logo
02 ŞUBAT 2026

Tablo çaresizliğin mi, çözümsüzlüğün mü resmi?

22.11.2017 00:00:00
Başbakan Binali Yıldırım, ABD'ye gitti. Parklarda bol bol gezdikten sonra 3. gün ABD başkan yardımcısı ile görüştü. CNN'e konuk oldu ve Türkiye için hassas birçok başlığı anlattı.
Gülen, dedi. ABD: Yeterli kanıt yok.
Zarrab, dedi. ABD: Mahkemelerimiz bağımsız. 
Halk Bankası Müdür Yardımcısı, dedi. ABD: Yasal süreç devam ediyor.
PKK, PYD-YPG, dedi. ABD: Biz sizinle dostuz, müttefikiz, endişelenmenize gerek yok. 
Ve Sayın Yıldırım Türkiye'ye döndü. 
Elde ne var? Sıfır. Ve bir gece ansızın televizyonlarda, kırmızı renkte alt yazı: "Son dakika! Zarrab konusunda Türkiye, ABD'ye nota verdi."
Demek ki Türkiye, ABD'ye nota verebiliyormuş. Haliyle bu nota neden 14 yıl önce (çuval utancı) verilmedi diye sormak istiyorum. 
ABD dönüşü partisinin, TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yıldırım adeta muhatabını acımadan tokatlayan bir kişi edasıylaydı. 
IŞİD teröristleri Rakka'dan, ABD kontrol ve korumasında tahliye ediliyor, Rakka, PKK-PYD terörist örgütlerine bırakılıyor diyordu. 
İyi de (!) Bunlar şaşılacak veya gündeme yeni gelmiş olaylar değil ki. Türkiye'nin 40 yıllık terörle mücadelesinin her safhasında aynı kareler var. 
Benim merak ettiğim! Türkiye, ABD'ye nota verebiliyorsa neden bu konuda vermedi? Artı, ABD'nin itiraf ettiği teröre desteği için ülkemiz bütün büyükelçileri çağırıp bu görüntü ve bilgileri paylaşması çok değerli bir adım olmaz mı?
Aynı süreci NATO'da yaşıyoruz. Alçaklıktır, hainliktir, affedilemez dedik. Sonra ne oldu? Her halde birileri, idarecilerimizin kulağına, "burası (Anadolu) NATO toprağıdır" dediniz, sözünü hatırlattılar ki, hükümet sözcüsü NATO'dan çıkmanın söz konusu bile olamayacağını açıkladı. 
Yazık değil mi ya hu! Bu nasıl iş böyle?

Sosyal medyadan vatandaşın gündeme bakışı

- Topluca Türkiye'ye iltica eden Suriyelilerden sonra MHP de, AKP'den siyasi sığınma talebinde bulundu.
- Kürt oyları hayatta gelmez. Milliyetçileri Meral alır. Cemaat tümden gitti. Hmm. Bana kalpağımı getirin. 'Atam izindeyiz'.
- Orman yangını konusunda çok geliştik. Artık tam tesis yapabilecek şekilde yakabiliyoruz.
- Suriye'yi düşünüyorum gözlerim kapalı. Önce hafiften bir rüzgar esiyor, benim burada ne işim var diyorum. Sonra düşünüyorum; Oğlum salak mısın sen?
Ekmek elden, su gölden. Maaş, cenaze, ilaç bedava, Reisin istediği gibi de ürüyoruz. Sonra susuyorum.
- Adamlar 80 milyonluk ülkede yerli futbolcu yetişmiyor diye tartışıyor. Ulan bu ülkede sığır bile yetişmiyor. Onu da ithal ediyoruz.

Yüksek gelirli olmuşuz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçtik" diyor.
Başbakan, "Ekonomimiz uçuyor" diyor. 
TÜİK; "İstanbul'da kişi başı yıllık tasarruf (her ihtiyacını karşılayıp artan parayı yastık altına koyan) miktarı 26 bin TL'dir" diyor. 
İyi, güzel, hoş da!..
Yılın ilk dokuz ayında bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe alınmış kişi sayısı 560 bin kişi. 
Türkiye'deki geniş nitelikli işsiz sayısı 7 milyon. Resmi işsiz sayısı yaklaşık 3 milyon 500 bin kişi.   
Demek ki, açıklanan resmi işsizlerin hiç birisi İstanbul'da yaşamıyor. İstanbul'da yaşayan işsizler TÜİK'in açıkladığı o yastık altında tasarruf edilen 26 bin TL'den yiyen, boş, gezenler tayfası.  
Demek ki, kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyenler de İstanbul'da yaşamıyor. Yoksa hem yastık altına kişi başı 26 bin TL atacaksın, hem de borcunu ödemeyeceksin. Olur mu öyle şey? Başka izahı olan var mı?
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Aydın / diğer yazıları
Alaşehir Kongresi
Kolajen eksikliği ciddi sağlık sorunlarına neden olur
Hangi gıdalarda kolajen bulunur?
Icardi, Gheorghe Hagi'nin rekorunu yakaladı
İbradı: Geleneksel tarım modern sorunlarla karşı karşıya
Yağmur sularının değerlendirilmesi
Kuraklığa karşı sürdürülebilir bir yaklaşım
Sinop’un İç Anadolu’ya açılan kapısı: Saraydüzü
Cimbom doludizgin
Galatasaray sahasında Kayserispor'u farklı yendi
Antalya'dan sonra Burdur'da da feci kaza: 7 kişi hayatını kaybetti
Erciyes'e sömestir bereketi
Rekor sayıda turist ziyaret etti
Kahramanmaraş'ta asırlık evler hâlâ ayakta
Depremlere de yıllara da meydan okuyorlar
Dev kayalar yola düştü
Araçlar ezilmekten son anda kurtuldu
CHP lideri Özel'den ilginç çıkış
"CHP 47 yıldır ikinci parti"
Tatil cennetinde korku dolu anlar
Rüzgar tekneleri kıyıya savurdu!
Beklenen yağış başladı
Edirne beyaz gelinliğini giydi
BTP İstanbul sahada
Ümraniye ve Bakırköy'de yoğun çalışma
Alaşehir Kongresi
Kolajen eksikliği ciddi sağlık sorunlarına neden olur
Hangi gıdalarda kolajen bulunur?
Icardi, Gheorghe Hagi'nin rekorunu yakaladı
İbradı: Geleneksel tarım modern sorunlarla karşı karşıya
Yağmur sularının değerlendirilmesi
Kuraklığa karşı sürdürülebilir bir yaklaşım
Sinop’un İç Anadolu’ya açılan kapısı: Saraydüzü
Cimbom doludizgin
Galatasaray sahasında Kayserispor'u farklı yendi
Antalya'dan sonra Burdur'da da feci kaza: 7 kişi hayatını kaybetti
Erciyes'e sömestir bereketi
Rekor sayıda turist ziyaret etti
Kahramanmaraş'ta asırlık evler hâlâ ayakta
Depremlere de yıllara da meydan okuyorlar
Dev kayalar yola düştü
Araçlar ezilmekten son anda kurtuldu
CHP lideri Özel'den ilginç çıkış
"CHP 47 yıldır ikinci parti"
Tatil cennetinde korku dolu anlar
Rüzgar tekneleri kıyıya savurdu!
Beklenen yağış başladı
Edirne beyaz gelinliğini giydi
BTP İstanbul sahada
Ümraniye ve Bakırköy'de yoğun çalışma
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.