Sağlık için yağ geri geliyor
ABD'de faaliyette bulunan Chobani Yoğurtları'nın Kurucu CEO'su Hamdi Ulukaya, "Artık yeni bir trend var, yağ geri geliyor" dedi
25.05.2015 00:00:00
Eskiden sütten çıkan yağın yani yağlı sütün kötü olduğunun söylendiğine işaret eden Ulukaya, Antalya'da düzenlenen 34'üncü Dünya Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Kongresi'nde yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Ancak şimdi tercihler yağlı süt yönünde. Yani yağlı süt şimdi geri geliyor. Kabuklu yemiş de öyle. Kabuklu yemişteki yağdan uzak durulması gerektiği yönünde bir inanç vardı aslında yanlış bir algıydı. Şimdi kabuklu yemişteki yağın faydaları anlaşılmaya başlandı. Bu algı değişiminin alışveriş yapan kitledeki gençleşmeden kaynaklanıyor. Gençler daha az ama sık alışveriş yapıyorlar. Taze ürün almayı tercih ediyorlar. Bu bilinçle birlikte ABD'deki yemek pişirme oranı da arttı. İnsanlar değişik tatların keşfedilmesine öncülük ediyor. Tat geri geliyor." Chobani markası için ürünlerin yüzde 90'ını çiftçilerden aldıklarını belirten Ulukaya ayrıca, "Yeni yüzyılda doğanlar daha çok tarımla uğraşacak. Çiftçilik konusuna da ilgi var. İnsanlar yiyeceklerin hangi çiftlikten geldiğini öğrenmek istiyor. Tarladan masaya gelene kadar o zincir şeffaf olmaz, karanlık noktalar olursa insanlar bu ürünlerden kaçıyor. Gıda artık günümüzde çok farklı bir yöne gidiyor. Konserve gıda tercihlerinde önemli ölçüde düşüş var. Konserve tenekeler dondurulmuş gıdalar sağlıklı besinlerin yanında neredeyse hiç tercih edilmiyor. Bu alanda faaliyet gösteren şirketlerden bu durumu ön görerek hazırlık yapan şirketler rakiplerine fark attılar. Son 5 yılda en büyük gıda şirketleri 19 milyar dolar kaybetmişler ve bizim gibi küçük şirketler bu kaybı bölüşmüşler. Dolayısıyla büyük şirketlerin de öğrenecekleri çok şey var" dedi. YALÇIN ERKOL/ANTALYA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.