Tavas kabuğunu ihracat ile kıracak
Bereketli topraklarında seracılık, taze meyve sebze, ceviz, badem gibi ürünlerin üretimine daha fazla ağırlık vererek üretim desenini genişleten Denizli'nin Tavas ilçesi ürettiği lezzetlerin dünyanın dört bir tarafına ihraç edilmesi için Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ile ortak hareket edecek. Tavas, Egeli gıda ihracatçılarının üretim merkezi olacak





Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak ve EYMSİB Yönetim Kurulu, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık'ın organizasyonunda Tavas'ta yaş meyve sebze üreticileri ile bir araya geldi.
Tavas'ta düzenlenen toplantıda söz alan Ege Yaş MeyveSebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, Tavas'ta yetişen ürünlerin pazarlanması ve ihraç edilmesi konusunda tüm imkanlarıyla üreticilerin yanında olacaklarını, olası işbirlikleriyle sektörün konumunu güçlendirmek için çalışacaklarını dile getirdi.
Tavas'taki potansiyeli yerinde görmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Uçak, "Farklı kliması ile giderek artan sera yetiştiriciliği, kornişon salatalığı, domatesi, üzümü, eriği, kirazı, elma çeşitleri, armut çeşitleri, kavunu, cevizi, bademi ile Ege Bölgemizde önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olmaya aday olan Tavas'ta yetiştirilen ürünler ihracatçı firmaların ilgisini giderek daha fazla çekmektedir. Ziyaretimizin bu anlamda faydalı olacağına inanıyorum" dedi.
İBRAHİM E. YIĞ / İSTANBUL