logo
09 MAYIS 2026

Rusya'nın prensi Archavin

29.12.2008 00:00:00
Milli futbolcu Fatih Tekke'nin takımı Zenit St Petersburg'un oyun kurucusu Andrei Arshavin, Rusya'da ''Yılın Futbolcusu'' seçildi.

 

Rusya'dan Sport-Express gazetesinin girişimiyle düzenlenen ankette, 45 oyun 32'sini alan Arshavin, üst üste 2. kez yılın en iyisi oldu. 27 yaşındaki Arshavin'i, CSKA Moskova'nın kanat oyuncusu Yuri Zhirkov ile takım arkadaşı orta saha oyuncusu Anatoliy Tymoshchuk takip etti.

Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi


 Okan Buruk'un yardımcıları 2025-26 sezonun verilerini inceledi, Galatasaray'ın 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı yolunda en büyük eksiğini belirledi. Hem oyun kurabilen hem de ceza sahası dışından ciddi gol tehdidi olan, özellikle 9'da sıfır çekilen sezonda frikikleri iğne deliğinden geçirecek bir 10 numara alınması yönünde rapor çıktı.

09.05.2026 14:21:00
Haber Merkezi
 Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi
 Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi

Okan Buruk'un yardımcıları 2025-26 sezonun verilerini inceledi, Galatasaray'ın 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı yolunda en büyük eksiğini belirledi. Hem oyun kurabilen hem de ceza sahası dışından ciddi gol tehdidi olan, özellikle 9'da sıfır çekilen sezonda frikikleri iğne deliğinden geçirecek bir 10 numara alınması yönünde rapor çıktı.







• Florian Wirtz (Liverpool): Oyun zekası "dahilik" seviyesinde. Raporda belirtilen "bitiricilik yüzdesi yüksek" kriteri için biçilmiş kaftan. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda bir forvet kadar sakin. Cepheden ortalarda ve savunma arkası paslarda yüzde 30'luk isabet oranını tek başına yukarı çeker. Bu sezon 116 milyon sterlin (134 milyon Euro) gibi rekor ücretle Liverpool'a transfer olan Wirtz, yeni takımında bekleneni veremedi.







• Brahim Diaz (Real Madrid): Dar alan becerisi çok yüksek. Antalyaspor veya Samsunspor gibi ceza sahasına gömülen takımları, adam eksilterek ve seri şutlarıyla dağıtabilecek bir profil. Hem 10 numarada hem de kanat forvet gibi 9.5 rolünde Osimhen'e en yakın oyuncu olur. Real Madrid'in bu yıl 30 Haziran 2030'a kadar sözleşmesi olan Diaz'ı satması bekleniyor. Galatasaray alabilir mi? Meçhul...







• Georginio Rutter (Brighton): Tam bir 9.5 numara ve fiziksel canavar. Osimhen ile çift forvetli sistemde veya forvet arkasında oynadığında, hızı ve gücüyle rakip stoperleri yıpratır. Sadece bir golcü değil, aynı zamanda ligin en çok "büyük şans" yaratan oyuncularından biri haline dönüşebilir.







• Mohammed Kudus (Tottenham): Patlayıcı gücü ve skorerliğinin yanı sıra kaleyi gördüğü anda çıkardığı sert şutlarla tanınır. Orta sahadan topu alıp rakipleri ipe dizerek ceza sahasına girmesi, "maçın sıkıştığı anlarda" aranan bireysel çözüm olur.







En uygunu Rutter

Bu listedeki "fırsat transferi" kategorisine en yakın isim Rutter. Real Madrid'in geniş kadrosunda süre bulmakta zorlandığı anlarda Brahim Diaz, Galatasaray'ın kendisine sunacağı projeye evet diyebilir. Kudus transferinde Galatasaray'ın araya girmesi için 50-60 milyon Euro bandında bir bonservis gerekebilir. Wirtz'in Türkiye'ye gelme ihtimali şu aşamada "hayal"in bile ötesinde. Ancak sarı-kırmızılı yönetim en iyisi için kafayı kırmış durunda.

Ernest Muci için Trabzonspor'un kararı

Ernest Muci için Trabzonspor'un elindeki opsiyonu kullanma adına 48 saatlik geri sayım başladı. Ya 2 milyon Euro Beşiktaş'ın hesabına yatacak

09.05.2026 14:04:00
Haber Merkezi
Ernest Muci için Trabzonspor'un kararı
Ernest Muci için Trabzonspor'un kararı
Ernest Muci için Trabzonspor'un elindeki opsiyonu kullanma adına 48 saatlik geri sayım başladı. Ya 2 milyon Euro Beşiktaş'ın hesabına yatacak...bonservisi için rezervasyon yapılacak. Sevilla'dan dönmesi beklenen Batista Mendy'nin takasta kullanılması için zorlanacak. Ya da Muci'nin Beşiktaş'a dönmesi beklenecek. Risk alınıp, fiyat düşürülmeye çalışılacak.






Trabzonspor, Ernest Muci'nn bonservisini Beşiktaş'tan almak istiyor. Bunun için 8.5 milyon euro'luk opsiyon maddesinin hayata geçmesi için 10 Mayıs tarihine kadar (2 gün içinde...) resmi hamlesini yapmak zorunda. Başkan Ertuğrul Doğan'ın ise kafasında Muci ile ilgili üç farklı plan olduğundan bahsediliyor.






3 OPSİYON ORTAYA ÇIKTI

- Kalan kısa süre içinde 2 milyon Euro verip, Muci'nin bonservisi için rezervasyon yaptırmak.
- Sevilla'dan önecen olan Batista Mendy'yi, Muci'nin takasında kullanmak.
- Muci'nin Beşiktaş'a dönmesini bekleyip gelecek tekliflere göre son bir teklif hazırlamak.






MENDY DAHİL EDİLEBİLİR

Doğan'ın kafasında Muci için 5-6 milyon Euro (bonuslarla beraber) ideal rakam. 2-2.5 milyon euro'luk indirim almak önemli. Beşiktaş buna sıcak bakmıyor. Bir de Sergen Yalçın'ın ayrılma ihtimalinin doğduğu ve Muci'nin de parladığı sezonda dönüşüne direkt kapı kapanmadı. Mendy'yi birebir olursa takasta kullanmak mantıklı geliyor. Muci için artı olarak 2-3 milyon Euro vermek istemiyor.

Sonuncusu ise en riskli opsiyon. İtalyanlar, Arnavut oyuncu için 8-10 milyon euro'ya bile çıkabilir. Çünkü kendilerine Muci'yi sordular.






SON 48 SAAT ÇOK ÖNEMLİ

Trabzonspor için bu transfer sadece bir kadro takviyesi değil, aynı zamanda mali dengeleri koruma operasyonu da olacak. Mendy gibi Avrupa'da piyasası olan bir ismi takasta kullanarak nakit çıkışını minimumda tutmak isteyen Başkan Doğan, Beşiktaş'ın 'tok satıcı' tavrını kırmaya çalışıyor.

Eğer 48 saat içinde beklenen 'rezervasyon' hamlesi gelmezse, Muci defteri Trabzonspor için kapanma riskini de barındırıyor. Doğan'ın "üçlü satranç oyununda" hangi hamleyi yapacağı şu aşamada net değil.

Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri

Okan Buruk hem Victor Osimhen'le oynatabileceği hem de Mauro Icardi'nin boşluğunu dolduracak santrfor olarak Rizespor'dan eski öğrencisi Vedat Muriqi'yi Galatasaray'a davet etti

09.05.2026 13:49:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri
Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri
Okan Buruk hem Victor Osimhen'le oynatabileceği hem de Mauro Icardi'nin boşluğunu dolduracak santrfor olarak Rizespor'dan eski öğrencisi Vedat Muriqi'yi Galatasaray'a davet etti. "Türkiye benim ikinci evim" diyen Muriqi ile "çalıştığım en karakterli ve en güçlü santrforlardan biri" diyerek eski oyuncusunu öven Okan Buruk, Galatasaray'da buluşabilir.






Çok büyük bir sürpriz olmazsa Mauro Icardi, Sami Yen'de  yarın akşam Galatasaray formasyla son maçına Antalyaspor karşısında çıkacak. Üst üste 4 kez şampiyonluk yaşadığı ve kulüp tarihine 26. şampiyonluğun kaptanı olarak geçecek Mauro Icardi daha sonra camiaya veda edecek.






BURUK'LA 30 MAÇTA 23 GOL KATKISI

Okan Buruk, Icardi'nin yerine o kalibreyi kaybetmeyeceği, gerektiğinde Victor Osimhen'le 3-5-2'yi de oynatabileceği üst düzey bir golcü istiyor. Galatasaray teknik direktörünün yönetime verdiği isim de Vedat Muriqi oldu. 2 sezon beraber çalıştığı ve 30 maçta 16 gol ile 7 asistle Fenerbahçe'nin kapısını açtığı Kosovalı golcü ile temas kuran Buruk, Icardi'nin formasını kendisine vermek istediğini iletti.






FENERBAHÇE, OCAK'TA ALAMADI

Sadettin Saran yönetiminin devre arasında getirmeyi başaramadığı Muriqi'yi arayan Okan Buruk, aldığı "takımımla anlaşırsanız sizinle yeniden çalışmaktan mutluluk duyarım" cevabını Başkan Dursun Özbek'e iletti. Bu dakikadan sonra yönetimin hamlelerini bekliyor.






OKAN BURUK, MURIQI HAYRANI

Kosova Milli Takımı kampında, "Türkiye benim ikinci evim. Kariyerimin en güzel günlerini orada geçirdim. Şartlar oluşursa yeniden o atmosferde olmayı her futbolcu ister" diyen Muriqi için Okan Buruk daha önce, "çalıştığım en karakterli ve en güçlü santrforlardan biri. Türkiye liginin dinamiklerini çok iyi biliyor ve her sistemde fark yaratabilecek bir oyuncu" demişti.






15-20 MİLYON EURO'DAN BAŞLAR

Muriqi, Mallorca'nın kilit ismi... ancak sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitiyor. La Liga ekibi bu yaz satmazsa ocak ayında bedelsiz kaybetme riski yaşayabilir. Her ne kadar 15-20 milyon Euro'dan başlayacak bir pazarlık süreci ön görülse de Galatasaray'ın hiç zorlanmayacağı tahmin ediliyor. Muriqi ile Okan Buruk'u yeniden bir araya getirebilecek bir sürecin başarıyla tamamlanacağı tahmin ediliyor.

Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü


 
Fenerbahçe'de başkanlığa adaylığını koyan Hakan Safi, "15 gün içinde 4 tane kontratı kongre üyelerinin önüne koyacağım" sözünü yalanlamadı. Bunun üzerine bugün de maaşını ödediği Kerem Aktürkoğlu ile taraftarın sevgilisi Marco Asensio ve Matteo Guendouzi'nin yerine oyuncu alacağı iddiaları ortaya atıldı. 

09.05.2026 12:51:00
Haber Merkezi
 Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü
 Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın karşısında Fenerbahçe başkanlık yarışına giren Hakan Safi'nin ağzından "15 gün içinde 4 tane kontratı taraftarın ve kongre üyelerinin önüne koyacağım ondan sonra tekrardan konuşalım" dedikodusu sosyal medyada dalga dalga yayılıyor.







Kaleci ve santrfor alınacak

Bu dedikodu bir kademe daha ileri götürüldü... Hakan Safi'nin transfer yapmak istediği mevkiler çarşaf çarşaf iddia olarak sosyal medyaya döküldü.
* Kale: Ederson'un gideceği ve yerine kaleci geleceği bir sır değil.







* 9 numara: Ocak ayında alınmayan santrforun alınması "gereklilik" değil zaten zorunluluk.
* Kanat ve 8-10 numara: Hakan Safi'nin maaşını ödediği Kerem Aktürkoğlu'nun yerine kanat oyuncusu almak istemesi... üstüne üstlük bir de Marco Asensio ile Matteo Guendouzi'nin yerine oyuncu düşündüğü iddiaları Fenerbahçe camiası ve taraftarlar arasında çok su kaldıracak iki dedikodu.







İsimler şekilleniyor

Taraftarın sevgilisi haline gelmiş, 11 gol 8 asistlik performans sergileyen bir Asensio'yu veya orta sahanın dinamosu Guendouzi'nin yerine transfer yapma iddiasının Hakan Safi için ateşle oynamak anlamına geldiğini söylemek hayalicilik olmaz.
Taraftar, bu isimlerin yerine ancak "Leao, Bernardo Silva, Bruno Fernandes" seviyesindeki ya da o profile yakın isimleri görürse Safi'ye destek verebilir.

Kavga eden Valverde ve Tchouameni'ye 500 biner avro para cezası

Real Madrid Kulübü, Federico Valverde ile Aurelien Tchouameni'nin antrenmanda ve soyunma odasında kavga etmesi nedeniyle her iki futbolcuya 500 biner avro para cezası verdi

09.05.2026 11:32:00
AA
Kavga eden Valverde ve Tchouameni'ye 500 biner avro para cezası
Kavga eden Valverde ve Tchouameni'ye 500 biner avro para cezası
Real Madrid Kulübü, Federico Valverde ile Aurelien Tchouameni'nin antrenmanda ve soyunma odasında kavga etmesi nedeniyle her iki futbolcuya 500 biner avro para cezası verdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Disiplin soruşturmasının ardından her iki oyuncu da bugün soruşturma yetkilisi huzuruna çıktı. Oyuncular, yaşananlardan dolayı derin üzüntülerini dile getirdi ve birbirlerinden özür diledi." bilgisi verildi.

Futbolcuların; kulüpten, takım arkadaşlarından, teknik ekipten ve taraftarlardan özür dilediği belirtilen açıklamada, "Her iki oyuncu da Real Madrid'in uygun gördüğü her türlü yaptırımı kabul etmeye hazır olduklarını belirtti." denildi.

Açıklamada, "Bu koşullar altında Real Madrid, iki oyuncuya da 500 biner avro tutarında para cezası uygulama kararı alarak ilgili iç prosedürleri sonuçlandırmıştır." ifadesi kullanıldı.

Real Madrid, dün yaptığı açıklamada, iki yıldız oyuncunun antrenmanda ve soyunma odasında kavga ettiği iddialarını doğrulayıp bu futbolcular hakkında disiplin soruşturması açtığını duyurmuştu.

LaLiga'da 10 Mayıs Pazar günü, Barcelona-Real Madrid maçı oynanacak. Lider Barcelona'nın bu hafta lig şampiyonluğunu ilan etme olasılığı bulunuyor.

Göztepe'nin umudu Trabzonspor

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, gelecek sezon UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmesi için kalan 2 maçını kazanıp, Trabzonspor'un da Türkiye Kupası'nı alması gerekiyor

09.05.2026 11:23:00
AA
Göztepe'nin umudu Trabzonspor
Göztepe'nin umudu Trabzonspor
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Göztepe, gelecek sezon UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmesi için kalan 2 maçını kazanıp, Trabzonspor'un da Türkiye Kupası'nı alması gerekiyor.

Süper Lig'de bu sezon 32 karşılaşmada 13 galibiyet, 13 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan İzmir temsilcisi, topladığı 52 puanla ligde 5. sırada bulunuyor.

Avrupa kupalarına katılma hedefiyle sezona iyi bir başlangıç yapan Göztepe, özellikle sezonun ilk yarısında topladığı puanlarla bu ümidini sürdürdü.

Sezonun ilk yarısında 9 galibiyet 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 32 puan toplama başarısı gösteren sarı-kırmızılılar, ligin ikinci yarısında ise aynı performansı ortaya koyamadı.

İkinci yarıda oynadığı 15 karşılaşmada, 4 galibiyet 3 mağlubiyet ve 8 beraberlik alan İzmir temsilcisi 20 puan toplayabildi.

Avrupa kupaları ihtimali için sezonu ilk 5'de bitirmeyi amaçlayan Göztepe, son 2 haftadaki maçlarına odaklandı. Bu hafta sahasında Gaziantep FK'yi konuk edecek İzmir temsilcisi, son haftada ise Samsunspor deplasmanında 3 puan arayacak.

Sarı-kırmızılı ekip, ligi 5. sırada bitirmesi durumunda Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale kalan Trabzonspor'un finale kalıp kupayı kazanmasını bekleyecek.

Göztepe, Trabzonspor'un kupayı kazanması durumunda UEFA Konferans Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanıp 1970-1971 sezonundan sonra tekrar Avrupa kupalarına gidecek.

Brezilyalılar Göztepe'yi sırtlıyor

Sarı-kırmızılı ekipte bu sezon Brezilyalı Juan 11 golle ilk sırada yer alırken, bir diğer Brezilyalı Janderson'da 6 golle takımına katkı sağladı.

Defans oyuncusu Arda Okun Kurtulan'ın 4 gol, Efkan Bekiroğlu, Dennis ve Bokele'nin 3'er golle skor katkısı sağladığı Göztepe'de Miroshi 2, Taha Altıkardeş, Jeferson ve Antunes ile takımdan ayrılan Sabra, Emerson ve Rhaldney de birer gol atma başarısı gösterdi.

Ara transfer döneminde Beşiktaş'a giden Olaitan ise sarı-kırmızılı formayla 2 gol kaydetti.

En az gol yiyen 2. Takım

Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov'un yönetimindeki Göztepe, bu sezon Galatasaray'ın ardından en az gol yiyen 2. takım konumunda yer alıyor.

İzmir temsilcisi, kalesinde gördüğü 28 gole karşılık rakip filelere 40 gol atma başarısı gösterdi.

Fatih Terim: Büyük takımlar şampiyonluğa doymaz!


 
Galatasaray'ın efsanevi teknik direktörü Fatih Terim, "Büyük takımlar ne kadar şampiyon olursa olsunlar tatmin olmazlar, yenisini isterler. Bunu herkes bilecek. Büyük takım böyle olunuyor" dedi.

09.05.2026 11:09:00 / Güncelleme: 09.05.2026 11:14:02
AA
 Fatih Terim: Büyük takımlar şampiyonluğa doymaz!
 Fatih Terim: Büyük takımlar şampiyonluğa doymaz!

Galatasaray'ın efsanevi teknik direktörü Fatih Terim, kalbinin sarı-kırmızılı takımla birlikte olduğunu ve şampiyon olmaları halinde Hesap.com Antalyaspor maçından sonra Başkan Dursun Özbek ile meslektaşı Okan Buruk'u arayacağını söyledi.

İngiltere Championship play-off yarı final ilk ayağında Hull City-Milwall maçını izleyen deneyimli teknik adam, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.
Terim, Galatasaray'ın ligde bugün Antalyaspor'u yenmesi halinde üst üste 4. şampiyonluğunu kazanacak olmasıyla ilgili, "Açıkçası kalbim onlarla beraber, Galatasaray'la beraber. Çok az kaldı. Yine her zamanki gibi Sayın Dursun Özbek'i ve sevgili meslektaşım Okan Buruk'u da arayacağım. Okan, çok önemli bir 3 sene yaşadı. 4. seneyi yaşamak ve yaşatmak üzere. Önemli işler yaptı. Dursun Başkan ve yönetim de hakeza. Dolayısıyla çok az kaldı. Kalbim onlarla beraber" diye konuştu.

Rekorlar kırılmak için var!

Deneyimli teknik adam, 1996-2000 arasında kendi dönemindeki üst üste 4 şampiyonluk rekorunun tekrarlanma ihtimaliyle ilgili, "Rekorlar kırılmak için vardır. Devrimler de kararlılıkla ve devamlılıkla olur. Büyük takımlar da ne kadar şampiyon olursa olsunlar tatmin olmazlar, yenisini isterler. Bunu herkes bilecek. Büyük takım böyle olunuyor" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Okan Buruk'un başarısına da değinen Terim, "Daha önce öğrencim olan Okan, şimdi Okan Hoca olarak 4. şampiyonluğunu almak üzere. Kendisini çok başarılı buluyorum ve canı gönülden tebrik ediyorum. Her zaman aradım, nasipse yine maçtan sonra onları arayacağım. İnşallah bu işi bugün bitirecekler. Çünkü Galatasaray'ın bayrağı hep yukarıda olmalıdır, hep yükseklerde olmalıdır. Bunu da herkes böyle bilmelidir" şeklinde görüş belirtti.

Aziz Yıldırım gelirse Kerem Aktürkoğlu gidecek mi?

Fenerbahçe'nin bu yaz yapacağı seçim öncesinde Aziz Yıldırım'ın bazı sözleri başta maaşını Hakan Safi'nin ödediği Kerem Aktürkoğlu ile beraber pek çok yıldızın da keyfini kaçırdı

09.05.2026 10:58:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım gelirse Kerem Aktürkoğlu gidecek mi?
Aziz Yıldırım gelirse Kerem Aktürkoğlu gidecek mi?
Fenerbahçe'nin bu yaz yapacağı seçim öncesinde Aziz Yıldırım'ın bazı sözleri başta maaşını Hakan Safi'nin ödediği Kerem Aktürkoğlu ile beraber pek çok yıldızın da keyfini kaçırdı.

Sidiki Cherif ve N'Golo Kante'yi zaten isim vererek eleştiren Aziz Yıldırım'ın hedefinde ayrıca, "1. ligde oynayamazlar" dediği Ederson, Çağlar Söyüncü, Archie Brown ve Dorgeles Nene'nin de olduğu iddia edildi.







Her yaza bir seçim koyarak Bulgaristan'a (Bulgaristan'da, Nisan 2021 ile Haziran 2024 arasındaki yaklaşık 3 yıllık süreçte 6 kez genel seçim oldu) rakip olmayı kafasına koyan Fenerbahçe'nin bu yazki seçimi Kerem Aktürkoğlu olmak üzere bazı oyuncuları rahatsız etti.






MAAŞINI HAKAN SAFİ ÖDÜYOR

Sezon başında Benfica'dan getirilen milli oyuncunun maaşını Yıldırım'ın seçimdeki rakibi Hakan Safi ödüyor. Safi seçimi kaybederse Kerem'in maaşını ödemeyi bırakabilir. Daha da önemlisi Aziz Yıldırım, Kerem'le devam etmeyebilir. Çünkü Yıldırım'ın kızı Yaz, katıldığı bir yayında Kerem'in transferine şu sözlerle karşı çıkmıştı:

- Gelmesin, iyi oyuncu değil. Kerem bize yakışmaz. Bize Brezilya, Fransa veya Arjantin'den çok büyük transferler lazım.







1. LİGDE OYNAYAMAZ DEDİĞİ İSİMLER

Sadece Kerem değil, Aziz Yıldırım'ın başkan olma ihtimali yerli oyuncuları olduğu kadar yabancı oyuncuların da keyfini kaçırdı.

- Bu Sidiki Cherif'i kim aldı ya! Yazık ya! 30-35 maliyeti var, yazık!

Kendisi hakkında bir başkan adayının bu ifadeleri kullanması genç Fransız oyuncuyu mutsuz ediyor.







- Kante'ye 70 diyorlar, gelin anlatın. Harcanan para 150 milyon euro!

Fransız dünya yıldızı maliyetinin başkan adayı tarafından gündeme getirilmesinden rahatsız.

- Dün akşam biri 'Bunlar 1. Lig'de bile oynayamaz' dedi. Doğru, vallahi de oynayamazlar. İnsanların umutları bitti.

Yıldırım'ın bahsettiği maç 2-2 biten Rizespor maçıydı. Yıldırım'ın o maçta Ederson'la beraber Çağlar, Brown, Nene, Sidiki ve Kerem'i işaret ettiği iddia edildi.







SİDİKİ VE KANTE'YE NELER OLACAK?

Seçim iklimi sportif başarıyı gölgeleyen bir finansal belirsizliği de beraberinde getiriyor. Özellikle sponsorluklar ve şahsi finansman modelleriyle alınan Kerem gibi oyuncuların, olası bir yönetim değişikliğinde maaş ödeme protokollerinin nasıl işleyeceği şimdiden soru işareti.







Yıldırım'ın 'maliyet' odaklı eleştirileri, sadece Sidiki gibi genç yetenekleri değil, kariyerinin son büyük kontratını yapan dünya yıldızlarını da savunma pozisyonuna itmiş durumda.

Batagov için hata mı yapıldı?

9 Mart'ta oynanan Kayserispor maçında sağ dizinden sakatlanan Arseny Batagov neredeyse 2 ay sonra ameliyat edildi

09.05.2026 10:51:00
Haber Merkezi
Batagov için hata mı yapıldı?
Batagov için hata mı yapıldı?
9 Mart'ta oynanan Kayserispor maçında sağ dizinden sakatlanan Arseny Batagov neredeyse 2 ay sonra ameliyat edildi. Trabzonspor'un sağlık heyeti Mart sonuna kadar Ukraynalıyı "ameliyatsız" kurtarmaya çalıştı.

Ancak hemen hemen Mart sonunda imkansız olduğu ortaya çıktı. Bu dakikadan sonra 40 gün boyunca Batagov'un neden ameliyat edilmediği ise soru işaretleri yarattı.







Trabzonspor'un Ukraynalı stoperi Arseniy Batagov, İngiltere'de sağ dizinden ameliyat edildi. Ukraynalı sol stopere Londra'daki Fortius Cerrahi Merkezi'nde artroskopik dış menisküs tamiri operasyonu yapıldı.

Bu sağlık merkezi, Virgil van Dijk, John Terry, Danny Welbeck ve Theo Walcott gibi ciddi sakatlıklar yaşayan "bir daha oynayamaz" denilen yıldızları hayata döndürmesiyle ünlü.

FIFA tarafından Tıbbi Mükemmeliyet Merkezi olarak kabul ediliyor. Batagov'u da Premier Lig'in "yıldız cerrahı" olarak kabul edilen Andy Williams ameliyat etti.







GAZETEMİZ 20 MART'TA HABERLEŞTİRDİ

Buraya kadar her şey iyi hoş da Batagov konusunda soru işareti ise aylarca ameliyatı için neden beklendiği oldu. Hatırlanacağı üzere ünlü oyuncu Mart başındaki Kayserispor (9 Mart'ta oyanandı) maçında sakatlanmıştı.

Gazetemiz, Batagov'un sakatlığı geçirdiğinin 11'inci gününde, "Batagov dizindeki sakatlık nedeniyle ameliyat masasına yatabilir" haberini yaptı.







40 GÜN NEDEN BEKLENDİ

O tarihten sonra sağlık ekibi "ödem dağılır, ağrılar diner ve çekilecek yeni MR temiz sonuç verirse..." diyerek beklenti içine girdi. Hatta Fatih Tekke'ye "Galatasaray derbisine yetişebilir" bile denildi. Bunun için 1 hafta süre istendi. Ancak bu 1 hafta sonunda yani hemen hemen Mart sonunda Batagov'un ameliyat olmasının kaçınılmaz olduğu ortaya çıktı.







GELECEK SEZONUN İLK YARISI

Ancak nedense Ukraynalı stoperin ameliyatı için 7 Mayıs'a kadar, hemen hemen 40 gün beklendi. İyileşme sürecinin 3 ila 6 ay arasında sürmesi öngörülüyor.







Batagov'un yaz aylarındaki sezon öcnesi kampını kaçırması bir yana gelecek sezonun ilk yarısını kaçırması bile söz konuşu. Bu tip ameliyatlarda 1 gün bile önemliyken 40 günün hesabını Trabzonspor'da kimin vereceği tartışılıyor.

Eskişehir'de play-off mücadelesi olaylı bitti

Eskişehirspor ve Ayvalıkgücü Belediyespor, play-off maçlarının 2. turunca Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu'nda karşı karşıya geldi

08.05.2026 23:27:00
İhlas Haber Ajansı
Eskişehir'de play-off mücadelesi olaylı bitti
Eskişehir'de play-off mücadelesi olaylı bitti
TFF 3. Lig Play-off rövanş mücadelesinde Eskişehirspor ile Ayvalıkgücü Belediyespor arasında oynanan karşılaşmanın son bölümlerinde çıkan gerginlikte ev sahibi ekip 2 kırmızı kart görürken, konuk ekip sahadan çevik kuvvet kalkanları eşliğinde çıkarıldı






Eskişehirspor ve Ayvalıkgücü Belediyespor, play-off maçlarının 2. turunca Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İki takımın da TFF 2. Lig'e çıkma ihtimalinin olduğu maçta tansiyon yükseldi. 






Karşılaşmanın 90+4. dakikasında siyah-kırmızı formalı Elias Durmaz hakem ile tartışmasının sonucunda kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Ardından 90+6. dakikada Akın Akman, rakibine yönelik müdahalesi gerekçesiyle kırmızı kart görerek takımının sahada 9 kişi kalmasına neden oldu. Kırmızı kartların yanı sıra siyah-kırmızılı ekip 4, Ayvalıkgücü Belediyespor ise 5 sarı kart gördü.









Konuk ekip sahayı polis eşliğinde terk etti

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte tribünlerden sahaya yabancı maddeler atıldı. Olayların büyümesi üzerine güvenlik güçleri saha içerisinde geniş önlemler aldı. Ayvalıkgücü Belediyesporlu futbolcular ve teknik heyet, tribünlerden atılan maddelerden korunmak amacıyla çevik kuvvet polislerinin kalkanları altında soyunma odasına ulaştı. Polis ekipleri, stadyum çevresinde de güvenlik tedbirlerini artırdı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.