Ancak akciğer kanserinden sonra erkeklerde ikinci sırada yaygın olarak görülen ve ölüm sebebi olan prostat kanseriyle, bazı ve sebze ve meyvelerin tüketilmesi halinde başa çıkılabiliyor. Domates, sarımsak, soya ürünleri ve yeşil çayda bulunan bazı maddeler ile prostat başta olmak üzere çeşitli kanser hastalıkları önlenebiliyor.
Domatesi pişirin
Uzmanlar, domates ve domates ürünlerine kırmızı rengi veren, ayrıca 'anti-toksidant' özelliğe sahip olan 'Lycopene' isimli maddenin, hücreleri, zehirli moleküllerin vereceği zararlardan koruduğunu belirtiyor. 'Lycopene'nin karpuz ve greyfurtta da bulunduğunu vurgulayan uzmanlar, ancak bu maddenin en çok, pişmiş haldeki domateste açığa çıktığını ve etkinleştiğini bildiriyor. Bu sebeple uzmanlar, bu maddeden daha fazla yararlanmak için pişmiş domates tüketilmesini tavsiye ediyor.
Soya, sarmısak ve yeşil çay
Uzmanlar, sülfür bakımından zengin olan sarımsağın da, tümörlerin büyümesini önlediğini ve üreme organlarının fonksiyonlarını düzenlediğini belirtiyor. Yeşil çayın ise 'Epigallocatechin Gallate' (EGCG) isimli doğal bir maddeyi içinde barındırdığını ifade eden uzmanlar, bu maddenin, kanserin büyümesine sebep olan enzimleri engellediğini bildiriyor.