Şunu anlamamız gerekiyor ki, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde resmen DENİZ BİTTİ.
Sadece mecazi anlamda değil gerçek anlamda da sona gelindi.
Hazine üzerinde oturan dilenci gibiyiz ve ne yazık ki bunun farkında değiliz.
Daha önceleri bunun farkında olmamamız bizi sadece fakirleştirip süründürüyordu ancak artık büyük bir felaketle baş başa bıraktı.
Maliye, hazinemiz tamtakır ve başında oturanlar hiçbir şey bilmedikleri ve bilenlere sormadıkları için çaresizler.
Düşünebiliyor musunuz, üç kuruşluk maskenin millete ulaştırılması haftalardır bir numaralı problemimiz oldu. Bu arada üç kuruşluk maskeyi 5 liraya satanlar hayatlarında göremeyecekleri servetin sahibi oldular ve olmaya devam ediyorlar.
Haberleri izlerseniz başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanına tıbbi malzeme bağışı yapıyoruz!
Kendi vatandaşımıza basit bir maskeyi veremedikten sonra, yapılan bu bağışlar sadece göz boyamaktan ibaret kalır.
Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği gece gördünüz vatandaşın halini. Bir ekmek için birbirini parçalamaya hazır hale gelenlerle doluydu sokaklar. Ne için peki? Sadece iki gün evinde kalacağı için. Sadece su bile içse iki günde kimseye bir şey olmaz ancak gelin görün ki milletin artık geleceğinden ümidi kalmamış, yarın hangi sürpriz felaketle, hangi yeni bir ekonomik krizle karşılaşacağını bilemiyor. Önünü görememek ve göremediği yarınından ümidi olamamak çok büyük felaketleri potansiyel hale getirir ve patlamaya hazır hale gelen milyonlar ufacık bir kıvılcımla korkunç neticelere imza atabilirler.
Bu toplumsal felaketin önüne geçerek milleti rahatlatacak tedbirler acilen alınmalıdır.
Bu virüs krizi bir kez daha göstermiştir ki, ekonomi adına hiçbir çözüm üretemeyen ve sonunda kontrolü kaybeden iktidar, sınıfta kalmıştır.
Yetmedi, bunca yıldır iktisadi hiçbir proje ortaya koyamayan ve iktidarın yanlışlarından bir kısmını slogan yapıp suya sabuna dokunmadan koltuklarını korumaktan başka bir şey düşünmeyen, anasından babasına muhalefetin tamamı da sınıfta kalmıştır.
Yetmedi, ekonomi adına hiçbir orijinal fikir ve tez üretemediği gibi Kapitalizmin ve küresel sermayenin borazanlığını yaparak iktidarın yanlışlarını alkışlayıp duran ve isminin önünde "Ekonomist" yazan tüm sözde aydınlar ve bilim adamları da sınıfta kalmıştır.
Hepsinden daha önemlisi, çözümün tek adresi olan Prof. Dr. Haydar Baş'ı ve Milli Ekonomi Modeli'ni ısrarla görmezden gelerek her seçimde oyunu üç kuruşa satarak iktidara ve takım tutar gibi parti tutmaya devam ederek muhalefete oy vermeye devam eden vatandaş da sınıfta kalmıştır.
Sınıfı geçen sadece, Bağımsız Türkiye Partisi'ne yüzde bir bile oy vermediği halde 18 yıldır çareyi, çözümü ortaya koymaya ve Türk Milletini ikaz etmeye devam eden, bununla da yetinmeyip elinde iktidar gücü olmadığı halde BRICS ülkelerine uygulattığı MEM ile birlikte Amerika'yı çökerten, aleyhinde olur olmaz iftiralarla onlarca dava açıldığı halde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve adaletine olan güvenini bir an bile kaybetmeden hukuki mücadelesini sürdüren ve tamamından zaferle ayrılan, her zaman "Bu devlet benim" diyerek onlara sahip çıkmaya devam eden Prof. Dr. Haydar Baş ve ekibidir!
NERDE HABER/ORDA YORUM
Rusya Doğal Bilimler Akademisi üyesi, epidemiyoloji ve tıbbi istatistik uzmanı Prof. İgor Gundarov, tüm dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs pandemisinin sona ermesinin ardından daha tehlikeli bir virüsün ortaya çıkabileceği uyarısını yaptı.
- Sıralamayı yanlış yapmış! En tehlikeli virüs ABD'ydi ve sona erdi, ardından çok daha az tehlikeli olan Kovid-19 ortaya çıktı.
*
Rusya'nın füze gücünü irdeleyen National Interest dergisi, Toçka, İskender ve Yakhont füzelerinin teknik üstünlüklerinden bahsedilen yazıda, Rusya'nın her türden füze üretme konusunda lider güç olmaya devam ettiğine dikkat çekildi.
- MEM kadar etkili bir füze olamaz bence!
*
Sermaye Piyasası Kurulu eski Başkanı, Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Cansızlar, "Kriz katlanarak artıyor ve daha uzun süreceğe benziyor" dedi
- Oysa ben Türkiye'de ekonomik kriz filan göremiyorum! Ekonomisi kalmayan bir ülkede nasıl ekonomik kriz olsun ki?!
*
Koronavirüs salgınının dünya ekonomisine verdiği zarar artmaya devam ederken 81 ülkenin Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) mali yardım talep ettiği bildirildi.
- Bu durumun, batan gemilerin Titanic'ten yardım istemesinden hiçbir farkı yok!
TWITTER'DAN SEÇMELER
Bu adamı (A. Dilipak) takip etmiyorum ama önüme düşen her twiti kenevirle ilgili. Kim adamın kenevirini aldıysa versin. Bu mesele güzellikle bitsin.
@ezimberat
*
Bu virüs ülkemizi, 17 yıldır peyderpey zayıflatılan ve artık neredeyse sıfırlanan bir bağışıklık sisteminde yakaladı. Bireysel olarak yırtsak dahi ülke olarak yoğun bakım yaşayacağız. Umarım entübe olmayız :(
@_OYA_35
*
Uganda: 3 ay kiralar alınmayacak
Kongo: Elektrik ve su faturalarını devlet ödeyecek
Türkiye: Az çok demeyelim, boş geçmeyelim.
@ay_moon_ay
*
İnsanoğlunun yerleşik düzene geçişi ve ekmek yapmayı öğrenmesi... (MS 2020)
@ASalepci
- Cem Yılmaz ve Cilalı Güldürü Devri / 29.08.2022
- Bırakın beni milleti uyandırın / 24.08.2022
- Aramıza katılmanızı bekliyoruz / 16.08.2022
- Suriye’nin kuzeyi mi, Büyük İsrail’in kilidi mi? / 01.08.2022
- 15 Temmuz ve alınmayan dersler / 19.07.2022
- Adalet yoksa zulüm vardır / 21.06.2022
- Polemikten beslenen siyaset / 09.05.2022
- Haydar Baş ve Aşk / 14.04.2022
- AK-YÜZBİM / 12.04.2022