayın. Oradaki bilgiler siz hangi il ya da ilçedeyseniz, oradaki teşkilatlarımıza ulaşacak ve bizler de sizleri arayıp partimize üye kaydedeceğiz. Bu kutlu yürüyüşte gelip hep beraber olalım" şeklinde konuştu.

Daha sonra programda BTP İzmir İl Başkanı Mehmet Dinç, BTP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Er, Araştırmacı-yazar Mehmet Emin Koç, BTP Trabzon İl Başkanı Nihat Hekimoğlu, BTP Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil, BTP Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı, BTP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Eyercioğlu, BTP Kadın Kolları Başkanı Seçil Mumcuoğlu, BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, BTP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ünal Emiroğlu, BTP Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Önder ve BTP Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Berk'in de aralarında bulunduğu BTP kurmay kadrosu misafirlere hitap etti. 'Prof. Dr. Haydar Baş'la Sosyal Medya Buluşması' programına yurt dışından da akademik seviyede bir katılım gerçekleşti.

Azerbaycan Bilimler Akademisi Üyesi Rauf Mehmedov, Azerbaycan Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Dünyamali Veliyev, Azerbaycan Devlet Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ruşen Guliyev ve BRICS Uluslararası İş Geliştirme Merkezi Genel Başkanı Prof. Dr. Vladimir Gorbanovsky, programda selamlama konuşması yaptı.

Halifelik nasp iledir

BTP kurmay kadrosunun ve geceye yurt dışından katılan misafirlerin konuşmalarının ardından coşkulu programın onur konuğu Prof. Dr. Haydar Baş, misafirlere hitap etti.

Önce Prof. Dr. Haydar Baş'ın iki makalesini BTP Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Baş ve Ali Karakuş misafirlere okudu. Peygamber Efendimizin (s.a.a.) Allah'ın (c.c.) emriyle halife tayinine değinilen Hüseyin Baş'ın okuduğu bölümde, "İslam tarihini değiştiren belki de en büyük olay, İmam Ali efendimizin hilafetinin gaspı meselesidir. Hz. Ali Efendimizin halife oluşu Hz. Peygamber'in hadislerinde beyan edilmiştir. Hz. Peygamber Veda Haccı'ndan dönerken, 'Ey elçi, Rabbinden sana indirileni duyur. Eğer bunu yapmazsan O'nun elçiliğini duyurmamış olursun' mealindeki ayetin nazil olması üzerine Gadir-i Hum denilen yerde sahabeleri toplamış ve Gadir Hutbesi olarak bilinen hutbeyi irad etmiştir. Gadir Hutbesi Hz. Ali Efendimizin halifelik ilanıdır. Hz. Ali'nin halife ilan edilmesinin Maide suresinin 67. Ayetinin nazil olmasından sonra gerçekleştiği Suyuti'nin Ed-Durül Mensur, Vahidi'nin Esba-ı Nüzul ve İbni Hatim'in Tefsiril Kur'an-il Azim eserlerinde anlatılır.

Buna göre halifelik ilanı Allah'ın emridir ve bugün 220 Sünni eserde Gadir-i Hum hutbesi yer almaktadır. Bu hutbenin 6 yerinde Hz. Ali Efendimizin Hz. Peygamberden sonra yerine halife bırakıldığı, Allah'ın emriyle bizzat Peygamberin ağzından buyrulmuştur."

BTP Genel Başkan Yardımcısı Ali Karakuş ise "İslam'da halife tayini nasp iledir. Bir kişinin ya da bir grubun reyiyle halife tayini, yani demokratik bir yolla belirleme söz konusu olamaz. Kur'an-ı Kerim'de halifenin Allah'ın emriyle seçildiğine dair ayetler bulunmaktadır" ibarelerinin yer aldığı bölümü okudu.

Allah'ın emrini inkâr küfürdür

Makaleler okunduktan sonra konuşmasına başlayan Prof. Dr. Haydar Baş, "Bizim bu konuları şu andan gündeme getirmemizin asıl sebebi, yeni bir akım başladı. İmamet konusunu tartışıyorlar, ama ağzına gözüne bulaştırıyorlar. Olayın tamamı burada arkadaşlarımızın okuduğu iki makalede özetleşmiştir. Resulüllah (s.a.a.) Veda Haccı'ndan sonra Gadir-i Hum denilen yerde ashabını topluyor ve İmam Ali'nin halife olduğunu ilan ediyor. Bu İslam sahasında ün yapmış ulemanın tam 220 tane Sünni eserde beyan ediliyor. Yani bunda hiç şüphe yoktur. İslam'ın büyükleri bunu kabul ettiği gibi, itirazında küfür olduğunu ifade ediyorlar. İtiraz etmenin hak olmadığı, çünkü itiraz edebilmek için rey hakkın, görüş beyan etme hakkın olacak. Öyle bir hakkın yok, çünkü Allah emretti. Ya kabul eder Müslüman olursun, ya inkâr eder gâvur olursun. İşin Türkçesi budur" şeklinde konuştu.

Çok mükemmel bir gençlik geliyor

Konuşmasında Bağımsız Türkiye Partisi kadrolarının çok iyi yetişmiş kadrolar olduğuna dikkatleri çeken BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Bizim çalışma tarzımız çok farklı. Bugün burada konuşan arkadaşlarımızın hemen hemen tamamı bizim yanımızda eğitim gören, yetişen arkadaşlarımızdır. Gençlerimiz de öyledir. Ben Meltem TV'yi takip etmenizi tavsiye ediyorum, gençler önemli meseleleri tartışıyor. Meltem TV'de delikanlıların programını izledim. Aman Ya Rabbi, bu kadar mükemmel fikirler o yaşta delikanlıların beyninde olması büyük bir devrim. 35-40 yaşlarında olsalar tamam, ama bu yaşta bunu nasıl tespit etmişler? Yaşamadıkları halde yaşamış gibi sonuca varmışlar. Tekrar tebrik ediyorum o gençleri, çok mükemmel bir gençlik geliyor. Bazı arkadaşlarımız siyasette sıkışıyor. Gelsin bu arkadaşlarımızı danışman olarak yanlarına alsınlar ve paçayı kurtarsınlar.

El ele verip batılı yıkalım

Millet isterse Türkiye'yi birkaç ayda dünyanın lider ülkesi haline getireceklerini dile getiren BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, şöyle konuştu: "Ekonomiyi çok iyi biliyorum. İsterseniz biz 3 ayda Türkiye'yi dünyanın lider ülkesi yaparız. Bunda kuşkunuz olmasın. Bakınız Çin benimle kalkındı. Artı Rusya, Güney Afrika ve Brezilya benimle kalkındı. Son zamanda Hindistan da devreye girdi, o da benimle kalkındı. Bunlar BRICS ülkeler ve bu ülkeler dünyanın yüzde 50'den fazlasıdır. Geliyorum Türkiye'de selam verecek adam bulamıyoruz. Buna ne diyorsunuz arkadaşlar? Böyle mi devam etsin, yoksa el ele verelim bu batılı yıkalım mı, ne diyorsunuz? (Salondakiler:El ele verelim)."

10 bin TL asgari ücret veririz

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Türkiye'de asgari ücretin yeterli olmadığına vurgu yapan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, şöyle konuştu: "Hatırlarsanız asgari ücret 800 TL civarındayken, 'Bu parayla bir insanın geçinmesi asla mümkün değil. Asgari ücretin en az 5 bin Türk lirası olması lazım' dedim. Sanki ben milletin cebinden para alıyormuşum gibi bütün siyasiler '5 bin lira nasıl olur' diye bana saldırdı. Öyle bir batıl var ki bunu kökünden söküp atmak sizlerle el ele vermekten geçiyor, bunu iyi bilin. Ben o zaman şunu söyledim; 5 bin lira değil, yeminle konuşuyorum ben istesem şu anda dahi 10 bin Türk lirası asgari ücret verebilirim. Bunda kuşkunuz olmasın. Bakın arkadaşlar tekrar ediyorum; Eğer siz isteyin ve bu işi bize teslim edin, ben size 10 bin lira asgari ücret vermezsem namerdim."



AKP'li başkan 2 bin lira için halkı sıraya dizdi
Paralar seçimden sonra yatacak!
İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı
38 kişi hayatını kaybetti
Seçil Erzan davasında önemli gelişme
Belgedeki imza sahte çıktı
Seçim zoruyla çevreci oldu
'Gündemimizde yok'
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Namazın hikmeti
2 suç örgütü lideri daha İstanbul'da yakalandı
Kırmızı bültenle aranıyorlardı
Müzakereler katliama zaman kazandırmak için
Takas önerisini Netanyahu reddetti
3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
'Futbol sahada, dostluk her yerde'
Oy sayımı iftar saatine denk geliyor
YSK 'iftar' konusunda karar verdi
'İBB adayını çek' teklifine yanıt verdi
AKP'ye 3 şartını açıkladı
AKP'den bir seçim klasiği
Seçime 3 gün kala gaz bulundu!
İSO'dan tarihi uyarı
'Eğitimli gençlerimizi avlamak için...'
'AJet ile anlaşmamız yok'
THY'den çok garip Ajet kararı!
Almanya'nın öteki yüzü
Avrupa'nın ilk siyonist ülkesi Almanya!
AKP'li başkan 2 bin lira için halkı sıraya dizdi
Paralar seçimden sonra yatacak!
İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı
38 kişi hayatını kaybetti
Seçil Erzan davasında önemli gelişme
Belgedeki imza sahte çıktı
Seçim zoruyla çevreci oldu
'Gündemimizde yok'
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Namazın hikmeti
2 suç örgütü lideri daha İstanbul'da yakalandı
Kırmızı bültenle aranıyorlardı
Müzakereler katliama zaman kazandırmak için
Takas önerisini Netanyahu reddetti
3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
'Futbol sahada, dostluk her yerde'
Oy sayımı iftar saatine denk geliyor
YSK 'iftar' konusunda karar verdi
'İBB adayını çek' teklifine yanıt verdi
AKP'ye 3 şartını açıkladı
AKP'den bir seçim klasiği
Seçime 3 gün kala gaz bulundu!
İSO'dan tarihi uyarı
'Eğitimli gençlerimizi avlamak için...'
'AJet ile anlaşmamız yok'
THY'den çok garip Ajet kararı!
Almanya'nın öteki yüzü
Avrupa'nın ilk siyonist ülkesi Almanya!

AKP'li başkan, 2 bin lira yardım için halkı sıraya dizdi

Sancaktepe Belediye Başkanı ve başkan adayı Şeyma Döğücü, emeklilere market alışverişi için her ay 2 bin TL bütçe içeren 'Sancaktepe Emekli Kart' vaadinde bulundu. Kart için oluşturulacak isim listesine adını yazdırmak isteyen vatandaşlar izdiham yarattı.
29.03.2024 11:50:00
Haber Merkezi
AKP'li başkan, 2 bin lira yardım için halkı sıraya dizdi
AKP'li başkan, 2 bin lira yardım için halkı sıraya dizdi

Geçtiğimiz günlerde Sancaktepe'nin AK Partili Belediye Başkan Adayı Şeyma Dövücü, seçildiği takdirde her ay kadınlara yarım gram altın vereceğini ileri sürdü.

Dövücü, vaadini gerçekleştireceği takdirde bunun belediyeye maliyeti ortalama olarak aylık 56 milyon 250 bin lira, yıllık 675 milyon lira olacak. Başkan adayı Dövücü'nün vaadi tartışma konusu olurken Sancaktepe'den yeni görüntüler geldi.



İKİ BİN LİRALIK YARDIM KARTI

Sokakta isim almak için kurulan çadırın önünde onlarca insanın kuyruk oluşturduğu görüntülerde gerilimin yaşandığı görüldü.


"İNSANLARI ORADAN ORAYA KOŞTURUYORSUNUZ"

İBB Meclis üyesi İbrahim Özkan, görüntülere tepki gösteren isimlerden biri oldu. Sosyal medyadan paylaşım yapan Özkan, "Sancaktepe Belediyesi Emeklilere 2.000 TL lik yardım kartı vereceğim diye insanları oradan oraya koşturuyorsunuz. Mübarek ramazan ayında; Yazıktır, günahtır, ayıptır" ifadelerini kullandı.



'SONRA VERECEĞİZ' DEYİP İSİM ALDILAR

Gazeteci Şaban Sevinç de konuyla ilgili paylaşımda bulunurken, belediye çalışanlarının vaat edilen parayı vermek yerine, "Sonra vereceğiz" deyip isim aldıklarını belirtti.

Konuyla ilgili olarak, Sevinç, "İnsanlar belediyenin önüne koştu. Ancak parayı vermek yerine, sonra vereceğiz denilerek gelenlerin isimleri listeye yazıldı" dedi.

Küçükçekmece'de faciadan dönüldü

Küçükçekmece'de halı fabrikasında yangın çıktı
29.03.2024 10:32:00
İhlas Haber Ajansı
Küçükçekmece'de faciadan dönüldü
Küçükçekmece'de faciadan dönüldü
Küçükçekmece'de halı fabrikasında yangın çıktı. Fabrikadan alevler yükselirken, yangına müdahale etmeye çalışan bir işçinin yaralandığı öğrenildi. Büyük çapta hasar gören fabrika dron ile görüntülendi.

Küçükçekmece, Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde üzerinde bulunan 2 katlı halı fabrikasının 2. katında bulunan depo bölümünde saat 06.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyürken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Fabrikadan işçiler hemen tahliye edildi. Fabrika alev alev yanarken bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yaklaşık 2.5 saatlik çalışmanın ardından yangın söndürüldü. Fabrikada işçilerden birinin yangına müdahale ederken yaralandığı öğrenildi. Yaralı işçi hastaneye kaldırılırken, itfaiye ekipleri içeride kimsenin olup olmadığına yönelik arama çalışması yaptı. Öte yandan büyük çapta hasar gören fabrika havadan görüntülendi.

Yangınla ilgili konuşan gece bekçisi, 'Fabrikanın yukarı bölümü yandı. Fabrikada mahsur kalan yok. Fabrikanın itfaiye ekibinden bir arkadaş müdahale ederken dumandan etkilenmiş, şuan hastanede. Gece çalışanlar aşağı taraftaydı, yangın yukarıda çıktı. Malzeme ambarı denilen bir yer var orada çıktı' dedi.

Geçmişte katlettiklerinin katliamlarına destek oluyorlar

 
 
İkinci Dünya Savaşı'nda yüzbinlerce Yahudiyi katleden Almanya, hızlı adımlarla 'siyonist ülke olma' yolunda ilerliyor. Gazze'de soykırım yapan İsrail'i açıkça desteklemekten geri kalmayan Berlin yönetimi, geçmişte soykırıma uğrattıkları Yahudilere bir bakıma "Bizden intikam almayın ancak kimi soykırıma tabi tutarsanız tutun, sizi destekleyeceğiz" mesajı vermiş oluyor. 
28.03.2024 17:58:00 / Güncelleme: 28.03.2024 18:06:02
AHMET TURAN YİĞİT
 Geçmişte katlettiklerinin katliamlarına destek oluyorlar
 Geçmişte katlettiklerinin katliamlarına destek oluyorlar


İkinci Dünya Savaşı'nda yüzbinlerce Yahudiyi katleden Almanya, hızlı adımlarla 'siyonist ülke olma' yolunda ilerliyor. Gazze'de soykırım yapan İsrail'i açıkça desteklemekten geri kalmayan Berlin yönetimi, geçmişte soykırıma uğrattıkları Yahudilere bir bakıma "Bizden intikam almayın ancak kimi soykırıma tabi tutarsanız tutun, sizi destekleyeceğiz" mesajı vermiş oluyor.


Siyonizm karşıtı örgüte baskı

Nitekim Almanya'da, siyonizm karşıtı "Orta Doğu'da Adil Barış İçin Yahudilerin Sesi - Jüdische Stimme für gerechten Frieden in Nahost" adlı Yahudi derneğin banka hesabı, üyelerin tam listesini ve adreslerini talep eden bankalar tarafından bloke edildi. Dernek, daha önce Berlin'de düzenlediği gösteride, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto etmişti. Öte yandan Almanya'da vatandaşlığa geçişlerde yapılan testin, gelecekte İsrail, Holokost ve Yahudilikle ilgili soruları da içereceği bildirildi.

Bakanın söyledikleri yenilir yutulur gibi değil

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yenilenmiş soru listesini önemli bir adım olarak gördüğünü belirterek, "Değerlerimizi paylaşmayan hiç kimse Alman pasaportu alamaz. Burada çok net bir kırmızı çizgi çizdik" ifadesini kullandı. Faeser, antisemitizm, ırkçılık ve diğer insanları aşağılama biçimlerinin Alman vatandaşlığına geçişte engel teşkil ettiğini belirtti. Almanya'nın Holokost'tan dolayı İsrail'i ve Yahudileri koruma konusunda özel sorumluluğu bulunduğunu dile getiren Faeser, "Bu sorumluluk bugünkü kimliğimizin bir parçasıdır" değerlendirmesinde bulundu. 

Utanmadan bir de paylaşım yapıyorlar

 
İnsanlıktan zerre kadar nasibini almamış çeteciler olarak da bilinen Yahudi askerler, Gazze'de yaptıklarıyla ahlaksızlıkta da zirveyi kimseye bırakmıyor.
28.03.2024 17:50:00 / Güncelleme: 28.03.2024 17:54:49
HASAN PARLAK
 Utanmadan bir de paylaşım yapıyorlar
 Utanmadan bir de paylaşım yapıyorlar

İnsanlıktan zerre kadar nasibini almamış çeteciler güruhu olarak da bilinen Yahudi askerler, Gazze'de yaptıklarıyla ahlaksızlıkta da zirveyi kimseye bırakmıyor. Nitekim Gazze'de soykırım yapan Yahudi askerleri, işgal ettikleri bölgede her türlü rezalete imza atıyor. Hatta rezaletlerini sosyal medyada paylaşmaktan da geri durmuyor. Reuters ajansında yer alan görüntüler de Yahudi askerlerinin ne kadar 'insanlık sınıfı'nın dışında olduğunu ortaya koyuyor. Nitekim İsrail askerleri, Filistinlilerin evlerinde bulunan iç çamaşırlarıyla oynadıklarını gösteren fotoğraf ve videoları yayınlamaktan geri durmadı. Videolardan birinde Gazze'deki bir odada bir koltukta oturan İsrailli bir asker sırıtıyor, bir elinde silah, diğer elinde beyaz saten iç çamaşırını kanepede yatan bir yoldaşın açık ağzının üzerine sallıyor. Böylece Yahudi askerlerin insan olmadığını, başka tür bir mahluk olduğunu tüm dünyaya haykırıyorlar. 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.