logo
16 KASIM 2025


Said Nursî'nin setr-i avreti

05.10.2017 00:00:00
İstanbul'daki 11. Said Nursî sempozyumunda, İstanbul Müftüsü H. Kâmil Yılmaz, "FETÖ üzerinden, Said Nursi ve Risale-i Nur'a bakmak fitnedir" diyerek, şecaat arz ederken sirkatin söylemiş. Hizmete özel çıkışıyla adeta setr-i avretlik yapmıştır.
Müftü H. Kamil, FETÖ ve Said Nursî'nin Papalık eksenli vaziyetlerine dair İcmal kadrosu tarafından kendisine bizzat yapılan uyarılara kulak asmadığı gibi, Diyanet'in bu hususlardaki Şura kararlarına da kulak asmıyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı şu kararı kayda geçiyor: "FETÖ'de görülen bir başka gizemli husus, hurufîlik ve cifirdir? Gelecek hakkında bilgi verdiği iddia edilen cefr (cifir) asılsız ve batıl bir yöntemdir" (Olağanüstü Din Şurası Kararları-31 Ağustos 2016 / 11, 5. madde, s. 51). 
Diyanet, FETÖ elebaşı Gülen'in, "İzâ câe nasrullâhi ve'l-feth" (Nasr Sûresi, 1) ayetindeki "ve'l-feth"in, kendisine işaretle "ve fethullahi" diye yorumladığına dikkat çekiyor. Bu, "açık bir sahtekârlıktan başka bir şey değildir" diyor (Olağanüstü Din Şurası Kararları, 5. madde, s. 52).
Said Nursî'nin risaleleri ve öğretileri, FETÖ'deki bu sahtekârlıkların ve batılın binlerce daniskasıyla şekillenmiş. Nitekim buna Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 1948/323, 1960/156, 1962/538, 1963/520, 669 tarih-sayılı kararlarında örnekleriyle dikkat çekiliyor. 
Hakikat bu iken; "FETÖ üzerinden, Said Nursi ve Risale-i Nur'a bakmak fitnedir" diye çıkış yapan Müftü H. Kamil efendi, asıl fitne, FETÖ'nün nakarat gibi tekrarlayıp Müslümanları avladığı bu Said Nursî batıllarına setr-i avret olmaktır!
FETÖ'nun "İza Câe Nasrullahi ve'l Feth"deki cifir batılı ile aşağıda sunacağım Said Nursî'nin cifir uydurukları, birbirinin aynı ve mütemmim cüzleridir.
İşte Said Nursî'den birkaç cifir batılı:
-"Ey Peygamber, biz seni, şahit, müjdeci, uyarıcı, kendi izniyle (biiznihî) Allah'a davet edici ve aydınlatıcı bir ışık (sirâcen munîran) olarak gönderdik" (Ahzâb Suresi, 33/41-47). Bu ayetteki "biiznihî ve sirâcen munîran" bin üçyüz otuz (1330) ederek Risale-i Nur'un fatihası olan İşârât-ül İ'câz tefsirinin zuhûruna tevafukudur. "Sirâcen munîran" kelimesi, tam tamına Risale-i Nur'un bir ismi olan "Sirâcü'n-nur"a lâfzan ve mânen ve cifren tevafukla bakar" (S. Nursî, Sikke-i Tasdîk-ı Gaybî, 117).
- "Elif, lâm, mîm. İşte bu Kitap (Kur'an-ı Kerim), kendisinde şüphe yoktur; Allah'tan sakınanlar için bir hidayet rehberidir" (Bakara Suresi, 2/2). el-Kitâbu lâ raybe fîhi huden lilmuttekîn = Risale-i Nur'un mebde-i intişarıdır: 1922-1921" (S. Nursî, Tılsımlar Mecmûası, 184). 
- "Allah, göklerin ve yerin nurudur. Onun nurunun misali, içinde ışık bulunan bir kandil yuvası gibidir. Işık bir cam içindedir..." (Nûr Suresi, 24/35). Şu âyet? Hem Resâili'n-Nur'un meydana çıkmasını, hem de müellifinin velâdetini remzen haber veriyor" (S. Nursî, Sikke-i Tasdîk-ı Gaybî, 74-78; Şuâlar, 538-541). 
Nursî, cifir zokalarını, başta İngiliz ve Yunan çapulcuları olmak üzere Haçlı işgal ordularına karşı Milli Mücadele başlatarak Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Gazi M. Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i hedef almada kullanıyor. Atatürk'e tağut ve Deccal diyor. Batıl addettiği Cumhuriyet'in karşısına hak diye kendi batıl Risale'sini dikiyor (S. Nursî, Şualar, 458?459, Siracu'n-Nur, s. 247;  Emirdağ Lahikası,  I/278).
Diyor ki Nursî:
- "Haydi şu (Kur'an'ın sûrelerinden birisi) gibi bir sûre getirin" (Bakara Suresi, 2/23) : Fe'tû bi sûratin min mislih = 1880.  Son asırların tâğut dalâletinin doğumu olup, onun temsil ettiği ruh-u dalâlete hazret-i Kur'an'ın ve ondan nebean eden Risale-i Nur'un meydan okumasını gösterir" (S. Nursî, Tılsımlar Mecmûası, 193).
 - "Dinde zorlama yoktur. Hak yol, batıl yoldan ayrılmıştır" (Bakara Suresi, 2/256). "lâ ikrâhe fi'd-dîni kad tebeyyene'r-rüşdü" cümlesi, makam-ı cifrî ve ebcedi ile bin üçyüz elli (1350) tarihine parmak basar ve mânâ-yı işârî ile der: "Lâik Cumhuriyet"e döner.  Fakat ona mukabil o tarihte bulunan cihad-ı mânevî mübarezesinde büyük bir kahraman; Nur namında Risale-i Nur'dur" (S. Nursî, Şuâlar, 235).
Nihayet Nursî şu hükmü uyduruyor: "Bu nevi işarât-ı gaybiyeye itiraz edilemez" (Sikke-i Tasdîk-ı Gaybî, 68).
FETÖ, işte Said'in bu batıllarına inanıyor, milleti inandırmaya çalışıyordu! 
İşgalci İngilizlerle ve Hristiyanlarla aynı inançta ve ittifak içinde olan Said Nursî, Müslüman ve evliya; bu cennet vatanı gayr-i müslim işgalinden kurtaran ve hayatı Haçlı dünyası ile savaşta geçen Ehl-i Beyt soylu Gazi M. Kemal Atatürk, Said'in dediği gibi Deccal, Tağût ve câni, öyle mi sayın H. Kamil Efendi?!
Siz de mi böyle inanıyor, bu batılları tasdik ediyorsunuz?! 
Bu sahtekârlıkları Türk milletine anlatıp ayıktırmak mı fitne H. Kamil efendi?! 
Yoksa sizin bunlara setr-i avret vaziyetiniz mi?!
Müftü H. Kamil Efendinin vaziyetine, tavzih yetmez, istifa icab eder.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Misafir Kalem (K) / diğer yazıları
Play-off'tayız
Türkiye Bulgaristan'ı 2-0 yendi
Hemen acil servise başvurun
Besin zehirlenmesinde bu faktörlere dikkat!
'Yalan makinesi mi?'
Erdoğan Özel'e yüklendi
Fatih'te 'gıda zehirlenmesi' soruşturmasında gelişme
Annenin vefat öncesi ifadesi ortaya çıktı
KKTC 42 yaşında
15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor
Trump'tan Suud'a 'Abraham Anlaşması' baskısı
"Çok yakında katılacağını umuyorum"
Kocaeli fabrika yangınında ölü sayısı 7'ye yükseldi
Yoğun bakımdaki bir kişi kurtarılamadı
En az 25 bin kişi hayatını yitirdi
Sudan'daki katliamların arkasında BAE ve İsrail var
Yabancılar konutta adres değiştiriyor
Her ilde azaldı, sadece iki ilde arttı
Otopsi raporundan sonuç çıkmadı
Gıda terörüne kurban giden gurbetçi ailenin son durumu
Oysa 8 adımda korunmak mümkün!
Zatürre ölüm sebepleri arasında ilk 10'da
Konut fiyatlarının dip yaptığı il de belirlendi
Konutta zam şampiyonu Diyarbakır
Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya:
'Bireysel başvuru, anayasa yargısının ayrılmaz bir parçası hâline geldi'
Kış lastiği uygulaması yarın başlıyor
Yolcu ve eşya taşıyan tüm ticari araçlar için zorunlu
Derince Limanı'nda 1 buçuk ton uyuşturucu ele geçirildi
Ali Yerlikaya teşekkür etti
Play-off'tayız
Türkiye Bulgaristan'ı 2-0 yendi
Hemen acil servise başvurun
Besin zehirlenmesinde bu faktörlere dikkat!
'Yalan makinesi mi?'
Erdoğan Özel'e yüklendi
Fatih'te 'gıda zehirlenmesi' soruşturmasında gelişme
Annenin vefat öncesi ifadesi ortaya çıktı
KKTC 42 yaşında
15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor
Trump'tan Suud'a 'Abraham Anlaşması' baskısı
"Çok yakında katılacağını umuyorum"
Kocaeli fabrika yangınında ölü sayısı 7'ye yükseldi
Yoğun bakımdaki bir kişi kurtarılamadı
En az 25 bin kişi hayatını yitirdi
Sudan'daki katliamların arkasında BAE ve İsrail var
Yabancılar konutta adres değiştiriyor
Her ilde azaldı, sadece iki ilde arttı
Otopsi raporundan sonuç çıkmadı
Gıda terörüne kurban giden gurbetçi ailenin son durumu
Oysa 8 adımda korunmak mümkün!
Zatürre ölüm sebepleri arasında ilk 10'da
Konut fiyatlarının dip yaptığı il de belirlendi
Konutta zam şampiyonu Diyarbakır
Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya:
'Bireysel başvuru, anayasa yargısının ayrılmaz bir parçası hâline geldi'
Kış lastiği uygulaması yarın başlıyor
Yolcu ve eşya taşıyan tüm ticari araçlar için zorunlu
Derince Limanı'nda 1 buçuk ton uyuşturucu ele geçirildi
Ali Yerlikaya teşekkür etti
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.