Şehir ekonomisi toprakla başlıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'nin tanıtımı dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, altyapı belediyeciliğinin bittiğini, artık sosyal ve kültürel belediyeciliğin öne çıktığını vurgulayarak, "Artık şehir ekonomisi de toprakla başlıyor. Pandemi bize şunu gösterdi: Kendi kendine yeteceksin kardeşim" dedi.
18.08.2022 16:00:00





Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15-18 Eylül tarihlerinde Gaziantep'te düzenlenecek Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'nin tanıtımı dolayısıyla İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda ekonomik, insani ve çevresel kalkınmanın da gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Altyapı belediyeciliğinin bittiğini, artık sosyal ve kültürel belediyeciliğin öne çıktığını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti: "Artık şehir ekonomisi çok önemlidir ama şehir ekonomisi de toprakla başlıyor. Pandemi bize şunu gösterdi: Kendi kendine yeteceksin kardeşim. Putin'in gidip Ukrayna'yı vuracağını rüyamızda görsek inanmazdık. Ben inanmazdım. Yaşadık mı? Yaşadık. O zaman bundan çıkan sonuç ne? Bir metrekare toprağı nadasa bırakamayız. Maliyetler yüksek. Elektrik maliyeti yüksek... Ne yapacağız? Güneş enerjisi. Ekilemeyen toprak kalmayacak. Toprak analizinde ne isteniyorsa o ekilecek."
Gaziantep coğrafi işarette lider
Cumhuriyet'in 100'üncü yılına sayılı günler kala şehir olarak 100 coğrafi işaret aldıklarını belirten Şahin, "Daha da fazla almamız gerekiyor. İkinci yüzyılın hikayesini birlikte yazacağız. O kadar güzel hikayeler yazacağız ki Cumhuriyet'in kuruluş felsefesinin gereğini yapacağız. Ecdadın o duruşuna sahip çıkacağız" dedi. Gaziantep'in UNESCO'nun yaratıcı şehirler ağına girilmesinin uzun bir süreç olduğunu belirten Şahin, "Ama sonunda başardık ve hamdolsun çok farklı bir noktaya getirdik. Bu yılki temamız: Sürdürülebilirlik. Dünya sürdürülebilirliği konuşuyor. Sürdürülebilir kalkınma için gastronomi. O yüzden biz kebap, lahmacun, baklava şehri de değiliz. Vegan, vejetaryan, çölyak hastaları için oluşan özel menüler artık bunlarla da uzmanlaşıyor, uzmanlaştırıyoruz" dedi. Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) koordinasyonunda, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek "Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali"nin teması "Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik" olacak. Festivalde yerli ve yabancı şefler, gastronomi profesyonelleri ve gurmelerin katılımıyla atölye çalışmaları düzenlenecek. RECEP BAHAR
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.