'Savaşta kırmızı çizgi kalmadı'
Rusya'nın Kursk bölgesine yaptıkları ani saldırıyla bölgede 1.250 kilometrekareden fazla alanı kontrol altına aldıklarını açıklayan Ukrayna lideri Zelenskiy, operasyonun Rusya ile savaşta herhangi bir kırmızı çizginin varlığı fikrini ortadan kaldırdığını duyurdu
Haber Merkezi





'Aşılamayacak çizgi artık yok'
Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Rusya topraklarındaki Kursk bölgesindeki operasyonunun, Rusya ile savaşta herhangi bir kırmızı çizginin varlığı fikrini ortadan kaldırdığını ve savaşın sonucunun Rusya'ya bağlı olduğunu söyleyen Zelenskiy, Batılı ülkelerin Rusya topraklarında silah kullanımına ilişkin mevcut tüm kısıtlamaları kaldırması halinde Kursk bölgesinde bir operasyon yapılmasına gerek kalmayacağını savundu. Ukraynalı lider, Rus askeri üsleri ve havaalanları, lojistik tesisleri ve diğer askeri tesislerin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için meşru bir hedef olduğunu bildirdi. Zelensky, "Kursk bölgesine saldırı planlarını önceden bilselerdi, birçok kişi bunu gerçekçi olmadığını ve tüm kırmızı çizgilerin en kırmızısının aşıldığını söylerdi. Artık Rusya ile ilgili sözde kırmızı çizgilere ilişkin yanıltıcı kavram çöktü" dedi.
Putin ile Zelenskiy arasında mesajları Modi iletecek
Öte yandan yakında Kiev'i ziyaret etmeyi planlayan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Rusya-Ukrayna ihtilafında arabuluculuk görevi üstlenmeyecek, ancak gerekirse Putin ve Zelenskiy arasında karşılıklı mesajları iletecek. İddialara göre Modi'nin arabuluculuk yapma konusundaki isteksizliği, Hindistan'ın ucuz Rus enerji kaynakları ve silah kaynaklarına bağımlılığıyla açıklanıyor. Hindistan başbakanının güvenlik nedeniyle Kiev'de yalnızca birkaç saat geçirmeyi planladığı belirtildi. 8 Temmuz'da Narendra Modi, Vladimir Putin ile müzakereler için iki günlük bir ziyaret için Moskova'ya gelmiş ve Ukrayna'da barışın sağlanmasına yardım etmeye hazır olduğunu açıklamıştı.











































































