logo
22 MAYIS 2026

Stratejik derinlikten Kürdistan çıktı

27.12.2015 00:00:00
 
Stratejik derinlikten Kürdistan çıktı
 
Süslü kelimelerle gerçekleri tersyüz edip gizlemek ve göz boyamakta AKP hükümetinin üstüne yok.
'Çözüm süreci', 'stratejik derinlik' ve 'değerli yalnızlık' hükümetin bu bağlamda kullandığı söylemlerden...
Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin, çözüm süreci diyerek Türkiye'yi getirdikleri durumun neresinde 'çözüm' var?
Parçalanma var, kavga var, savaş var, ölüm var, hendek var, bomba var, terör var, özerklik var, başkanlık var, ama çözüm yok.
Büyük Ortadoğu Projesi, Arap Baharı ve Dinlerarası diyalog gibi şer projelerinde figüran olup boy göstermenin adına 'stratejik derinlik' dediler.
Yahudi cesaret madalyaları hak etmek için bu ecnebi projelerde rol kaparak, dost ülkelere kazık atıp, sırtlarından hançerleyince Türkiye için sonuç yalnız kalmak oldu.
Yalnızlığa mahkûm edilen Türkiye için AKP hükümeti 'değerli yalnızlık' ifadesini kullanmıştı.
Bütün bu yapılanların faturasını er ya da geç ödemek zorunda olan millet, 'değerli yalnızlığınız başınıza çalınsın' demeyince gemi azıya alan hükümet, 7 Haziran ve 1 Kasım'dan elde ettiği ivmeyle pervasız icraatlarına hız verdi.
Hükümetin dışarıyla bu gayrimeşru ilişkilerinden Türkiye'ye hiçbir hayırlı sonuç çıkmadı.
AKP'nin stratejik derinliğinden son çıkan şey Kürdistan olacak.
Aralık ayında önce Mesut Barzani Ankara'ya geldi. Dün de Neçirvan Barzani İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'yla görüştü.
Klasik açıklamaları bir kenara bırakırsak gündem, Mesut Barzani'nin referandum için hazırlık talimatı verdiği 'Bağımsız Kürdistan' konusuydu.
Bağdat'la kriz yaşayan Ankara, Barzani'ye bağımsızlık desteği vererek Irak'a ders vermeye çalışıyor.
AKP hükümeti Barzani'lerin bu ziyaretlerinde arkaya Kürdistan bayrağı koyarak yeşil ışık yaktığı bağımsızlıkla kendi ayağına kurşun sıktığının farkında olamayacak kadar stratejik derinlikten mahrum.
DTK kongresinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Artık gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak" ifadeleri kullandı.
Dışarıda AKP ve Barzani, içeride ise AKP ve HDP el ele Kürdistan sürecine su taşıyorlar. 
Ve millet hiçbir şeyi görmüyor.
Yazık, çok yazık?
 
Orhan Dede / diğer yazıları
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.