logo
06 EYLÜL 2025


Terörist değil bunlar; eli öpülesi insanlar

15.02.2019 00:00:00
Sabah 06.30 gibiydi. Sabah namazını kıldım. BTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selim Kotil'e telefon ettim. Abi, "Kapıdayım, çıkıyorum" dedi.
Gece, ziyaret etmek üzere sözleşmiştik.
Kotil Başkan, sabahın seherinde Bayrampaşa Sebze Hali'ndeydi. 
Hava kırağı kesiyordu. Sebze Hali cıvıl cıvıldı.
Hal esnafı Başkan Kotil'i baş tacı etti. Mükellef ve mütevazi bir sabah kahvaltısı ikram eden Behçet ve Şakir Savukduran kardeşlerimize ayrıca teşekkür ediyorum.
Hangi dükkana girdi isek; içlerini döktüler, Başkan Kotil'in projelerini can kulağıyla dinlediler, bu sefer oylar Kotil'e, dediler, hatıra fotoğraf çektirdiler.
"Gece 12.00'de hale geliriz, sabah 08.00-09.00'a kadar buradayız, İstanbul halkımızın hizmetindeyiz, devlet erkanımızın ilan ettiği gibi bir terörist değiliz" dedi bir esnaf kardeşlerimiz.
Cennet vatanımızı çorak toprağa çevirip Türk tarımını bitiren siyaset; topraktan rızkı ve bereketi çıkartıp soframıza ulaştıran tertemiz insanları terörist ilan ederek adeta bereketin kökünü kazıyor.
Bu tavır, çok ağır ve asla affedilemeyecek tarihi bir yanlıştır. 
Gece karanlığında o güzel insanların omuzlarına sabahlara kadar kamyonlardan sebze-meyve dolu kasalar biner, taşınır, hale iner. Kamyonetlere yüklenmek üzere tekrar taşınır, yerleştirilir, bölgelere sevk edilir. İnsanlar gün açınca taptaze sebze-meyvesini alır, yer.
Birçoğu kırk yıllık esnaf… Hal esnafı çalışkandır, cömerttir, hayırseverdir.
Eli öpülesi insanlardır… Bunları terörist ilan eden bir siyaseti sandığa gömmek, Türk milletinin vatan ve iman borcudur.
Eli öpülesi diyorum, çünkü Hz. Peygamber'in bu husustaki örnekliği manidar:
Peygamber (s.a.a.), Tebük seferi dönüşü, Medineli Müslümanlar arasında seçkin bir yere sahip olan Sa'd b. Muaz (r.a.) ile tokalaşıp musafaha yapıyor.
Sa'd'ın ellerinin nasırlı, pürüzlü olduğunu fark edip sebebini soruyor. Hz. Sa'd 'ailemin geçimini sağlamak için kazmayla-çapayla uğraşırım' deyince; Hz. Peygamberimiz (s.a.v.) eğilip Sa'd'ın elini öpüyor ve şöyle buyuruyor:
"Bu eller, Allah'ın sevdiği eller. Bu ellere cehennem ateşi dokunmaz." (el-Mebsût, İmam Serahsî, 2. Bab, c. 30, s. 344, Beyrut, tarihsiz).
O nasırlı, öpülesi elleri gördüm Sebze Halinde… Hz. Peygamber'in eli öpülesi  dediği ve elini öptüğü bu bereketli insanları, kimsenin, terörist diye yaftalama hakkı yoktur.
1990'lı yıllarda BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Hocamız, Türk dünyası ve Tataristan'dan 300'e yakın genci Türkiye'de okutmak üzere getirmiş, onlar için yurt açmıştı. O öğrencileri lise ve üniversitelerde okuttu; Türk dünyasına iman ve insanlık taşıdılar. 
Öğrenci yurdunun başında olduğum o yıllardan bilirim, hal esnafının ne kadar eli bereketli ve cömert olduklarını… Rahmetli Ali Tay ağabeyimiz, yurdumuzun rızık kapısı ve babasıydı, Sebze Halinin de gülü… Her gece oraya gider, kamyonet kamyonet sebze-meyve getirirdi yurda. Öğrencilerimizi Ali Tay ağabey beslerdi. Mekanı cennet olsun.
O günlerimiz hatırladım halde.
Hal esnafı, Kotil Başkan'dan moral buldu, güç topladı, yürekleri yeşerdi. 
Başkan Kotil, Prof. Dr. Baş'ın ekonomi modelini ve İstanbul'a dair projelerini anlattı. Muhteşem tespitler yaptı.
Sebze halindeki kazanç fix: Brüt kazançları yüzde 8… Eleman maaşı bunun içinde, kira, işgaliye bedeli, vergi, SGK, nakliye, elektrik-su faturası bunun içinde… Kendi geçimleri de bunun içinde. 20 kuruş, 25 kuruşluk kazançlarla iş çeviriyorlar. Örneğin, 3 liradan aldığı 1 kilo meyveyi, 3 lira 25 kuruşa satıyor.
Bu üç kuruşluk alın terine ve helal kazanca terör muamelesi çekilmez.
İktidar zaten bizi terörist ilan etti, terörist muamelesi yapıyor. Meclisteki muhalefet de ağzını açmıyor, diyor hal esnafı… CHP'nin başkan adayı geliyor, iki cümle etmeden poz verip gidiyor, söyleyecek sözü dahi yok, diyor esnaf.
Başkan Kotil'in çözüm ve projelerini duyduklarında adeta yeniden dünyaya gelmiş gibi, "oylar Selim Kotil"e diye haykırdılar.
Tanzim satış numarası çekerek, seçime kadar belediye kasasından zararına satışla sokaklarda kamu manavlığı yaparak sebze-meyve fiyatları düşmez, sebze-meyve maliyetlerinin aşağı çekilmesi gerekiyor, dedi Kotil… Nasıl çekileceğini hesap ve kitap yaparak projeleriyle anlattı.
Çok tatlı espriler yaptı Başkan Kotil; aldı eline narı, işte çok taneli bomba; tuttu bir kasa domatesi, işte bu da teröristlere ait bir kasa mühimmat… Esnaf seher vakti hem güldü, hem moral buldu, hem gerçek çareyi ve çözümü yüreğinde yaşadı.
Sebze-meyve üretim maliyeti yüksek… İki aylık tanzim satış tiyatrosu ile düşmez… Fiyatların düşmesi ve bereketin artması için ilim lazım, model lazım, proje lazım.
Çözümü ve artık söyleyecek sözü olmayan iktidar ve muhalefet, el birlik tarımı bitiriyor, ekonomiyi batırıyor; faturayı da eli nasırlı ve eli öpülesi insanlara kesiyor. BTP kadroları işte bu oyunu bozuyor. Sadece oyun bozmuyor; Milli Ekonomi Modeli ve Milli Para sistemi ile tarımdan sanayine, kamudan piyasalara her alanda çözüm sunuyor.
Sadece şu vahim sebze tablosu bile diyor ki, İstanbul'a Kotil, Türkiye'ye Baş lazım… Türkiye'nin BTP ve Prof. Dr. Haydar Baş'ın dışında çıkış yolu yok.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Misafir Kalem (K) / diğer yazıları
Arap ülkelerinden Netanyahu'nun 'göç' açıklamalarına tepki
Sürgün için abluka ve açlık kullanılıyor
İsrail Savunma Bakanı: ‘Gazze’de cehennemin kapıları açıldı’
Gazze'de can kaybı 64 bin 300'e yaralı sayısı 162 bin 5'e yükseldi
'İfade özgürlüğü yargılanıyor
BTP'den Hüseyin Baş davası açıklaması
1 kabul, 1 ret
YSK'dan CHP kararı
Dairesinin damga vergisini eksik ödediğini itiraf etti
Kamuoyunun tepkisi ‘Başbakan Yardımcısını’ istifa ettirdi
Alçak tehdit
'Gazze'de cehennemin kapıları açıldı'
12 yıllık zorunlu eğitim sistemi değişiyor
Bakan Tekin açıkladı
Putin'den Zelenskiy'e güvenlik garantisi
Hem de yüzde 100 garanti...
'Göreve başladık'
Gürsel Tekin'den ilk açıklama
Soruşturma büyüyor
Assan Group'ta 3 gözaltı daha
Gazzeliler çıkmak istiyor, Mısır engel oluyormuş!
Katil Netanyahu'nun iddiasına bak!
Trump, uluslararası hukuka savaş açtı!
UCM'ye katkı yapan 3 STK'ya yaptırım
Alaattin Köseler serbest bırakıldı
Beykoz Belediyesi davasında kritik karar
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Herkes yaptığının cezasını bulacak
3 puan 3 golle geldi
Gürcistan deplasmanında kritik galibiyet
Arap ülkelerinden Netanyahu'nun 'göç' açıklamalarına tepki
Sürgün için abluka ve açlık kullanılıyor
İsrail Savunma Bakanı: ‘Gazze’de cehennemin kapıları açıldı’
Gazze'de can kaybı 64 bin 300'e yaralı sayısı 162 bin 5'e yükseldi
'İfade özgürlüğü yargılanıyor
BTP'den Hüseyin Baş davası açıklaması
1 kabul, 1 ret
YSK'dan CHP kararı
Dairesinin damga vergisini eksik ödediğini itiraf etti
Kamuoyunun tepkisi ‘Başbakan Yardımcısını’ istifa ettirdi
Alçak tehdit
'Gazze'de cehennemin kapıları açıldı'
12 yıllık zorunlu eğitim sistemi değişiyor
Bakan Tekin açıkladı
Putin'den Zelenskiy'e güvenlik garantisi
Hem de yüzde 100 garanti...
'Göreve başladık'
Gürsel Tekin'den ilk açıklama
Soruşturma büyüyor
Assan Group'ta 3 gözaltı daha
Gazzeliler çıkmak istiyor, Mısır engel oluyormuş!
Katil Netanyahu'nun iddiasına bak!
Trump, uluslararası hukuka savaş açtı!
UCM'ye katkı yapan 3 STK'ya yaptırım
Alaattin Köseler serbest bırakıldı
Beykoz Belediyesi davasında kritik karar
Atatürk’ün hazırlattığı hutbeler
Herkes yaptığının cezasını bulacak
3 puan 3 golle geldi
Gürcistan deplasmanında kritik galibiyet
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.