logo
19 MAYIS 2026

Sivas ile Gençler 22. randevuda

Medicana Sivasspor ile Gençlerbirliği, Süper Lig'de yarın 22. kez karşılaşacak

06.05.2016 00:00:00
İki ekip arasında ligde bugüne kadar yapılan 21 maçta Sivasspor 10, Gençlerbirliği 4 galibiyet elde etti, 7 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Sivas ekibi 27, Ankara temsilcisi 20 kez gol sevinci yaşadı. Sivas'ta oynanan 10 maçın 5'inden Sivasspor, 2'sinden Gençlerbirliği galip ayrıldı, 3 karşılaşma beraberlikle sona erdi. Taraflar arasında sezonun ilk devresinde Ankara'da yapılan müsabakayı ise kırmızı-beyazlı ekip 1-0 kazandı. Medicana Sivasspor ile Gençlerbirliği, yarın saat 13.30'da Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaşacak. Mücadeleyi, hakem Tolga Özkalfa yönetecek.

Maçlar
Sivasspor ile Gençlerbirliği arasında oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

2005-2006 Sezonu
Gençlerbirliği-Sivasspor : 0-1 
Sivasspor-Gençlerbirliği : 2-1 

2006-2007 Sezonu
Sivasspor-Gençlerbirliği : 1-2
Gençlerbirliği-Sivasspor : 0-1

2007-2008 Sezonu
Sivasspor-Gençlerbirliği : 2-0
Gençlerbirliği-Sivasspor : 0-2

2008-2009 Sezonu
Gençlerbirliği-Sivasspor : 1-2
Sivasspor-Gençlerbirliği : 3-2

2009-2010 Sezonu
Gençlerbirliği-Sivasspor : 2-0 
Sivasspor-Gençlerbirliği : 0-2 

2010-2011 Sezonu
Gençlerbirliği-Sivasspor : 1-1 
Sivasspor-Gençlerbirliği : 1-1 

2011-2012 Sezonu
Sivasspor-Gençlerbirliği : 1-1 
Gençlerbirliği-Sivasspor : 3-3 

2012-2013 Sezonu
Gençlerbirliği-Sivasspor : 1-1 
Sivasspor-Gençlerbirliği : 1-1 

2013-2014 Sezonu
Sivasspor-Gençlerbirliği : 2-0 
Gençlerbirliği-Sivasspor : 2-1

2014-2015 Sezonu
Sivasspor-Gençlerbirliği : 1-0
Gençlerbirliği-Sivasspor : 0-0

2015-2016 Sezonu
Gençlerbirliği-Sivasspor : 0-1

Arsenal, 22 yıllık hasreti dindirmek üzere


 
İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında Arsenal, sahasında Burnley'i 1-0 yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Lider Arsenal, sezonun son maçında 24 Mayıs Pazar günü küme düşme potasında bulunan West Ham United ile karşılaşacak.

19.05.2026 00:40:00
Haber Merkezi
Arsenal, 22 yıllık hasreti dindirmek üzere
Arsenal, 22 yıllık hasreti dindirmek üzere

18 Mayıs akşamı Emirates Stadı'nda oynanan karşılaşmada Arsenal, 37. dakikada Kai Havertz'in golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve ev sahibi ekip sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Bu sonuçla, 1 maç fazlası olan Arsenal puanını 82'ye çıkarırken, ikinci sıradaki Manchester City'nin 5 puan önünde yer aldı.

En son 2003-2004 sezonunda şampiyon olan Arsenal, Manchester City'nin 19 Mayıs'ta oynayacağı Bournemouth deplasmanında puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Maç, 21.30'da başlayacak.

Guardiola dönemi sona eriyor

Öte yandan Manchester City'de 2016'dan bu yana teknik direktörlük yapan İspanyol çalıştırıcı Pep Guardiola'nın görevden ayrılacağı belirtiliyor. Guardiola'nın yerine yardımcısı Enzo Maresca görev yapacak. Guardiola, 10 yıllık dönemde 6 kez Premier League şampiyonu, 1 kez de Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştu.

Dünya Kupası kavurucu sıcaklarda oynanacak


 
Uzmanlar, 14 Haziran-15 Temmuz arasında ABD, Kanada ve Meksika'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda maçların oynanacağı 16 stadyumdan 14'ünde sıcaklıkların tehlikeli seviyeleri aşabileceği uyarısı yaptı.
 

19.05.2026 00:26:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası kavurucu sıcaklarda oynanacak
Dünya Kupası kavurucu sıcaklarda oynanacak

Dünyanın önde gelen bilim insanlarından oluşan bir grup, Dünya Kupası öncesinde FIFA'ya uyardı ve hava sıcaklığının oyuncular için ciddi sorunlar yaratabileceğini kaydetti. Uzmanlardan oluşan grubun mektubunda alınan önlemlerin yetersiz olduğu da ifade edildi. Mektupta FIFA'dan, daha uzun su molaları ile aşırı sıcaklık halinde maç ertelemesi gibi daha güçlü koruma protokolleri çağrısı yapıldı.
Uzmanlar maçların oynanacağı 16 stadyumdan 14'ünde sıcaklıkların tehlikeli seviyeleri aşabileceği uyarısı yaptı.

Kanada'da hava iyi, ABD ve Meksika'da riskli

Turnuva ABD, Kanada ve Meksika'daki stadyumlarda oynanacak. ABD'nin güney kesimlerinde ve Meksika'nın kuzeyinde, ortalama gündüz sıcaklıkları genellikle 30-35°C civarında seyrediyor ve daha sıcak dönemlerde 40°C'ye kadar çıkabiliyor. Türkiye milli takımı Haziran sıcaklıklarının 35'in üzerine çıkabildiği Arizona'da kamp yapacak.
FIFA, sıcak havanın bir sorun olabileceğini kabul etti ve oyuncu refahına olan bağlılığının bir parçası olarak, turnuvadaki her maçın her iki yarısında da zorunlu üç dakikalık molalar koydu.

Geçen yıl maçlar durmuştu

2025 yazında ABD'de yapılan FIFA Kulüpler Dünya Kupası sırasında, Chelsea ile Benfica arasındaki maç da dahil 6 karşılaşma aşırı sıcak ve fırtınalar nedeniyle kesintiye uğradı.
Bu durum iki saatlik bir gecikmeye yol açtı. Bu olay, o dönemde Chelsea'nin Teknik Direktörü Enzo Maresca'nın ABD'nin 'muhtemelen bu turnuvayı düzenlemek için doğru yer olmadığını' söylemesine neden oldu.

Ne kadar sıcak olabilir?

Nem de denkleme eklendiğinde, vücudun kendini etkili bir şekilde soğutması daha da zorlaştığı için, her şey daha da sıcak hissedilmeye başlar. Bu yaz çok sık duyacağınız iki ısı endeksi var. Bunlardan biri, termometrenin gösterdiğinden ziyade vücudunuzun sıcağı nasıl hissettiğini ifade eden "hissedilen sıcaklık". Örneğin Miami'de, yaz aylarında tipik bir hava sıcaklığı olan 32°C genellikle 43°C gibi hissediliyor.
Ayrıca, vücut üzerindeki fiziksel ısı stresini değerlendiren Islak Küre Sıcaklığı (WBGT) da var. Yaklaşık 28°C civarındaki bir WBGT, elit sporcular için ısı stresinin önemli bir endişe kaynağı haline geldiği eşik olarak kabul edilir.
Uluslararası Biyometeoroloji Dergisi'nde yayınlanan 2025 tarihli bir çalışmada, bilim insanları "16 ev sahibi kentin 14'ünün yaz öğleden sonrasında 28°C WBGT'yi aştığı" sonucuna vardı.

WBGT'nin öğleden sonra en az 32°C'ye ulaşabileceği altı ev sahibi şehir (Miami, Houston, Dallas, Monterrey, Kansas City ve Atlanta) bulunuyor. Bu da vücudun kendini serin tutmakta gerçekten zorlandığı aşırı sıcaklık stresi olarak kabul ediliyor.
Riskleri azaltmak için maçlar genellikle günün en sıcak saatlerinin dışında planlanıyor ve birçok maçın başlama saati öğleden sonra veya akşam geç saatlerde. Örneğin, İskoçya'nın Miami'deki Brezilya ile oynayacağı C Grubu maçının başlama saati 18:00 olacak.

Houston ve Dallas'taki stadyumlar da dahil olmak üzere bazı mekanlarda, koşulları hafifletmek için açılır kapanır çatılar ve iklimlendirme sistemleri de bulunuyor.
Bu yılki Dünya Kupası finalinin 19 Temmuz'da Doğu Zaman Dilimiyle 15:00'te oynanacağı New York'ta, tipik bir sıcak hava dalgası hava sıcaklıklarının 30'lu derecelerin ortalarına ulaşmasına ve aşırı sıcak stresine yol açabilir.

Sergen Yalçın dönemi sona erdi

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın dönemi karşılıklı mutabakat sonucunda resmen sona erdi 

18.05.2026 16:10:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın dönemi sona erdi
Sergen Yalçın dönemi sona erdi
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun tamamlanmasının ardından, Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı ile Teknik Direktör Sergen Yalçın arasında BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen kritik zirveden ayrılık kararı çıktı.

Sezon boyunca yaşanan idari ve sportif süreçlerin geniş bir muhasebesinin yapıldığı toplantının ardından, taraflar sözleşmeyi karşılıklı olarak feshederek yollarını ayırdı.

Karşılıklı anlaşma ile veda

Siyah-beyazlı kulübün ligi 4. sırada tamamlaması ve kupa hedeflerinden uzak kalınması nedeniyle bir süredir geleceği tartışılan Sergen Yalçın ile yönetim arasındaki görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Toplantı sonrası kulüpten yapılan ilk bilgilendirmede, ayrılığın bir kırgınlık olmaksızın, tamamen gelecek planlamasındaki fikir ayrılıkları ve karşılıklı mutabakat çerçevesinde gerçekleştiği vurgulandı.

Serdal Adalı: "Sergen Yalçın bizim efsanemizdir"

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Beşiktaş JK Başkanı Serdal Adalı, tecrübeli teknik adama emekleri için teşekkür ederek şunları söyledi:

"Sergen Yalçın bu kulübün yetiştirdiği en büyük değerlerden ve efsanelerden biridir. Kendisiyle çok samimi ve Beşiktaş'ın menfaatlerini ön planda tutan bir görüşme gerçekleştirdik. Sezonun genel bir değerlendirmesini yaptığımızda, yeni dönemde kan değişikliğinin her iki taraf için de daha sağlıklı olacağına ortaklaşa karar verdik. Hocamıza bugüne kadar verdiği tüm emekler için camiamız adına teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum. Kapımız ona her zaman açıktır."

Sergen Yalçın: "Beşiktaş'a zarar vermek istemedim"

Yolların ayrılmasının ardından bir veda mesajı yayınlayan teknik direktör Sergen Yalçın ise Beşiktaş'ın kendisi için her zaman özel kalacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş benim yuvam, burası her zaman kalbimin en özel yerinde olacak. Görev sürem boyunca ekibimle birlikte kulübümüzü en iyi noktaya taşımak için var gücümüzle mücadele ettik. Ancak futbolun doğasında bu tarz ayrılıklar var. Başkanımız Serdal Adalı ile yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, kulübün önünü açmak ve yeni sezona daha temiz bir sayfa ile başlanmasını sağlamak adına karşılıklı anlaşarak ayrılma kararı aldık. Beşiktaş taraftarına bana verdikleri destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Hakkım varsa helal olsun."

Sezon karnesi ne durumdaydı?

Sergen Yalçın, 2025-2026 sezonunda Beşiktaş'ın başında inişli çıkışlı bir grafik sergiledi:

• Toplam Maç: 39 resmi müsabaka

• Galibiyet: 20

• Beraberlik: 10

• Mağlubiyet: 9

• Süper Lig Sıralaması: 60 puanla 4. sıra

Beşiktaş yönetiminin, bu ayrılığın hemen ardından yeni sezon için hoca arayışlarına başladığı ve Serdal Adalı'nın B planını devreye sokarak yeni teknik direktör adaylarıyla temas kuracağı öğrenildi.

Trabzonspor'un Onana planı

Trabzonspor’da sergilediği performansla beğenilen Andre Onana için yönetim pes etmiyor

18.05.2026 15:17:00
Haber Merkezi
 Trabzonspor'un Onana planı
 Trabzonspor'un Onana planı
Trabzonspor'da sergilediği performansla beğenilen Andre Onana için yönetim pes etmiyor! Manchester United'ın astronomik talepleri ve 7.5 milyon euro'luk maaş engeline rağmen, bordo-mavililerin masasında can simidi olacak 2 ihtimal daha var.






Trabzonspor yönetimi herkesin beğenisini kazanan Andre Onana'yı takımda tutmanın formüllerini arıyor. Ancak bordo-mavili yönetimin bu transferi bitirebilmesi için önünde aşılması oldukça güç iki dev engel bulunuyor: Manchester United'ın satış ısrarı ve Kamerunlu file bekçisinin dudak uçuklatan maaşı.






United, Onana'ya haftalık 120 bin sterlin ödüyor. Bu rakam yıllık 6 milyon 240 bin sterlin, yani güncel kurla yaklaşık 7.5 milyon euroya denk geliyor. Karadeniz ekibinin mevcut tavan ücret politikasının çok üzerinde olan bu maaş yükü, transferin önündeki en büyük setlerden biri.






2023 yazında Inter'den 50.2 milyon euro gibi rekor bir bedelle transfer edilen Onana için Manchester United, zararının en azından bir kısmını telafi etmek istiyor.






Sözleşmesinde 40 milyon euro'luk opsiyon maddesi var. Ancak bordo-mavililerin bu rakamı karşılamasının imkanı yok. Manchester United'ın yüksek maaş yükünden kurtulmak adına transfer döneminin sonlarına doğru yeniden kiralama seçeneğine ikna olması ya da teklif gelmemesi Onana'yı Trabzon'da tutabilir.

Şenol Güneş ve Tolga Zengin buluşması Beşiktaş için mi?

İstanbul'da bir araya gelen iki efsane Şenol Güneş ve Tolga Zengin, Beşiktaşlı taraftarların sevgi seliyle karşılaştı

18.05.2026 15:13:00
Haber Merkezi
Şenol Güneş ve Tolga Zengin buluşması Beşiktaş için mi?
Şenol Güneş ve Tolga Zengin buluşması Beşiktaş için mi?
İstanbul'da bir araya gelen iki efsane Şenol Güneş ve Tolga Zengin, Beşiktaşlı taraftarların sevgi seliyle karşılaştı! Adı siyah-beyazlılarla anılan deneyimli hocanın, Sergen Yalçın sessizliği ise dikkat çekti: Benim niyet belirtmem saygısızlık olur...






İki Trabzon doğunlu ismi, eski Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve eski kaptan Tolga Zengin, dün İstanbul'da bir mekanda bir araya geldi.






Keyifli geçen buluşmada, mekanda bulunan Beşiktaşlı taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaşan ikili, fotoğraf çektirme isteklerini kırmayarak siyah-beyazlı futbolseverlerle sıcak dakikalar geçirdi.






Buluşma esnasında adı sık sık Beşiktaş ile anılan tecrübeli teknik adam Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımın teknik direktörlük koltuğu ve geleceğine dair önemli sessiz kaldı. Ancak bir kaç gün önce yaptığı açıklama hala akıllarda:






- Kararı verecek olan sayın başkandır. Şu anda Sergen hoca göreve devam ettiğine ve devam edeceği yönünde açıklamalar yaptığına göre, benim bir niyet belirtmem saygısızlık olur.

Hakan Safi işi sıkı tutuyor

Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile gerçekleştirdiği sürpriz zirveyle "masada güç" sözünün altını dolduruyor

18.05.2026 14:10:00 / Güncelleme: 18.05.2026 16:51:15
Haber Merkezi
Hakan Safi işi sıkı tutuyor
Hakan Safi işi sıkı tutuyor
Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, dev bir transferi finalize etmek için yeniden yurt dışına çıkarma yapmaya hazırlanırken; İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ile gerçekleştirdiği sürpriz zirveyle de "masada güç" sözünün altını dolduruyor.






Fenerbahçe'de kongre rüzgarları sert eserken, başkan adayı Hakan Safi hem transfer hem de kulis çalışmalarına devam ediyor. Safi, camiayı heyecanlandıracak büyük bir transferi bitirmek üzereyken, diğer yandan da Türk futbolunun içindeki dengeleri değiştirecek kritik bir görüşmeye imza attı.






Gelen bilgilere göre Safi, 1 hafta ila 10 gün içinde Fenerbahçe taraftarını ayağa kaldıracak "dev bir transfer" açıklamaya hazırlanıyor. Bu büyük bombanın patlatılmasının, Safi'nin yurt dışı dönüşüne denk geleceği belirtiliyor. Transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Hakan Safi'nin seçim ofisinde çok konuşulacak bir buluşma gerçekleşti. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi'yi seçim ofisinde ziyaret etti.






Sarıalioğlu, mevcut TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun seçimi kazanmasında arka plandaki en önemli ve ön ayak olan isim olarak biliniyor. Kulislere sızan iddialara göre bu kritik ziyaret; Hakan Safi'nin geçtiğimiz günlerde dile getirdiği "Masada da güçlü olacağız" vaadinin altını doldurmak ve Türk futbol yönetimiyle güçlü köprüler kurmak amacıyla gerçekleştirildi.






Safi'nin hem saha içinde dünya çapında isimlerle hem de saha dışında Türk futbolunun aktörleriyle kurduğu bu stratejik temaslar, kongre öncesi elini ciddi şekilde güçlendireceğe benziyor.

Mario Lemina'nın Galatasaray'da kalma ihtimali zora girdi

Galatasaray'da sözleşme uzatma noktasına gelinen Mario Lemina transferinde yeni yabancı kuralı (10+4) planları altüst etti... sarı-kırmızılı teknik heyetin kalmasını çok istediği Gabonlu ön liberonun geleceği, rüzgarın bir anda terse dönmesiyle tamamen TFF'nin kararından çıkacak sonuca endekslendi

18.05.2026 13:32:00
Haber Merkezi
Mario Lemina'nın Galatasaray'da kalma ihtimali zora girdi
Mario Lemina'nın Galatasaray'da kalma ihtimali zora girdi
Galatasaray'da gelecek sezon planlaması sürerken, TFF'nin 10+4 yabancı kuralı yönetiminin elini kolunu bağladı. Yeni yabancı sınırlaması nedeniyle kadro mühendisliğinde radikal kararlar almak zorunda kalan sarı-kırmızılılarda, bu durumdan en olumsuz etkilenen isimlerin başında Mario Lemina geliyor.






Gelen bilgilere göre; Mauro Icardi gibi takımın mihenk taşlarıyla birlikte Gabonlu ön liberonun da gelecek sezon sarı-kırmızılı formayı giymeye devam etmesi, bu kuralın esnemesine bağlı.

Yönetim kanadından sızan bilgilere göre, Mario Lemina ile sözleşme uzatma konusunda bir yere gelindi.






Ancak mevcut 10+4 kuralı nedeniyle resmi imzaların atılması şu an için imkansız görünüyor. Teknik heyetin kalmasını çok istediği tecrübeli orta saha, yabancı kontenjanındaki şişkinlik ve yeni kuralın getirdiği tavan sınır sebebiyle askıya alınmış durumda.






Geleceği hakkındaki belirsizlik sürerken, Gabonlu yıldız oyuncudan da ilk açıklama geldi. Sezonun bitmesiyle birlikte derin bir nefes alan Lemina, "Gelecek sezonda takımda kalacak mısın?" sorusuna şu sözlerle yanıt vererek topu yönetime attı:

- Bu konuyla ilgili konuşamam. Bu başkanı ilgilendiren bir konu. Bunu başkanla konuşacağım. Şu anda rahatladım. Şimdi benim için tatilin tadını çıkarma zamanı.






Sacha Boey ve Noa Lang için transfer stratejisi belirlendi

Okan Buruk'un "Beğendiğimiz oyuncular, başkanımızla oturup kadro planlaması yapacağız" dediği Sacha Boey ve Noa Lang transferlerinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Yeni sezondaki 10+4 yabancı kuralı nedeniyle stratejisini ince eleyip sık dokuyarak belirleyen sarı-kırmızılı yönetim, iki yıldız için de masaya oturmaya hazırlanıyor

18.05.2026 13:24:00
Haber Merkezi
Sacha Boey ve Noa Lang için transfer stratejisi belirlendi
Sacha Boey ve Noa Lang için transfer stratejisi belirlendi
Galatasaray'da yeni sezon kadro planlaması ve transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Teknik Direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor.






Gelecek sezon uygulanacak olan 10+4 yabancı kuralı transfer stratejisinde belirleyici rol oynarken; Sacha Boey, Noa Lang, Yaser Asprilla ve iç transferde Batuhan Şen'in durumları netleşmeye başladı.






Buruk, adı sarı-kırmızılı kulüple anılan Sacha Boey ve Noa Lang transferleri hakkında açık kapı bıraktı:

- Bu oyuncular tabii ki beğendiğimiz oyuncular. Onlarla ilgili de hem kendileriyle hem kulüpleriyle... Başkanımızla tabii ki oturup hep beraber kadro planlaması yapacağız, ona göre de karar vereceğiz.

Buruk'un bu açıklamaları, Fotospor'un geçen hafta okuyucularıyla paylaştığı transfer raporunu da doğrular nitelikte.






Sacha Boey: Galatasaray, oyuncuyu 4-5 milyon Euro bonservis bedeli (ve 15 milyon Euro satın alma opsiyonu) karşılığında kadrosuna katmayı kabul ederse transfer gerçekleştirilecek. Transfer görüşmeleri ve tatil süreci kapsamında Sacha Boey, İstanbul'dan ayrıldı.






Noa Lang: Hollandalı yıldız için belirlenen sınır ise 7-8 milyon Euro bonservis (ve 28 milyon Euro satın alma opsiyonu).  Ancak yeni sezondaki 10+4 yabancı kuralı nedeniyle, her iki oyuncu için de acele edilmiyor ve son karar henüz verilmiş değil.






Kalması düşünülmeyen Yaser Asprilla ise Türkiye'den ayrıldı. Sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek olan kaleci Batuhan Şen ile yeni bir kontrat yapılması beklenmiyor.

Başakşehir, Avrupa için Trabzonspor'u bekliyor

Başakşehir, 2025-2026 sezonunu Süper Lig'de oynadığı 34 maç sonunda topladığı 57 puanla 5. sırada tamamladı. Turuncu-lacivertli ekip, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Konyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor'un kupayı kazanması halinde Avrupa kupalarında eleme oynama hakkı elde edecek

18.05.2026 11:22:00
İhlas Haber Ajansı
Başakşehir, Avrupa için Trabzonspor'u bekliyor
Başakşehir, Avrupa için Trabzonspor'u bekliyor
Başakşehir, 2025-2026 sezonunu Süper Lig'de oynadığı 34 maç sonunda topladığı 57 puanla 5. sırada tamamladı. Turuncu-lacivertli ekip, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Konyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor'un kupayı kazanması halinde Avrupa kupalarında eleme oynama hakkı elde edecek.

Başakşehir, Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu oynadığı 34 maçta 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 mağlubiyet sonucunda topladığı 57 puanla 5. sırada tamamladı. İstanbul ekibi, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'un, Konyaspor'u mağlup etmesi halinde Avrupa kupalarında eleme oynama hakkı elde edecek. Ligi 3. sırada tamamlayan Trabzonspor kupayı kazanırsa Beşiktaş Avrupa Ligi'nde, Başakşehir de Konferans Ligi'nde eleme oynayacak.

Konyaspor'un zafere ulaşması halinde ise siyah-beyazlılar, Konferans Ligi'nden yoluna devam edecekken, turuncu-lacivertliler de Avrupa'ya katılım sağlayamayacak.

Süper Lig'de gol kralı Shomurodov



Eldor Shomurodov, bu sezon ligde attığı 22 golle takımının en önemli hücum silahlarından biri oldu. Shomurodov, ligde gol krallığı yarışında Trabzonspor'un Nijeryalı santrforu Paul Onuachu ile zirveyi paylaştı.
Geçtiğimiz sezon satın alma opsiyonuyla Roma'dan kadroya katılan Özbek futbolcunun bonservisi, ara transfer döneminde İtalyan ekibinden alındı. 30 yaşındaki oyuncu, attığı gollerin yanı sıra 5 asistlik katkı da sağladı.

16. sıradan 5. basamağa kadar yükseldi

Başakşehir, geride kalan sezona istediği gibi başlayamadı. Turuncu-lacivertliler, ilk 3 haftada 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Kötü sonuçların ardından teknik direktörlük görevine Çağdaş Atan'ın yerine Nuri Şahin getirildi.

Ligin 9. haftasında sahasında Galatasaray'a 2-1 mağlup olan İstanbul temsilcisi, haftayı 16. sırada tamamladı. Ancak Başakşehir, 14 ile 25. haftalar arasında oynadığı 12 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak önemli bir çıkış yakaladı. Bu süreçte 8 maçlık yenilmezlik serisi elde eden turuncu-lacivertliler, 9. haftada düşme hattında yer almasına rağmen, 25. hafta sonunda 5. sıraya yükselmeyi başardı ve sezonu da bu basamakta tamamladı.

2 çocuk Fenerbahçeliler Derneği'nde yangın çıkardı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde pasajda bulunan Fenerbahçeliler Derneği'nde yangın çıktı

18.05.2026 00:21:00
İhlas Haber Ajansı
2 çocuk Fenerbahçeliler Derneği'nde yangın çıkardı
2 çocuk Fenerbahçeliler Derneği'nde yangın çıkardı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde pasajda bulunan Fenerbahçeliler Derneği'nde yangın çıktı. Dernekte yangın çıkaran 2 çocuk ve yangın anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Yangın, saat 18.15 sıralarında Cuma Mahallesi Elektrik Sokak'ta bulunan pasajın içindeki Fenerbahçeliler Derneği'nde meydana geldi. Pasaja giren 2 çocuk, derneğin bahçe kısmındaki sandalyeler ve perdeleri çakmakla tutuşturup kaçtı. Çıkan yangını gören vatandaşlar, durumu İnegöl itfaiyesine bildirdi.

Adrese çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede söndürülen yangında dernekte hasar meydana geldi. Dernekte yangın çıkaran 2 çocuk ve yangın anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Polis ekipleri, 2 çocuğu yakalamak için çalışma başlattı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.