Projesi, Türkiye sınırları aştı
Vanlı lise öğrencisi Gürkan Kılıç'ın yaptığı suyun kirlilik oranını tespit eden 'Milli Temizlik Tankı' projesi, Finlandiya'da düzenlenen yarışmada finale kaldı
Binlerce proje arasında finale kalan 'Milli Temizlik Tankı' projesi, saklama kabı ve pet şişelerden yapılan cihazın katı atıkları ve sudaki kirliliği tespit edip, yönünü otomatik olarak bulması ve sesli bir şekilde çağrı vermesiyle ilgi odağı oldu.
Özellikle Van Gölü'ndeki kirlilik düzeyini dikkate alarak böyle bir proje tasarladıklarını dile getiren Kılıç, "Projemiz ile göldeki kirliliği tespit etmeyi amaçladık. Projemiz, katı atıkları tespit ediyor ve bizlere bildiriyor. Eklediğimiz yapay zekayla yönünü otomatik bulabiliyor" dedi.
Amaç; kirliliği alt seviyelere indirmek
Amaçlarının kirliliği olabildiğince alt seviyelere indirmek olduğunu belirten Kılıç, jüri üyelerinin Youtube'ye eklenen görüntülerin beğeni ve izlenmesini de baz alacağını söyledi. Kılıç, "Halkımızın su kaynaklarımızı daha fazla kirletmemesi için aldığımız bir önlemdir. Finlandiya'da finallere kalan projemizin jüri oylamasında Youtube'ye eklediğimiz videomuzun beğenilip ve izlenmesi de önemlidir. Malzemelerimizi hocamız temin etti. Projemizi pet şişe ve saklama kabından yaptık. Sudaki kirlilikle savaştığı için projemize 'Milli Temizlik Tankı' demeyi uygun gördük. Başarılı olursak, projemizi geliştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
İHA




















































































