logo
24 HAZİRAN 2026

"Trabzon'da huzur içinde çalışamadım"

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Buraya geldiğimden beri bir kere huzur içinde çalışma imkanım olmadı. Sürekli problemlerle uğraştık" ifadelerini kullandı

10.05.2018 00:00:00
Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Bu kadar sorun içinde Trabzon yine iyi ayakta kalmış. Buraya geldiğimden beri en çok uğraştığım şey sorun." dedi.

Çalımbay, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Kasımpaşa karşısında bireysel hatalar yaptıklarını, girdikleri pozisyonları da değerlendiremeyerek beklemedikleri bir sonuç aldıklarını söyledi. Kasımpaşa maçında hakem hatasının da yaşandığını savunan Çalımbay, "Bizim kabullenmediğimiz hakem arkadaşımızın yaptığı hata. Normalinde benim çok beğendiğim, başarılı olacağına inandığım bir hakem Ümit hoca. Yediğimiz 3. golde pozisyonu atlamamaları gerekiyordu, direkt kırmızı kart gösterilmeliydi. Kimse gündeme getirmedi. Herkes neticeye, skora baktı, Trabzon'a yapılan o şeyi görmedi, görmemezlikten geldi. Öbür türlü o kadar pozisyon verir, golleri kaçırırsan mağlubiyet kaçınılmaz olur." diye konuştu.

"Bursaspor maçına gideceğiz, 9 eksik var"

Rıza Çalımbay, Bursaspor ile hafta sonunda oynayacakları maçı final karşılaşması olarak gördüklerini kaydederek, şöyle devam etti: "Bu maçı aldığımız zaman büyük avantaj yakalıyoruz. Bursaspor maçına bakmamız gerekiyor. Üzüldüğüm konu Hubocan ve Okay'ın gereksiz kart görmeleri. Her şey olabilir, bir sürü maçlar kaybediliyor ama ne olursa olsun böyle kırmızı kart görmeye hakları yok. Kendilerine de söyledim. Bursaspor maçına gideceğiz, 9 eksik var. Kimse burada ne yaşanıyor, ne sıkıntılar var gündeme getirmiyor. Şu anda bizim yaşadığımız sıkıntı çok büyük. Burak ile Rodallega yok. Kadromuza genç arkadaşlar aldık. Onlarla kadromuzu 20 kişi yapıp Bursa'ya gideceğiz. Yaşadığımız sıkıntı kadro açısından çok büyük ama önümüzde bizi bekleyen büyük maç var."

Göreve başladıklarındaki sorunların aynı şekilde devam ettiğini vurgulayan Çalımbay, şu ifadeleri kullandı: "Esas sorun mevcut oyuncuların kafasının karışık olması, çoğunun kulüp araması, bazı arkadaşların kulübü FIFA'ya vermesi. O arkadaşlarla maç oynayıp onlardan faydalanmaya çalışıyoruz. Benim dediğim şey önümüzdeki yıl her şey yapılabilir, öze dönülebilir, bir sürü şey olabilir ama önce önümüzdeki maçlara odaklanmamız gerekiyor. Maalesef o havayı yakalayamadık. 2 maç kaldı, özellikle Bursa maçına takımı motive etmemiz gerekiyor. Futbolcularımız son 2-3 haftadır koptular, hepsinin kafaları başka yerde, sosyal medya gazetelerde çıkan haberler, kulüp aramaları, yaşanan sıkıntılar, takımı kötü şekilde etkiliyor. Buraya geldiğimden beri bir kere huzur içinde çalışma imkanım olmadı. Sürekli problemlerle uğraştık. Oyuncunun problemi, başka şeyler de oldu."

"Takıma sahip çıkılması lazım"

Deneyimli teknik adam, camiadan, takıma sahip çıkmasını ve destek vermesini isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkes antrenmanını yapıyor ne bir hava ne bir şey, 'Avrupa kupalarına gideceğiz, maçlarımız şöyle' diyen birini görmedim. Tek yapılacak şey takıma sahip çıkılması. Bir maçımız daha var, sonra serbest. Herkes demecini verebilir, planlarını yapabilir, futbolcu alabilir, gönderebilir her şey serbest. Kalan 2 maça takımı iyi motive etmemiz gerekiyor. Bu Rıza Çalımbay'ın tek başına yapacağı şey değil. Takıma sahip çıkılması lazım. Bir sürü sorun var ama 2 maç varken bunları konuşmak istemiyorum."

Sezon sonunda sözleşmesinin biteceğini hatırlatan Çalımbay, "Mukavelemin sonuna kadar buradayım, sonra bittiği için yokum. Yönetim de rahat, önü açık, bizim de önümüz açık, her şeyi yapabiliriz. Benimle ilgili konuşmaya gerek yok. Şu takıma 2 maç sahip çıkılsın, önümüzdeki Bursa, Karabük maçlarına bakalım. Bu kadar sorun içinde Trabzon yine iyi ayakta kalmış. Buraya geldiğimden beri en çok uğraştığım şey sorun. Benden önce çalışan arkadaşlarınıza baktığınızda benim dışımda transfer yapmayan arkadaş yok. Bir tek Novak'ı aldık, Mas ile takas gibi bir şey oldu. İki oyuncu gönderdik. Sadece dediğimiz oyuncu arkadaşların maddi açıdan sorunların halledilmesiydi, maalesef olmadı." şeklinde konuştu.

Rıza Çalımbay, gelecek sezon kalıp kalmayacağına ilişkin bir soruya, "Yönetimle şimdiye kadar böyle konuşmadık, gündeme de şu maçlardan dolayı gelmemesi gerekiyordu. Gelse de bir an önce gelmeliydi, şu an öyle bir şey yok. Ben sadece mukavelemin bittiğini söylüyorum, gazetelerde sürekli yazılar çıkıyor. İki maç sonra mukavelem bitiyor. Sonra bir şeyleri varsa, oturup konuşulur." yanıtını verdi.

Kendisine yönelik eleştiriler konusunda ise Çalımbay, "Ben Rıza Çalımbay'a üzülüyorum. Penaltı kaçırılıyor, Gençlerbirliği maçında Sosa niye atmadı dediler, Uğur penaltıcı. Sonra Sosa atsa, kaçırsa bu sefer Rıza hoca deniliyor. Kasımpaşa maçında atacağımız bir sürü pozisyon var, kaçıyor. Yenilmemesi gereken goller var, yiyoruz. İstediğin kadar anlat, stoper santrfora yakın olacak diye. Biz burada ekip olarak her şeyimizi verdik, vicdanen rahatız. Bir tane dahi oyuncu aldırmadan devam ettik." diyerek sözlerini tamamladı.

Sallai'nin kaderini arkadaşı belirledi

Birçok İngiliz ekibinin transfer listesinde bulunan Roland Sallai, Singo'nun sakatlık durumu sebebiyle hiçbir yere gönderilmeyecek. Macar futbolcu, yeni sezonda da Sarı-Kırmızılı formayı giyecek

24.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Sallai'nin kaderini arkadaşı belirledi
Sallai'nin kaderini arkadaşı belirledi
Wilfried Singo sağlıklıyken Galatasaray'da çok iyi maçlar çıkardı. Ancak sorun şu ki; çok sık sakatlandı. Bunun son örneği de Fildişi Sahili Milli Takımı'nda yaşandı. Galatasaray'da bu yaz satılma ihtimali bulunan isimlerden biri Roland Sallai'ydi... Bugün itibarıyla kesin kalıyor!

3 KULÜP VARDI

İngiltere'den Tottenham, Hull City ve Fulham, Macar futbolcuyla ilgileniyordu. Normal şartlarda Galatasaray Yönetimi iyi bir teklif gelmesi durumunda Sallai'yi satacaktı. Ancak Singo bütün dengeleri değiştirdi. Yeni sezonda sağ bekteki 1 numaralı isim Sallai olacak.

NEREDEYSE SAKATLANMIYOR!

Macar yıldız, Galatasaray kariyerinde sadece 5 maçta sakatlığı sebebiyle forma giymedi. 29 yaşındaki futbolcu, 2024 yazında transfer edilmişti. Bu 5 karşılaşmanın ne kadar az olduğunu şöyle açıklayabiliriz: Roland Sallai, Cim-Bom'da 80 resmi mücadeleye çıktı!

Nelsson'da kritik gelişme

Victor Nelsson önümüzdeki sezon kesinlikle Galatasaray kadrosunda yer almayacak. Danimarkalı futbolcunun menajeriyle bir görüşme yapıldı. Toplantıda kulübün bonservis beklentisi iletildi

24.06.2026 11:58:00
Haber Merkezi
Nelsson'da kritik gelişme
Nelsson'da kritik gelişme
Yedek kaldığı için mutsuz olan ve tesislere "Bu iş yerinde çalışmıyorum" yazılı şapkayla gelen Victor Nelsson, gözden çıkarılmıştı. Danimarkalı stoper, geride bıraktığımız sezonun başında Verona'ya kiralandı. İtalyan ekibi, Serie A'dan düştü. 8 milyon euroluk satın alma opsiyonu da kullanılmadı.

KAMPA DA KATILMAYACAK

Nelsson ve Galatasaray arasındaki ipler o kadar koptu ki; oyuncunun yeni sezon hazırlıklarına da katılması beklenmiyor. Bu arada sıcak bir gelişme yaşandı. 27 yaşındaki savunmacının menajeri, Sarı-Kırmızılılar'la bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda yönetimin bonservis beklentisi, futbolcunun temsilcisine iletildi. Nelsson'un Sarı-Kırmızılı ekipteki sözleşmesi 30 Haziran 2027'te bitecek.

KENDİ ÖDEDİKLERİ RAKAM

Galatasaray'ın, 1.85 boyundaki stoperden en az 7 milyon euro beklediği iddia edildi. Bu rakam; Cim-Bom'un Nelsson için 2021'de Kopenhag Kulübü'ne ödediği parayla aynı... Danimarkalı futbolcunun adı çok sayıda kulüple anılıyor... Menajeri de yaptığı pazarlıklarda, taliplere Galatasaray'ın beklentisini iletecek.

Golcü dedin mi Nijerya!

Galatasaray'da Mauro Icardi sonrasında yapılacak forvet transferinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Sarı-Kırmızılılar, Al-Ittihad'dan ayrılmak isteyen Nijeryalı George Ilenikhena için kiralama teklifi sunacak

24.06.2026 11:54:00
Haber Merkezi
Golcü dedin mi Nijerya!
Golcü dedin mi Nijerya!
Suudi Arabistan ekibi Al-Ittihad kış döneminde Monaco'ya 33 milyon euro ödeyerek George Ilenikhena'yı kadrosuna katmıştı. 19 yaşındaki genç forvetle 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. Fakat 1.85 boyundaki futbolcu, Suudi Arabistan Ligi'nde sadece 2 maçta şans buldu.

SEZON ORTASINDA OYNANMAYACAK

Bazı sorunlar yaşayan George Ilenikhena, takımdan ayrılmak istiyor. Galatasaray'ın da kiralama teklifi sunmaya hazırlandığı öğrenildi. Nijeryalı futbolcu, bugüne kadar milli takım forması giymedi. Ancak aday kadroya davet edilse bile önümüzdeki sezon Afrika Kupası sezon ortasında oynanmayacak. Yani takımı yalnız bırakmayacak.

HER KOŞULDA "GENÇ" KALACAK!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun önümüzdeki sezon için belirlediği yabancı kontenjanı; 10+4. Kural değişse de değişmese de George Ilenikhena her türlü genç kontenjanının içerisinde yer alacak. Çünkü sadece 19 yaşında... Olası transfer görüşmelerinde Victor Osimhen'in de vatandaşıyla temas kurması bekleniyor...

Messi bile yapamadı!

Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederken, iki gol atan Cristiano Ronaldo tarihe geçti

23.06.2026 22:37:00
Haber Merkezi
Messi bile yapamadı!
Messi bile yapamadı!
Portekiz, 2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu ikinci maçında Özbekistan'ı 5-0 mağlup ederken, iki gol atan Cristiano Ronaldo tarihe geçti.

Maç Özeti ve Goller

ABD'nin Teksas eyaletindeki Houston Stadyumu'nda oynanan mücadelede baştan sona üstün bir oyun sergileyen Portekiz, gol şovla net bir galibiyet aldı:

6. Dakika: Perdeyi açan isim Cristiano Ronaldo oldu. Erken gelen bu gol, tarihi rekorun ilk adımıydı.

17. Dakika: Nuno Mendes, şık bir frikik golüyle farkı ikiye çıkardı.

39. Dakika: Ronaldo bir kez daha sahneye çıkarak skoru 3-0 yaptı ve takımını rahatlattı.

60. Dakika: Özbekistan kalecisi Abduvohid Nematov'un kendi kalesine attığı golle skor 4-0'a geldi.

87. Dakika: Son sözü söyleyen Rafael Leao, maçın skorunu belirledi: 5-0.

Grupta Son Durum ve Son Maçlar



Bu ezici galibiyetin ardından Portekiz, gruptaki puanını 4'e yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Grupta henüz puanla tanışamayan Özbekistan'ın bir golü ise VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Portekiz'in son maçı: Kolombiya

Özbekistan'ın son maçı: Demokratik Kongo

Cristiano Ronaldo Tek Başına Zirvede!



Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Özbekistan'ı 5-0 mağlup ettiği maçta attığı iki golle adını futbol tarihine altın harflerle yazdı.

41 yaşındaki efsane golcü, elde ettiği olağanüstü başarılarla dünya basınının gündemine oturdu.Kırılması İmkansız Tarihi RekorPortekizli yıldız, Özbekistan ağlarını sarsarak 6 farklı Dünya Kupası turnuvasında gol atan ilk ve tek futbolcu ünvanını tek başına ele geçirdi.

İlk Dünya Kupası golünü 2006 yılında Almanya'da atan Ronaldo, tam 20 yıllık devasa bir sürece yayılan bu istikrarıyla erişilmesi güç bir noktaya ulaştı.

En büyük rakibi Lionel Messi de 6 turnuvada oynasa da 2010 yılını boş geçtiği için bu rekor sadece Ronaldo'ya ait kaldı.

Yaşayan Efsaneden İki Yeni Unvan Daha

Ronaldo, bu görkemli gecede sadece altı turnuva serisini tamamlamakla kalmadı, iki büyük rekora daha imza attı:

En Yaşlı Golcü: Turnuva tarihinde gol sevinci yaşayan en yaşlı oyuncu oldu.

Tarihi Duble: Bir Dünya Kupası maçında iki gol birden atan en yaşlı futbolcu unvanını aldı.

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı

Trabzonspor, Onana'nın tekrar Bordo-Mavili formayı giymesi için uğraşıyor. Ancak beklenen sonuç alınamazsa, gidilecek adreslerden biri Stefan Ortega... Beşiktaş açısından da Alman kalecinin durumu benzerlik gösteriyor

23.06.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Stefan Ortega savaşı
Manchester City, geride bıraktığımız sezonun devre arasında Stefan Ortega'yı 580 bin euro karşılığında Nottingham Forest Kulübü'ne satmıştı. Alman eldiven, yarım sezonluk kontrat yaptı. Yani 30 Haziran sonrasında bedelsiz olarak istediği yere gidebilecek...

İBRE ONA ÇEVRİLECEK

Trabzonspor, geçen sezon Manchester United'dan kiraladığı Andre Onana'nın kalması için şartları zorluyor. Fakat Kamerunlu eldivende sorun çıkması halinde ibrenin Stefan Ortega'ya çevrileceği öğrenildi. 33 yaşındaki kaleci konusunda Beşiktaş'ın da benzer planları var...

SIKINTI YAŞANIRSA

Kartal'ın önceliği Stefan Ortega değil... Ancak alternatiflerde sıkıntı yaşanırsa onlar da Alman eldivene yoğunlaşacak. 1.85 boyundaki file bekçisinin çok sayıda talibi bulunuyor. Tecrübeli oyuncu, bütün seçeneklerini görmek istiyor. Bu sebeple kariyeriyle ilgili kısa sürede karar vermeyecek.

Ürdün veda etti


 
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nun ikinci haftasında oynanan maçta Cezayir, Ürdün'ü 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Cezayir grupta puanını 3'e yükseltirken, Ürdün ikinci karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti. 

23.06.2026 11:05:00
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Ürdün veda etti
Ürdün veda etti

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'nun ikinci haftasında oynanan maçta Cezayir, Ürdün'ü 2-1 yendi. Bu sonucun ardından Cezayir grupta puanını 3'e yükseltirken, Ürdün ikinci karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti. Ürdün ve Cezayir taraftarları maçı statta birlikte izledi.

Maçın ilk golünü Ürdün'den 36. dakikada El Reşdan (kaydetti. Cezayir'in golleri 69. dakikada Binboali ve 82. dakikada Guiri'den geldi.

Ürdün son maçında Arjantin ile oynayacak. Cezayir ise Avusturya ile... Cezayir ilk maçında Arjantin'e 3-0, Ürdün de Avusturya'ya 3-1 yenilmişti.

Senegal ikinci maçını da kaybetti


 
Geçen yıl Afrika Uluslar Kupası'nı kazanan ancak kurak ihlali nedeniyle iki ay sonra kupayı Fas'a vermek zorunda kalan Senegal, Fransa'dan sonra Erling Haland'lı Norveç'e de boyun eğdi. Senegal, son 32 yolunda Irak maçını kazanırsa bir ihtimal yoluna devam edebilir. 
 

23.06.2026 06:42:00 / Güncelleme: 23.06.2026 06:55:35
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Senegal ikinci maçını da kaybetti
Senegal ikinci maçını da kaybetti

2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu'nda Norveç, ikinci maçında Senegal'i 3-2 mağlup ederek son 32 turunu garantiledi.
I Grubu'ndaki ilk maçında Irak'ı 4-1 yenen Norveç, Senegal'i de 3-2 mağlup etti ve son 32 turuna çıkmayı kesinleştirdi.

Kadro güçlü de...

Kadrosunda Sadio Mane, Koulibaly, Mendy, Idrissa Gueye, Sarr, Jackson gibi güçlü isimler barındıran Senegal ise ilk maçında 2022 Dünya Kupası finalisti Fransa'ya 3-1 kaybetmişti. 
İlk maçta Irak'a 2 gol atan Haaland, ikinci karşılaşmada da Senegal'e attığı 2 golle turnuvadaki gol sayısını 4'e çıkardı. Böylece Messi'nin (5 gol) ardından ikinci sıraya yükseldi. Fransa'dan Mbappe'nin de 4 golü bulunuyor.

2022 Dünya Kupası'nd da Avrupa takımlarına yenilmişti

Senegal, 2022 Dünya Kupası'nad da Hollanda mağlubiyetiyle başlamıştı. Ardından ev sahibi Katar'ı 3-1, Güney Amerika ekibi Ekvador'u ise 2-1 yenereki gruptan ikinci sırada çıkmıştı.
Son 16 turunda ise İngiltere'ye 3-0 yenilerek elenmişlerdi.
2018'deki Dünya Kupası'nda gruptan çıkamayan Senegal, 2006, 2010 ve 2014'e katılamamıştı. 2002'de ise çeyrek finalde Türkiye'ye yenilmişti.

Maçın karnesi

Hakemler: Wilton Pereira Sampaio, Bruno Boschilia, Bruno Pires (Brezilya)

Norveç: Nyland, Heggem (Dk. 84 Oestigaard), Ryerson (Dk. 12 Pedersen), Ajer, Wolfe, Berge, Odegaard, Aursnes (Dk. 46 Berg), Nusa (Dk. 71 Schjelderup), Sörloth (Dk. 84 Bobb), Haaland

Senegal: Mendy (Dk. 63 Diaw), Koulibaly (Dk. 72 Pape Sarr), Niakhate, Diouf (Dk. 54 Jakobs), Idrissa Gueye, Camara (Dk. 63 Ciss), Diatta, Sarr, Pape Gueye (Dk. 54 Mbaye), Mane, Jackson

Goller: Dk. 43 Pedersen, Dk. 48 ve Dk. 58 Haaland (Norveç), Dk. 53 ve Dk. 90 Sarr (Senegal)

Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi

22.06.2026 22:21:00
Haber Merkezi
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
Klose geride kaldı, zirvede artık sadece Messi var!
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu ikinci maçında Arjantin, Avusturya'yı Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 mağlup ederek son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

ABD'nin Arlington kentindeki Dallas Stadyumu'nda oynanan mücadelede 39 yaşındaki efsane oyuncu Lionel Messi, attığı gollerle tarihe geçti ve Miroslav Klose'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu unvanını tek başına ele geçirdi.

Maçın önemli anları



Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Arjantin penaltı kazandı, ancak Lionel Messi beyaz noktada kaleciyi geçemedi.

Kaçırdığı penaltıya rağmen oyundan düşmeyen Messi, 38. dakikada şık bir golle Tangocuları 1-0 öne geçirdi.

Maçın skorunu belirleyen gol yine 90+5. dakikada sahneye çıkan Lionel Messi'den geldi.

Turnuvadaki gol sayısını 17'ye çıkaran Messi, turnuva tarihinin en golcü ismi oldu.

Puan Durumu ve Gelecek Maçlar



Bu sonuçla birlikte grupta 2'de 2 yapan son şampiyon Arjantin puanını 6'ya yükseltip gruptan çıkmayı başardı. İkinci maçında ilk yenilgisini alan Avusturya ise 3 puanda kaldı.

Grubu'nun son haftasında Arjantin, Ürdün ile formalite maçına çıkarken; Avusturya, üst tur şansını sürdürmek için Cezayir ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak.

Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı

Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

22.06.2026 15:03:00
İhlas Haber Ajansı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Futbolda 2026-2027 sezonu birinci transfer dönemi başladı
Türkiye'de 2026-2027 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi bugün başladı.

Futbolda yaz transfer dönemi başladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yer alan açıklamaya göre, 1. transfer ve tescil dönemi; 22 Haziran 2026 tarihinde başlayıp, 4 Eylül 2026 tarihinde sona erecek.

İkinci transfer ve tescil dönemi ise 1 Ocak 2027 tarihinde başlayıp 5 Şubat 2027 tarihinde son bulacak.

Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak

Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak

22.06.2026 11:44:00
AA
Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak
Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak
Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan kol bağlayacak.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde bulunan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 665'incisi için geri sayım başladı.

Edirne'deki Sarayiçi Er Meydanı'nda 3-5 Temmuz tarihlerinde yapılacak organizasyonda, 40 başpehlivan kol bağlayacak.

CW Enerji Yağlı Güreş Ligi'nde geçen yıl ilk 32'de yer alan başpehlivanlar, Kırkpınar'a doğrudan katılacak.

Yağlı Güreş Ligi'nin bu yılki 4. etabını oluşturan Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin ardından Kırkpınar'a katılacak "ilave 8 başpehlivan" da belli oldu.

Onur Susuz, Süleyman Başar, Tanju Gemici, Serhat Elvan, Hasan Güzeller, Ünal Karaman, Tolga Turan ve Ali Yanatma ilave 8 başpehlivan listesinden adlarını 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yazdırdı. Söz konusu 8 başpehlivan, Kırkpınar'da 1. tur kuralarına 5. torbadan katılacak.

Kırkpınar'a doğrudan katılım hakkı elde eden başpehlivanlar ise şunlar:

Orhan Okulu, Feyzullah Aktürk, Enes Doğan, Mustafa Taş, Yusuf Can Zeybek, Erkan Taş, Yunus Emre Yaman, Ali İhsan Batmaz, Seçkin Duman, Furkan Durmuş Altın, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Kan, İsmail Koç, Ali Gürbüz, Yıldıray Pala, Yıldıray Akın, Serdar Yıldırım, Nedim Gürel, Serhat Gökmen, Hasan Cengiz, Cengizhan Şimşek, Abdulrefik Öner, Mustafa Doğan Özkaya, Faruk Akkoyun, Serhat Balcı, Hamza Köseoğlu, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Mustafa Batu, Ertuğrul Dağdeviren, Recep Kara, Hamza Özkaradeniz.

Yağlı Güreş Ligi'nde geçen yıl 31. sırada yer alan Osman Aynur, 45 yaş sınırına takıldığı için listeye 33. sıradaki Hamza Özkaradeniz dahil edildi.

Listedeki başpehlivanlar arasında 44 yaşındaki Recep Kara ve Serhat Balcı "en tecrübeli" güreşçiler, 24 yaşındaki Yıldıray Pala ise "en genç" isim olarak dikkati çekiyor.

Recep Kara ve Mehmet Yeşil Yeşil, Kırkpınar'a baş boyunda 19'uncu kez katılacak.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde geçen yıl başpehlivanlığı, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenen Orhan Okulu kazandı.

"Sürekli altın kemer" talimatında değişiklik
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş talimatında değişikliğe gidildi.

Buna göre 3 yıl art arda başpehlivanlık kazananların yanı sıra "farklı dönemlerde 5 kez birincilik alan başpehlivanlar" da altın kemerin daimi sahibi olacak.

Böylece bu yılki güreşler, Kırkpınar'da 4 birinciliği bulunan tecrübeli başpehlivanlar Ali Gürbüz ve Recep Kara için ayrı bir önem taşıyor.

Ali Gürbüz veya Recep Kara, 655. Kırkpınar'da başpehlivanlığı kazanması durumunda altın kemerin daimi sahibi olacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.