logo
01 NİSAN 2026

Rekabette Aslan önde

21.12.2008 00:00:00
Ezeli rakipler Galatasaray ile Beşiktaş, bugün oynayacakları Turkcell Süper Lig maçıyla birlikte 321. kez karşı karşıya gelecek.

 

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 84 yıllık rekabette, bugüne kadar yapılan 320 maçın 111'ini Galatasaray, 102'sini Beşiktaş kazanırken, 107 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 446 golüne, siyah-beyazlılar 424 golle karşılık verdi.

Ligde de Galatasaray öndeGalatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 98 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor. Ezeli rakipler ligde şimdiye kadar 98 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray 34, Beşiktaş ise 27 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 37 maçta da eşitliği bozamazken, "Cim Bom"un 113 golüne, "Kara Kartallar" 101 golle karşılık verdi. Geçen sezon yapılan lig maçlarını Galatasaray Ali Sami Yen Stadı'nda 2-1, Beşiktaş da BJK İnönü Stadı'nda 1-0'lık skorlarla kazandı.

Sami Yen'de eşitlik varGalatasaray ile Beşiktaş, bugün yapacakları 2008'in son derbisiyle birlikte Ali Sami Yen Stadı'nda 50. kez karşı karşıya gelecek. Ezeli rakipler arasında Ali Sami Yen Stadı'ndaki randevularda beraberliklerin fazlalığı göze çarparken, Galatasaray 16, Beşiktaş ise 10 kez galip geldi, 23 karşılaşma da eşitlikle sonuçlandı. Mecidiyeköy'de yapılan maçlarda Galatasaray'ın toplam 56 golüne, Beşiktaş 54 golle yanıt verdi. Galatasaray ile Beşiktaş, Ali Sami Yen Stadı'nda ilk kez 9 Ekim 1966 tarihinde lig maçında karşı karşıya geldi ve müsabaka 2-2 bitti.

Mecidiyeköy'de 32. Lig randevusuTurkcell Süper Lig'de iki ezeli rakip, Ali Sami Yen Stadı'nda bugün 32. kez karşılaşacak. Mecidiyeköy'de bugüne dek yapılan 31 lig maçında, sarı-kırmızılıların 12, siyah-beyazlıların ise 6 galibiyeti bulunurken, 13 maçta da taraflar eşitliği bozamadı. Ligde Galatasaray'ın 41 golüne, Beşiktaş 34 golle karşılık verdi. Ali Sami Yen Stadı'nda geçen sezon yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle derbi tarihinde ilk kez seyircisiz yapılan maçı ev sahibi ekip 2-1 kazandı.  Galatasaray ile Beşiktaş arasında bugünkü derbinin oynanacağı Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan son 10 lig maçından 9'unu ev sahibi Galatasaray, sadece 1'ini konuk Beşiktaş kazandı.

Daha sakin geçiyorEzeli rakiplerin son yıllardaki maçları, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetine oranla kart açısından daha sakin geçiyor. Galatasaray-Beşiktaş rekabetindeki son 6 lig maçında hakemler kırmızı kartlarını kullanmadı. Rekabetteki son 10 lig maçında ise sadece tek kırmızı kart çıktı. Ligde son 7 sezonda Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılan 14 maçta hakemler toplam 4 kırmızı, 86 da sarı kart kullandı. Oysaki Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında 17'si lig, 6'sı da Türkiye Kupası olmak üzere son 23 randevuda hakemler toplam 17 kırmızı, 134 de sarı kart gösterdi.

Dünya Kupası'na katılacak 48 takım belli oldu

Kıtalar arası play-off finallerini kazanan Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Irak, 11 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 23. Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etti

01.04.2026 11:53:00
AA
Dünya Kupası'na katılacak 48 takım belli oldu
Dünya Kupası'na katılacak 48 takım belli oldu
Kıtalar arası play-off finallerini kazanan Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Irak, 11 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 23. Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etti.

Play-off finalinde Demokratik Kongo Cumhuriyeti, normal süresi 0-0 sona eren maçın 100. dakikasında Axel Tuanzebe'nin attığı golle Jamaika'yı 1-0 mağlup ederek 1974'ten bu yana ilk kez turnuvaya gitme başarısını gösterdi.

Irak ise 10. dakikada Ali Al-Hamadi ve 53. dakikada Aymen Hussein'in golleriyle Bolivya'yı 2-1 yenerek Dünya Kupası biletini alan 48. ve son takım oldu.

Avrupa Elemeleri'nde play-off turu final maçlarının ardından Türkiye'nin yanı sıra İsveç, Çekya ve Bosna Hersek, Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etmişti.

Tarihte ilk kez 48 takımla düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda gruplar şöyle oluştu:

A Grubu: Meksika, Güney Afrika, Güney Kore, Çekya

B Grubu: Kanada, Bosna-Hersek, Katar, İsviçre

C Grubu: Brezilya, Fas, Haiti, İskoçya

D Grubu: ABD, Paraguay, Avustralya, Türkiye

E Grubu: Almanya, Curaçao, Fildişi Sahili, Ekvador

F Grubu: Hollanda, Japonya, İsveç, Tunus

G Grubu: Belçika, Mısır, İran, Yeni Zelanda

H Grubu: İspanya, Yeşil Burun Adaları, Suudi Arabistan, Uruguay

I Grubu: Fransa, Senegal, Irak, Norveç

J Grubu: Arjantin, Cezayir, Avusturya, Ürdün

K Grubu: Portekiz, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Özbekistan, Kolombiya

L Grubu: İngiltere, Hırvatistan, Gana, Panama.

Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı

Somali Milli Futbol Takımı, 2027 Afrika Uluslar Kupası (AFCON) Elemeleri'nde Mauritius ile oynadığı maçta rakibine penaltılarla üstünlük kurarak tarihi bir başarıya imza attı

01.04.2026 11:51:00
AA
Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı
Somali Milli Futbol Takımı, tarihinde bir ilki başardı
Somali Milli Futbol Takımı, 2027 Afrika Uluslar Kupası (AFCON) Elemeleri'nde Mauritius ile oynadığı maçta rakibine penaltılarla üstünlük kurarak tarihi bir başarıya imza attı.

Organizasyonun ön eleme turunda 0-0'ın rövanşında Mauritius'a konuk olan Somali, penaltılara giden mücadelede rakibine 4-2 üstünlük kurdu.

Somali, bu başarıyla Kenya, Uganda ve Tanzanya'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek AFCON 2027'nin eleme sürecinde bir üst tura geçme hakkı kazandı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, milli takımın elde ettiği başarı dolayısıyla tebrik mesajı yayımlayarak, bunun ülke futbol tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı.

Mahmud, oyuncular, teknik heyet ve tüm futbol camiasını ortaya koydukları azim ve kararlılık dolayısıyla takdir ederek, elde edilen başarının Somali halkı için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Tarih 24 yıl sonra tecelli etti


 
A Milli Futbol Takımı, Kosova'yı 1-0 yenerek 2026 Dünya Kupası'na gitmeye hak kazandı.

31.03.2026 23:44:00 / Güncelleme: 31.03.2026 23:56:15
Haber Merkezi
 Tarih 24 yıl sonra tecelli etti
 Tarih 24 yıl sonra tecelli etti

 
 
Türkiye, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Kosova'yı deplasmanda 1-0 yenerek Dünya Kupası vizesi aldı.

 
10. dakikada Kosova savunmasının uzaklaştırmak istediği top Hakan Çalhanoğlu'nda kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda defansın müdahale ettiği meşin yuvarlağı ceza sahası içi sol çaprazında alan Kenan Yıldız yakın mesafeden vurdu, savunmanın ayak koyduğu top direğin hemen üzerinden kornere gitti.

 
 
27. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Orkun Kökçü bekletmeden kaleyi düşündü. Bu futbolcunun sert şutunda, top az farkla direğin yanından auta çıktı.
 
29. dakikada Kosova gole yaklaştı. Savunmadan atılan uzun pasta ceza yayı önünde topla buluşan Asllani'nin sert şutunda, Uğurcan'ın müdahale ettiği top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.
 
33. dakikada savunmadan atılan uzun pasa hareketlenen Kenan Yıldız rakibinden sıyrılıp ceza sahası içi son çizgisine indi. Bu futbolcunun kale sahası önüne ortasında Kerem Aktürkoğlu düzeltip vurdu, defans son anda araya girerek gole engel oldu.


 
53. dakikada Türkiye öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız ceza sahasına girip penaltı noktası üzerine pasını aktardı. Bu noktaya hareketlenen Orkun'un vuruşunda, savunmaya çarpan top kaleye yönelirken geriden gelen Kerem Aktürkoğlu dokunarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1
 
63. dakikada Türkiye etkili geldi. Arda Güler'in pasında sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız ceza sahası içine girip rakibinden sıyrıldı. Bu futbolcunun sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Muric uzanarak gole engel oldu.
 
81. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı top Muslija'da kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından düzeltip vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
 
87. dakikada Zhegrova'nın getirdiği meşin yuvarlağa savunma müdahale ederken top ceza sahası önündeki Asllani'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda, Uğurcan son anda uzanarak topu kornere yolladı.


 
Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle maçı 1-0 kazanan A Milli Futbol Takımı, 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Sadettin Saran trafik kazası geçirdi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, kulüp binasına giderken trafik kazası geçirdi. Saran ve şoförünün durumunun iyi olduğu, araçta ise hasar meydana geldiği öğrenildi

31.03.2026 16:29:00
İhlas Haber Ajansı
Sadettin Saran trafik kazası geçirdi
Sadettin Saran trafik kazası geçirdi
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, evinden stada giderken E-5 üzerinde trafik kazası geçirdi. Başkan Saran ve şoförünün durumunun iyi olduğu, araçta ise hasar meydana geldiği aktarıldı.

Sarı-lacivertli kulübün başkanının bacağında, kolunda ve boynundan ağrıları olduğu ancak buna rağmen kulüp binasına gidip yönetim kurulu toplantısına katıldığı dile getirildi.

Hakan Çalhanoğlu: ‘Sadece 90 dakikamız var’

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde yarın deplasmanda Kosova ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, yarın kazanarak Dünya Kupası'na katılacaklarına inandığını söyledi

31.03.2026 11:27:00
AA
Hakan Çalhanoğlu: ‘Sadece 90 dakikamız var’
Hakan Çalhanoğlu: ‘Sadece 90 dakikamız var’
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde yarın deplasmanda Kosova ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, yarın kazanarak Dünya Kupası'na katılacaklarına inandığını söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Fadil Vokrri Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hakan Çalhanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Küçüklükten bu yana hayal ettiğimiz dünya kupası... 2002'de ağabeylerimiz başardı, bizi gururlandırdılar. Biz onlarla büyüdük, onlarla hayal kurduk ve şimdi ben yarın sahaya çıkacağım. Bizim sadece bir maçımız kaldı, çok yakınız, 90 dakikamız var.

Önceliğimiz her zaman ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, milletimizi gururlandırmak. Hocamızla 2,5 yıldır beraber çalışıyoruz, önemli adımlar attık. Takımın havası çok iyi, motivasyonumuz yüksek.

Ayrıca baskıyı da hissediyoruz, heyecanlıyız ama güzel bir heyecan. Tek hedefimiz dünya kupasına katılmak, bu başarıyı elde etmek. Aslında benim kaptan olarak tek isteğim şu, inşallah dünya kupasına katılırsak, 2002'de oynamış olan ağabeylerimizi de aramızda görmek istiyorum. Tugay, İlhan, Yıldıray, Alpay ağabey, Bülent Korkmaz... onlarla beraber ABD'ye gitmek istiyorum.

Tarkan Ağabey'in güzel bir şarkısı var "Bir oluruz yolunda" diye, bir olursak daha güzel tablo ortaya çıkar. Bizim milli takımımızda gördüğüm eksik, eski başarılı futbolcular uzakta ama onları davet etmek, aramızda görmek istiyorum. Bizim onlara ihtiyacımız var, onların tecrübesi bizim için çok önemli. Güzel bir tablo olur diye düşünüyorum."

"Bu benim kesinlikle kariyer maçım"



Kaptan Hakan, "Yarınki maç kariyerinin en önemli maçı mı olacak?" sorusuna, "Bu benim kesinlikle kariyer maçım. Milli takımı seçtiğimde bu hayalleri kurmuştum. Çok yakınım, inşallah nasip olur. Bunun için çok çalıştık, çok uğraştık tırnaklarımızla kazıyarak geldik, kimse bunu hediye etmedi.

Son bir maçımız kaldı, elimizden gelen her şeyi yapacağız, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. İnşallah bunu başarırız. Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Zor yollardan geldik, son 2,5 yıl iyi geçti, bu takımın hak ettiğini düşünüyorum. İnşallah yarın başaracağız." yanıtını verdi.

Emiliano Sala için 104 milyon sterlinlik tazminat talebi reddedildi

İngiliz ekibi Cardiff City'nin, Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından talep ettiği 104 milyon sterlinlik tazminat davası, Fransa Mahkemesi tarafından reddedildi.

31.03.2026 11:24:00
AA
Emiliano Sala için 104 milyon sterlinlik tazminat talebi reddedildi
Emiliano Sala için 104 milyon sterlinlik tazminat talebi reddedildi
İngiliz ekibi Cardiff City'nin, Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'nın uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından talep ettiği 104 milyon sterlinlik tazminat davası, Fransa Mahkemesi tarafından reddedildi.


Nantes Ticaret Mahkemesi, 3. Lig'de mücadele eden İngiliz temsilcisi tarafından Mayıs 2023'te başlatılan ve Cardiff City ile Nantes'ı karşı karşıya getiren hukuki ve mali ihtilafta kararını açıkladı.

Mahkeme, Cardiff City'nin Arjantinli futbolcu Sala'nın kulübü Premier Lig'de tutabileceği iddiasıyla, gelir kaybı ve diğer zararlar için talep ettiği 104 milyon sterlinlik tazminat davasını reddetti.

Mahkeme ayrıca Nantes'ın uğradığı manevi zararlar ile yasal masraflar için Cardiff City'nin yaklaşık 400.000 sterlin ödemesine karar verdi.

Nantes'tan Cardiff City'ye transfer olan 28 yaşındaki Sala ve pilot David Ibbotson, 21 Ocak 2019 gecesi uçaklarının Manş Denizi'ne düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Judonun kalbi haftasonu Trabzon'da attı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 50 ilden 787 sporcunun katılımıyla düzenlenen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. İki gün boyunca büyük heyecana sahne olan organizasyonda dereceye giren sporcular ödüllendirildi

30.03.2026 12:23:00
İhlas Haber Ajansı
Judonun kalbi haftasonu Trabzon'da attı
Judonun kalbi haftasonu Trabzon'da attı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 50 ilden 787 sporcunun katılımıyla düzenlenen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. İki gün boyunca büyük heyecana sahne olan organizasyonda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Trabzon Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası sona erdi. 50 ilden 787 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyon, iki gün boyunca büyük heyecana ve çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Şampiyonanın son gününde farklı kilo kategorilerinde dereceye giren sporcular belli oldu. Erkekler 81 kilo kategorisinde Mustafa Beyazıt Yıldırım birinciliği elde ederken, Settar Karaca ikinci oldu. Bu kategoride Yunus Emre Aktaş ile Yunus Yazgan üçüncülüğü paylaştı. Erkekler 90 kilo kategorisinde Abdulmalik Reshiev birinci olurken, Fatih Dursun ikinci sırada yer aldı, Atilla Dinç ve Abdulkadir Afşin ise üçüncü oldu. Erkekler 100 kilo kategorisinde Mehmet Kısa birinciliğe uzanırken, Recep Sarıkaya ikinci, Alperen Kondi ile Berke Şensoy üçüncü sırayı paylaştı.
Kadınlar kategorilerinde de kıyasıya rekabet yaşandı. 63 kilo kategorisinde Sevim Margaret Bilen birinci, Hilal Akyıldız ikinci olurken, Rümeysa Hatice Kılıçkaya ile Rüya Ceylan üçüncülüğü paylaştı. 70 kilo kategorisinde İklima Önkol birinci, Ceren Aydoğan ikinci, Gülnaz Cingiz ile Işıl Sinem Aydın üçüncü oldu. 78 kilo kategorisinde ise Ceylan Kocabey birincilik kürsüsüne çıkarken, Ela Naz Yahşi ikinci oldu; Hira Nur Turgut ile Kevser Dilbirliği üçüncülüğü paylaştı.İHA

Milliler yarın 24 yıllık hasrete son vermek istiyor

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu finalinde yarın deplasmanda Kosova ile oynayacak

30.03.2026 10:33:00
İhlas Haber Ajansı
Milliler yarın 24 yıllık hasrete son vermek istiyor
Milliler yarın 24 yıllık hasrete son vermek istiyor
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu finalinde yarın deplasmanda Kosova ile oynayacak.

2026 FIFA Dünya Kupası play-off turu finalinde A Milli Futbol Takımı, yarın TSİ 21.45'te Fadil Vokrri Stadyumu'nda Kosova'yla karşı karşıya gelecek. Milliler, play-off yarı finalinde İstanbul'da Romanya'yı 1-0 mağlup ederken, Kosova da Slovakya'yı deplasmanda 4-3'lük skorla geçti.

Ay-yıldızlılar, yarınki müsabakadan galip ayrılması durumunda Dünya Kupası bileti alacak. Mücadelede 90 dakika berabere tamamlanırsa, Dünya Kupası'na gidecek takımı uzatmalar ya da penaltılar belirleyecek.

A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde E Grubu'nda İspanya, Gürcistan ve Bulgaristan ile karşı karşıya geldi. Milliler, grubu 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda aldığı 13 puanla ikinci sırada tamamladı ve play-off oynamaya hak kazandı.

4. randevu



A Milli Futbol Takımı, Kosova ile bugüne kadar 2'si resmi, 1'i de dostluk maçı olmak üzere 3 kez rakip oldu. Ay-yıldızlılar, söz konusu karşılaşmalardan galibiyetle ayrıldı. Bu maçlarda milliler 12 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü.

İki takım arasında 21 Mayıs 2014 tarihinde Kosova'da oynanan dostluk maçı söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle resmi değerlendirmeye alınmadı.

Milliler, 24 yıllık hasrete son vermek istiyor

A Milli Futbol Takımı, FIFA Dünya Kupası'na son olarak 2002 yılında Güney Kore ve Japonya'nın ortak düzenlediği turnuvada katıldı. Milliler, bu turnuvada dünya 3.'sü olurken, tarihinin en iyi derecesini elde etti. Ay-yıldızlılar, Kosova'yı geçerek 24 yıllık Dünya Kupası hasretine son vermek istiyor. A Milliler, FIFA Dünya Kupası'na katılmaya 1950, 1954 ve 2002 olmak üzere 3 kez hak kazandı fakat 2 kez gitti. Milliler, 1950 yılındaki turnuvada finansal sorunlar yüzünden yer almadı.
Ay-yıldızlılar, FIFA Dünya Kupası'na giderse D Grubu'nda ABD, Paraguay ve Avustralya ile oynayacak.

Millilerin 649. müsabakası

Milliler, 361'i resmi, 287'si özel toplam 648 karşılaşmaya çıktı. Kırmızı-beyazlılar geride kalan maçlarda 1'i hükmen olmak üzere 256 galibiyet elde ederken, 241 mağlubiyet ve 151 de beraberlik aldı. Ay-yıldızlılar, oynadığı müsabakalarda 896 gol kaydederken, kalesinde ise 926 gole engel olamadı.

Vincenzo Montella 31. maçında

Teknik Direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı ile bugüne kadar 23'ü resmi, 7'si de özel olmak üzere 30 maçta görev aldı. Montella yönetimindeki A Milliler, bu mücadelelerde 17 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.

Fadil Vokrri, Fenerbahçe'de forma giydi

Karşılaşmanın oynanacağı stadyumun adı, Türkiye'de de oynamış Kosovalı eski futbolcu Fadil Vokrri'ye ait. Vokrri, 1990-1992 yılları arasında Türkiye'de Fenerbahçe'de forma giymişti. Fadil Vokrri, 2018 yılında 57 yaşında hayatını kaybetti.

Kosova'da tanıdık isimler

Kosova'nın kadrosunda birçok tanıdık isim bulunuyor. Kosova'da Beşiktaş'tan Milot Rashica, Corendon Alanyaspor'dan da Florent Hadergjonaj ve Fidan Aliti forma giyiyor. Takımda ayrıca bir dönem Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği ve Giresunspor oynayan Vedat Muriqi de yer alıyor.
Kosova Milli Takımı'nı Teknik Direktör Franco Foda çalıştırıyor.

Michael Oliver düdük çalacak

Kosova ile Türkiye arasında oynanacak müsabakayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Oliver yönetecek. Oliver'ın yardımcılıklarını Stuart Burt ve James Mainwaring yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Christopher Kavanagh olacak.

A Milli Futbol Takımı'nın, aday kadrosuna şu futbolcular yer alıyor:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Muhammed Şengezer (Başakşehir), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (NEC Nijmegen), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür (Fenerbahçe), Mustafa Eskihellaç (Trabzonspor), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)."

Beşiktaş, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürdü

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bugün yaptığı antrenmanla devam etti

29.03.2026 14:42:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürdü
Beşiktaş, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürdü
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bugün yaptığı antrenmanla devam etti.



BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Teknik Direktör Sergen Yalçın yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı.

Isınma koşularıyla başlayan idman, 5'e 2 top kapma ve ayak tenisi çalışmasının ardından tamamlandı. Basına kapalı yapılan idman, yaklaşık 50 dakika sürdü.

Milli takım kampında fenalaşan Lucescu, hastaneye kaldırıldı

Romanya Futbol Federasyonu, kampta fenalaşan milli takım teknik direktörü Mircea Lucescu'nun hastaneye kaldırıldığını ve durumunun stabil olduğunu bildirdi

29.03.2026 14:25:00
AA
Milli takım kampında fenalaşan Lucescu, hastaneye kaldırıldı
Milli takım kampında fenalaşan Lucescu, hastaneye kaldırıldı
Romanya Futbol Federasyonu, kampta fenalaşan milli takım teknik direktörü Mircea Lucescu'nun hastaneye kaldırıldığını ve durumunun stabil olduğunu bildirdi.

Federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamada, Slovakya maçı hazırlıklarının devam ettiği milli takım kampında, teknik toplantı sırasında fenalaşan 80 yaşındaki teknik adamına sağlık ekibinin müdahale ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Şu an itibarıyla teknik direktörün durumu stabildir. Buna rağmen, yürürlükteki tıbbi protokoller gereği ve her türlü riski ortadan kaldırmak amacıyla Mircea Lucescu, ayrıntılı tetkikler ve uzman takibi için başkentteki bir hastaneye nakledilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Lucescu yönetimindeki Romanya, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Türkiye'ye 1-0 mağlup olmuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.