Simit Atlantik ötesine ulaştı
McDonalds, Burger King, KFC gibi Amerikan fastfood şirketleri Türkiye'nin dört bir köşesinde yüzlerce restoran açarken, Türklerin dünyaya armağan ettiği en önemli ‘atıştırmalık' olan simit nihayet Atlantik ötesine ulaşıyor
25.12.2012 00:00:00
Türk mutfağının geleneksel lezzeti simit Amerika yolculuğuna, Türkiye'nin dört bir yanında kurumsal kafeterya zinciri ve catering hizmeti veren ‘Yemekhane' ile başladı. İki ortak girişimci Burak Atay ve Bora Pekşen'in 2008'de kurduğu ve Türkiye'de hızla büyüdüğü Yemekhane, Simit&Smith markası ile ilk satış noktasını New York'ta açtı. Şirketin kurucularından Burak Atay, ABD'ye simit corner'ları açma hayalini ABD'de eğitim görürken kurduğunu belirtirken, “Simit&Smith markası ile New York'ta 2013 yılı boyunca 4 ilave mağaza daha açmayı hedefliyoruz. Üretimi de Türkiye'den çalışma izni alarak götürdüğümüz konusunda tecrübeli ustalar ile yerinde gerçekleştireceğiz. Türk kültürünün önemli bir parçası olan simidi ABD ile tanıştıracağımız için heyecanlıyız” dedi.
İlk satış noktası New York'ta!
Smit&Smith'in kurucularından Burak Atay, ilk satış noktalarını New Jersey ve New York'ta eş zamanlı açtıklarını belirtirken şunları söyledi: “Simit günün her öğününde yemeğimize eşlik edebilen Türk kültürün önemli bir yiyeceği. Bildiğiniz gibi New York çok kozmopolit bir şehir. Ben New York'u çok sık ziyaret ediyorum. Bu girişimi birlikte yürüttüğüm arkadaşım Bora Pekşen'le burada ciddi bir iş çevremiz var. New York bizim için önemli bir adım olacak. Önce Manhattan'da, daha sonra Amerika'nın tüm büyük şehirlerine yayılmayı hedefliyoruz. Bize sıkça aynı lezzeti yakalayıp yakalayamayacağımız soruluyor. Üretimi de Türkiye'den çalışma izni alarak götürdüğümüz konusunda tecrübeli ustalar ile yerinde gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla tam anlamıyla bu lezzeti dünyaya taşımaya hazırız. New York ve New Jersey den sonra rotamızda Chicago, Los Angeles, Miami, Phidelphia, Washington D.C., Boston, ve daha sonra Kanada'da Toronto ve Montreal var. 2013 yılı başında New York'ta şu anda inşaat halinde olan iki dükkânımız daha faaliyete geçiyor olacak.” Öte yandan Simit Sarayı da, New York'ta yakında şube açacak. Simit Sarayı, bu yıl Mekke'de Ebraj El Beyt'te şube açmıştı. EKONOMİ SERVİSİ
İlk satış noktası New York'ta!
Smit&Smith'in kurucularından Burak Atay, ilk satış noktalarını New Jersey ve New York'ta eş zamanlı açtıklarını belirtirken şunları söyledi: “Simit günün her öğününde yemeğimize eşlik edebilen Türk kültürün önemli bir yiyeceği. Bildiğiniz gibi New York çok kozmopolit bir şehir. Ben New York'u çok sık ziyaret ediyorum. Bu girişimi birlikte yürüttüğüm arkadaşım Bora Pekşen'le burada ciddi bir iş çevremiz var. New York bizim için önemli bir adım olacak. Önce Manhattan'da, daha sonra Amerika'nın tüm büyük şehirlerine yayılmayı hedefliyoruz. Bize sıkça aynı lezzeti yakalayıp yakalayamayacağımız soruluyor. Üretimi de Türkiye'den çalışma izni alarak götürdüğümüz konusunda tecrübeli ustalar ile yerinde gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla tam anlamıyla bu lezzeti dünyaya taşımaya hazırız. New York ve New Jersey den sonra rotamızda Chicago, Los Angeles, Miami, Phidelphia, Washington D.C., Boston, ve daha sonra Kanada'da Toronto ve Montreal var. 2013 yılı başında New York'ta şu anda inşaat halinde olan iki dükkânımız daha faaliyete geçiyor olacak.” Öte yandan Simit Sarayı da, New York'ta yakında şube açacak. Simit Sarayı, bu yıl Mekke'de Ebraj El Beyt'te şube açmıştı. EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.