Soğuk baklava yaz sıcağında iyi gidiyor
Yaz sıcağında ağızda dağılan, ferahlatıcı bir tatlı arayanlar için soğuk baklava mükemmel bir seçenek
01.08.2024 15:07:00
Fahri Fatih Özcan
Fahri Fatih Özcan





Yaz sıcağında ağızda dağılan, ferahlatıcı bir tatlı arayanlar için soğuk baklava mükemmel bir seçenek. Geleneksel baklavanın aksine pişirildikten sonra bu tatlı, dolapta soğutulup servis ediliyor.
Gerken malzemeler ise yufka, şeker, su, süt, limon, fındık, ceviz ya da fıstık. Yufka ince ve esnek yufka tercih edilmeli.
Şeker, su ve limon suyu ile hazırlanan şerbet, baklavanın lezzetini tamamlıyor.
İç malzeme için fındık, ceviz, fıstık gibi tercih edilen kuru yemişler incecik kıyılıp kullanılıyor.
Süt ise baklavanın yumuşak ve nemli olmasını sağlıyor. Yufkalar üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek üst üste diziliyor.
Her kat arasına kıyılmış kuru yemişler serpiştiriliyor.
Son kat yufka üzerine de tereyağı sürülüyor. Baklava kare veya dikdörtgen şeklinde kesiliyor.
Daha sonra baklavamızı 170°C fırında altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra baklavanın üzerine soğumuş şerbet üzerine dökülüyor.
En az 4 saat dolapta dinlendirildikten sonra servis ediliyor.
Soğuk baklava, hem yapımı kolay hem de ferahlatıcı bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenek. Ayrıca siz de kendi tarifinizi yaratmak için farklı iç malzemeler deneyebilirsiniz.
Gerken malzemeler ise yufka, şeker, su, süt, limon, fındık, ceviz ya da fıstık. Yufka ince ve esnek yufka tercih edilmeli.
Şeker, su ve limon suyu ile hazırlanan şerbet, baklavanın lezzetini tamamlıyor.
İç malzeme için fındık, ceviz, fıstık gibi tercih edilen kuru yemişler incecik kıyılıp kullanılıyor.
Süt ise baklavanın yumuşak ve nemli olmasını sağlıyor. Yufkalar üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek üst üste diziliyor.
Her kat arasına kıyılmış kuru yemişler serpiştiriliyor.
Son kat yufka üzerine de tereyağı sürülüyor. Baklava kare veya dikdörtgen şeklinde kesiliyor.
Daha sonra baklavamızı 170°C fırında altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra baklavanın üzerine soğumuş şerbet üzerine dökülüyor.
En az 4 saat dolapta dinlendirildikten sonra servis ediliyor.
Soğuk baklava, hem yapımı kolay hem de ferahlatıcı bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenek. Ayrıca siz de kendi tarifinizi yaratmak için farklı iç malzemeler deneyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.