HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 20 HAZİRAN 2021, PAZAR

Teflon zararlı mı?

20.07.2001 00:00:00
Teflon tavalarının insanlara sağladığı kolaylıklara rağmen, Kanadalı bilim adamları, teflondaki yapışmaz tabakanın çevreye çözünümü yüzyıllar alacak ve uzun sürede etkilerinin ne olacağı bilinmeyen kimyasallar yaydığını öne sürdüler. Toronto Üniversitesi'nden araştırmacılar, 1930'ların sonunda bulunan teflonun genellikle kızartmalar ve diğer yemeklerin hazırlanmasında kullanıldığına dikkati çekerek, potansiyel olarak zararlı kimyasalların kaynağı olmasına rağmen teflon tavalarda yemek pişirmenin ölüme yol açmadığını söylediler.

Araştırmayla ilgili açıklama yapan teflonun mucidi E.I DuPont şirketi ise, çalışmanın yapışmaz pişirme aletleriyle ilgili gerçekleri yansıtmadığını ve yanlış anlamalara neden olabileceğini bildirdi. Şirket, teflon yemek pişirme aletlerinde ancak 660 Fahrenheit derecenin üzerindeki ısılarda ciddi tabaka bozukluğu meydana geldiğinin tespit edildiğini, bunun da yemek pişirme derecesinin çok üzerinde bir ısı olduğunu belirtti.


logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected] [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.