Seyyar satıcılar kayıt altına alınıyor
Türkiye'de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan 'Sokak Ekonomisi Şube Müdürlüğü', Bayraklı'yı pilot bölge seçti. Buna göre, ilçedeki tüm seyyar satıcılar kayıt altına alınacak; Büyükşehir'in hazırlayacağı modern tezgahlarda, işgaliye ödeyerek satış yapacak. Sokaktan geçimini sağlayan herkesin faydalanabileceği uygulama, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde yönetmeliğin onaylanmasından sonra başlayacak.





"Diken üstündeydik, rahatladık"
Toplantıya katılan seyyar satıcılar, konuyla ilgili memnuniyetlerini dile getirerek, "Yıllardır diken üstündeydik ama artık rahat bir nefes alacağız. Kaçmak ve kovalanmak istemiyorduk. Bu proje bizim için güzel bir çözüm olacak. Düşünüldüğümüzü bilmek hepimizi mutlu etti" diye kaydetti.
"Birlik olalım"
Toplam 600 üyesi bulunan Seyyar Satıcılar Dernek Başkanı Evren Laçin ise tüm seyyar satıcılara seslenerek, 'Gelin birlik olalım. Kayıt ücreti yok. Aidat yok. Sadece birlikte büyük bir güç olmayı düşünüyoruz. Hepinizi derneğinize bekliyorum" dedi.
Telefondan kayıt sistemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanacak telefon uygulaması ile seyyar satıcılar, akıllı telefonlarından kayıt işlemlerini yapabilecek. Pandemi sürecinde yapımı devam eden uygulamanın tanıtımı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.
Bayraklı'da komisyon kurulacak
Öte yandan Bayraklı Belediyesinde 'Sokak Ekonomisi Komisyonu' kurulmasına yönelik çalışmalar başlatılacak. Uygulamaya öncülük edecek ilçedeki faaliyetler, diğer belediyelere de örnek teşkil edecek.













































































