logo
19 MAYIS 2026

SON! Yıldıray hep sakat!

06.09.2005 00:00:00


Berlin'de yayınlanan B.Z gazetesi, "Baştürk şoku: Yine dizi" başlığıyla verdiği haberde, Yıldıray'ın, Türkiye'deki karşılaşmadan sonra Berlin'e döndüğünü ve takım doktorunun sağ dizinde bir sakatlık tespit ettiğini yazdı.

Alman 1. lig (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin'de oynayan milli futbolcu Yıldıray Baştürk, sakatlıktan kurtulamıyor. Bir antrenman maçı sırasında daha önce sol dizinden sakatlanan Yıldıray, bu kez de Türkiye-Danimarka karşılaşmasında sağ dizinden sakatlandı.

Sol dizindeki sakatlık nedeni ile yaklaşık 1 ay boyunca sahalardan uzak kalan Yıldıray'ın şimdi de en az 2 hafta süre ile oynayamayacağı belirtildi. Yıldıray'ın sakatlığının takımda endişe yarattığı, ancak teknik direktör Falko Götz'ün, "Önce tam teşhisi bir bekleyelim. Şimdiden herkesi endişelendirmenin bir anlamı yok" şeklinde konuştuğu kaydedildi.

Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?

Fenerbahçe'nin kaptanı İstanbul'a veda etmeye hazırlanıyor. Real Madrid'in başına geçmeye hazırlanan Mourinho'nun Slovak stoperi yeni savunma lideri yapmak istediği iddia edildi

19.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?
Mourinho, Skriniar'ı götürüyor! Fenerbahçe şimdi ne yapacak?
Fenerbahçe'nin kaptanı Milan Skriniar rüya gibi bir transferle İstanbul'a veda etmeye hazırlanıyor. Real Madrid'in başına geçmek için gün sayan Jose Mourinho'nun Slovak stoperi yeni savunma lideri yapmak istediği iddia edildi.

Inter ve PSG geçmişiyle savunmanın lideri olarak görülen Skriniar'ın, Real Madrid'den gelmesi muhtemel teklif sonrası ayrılık kararı alacağı konuşuluyor.






Dünya futbolunun gözü kulağı yeniden Real Madrid ve Jose Mourinho birlikteliğinde... Portekizli teknik adamın İspanyol devindeki transfer stratejisi de netleşmeye başladı.






Madrid ekibinde ikinci dönemine başlamaya hazırlanan Mourinho, ilk neşteri savunma hattına vuracak gibi duruyor. Takımın mevcut defans kurgusunu tamamen değiştirmeyi hedefleyen deneyimli çalıştırıcı, radikal kararların altına imza atacağı konuşuluyor.






SAVUNMA LİDERİ OLMASINI İSTİYOR

Mourinho'nun gelecek planları arasında David Alaba ve Antonio Rüdiger yer almıyor. Portekizli hoca, iki oyuncunun da sistemine uymadığını belirterek biletlerini kesti. Yaşadığı ağır sakatlıklar nedeniyle bir türlü istikrar yakalayamayan Eder Militao da gözden çıkarıldı.

İddialara göre Mourinho, Real Madrid defansının liderliğini emanet edeceği ismi Milan Skriniar olarak belirledi.






MOURINHO'YA HAYRANLIĞI VAR

Inter'de yıllarca kaptanlık pazubandını takan ve ardından Paris Saint-Germain formasıyla en üst seviyede büyük bir tecrübe kazanan 31 yaşındaki Skriniar, Portekizli teknik adamın Fenerbahçe'de prensiydi. Başarılı stoper de, Portekizli hoca ile olan bağını şu sözlerle özetlemişti:

- Jose Mourinho muhteşem bir teknik direktör. Onunla her zaman harika bir ilişkimiz oldu.






"FENERBAHÇE ENGEL OLAMAZ" İDDİASI

Transfer kulislerinde konuşulan en net gerçek ise, Real Madrid'in bu operasyonda önünün açık olduğu. Skriniar için Real Madrid gibi bir dünya devinden gelecek resmi bir teklif karşısında, Fenerbahçe'nin bu transfere engel olmayacağı belirtiliyor.

Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!

Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi’nin, Mauro Icardi’nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü yapıldığı iddia edilen gizli zirvenin perde arkasından şok bir isim çıktığı belirtiliyor

19.05.2026 12:17:00
Haber Merkezi
Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!
Kerem Aktürkoğlu kefil oldu, Hakan Safi harekete geçti!
Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin, Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü yapıldığı iddia edilen gizli zirvenin perde arkasından şok bir isim çıktığı belirtiliyor!

Sarı-lacivertlilerin ezeli rakibine yönelik bu tarihi hamlesinin sadece bir psikolojik savaş ya da "İstersek kaptanınızı parasını verir alırız" mesajı olmadığı, operasyonun arkasında Kerem Aktürkoğlu'nun "verdiği gol garantisinin" yattığı ileri sürüldü.







Fenerbahçe'de yaklaşan başkanlık seçimi öncesi kulisleri yerinden oynatan bir görüşme iddiası geldi. Başkan adayı Hakan Safi'nin Galatasaray'ın golcüsü ve kaptanı Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino ile Cuma günü gizli bir görüşme gerçekleştirdiği haberi sosyal medyada bomba etkisi yarattı.

Bu iddia ilk bakışta sadece Galatasaray camiasını karıştırmak ya da sarı-kırmızılı taraftarlara "istersek kaptanınızı parasını verir, alırız" mesajı iletmek olarak yorumlansa da, perdenin arkasından çok başka bir isim ve çarpıcı detaylar çıktı.







"15 GOLÜ GARANTİ" İDDİASI

İddiaların merkezinde, Hakan Safi'nin maaşını ödediği ve yakın ilişkiler içinde olduğu belirtilen eski Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu yer alıyor. İkilinin yaptığı özel görüşmede Kerem'in, Safi'ye ezber bozan bir Icardi analizi yaptığı ve bu transferin fitilini ateşlediği savunuldu.







Kerem'in, Hakan Safi ile yaptığı görüşmede şu ifadeleri kullandığı iddia edildi:

- Icardi, sadece Galatasaray'ın oyun sistemi değiştiği için şu an kötü görünüyor. Eğer Fenerbahçe'ye gelirse, bu ligde en az 15 golü garanti. Alınacak diğer pek çok yabancı golcüden çok daha fazla katkı sağlar. Ayrıca bu transfer, Galatasaray'ı psikolojik olarak etkiler.







KEREM VE ICARDI BİRBİRİNE HAYRAN

Galatasaray'da oynadıkları dönemde saha içinde muazzam bir uyum yakalayan ve birbirlerine yaptıkları asistlerle tanınan Icardi ve Kerem ikilisinin geçmişteki açıklamaları, bu transfer iddiasıyla birlikte yeniden akıllara geldi:







- Mauro Icardi: Kerem sahada beni çok iyi görüyor. Nereye koşacağımı, topu nereye isteyeceğimi çok iyi biliyor. Onun gibi bir kanat oyuncusuyla oynamak bir forvet için büyük şans.

- Kerem Aktürkoğlu: Mauro ile oynamak işinizi çok kolaylaştırıyor. Sadece topu ona ulaştırmanız yeterli, o gerisini bir şekilde hallediyor. Dünyanın en iyi bitiricilerinden biriyle yan yana oynamak benim için hem büyük bir lüks hem de harika bir okul.

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak

UEFA Avrupa Ligi'nde 2025-2026 sezonunun şampiyonu, yarın İstanbul'da İngiltere ekibi Aston Villa ile Alman temsilcisi Freiburg arasında oynanacak finalde belli olacak

19.05.2026 10:42:00
Anadolu Ajansı
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu İstanbul'da belli olacak

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki ikinci önemli turnuvasının final maçı, Beşiktaş Park'ta, saat 22.00'de başlayacak.

Karşılaşmayı Fransız hakem François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni üstlenecek. Jerome Brisard, video yardımcı hakem olarak görev yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise İspanyol Alejandro Hernandez olacak.

İki takım da ilk şampiyonluğu istiyor

Aston Villa ve Freiburg, tarihlerinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi finali heyecanı yaşayacak.

İngiliz temsilcisi daha önce 1981-82 sezonunda, Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Bayern Münih'i Peter Withe'nin golüyle 1-0 yenerek tarihi zafere imza attı.

Birmingham ekibi 1982 yılındaki UEFA Süper Kupa finalinde de Barcelona'ya 3-1 üstünlük sağlayarak müzesine ikinci Avrupa kupasını götürdü.

Freiburg ise tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında final maçına çıkacak.

Emery, 5. kupa için sahaya çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi'nde yaşadığı 4 şampiyonlukla adı kupayla özdeşleşen İspanyol teknik adam Unia Emery, Freiburg karşısında "kupayı en fazla kazanan teknik direktör" rekorunu geliştirmek istiyor.

Turnuvada 5 kez final oynayan 54 yaşındaki Emery, Sevilla ile 2014, 2015, 2016'da, Villarreal ile de 2021'de kupayı kazanırken, 2019'da ise Arsenal ile finalde kaybetti.

41 yaşındaki Julian Schuster ise kariyerinin ilk finalinde şampiyonluk mücadelesi verecek. 

Avrupa Ligi'nde 55. kupanın sahibi yarın belli olacak

UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Freiburg ile İngiliz ekibi Aston Villa, yarın Avrupa'nın iki numaralı kupasını kazanmak için İstanbul'da kozlarını paylaşacak

19.05.2026 10:37:00 / Güncelleme: 19.05.2026 10:45:10
İhlas Haber Ajansı
Avrupa Ligi'nde 55. kupanın sahibi yarın belli olacak
Avrupa Ligi'nde 55. kupanın sahibi yarın belli olacak
UEFA Avrupa Ligi finalinde Alman temsilcisi Freiburg ile İngiliz ekibi Aston Villa, yarın Avrupa'nın iki numaralı kupasını kazanmak için İstanbul'da kozlarını paylaşacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli ikinci organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nde 55. sezonun final heyecanı yarın yaşanacak. Almanya temsilcisi Freiburg ile İngiltere ekibi Aston Villa, Beşiktaş Park'ın ev sahipliği yapacağı final müsabakasında karşı karşıya gelecek. Saat 22.00'de başlayacak mücadeleyi Fransız hakem François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ile Mehdi Rahmouni yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alejandro Hernandez olacak. Finalde VAR koltuğunda ise Fransa'dan Jerome Brisard görev alacak.

Freiburg ve Aston Villa, daha önce resmi maçlarda birbirlerine rakip olmadı. İki takım, ilk kez resmi bir müsabakada karşı karşıya gelecek.

Aston Villa'nın final macerası



Aston Villa, bu sezon Avrupa Ligi'nde lig aşamasını 7 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak topladığı 21 puanla, Lyon'un ardından averajla ikinci sırada tamamladı. Son 16 turunda Lille'i 1-0 ve 2-0'lık skorlarla saf dışı bırakan Unai Emery'nin takımı, çeyrek finalde Bologna'yı 3-1 ve 4-0'lık skorlarla eledi. Yarı final ilk maçında Nottingham Forest'a 1-0 kaybeden Aston Villa, rövanşta rakibini 4-0'lık skorla yenerek adını finale yazdırdı.

Birmingham temsilcisi, ayrıca lig aşamasında Fenerbahçe ile İstanbul'da karşılaştı ve sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Bu sezon Avrupa Ligi'nde 28 gol kaydeden İngiliz ekibi, kalesinde ise 8 gole engel olamadı.

Freiburg'un final serüveni



Lig aşamasını 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle tamamlayan Freiburg, elde ettiği 17 puanla 7. basamakta yer aldı. Son 16 turunda ilk maçta 1-0 yenildiği Genk'i rövanşta 5-1'lik skorla eleyen Alman ekibi, çeyrek finalde Celta Vigo'yu 3-0 ve 3-1'le geçerek yarı finale yükseldi. Yarı finaldeki ilk müsabakada 2-1 kaybettiği Braga'yı ikinci maçta 3-1 mağlup eden Julian Schuster'in öğrencileri, finalde mücadele etmeye hak kazandı.
Bu sezon Avrupa Ligi'nde rakip ağlara 25 gol atan Freiburg, kalesinde 10 gol gördü.

İki takım da ilk Avrupa Ligi kupasını hedefliyor



Freiburg ve Aston Villa, UEFA Avrupa Ligi'ni ilk kez kazanmak için mücadele edecek. İngiltere temsilcisi Aston Villa; 1981-1982 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, 1982-1983 sezonunda UEFA Süper Kupası ve 2001-2002 sezonunda da UEFA Intertoto Kupası'nı müzesine götürürken, Alman ekibi Freiburg ise Avrupa kupaları tarihinde henüz bir başarı elde edemedi.

Unai Emery, 5. Avrupa Ligi kupasının peşinde



Aston Villa'nın İspanyol teknik direktörü Unai Emery, Freiburg karşısında mutlu sona ulaşması durumunda kariyerinin 5. UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanacak. Birmingham ekibinin teknik direktörü, bu kupayı Sevilla ile üç kez (2013-2014, 2014-2015 ve 2015-2016) ve Villarreal ile bir kez (2020-2021) kazandı. 54 yaşındaki çalıştırıcı, 2018-2019 sezonunda ise Arsenal ile finalde mağlup oldu.
Freiburg'un 41 yaşındaki Alman çalıştırıcısı Julian Schuster ise Aston Villa karşısında kariyerinin ilk kupasını kazanmak için ter dökecek.

Almanlar ve İngilizler finalde ikinci kez rakip

Alman takımları ile İngiliz takımları Avrupa Ligi finallerinde bugüne kadar yalnızca bir kez karşılaştı. İki ülke takımları arasında o dönemki adıyla UEFA Kupası'nın 1973 finalinde Liverpool ile Borussia Mönchengladbach karşı karşıya geldi. İki ayaklı oynanan finalin ilk maçını 3-0 kazanan Liverpool, rövanş maçını 2-0 kaybetmesine karşın kupayı müzesine götürdü.

İki ülke takımı, Avrupa Ligi finalinde 53 yıl aranın ardından bu kez İstanbul'da karşı karşıya gelecek.
Öte yandan İngiltere'den Liverpool ve Tottenham (3), Chelsea (2), Manchester United ve Ipswich Town (1) kupayı daha önce kazanma başarısı gösterirken; Almanya'dan ise Borussia Mönchengladbach ve Eintracht Frankfurt (2), Bayer Leverkusen, Schalke 04 ve Bayern Münih (1) zafere ulaştı.

Avrupa Ligi kupasını en çok Sevilla kazandı

UEFA Avrupa Ligi'nde 7 defa final oynayan Sevilla, 7 finali de kazanarak turnuvanın en başarılı takımı oldu. İspanya temsilcisi; 2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020 ve 2023 yıllarında Avrupa'nın iki numaralı kupasını müzesine götürdü.

İspanyol takımlarının başarısı dikkat çekiyor

Daha önce UEFA Kupası olarak düzenlenen, 2009-2010 sezonuyla birlikte UEFA Avrupa Ligi adıyla devam eden turnuvayı İspanyol ekipleri toplamda 14 kez kazandı. Organizasyonda İngilizler ve İtalyanlar 10, Almanlar 7, Hollandalılar 4, Portekizliler, Ruslar ve İsveçliler 2; Belçikalılar, Ukraynalılar ve Türkler ise birer kez mutlu sona ulaştı.
Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük ikinci kupasında bugüne kadar 62 farklı takım final maçına çıktı, 30 farklı kulüp ise kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi.

Beşiktaş Park, ilk kez Avrupa Ligi finaline ev sahipliği yapacak

Beşiktaş Park'ta ilk kez bir UEFA Avrupa Ligi finali oynanacak. Yaklaşık 43 bin kişilik stadyum, daha önce 2019 UEFA Süper Kupa finaline ev sahipliği yaptı. Liverpool ile Chelsea arasında 14 Ağustos 2019 tarihinde oynanan ve normal süresi ile uzatma dakikaları 2-2 sona eren müsabakayı Liverpool, seri penaltı atışları sonucunda 5-4 kazandı.

Trabzonspor ligi 10. kez 3. sırada tamamladı

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de sezonu 3. sırada tamamlayarak kulüp tarihinde 10. kez bu basamakta yer aldı

19.05.2026 10:28:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor ligi 10. kez 3. sırada tamamladı
Trabzonspor ligi 10. kez 3. sırada tamamladı
Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de sezonu 3. sırada tamamlayarak kulüp tarihinde 10. kez bu basamakta yer aldı. Son haftalara kadar şampiyonluk yarışının içinde kalan bordo-mavililer, 35 sezonu ilk 4 içinde bitirme başarısı gösterdi.

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında sahasında Gençlerbirliği'ne 3-0 mağlup olan Trabzonspor, sezonu puansız kapattı. Haftalar öncesinde ligi 3. sırada bitirmeyi garantileyen Karadeniz ekibi 69 puan elde etti.

Zirve sonrası puan makası açıldı



Trabzonspor, 2021-2022'deki şampiyonluğun ardından inişli çıkışlı bir grafik sergilese de bu sezon yeniden zirve yarışının içinde yer aldı. 2022-2023 sezonunda 57 puanla 6. sırada yer alan Karadeniz ekibi, şampiyon Galatasaray'ın 31 puan gerisinde kalmıştı. 2023-2024 sezonunda 67 puanla 3. sırayı alan Trabzonspor, zirvenin 35 puan gerisinde sezonu tamamladı. 2024-2025 sezonunda ise puan farkı 44'e kadar çıkmıştı.

Bu sezon sıralama da puan da değişti



2025-2026 sezonunda ise tablo farklı bir görünüm kazandı. Şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray 77 puana ulaşırken, Trabzonspor 69 puanda kaldı. Böylece zirve ile bordo-mavililer arasındaki fark 8 puana kadar düştü. Karadeniz ekibi geçtiğimiz sezona ise 18 puanlık bir fark attı.

Trabzonspor geçtiğimiz sezona 18 puanlık fark attı



Karadeniz ekibinde geçtiğimiz sezona göre savunma ve hücum performansındaki gözle görülür iyileşme, toplanan puana da yansıdı. Bordo-mavililer, geçtiğimiz sezona göre 18 puan daha fazla topladı. Trabzonspor'un hem galibiyet sayısındaki artış hem de mağlubiyet sayısındaki ciddi düşüş, takımın oyun istikrarını bu sezon daha üst seviyeye taşıdı. Özellikle kritik maçlarda alınan sonuçlar, puan tablosunda üst sıralarda yer alınmasını sağladı. Son haftalara kadar şampiyonluk yarışı içinde kalan bordo-mavililer, sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmadan itibaren ise düşüş yaşadı.

Bu sezon 34 maçta 20 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 69 puan toplayarak 3. sırada ligi bitiren bordo-mavililer, bir önceki sezonu 51 puanla tamamlamıştı.

52 sezonluk tarihte 10. kez 3'lük

1974-1975 sezonunda Süper Lig'e yükselen Trabzonspor, 52 sezondur aralıksız bu ligde mücadele ediyor. Bordo-mavililer tarihi boyunca 7 kez şampiyonluk yaşarken, bu sezonla birlikte 10. kez ligi 3. sırada tamamladı. Ayrıca 9 ikincilik ve 9 da dördüncülük elde eden Karadeniz ekibi, toplamda 35 sezonu ilk 4 içinde bitirdi.

Trabzonspor'un lig tarihindeki en düşük derecesi ise 2001-2002 sezonunda geldi. Bordo-mavililer, 18 takımlı ligi 14. sırada tamamlayarak düşme hattının 3 puan üzerinde kalmıştı.

Dünya Kupası kavurucu sıcaklarda oynanacak


 
Uzmanlar, 14 Haziran-15 Temmuz arasında ABD, Kanada ve Meksika'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda maçların oynanacağı 16 stadyumdan 14'ünde sıcaklıkların tehlikeli seviyeleri aşabileceği uyarısı yaptı.
 

19.05.2026 00:26:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası kavurucu sıcaklarda oynanacak
Dünya Kupası kavurucu sıcaklarda oynanacak

Dünyanın önde gelen bilim insanlarından oluşan bir grup, Dünya Kupası öncesinde FIFA'ya uyardı ve hava sıcaklığının oyuncular için ciddi sorunlar yaratabileceğini kaydetti. Uzmanlardan oluşan grubun mektubunda alınan önlemlerin yetersiz olduğu da ifade edildi. Mektupta FIFA'dan, daha uzun su molaları ile aşırı sıcaklık halinde maç ertelemesi gibi daha güçlü koruma protokolleri çağrısı yapıldı.
Uzmanlar maçların oynanacağı 16 stadyumdan 14'ünde sıcaklıkların tehlikeli seviyeleri aşabileceği uyarısı yaptı.

Kanada'da hava iyi, ABD ve Meksika'da riskli

Turnuva ABD, Kanada ve Meksika'daki stadyumlarda oynanacak. ABD'nin güney kesimlerinde ve Meksika'nın kuzeyinde, ortalama gündüz sıcaklıkları genellikle 30-35°C civarında seyrediyor ve daha sıcak dönemlerde 40°C'ye kadar çıkabiliyor. Türkiye milli takımı Haziran sıcaklıklarının 35'in üzerine çıkabildiği Arizona'da kamp yapacak.
FIFA, sıcak havanın bir sorun olabileceğini kabul etti ve oyuncu refahına olan bağlılığının bir parçası olarak, turnuvadaki her maçın her iki yarısında da zorunlu üç dakikalık molalar koydu.

Geçen yıl maçlar durmuştu

2025 yazında ABD'de yapılan FIFA Kulüpler Dünya Kupası sırasında, Chelsea ile Benfica arasındaki maç da dahil 6 karşılaşma aşırı sıcak ve fırtınalar nedeniyle kesintiye uğradı.
Bu durum iki saatlik bir gecikmeye yol açtı. Bu olay, o dönemde Chelsea'nin Teknik Direktörü Enzo Maresca'nın ABD'nin 'muhtemelen bu turnuvayı düzenlemek için doğru yer olmadığını' söylemesine neden oldu.

Ne kadar sıcak olabilir?

Nem de denkleme eklendiğinde, vücudun kendini etkili bir şekilde soğutması daha da zorlaştığı için, her şey daha da sıcak hissedilmeye başlar. Bu yaz çok sık duyacağınız iki ısı endeksi var. Bunlardan biri, termometrenin gösterdiğinden ziyade vücudunuzun sıcağı nasıl hissettiğini ifade eden "hissedilen sıcaklık". Örneğin Miami'de, yaz aylarında tipik bir hava sıcaklığı olan 32°C genellikle 43°C gibi hissediliyor.
Ayrıca, vücut üzerindeki fiziksel ısı stresini değerlendiren Islak Küre Sıcaklığı (WBGT) da var. Yaklaşık 28°C civarındaki bir WBGT, elit sporcular için ısı stresinin önemli bir endişe kaynağı haline geldiği eşik olarak kabul edilir.
Uluslararası Biyometeoroloji Dergisi'nde yayınlanan 2025 tarihli bir çalışmada, bilim insanları "16 ev sahibi kentin 14'ünün yaz öğleden sonrasında 28°C WBGT'yi aştığı" sonucuna vardı.

WBGT'nin öğleden sonra en az 32°C'ye ulaşabileceği altı ev sahibi şehir (Miami, Houston, Dallas, Monterrey, Kansas City ve Atlanta) bulunuyor. Bu da vücudun kendini serin tutmakta gerçekten zorlandığı aşırı sıcaklık stresi olarak kabul ediliyor.
Riskleri azaltmak için maçlar genellikle günün en sıcak saatlerinin dışında planlanıyor ve birçok maçın başlama saati öğleden sonra veya akşam geç saatlerde. Örneğin, İskoçya'nın Miami'deki Brezilya ile oynayacağı C Grubu maçının başlama saati 18:00 olacak.

Houston ve Dallas'taki stadyumlar da dahil olmak üzere bazı mekanlarda, koşulları hafifletmek için açılır kapanır çatılar ve iklimlendirme sistemleri de bulunuyor.
Bu yılki Dünya Kupası finalinin 19 Temmuz'da Doğu Zaman Dilimiyle 15:00'te oynanacağı New York'ta, tipik bir sıcak hava dalgası hava sıcaklıklarının 30'lu derecelerin ortalarına ulaşmasına ve aşırı sıcak stresine yol açabilir.

Trabzonspor'un Onana planı

Trabzonspor’da sergilediği performansla beğenilen Andre Onana için yönetim pes etmiyor

18.05.2026 15:17:00
Haber Merkezi
 Trabzonspor'un Onana planı
 Trabzonspor'un Onana planı
Trabzonspor'da sergilediği performansla beğenilen Andre Onana için yönetim pes etmiyor! Manchester United'ın astronomik talepleri ve 7.5 milyon euro'luk maaş engeline rağmen, bordo-mavililerin masasında can simidi olacak 2 ihtimal daha var.






Trabzonspor yönetimi herkesin beğenisini kazanan Andre Onana'yı takımda tutmanın formüllerini arıyor. Ancak bordo-mavili yönetimin bu transferi bitirebilmesi için önünde aşılması oldukça güç iki dev engel bulunuyor: Manchester United'ın satış ısrarı ve Kamerunlu file bekçisinin dudak uçuklatan maaşı.






United, Onana'ya haftalık 120 bin sterlin ödüyor. Bu rakam yıllık 6 milyon 240 bin sterlin, yani güncel kurla yaklaşık 7.5 milyon euroya denk geliyor. Karadeniz ekibinin mevcut tavan ücret politikasının çok üzerinde olan bu maaş yükü, transferin önündeki en büyük setlerden biri.






2023 yazında Inter'den 50.2 milyon euro gibi rekor bir bedelle transfer edilen Onana için Manchester United, zararının en azından bir kısmını telafi etmek istiyor.






Sözleşmesinde 40 milyon euro'luk opsiyon maddesi var. Ancak bordo-mavililerin bu rakamı karşılamasının imkanı yok. Manchester United'ın yüksek maaş yükünden kurtulmak adına transfer döneminin sonlarına doğru yeniden kiralama seçeneğine ikna olması ya da teklif gelmemesi Onana'yı Trabzon'da tutabilir.

Şenol Güneş ve Tolga Zengin buluşması Beşiktaş için mi?

İstanbul'da bir araya gelen iki efsane Şenol Güneş ve Tolga Zengin, Beşiktaşlı taraftarların sevgi seliyle karşılaştı

18.05.2026 15:13:00
Haber Merkezi
Şenol Güneş ve Tolga Zengin buluşması Beşiktaş için mi?
Şenol Güneş ve Tolga Zengin buluşması Beşiktaş için mi?
İstanbul'da bir araya gelen iki efsane Şenol Güneş ve Tolga Zengin, Beşiktaşlı taraftarların sevgi seliyle karşılaştı! Adı siyah-beyazlılarla anılan deneyimli hocanın, Sergen Yalçın sessizliği ise dikkat çekti: Benim niyet belirtmem saygısızlık olur...






İki Trabzon doğunlu ismi, eski Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve eski kaptan Tolga Zengin, dün İstanbul'da bir mekanda bir araya geldi.






Keyifli geçen buluşmada, mekanda bulunan Beşiktaşlı taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaşan ikili, fotoğraf çektirme isteklerini kırmayarak siyah-beyazlı futbolseverlerle sıcak dakikalar geçirdi.






Buluşma esnasında adı sık sık Beşiktaş ile anılan tecrübeli teknik adam Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımın teknik direktörlük koltuğu ve geleceğine dair önemli sessiz kaldı. Ancak bir kaç gün önce yaptığı açıklama hala akıllarda:






- Kararı verecek olan sayın başkandır. Şu anda Sergen hoca göreve devam ettiğine ve devam edeceği yönünde açıklamalar yaptığına göre, benim bir niyet belirtmem saygısızlık olur.

İşte Aziz Yıldırım'ın yıldız golcüsü

Aziz Yıldırım, transferde bombaları patlatmaya hazırlanıyor. İsim vermeden müjdeyi veren Yıldırım, "İki santrafor alacağız, belki üçüncüyü de ekleyeceğiz" diyerek gövde gösterisi yaptı  

18.05.2026 13:52:00 / Güncelleme: 18.05.2026 16:51:27
Haber Merkezi
İşte Aziz Yıldırım'ın yıldız golcüsü
İşte Aziz Yıldırım'ın yıldız golcüsü
Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, transferde bombaları patlatmaya hazırlanıyor. Katıldığı son toplantıda isim vermeden müjdeyi veren Yıldırım, "İki santrafor alacağız, belki üçüncüyü de ekleyeceğiz" diyerek gövde gösterisi yaptı.  Listenin ilk sırasındaki Igor Thiago iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, Galatasaray'ın da peşinde olduğu milli golcü Bertuğ Yıldırım için transfer derbisi başladı.






Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesinde hareketli günler başladı. Başkan adaylığını açıklayan ve güçlü bir kadro kurma sözü veren Aziz Yıldırım, katıldığı son toplantıda transfer stratejisine dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.






Özellikle hücum hattını tamamen yenilemeyi hedefleyen Yıldırım, taraftarları heyecanlandıracak bir transfer müjdesi verdi:

- İsim söyleyemem ama iki tane santrafor alacağız. Belki de üçüncüyü de alacağız.






Gelen ilk iddialara göre, Yıldırım'ın listesinin başında yer alan ve bitirmek istediği dünyaca ünlü golcü adayı Igor Thiago. Hücum hattına yapılacak ilk büyük takviyenin Brezilyalı santrafor olacağı ve oyuncunun şartları için şimdiden nabız yoklandığı ileri sürüldü.






Fenerbahçe'nin forvet operasyonu sadece yabancı isimlerle sınırlı kalmıyor. Yerli rotasyonunu da güçlendirmek isteyen sarı-lacivertlilerin, genç milli golcü Bertuğ Yıldırım için devreye girdiği iddia edildi.






Transfer pazarında ezeli rakip Galatasaray'ın da gündeminde olduğu bilinen genç santrafor için Fenerbahçe'nin de resmi temaslara başladığı belirtildi.

İlkay Gündoğan'ı arayan isim Ederson mu?

Kasımpaşa maçı sonrası "Eski takım arkadaşlarım kulüp ve ligle ilgili beni aradı" diyen İlkay Gündoğan'a gizemli telefon kimden geldi?  

18.05.2026 13:40:00
Haber Merkezi
İlkay Gündoğan'ı arayan isim Ederson mu?
İlkay Gündoğan'ı arayan isim Ederson mu?
Kasımpaşa maçı sonrası "Eski takım arkadaşlarım kulüp ve ligle ilgili beni aradı" diyen İlkay Gündoğan'a gizemli telefon kimden geldi?  Tecrübeli yıldızın kariyeri boyunca en çok maça çıktığı isim 270 karşılaşmayla Fenerbahçeli Ederson.






İlkay Gündoğan'ın Kasımpaşa maçının ardından yaptığı gizemli açıklama, transfer dedektifliği fırtınası kopardı. Tecrübeli yıldızın, "Bazı eski takım arkadaşlarım kulüp ve ligle alakalı beni arayıp soru sordular ama isim vermek istemiyorum" sözleri, gözleri bir anda onunla en çok saha paylaşmış dünya yıldızlarına çevirdi.






İlkay'ın en fazla beraber oynadığı oyuncula:

Ederson  270
Bernardo Silva 268
De Bruyne 224
Kyle Walker 218
Sterling 204






Phil Foden 198
Stones  180
Gabriel Jesus 165
Cancelo  161
Mahrez  158






Listenin zirvesinde yer alan Fenerbahçeli Ederson'un (geçen sezon uzun süre Galatasaray'ın gündeminde yer aldı) yanı sıra Bernardo Silva, Okan Buruk'un prensi De Bruyne ve her daim çekici bir isim olan Kyle Walker'ın İlkay'ın en fazla oynadığı isimler arasında yer alması dikkat çekici.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.