logo
06 EKİM 2025


Trabzonspor Başkanı nerede?

21.09.2022 00:00:00

Bu yazıyı bir Trabzonspor taraftarı olarak yazıyorum ve soruyorum: Sayın Ahmet Ağaoğlu neredesiniz? 

Bir önceki yıl hele hele geçen yıl haftada iki, üç kez kameralar karşısında uzun uzun konuşuyorsunuz. Bu yıl neredesiniz? 

Futbola geleceğiz ama! Trabzon'da siyasi ve milli bir skandal yaşandı. Trabzonspor formasına "Ekümenik Patrik Bartholomeos" yazıldı ve Patrik'e verildi. 

Günlerce medyanın gündeminde kaldı. Başta biz olmak üzere milli şuura sahip herkes bu skandala tepki gösterdi. 

Hem yasalarımız, hem milli ve manevi değerlerimiz için kabul edilemez bu provokasyona, Trabzonspor'un alet edilmesine isyan ettik. Sizden açıklama bekledik. Neden sustunuz? Kim sus, dedi?

Şimdi sahaya inelim

Tek zevkim daha doğrusu siyasetçilerin, ülkemiz gerçeklerine karşı oluşturduğu sanal gündemler ve kendilerini öne çıkarmak gayretleri bende stres yapıyor. Bu stresi futbol ve Trabzonspor'u izleyerek azaltıyordum. Bu sene siyasetçilerden çok TS, bende stres yapmaya başladı. 

Sayın Ağaoğlu! Göreve geldiğinizde, 'Trabzon'un bir futbol şehri olduğundan, TS ruhundan, İstanbul kulüplerine göre kaynaklarımızın sınırlılığından bahsedip, yerlinin yerlisine döneceğiz, gençlerimizin önünü açacağız' diyen siz değil miydiniz?

Hani ruh? Nerede yerlinin yerlisi oyuncularımız? Yerlinin yerlisi diye geldiniz, takımı birleşmiş milletlere çevirdiniz!

TS'de iş başına gelenler bir gerçeği hala anlayamadı. Nedir o gerçek? Nasıl ki, büyükşehirlerin suyundan içen bir insan küçük şehirlere alışması zor ise aynen o şekilde Avrupa'nın suyunu içmiş, zevkini tatmış oyuncuların Trabzon'a alışması zordur. 

Yanılmıyorsam başkanlık döneminizde 40'tan fazla yabancı transferi yaptınız ve tablo ortada. 

Trabzon meydana gidin ve 20-25 yaşındaki gençlere Bardhi, Bartra, Larsen, Gbamin, Denswill'in formalarını verin, camiden çıkan veya parkta oturan bir amcaya da, Abdullah Avcı'nın kıyafetini giydirin, emin olun Trabzonspor çok daha iyi oynar.

Abdullah Avcı

Abdullah Avcı'yı eleştirilerine bir kesim 'takımı 38 yıl sonra şampiyon yaptı' cevabı ile karşılaşıyoruz. Diyorum ki, o zaman zirvede bırakması lazımdı. Çünkü zirveden yuvarlanıyor.  

Kimsenin hocalığına lafımız yok. Ama sorumuz var: Abdullah Avcı, Trabzonspor'a ne verdi? Altyapıdan kaç oyuncuyu 'A' takımına kazandırdı? Bir Ahmetcan var. Ona da defanstakiler sakatlandığı için zoraki forma verdi.

Geçtiğimiz sezon sonu yönetim 10'na yakın genç isim transfer etti. Nerede bunlar? Avcı'nın oyun sistemine uymadığı için kiralandı, satıldı. 

Abdullah Avcı verdiği kararlarla Trabzonspor'un geleceğini karartı. Avcı, Abdulkadir Parmak'ı harcadı. 

Abdullah Avcı, Trondsen'e verdiği şansı Abdürrahim'e vermedi, gönderdi. 

Abdullah Avcı, Kouassi'ye verdiği şansı Enis Destan'a vermedi, gönderdi.

Abdullah Avcı, Djaniny'ye verdiği şansı Batuhan Kör'e vermedi, gönderdi.

Abdullah Avcı, Siopis'e verdiği şansı Murat Cem'e vermedi.

Abdullah Avcı, Bruno Peres'e verdiği şansı Serkan'a vermedi.

Hazırlık dönemi, Avrupa maçları ve ligin 7. Haftası geride kaldı. Abdullah Hoca yaklaşık 15 remi maça çıktık.

Ne hazindir ki Djaniny ve Trezeguet hala par vermeyi beceremiyor. Eren Elmalı, Larsen kanattan nasıl orta yapılır, bilmiyor. Defans, Trabzon Meydanı gibi. Gelen geçiyor. 

Bir futbol şehri olan Trabzon'da eğer insanlar hala 35 yaşındaki Nwakaeme'nin yokluğunu konuşuyorsa bu hem başkanın, hem de hocanın acziyetidir.

Evet, Trabzonspor geçen yılın ikinci yarısından bu tarafa futbol oynamıyor, top oynuyor. 

Bu takıma futbol değil top oynatan ise Abdullah Avcı'dır. Nasıl top oynatıyor? 50 yaş üstü insanların halı sahada oynadıkları topu.

Yani Trabzonspor topa koşmuyor, topu koşturuyor. Topu yakalayanda geliyor, atıyor. 

Sayın Başkan! İlk iki hafta türbinler doluydu. Şimdi dolmuyor. Neden? Çünkü ruhunu kaybetmiş bir takım ve Hocanın robotlaştırdığı futbolcular var. Ben öyle görüyorum. Ya siz?

 
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Akın Aydın / diğer yazıları
İstanbul'da arabalı vapur iskeleye çarptı
Kaza anı ve vatandaşların paniği kamerada
Kurduğu hükümet eleştirilere neden oldu
Fransa başbakanı istifa etti
İstanbul Altın Rafinerisi'ne operasyon: 21 gözaltı
Milyarlarca dolarlık saadet zinciri kurulmuş
14 Türk hala İsrail'in elinde
Ne zaman dönecekler?
Hamas heyeti Mısır'a ulaştı
Müzakereler dolaylı yürütülecek
Trump'tan müzakere açıklaması: 'İşe yaradı'
Türkiye'den bahsetmedi
Onlarca aktivist hala İsrail'in elinde
170 kişi daha serbest bırakılmayı bekliyor
'Silah deposuna döndü'
Tatar'dan Rum kesimi uyarısı
Fenerbahçe Samsunspor'a da takıldı
Maça hakem kararları damga vurdu
BTP seferberlik başlattı
Geleceği Savunmak programları her yerde
ABD'de bir yargıç Trump'a 'dur' dedi
Ulusal Muhafız görevlendiremeyecek
7 ülkeden ortak açıklama
Plana ve Hamas'ın yanıtına destek
İran'dan dikkat çeken karar
İran riyalinden 4 sıfır atılacak
Gürcistan'da darbe girişimi
Başbakan Kobakhidze 'darbeyi önledik' dedi
Atatürk İstanbul'un 2. Fatihi
6 Ekim 1923'te İngiliz işgali sona erdi
İstanbul'da arabalı vapur iskeleye çarptı
Kaza anı ve vatandaşların paniği kamerada
Kurduğu hükümet eleştirilere neden oldu
Fransa başbakanı istifa etti
İstanbul Altın Rafinerisi'ne operasyon: 21 gözaltı
Milyarlarca dolarlık saadet zinciri kurulmuş
14 Türk hala İsrail'in elinde
Ne zaman dönecekler?
Hamas heyeti Mısır'a ulaştı
Müzakereler dolaylı yürütülecek
Trump'tan müzakere açıklaması: 'İşe yaradı'
Türkiye'den bahsetmedi
Onlarca aktivist hala İsrail'in elinde
170 kişi daha serbest bırakılmayı bekliyor
'Silah deposuna döndü'
Tatar'dan Rum kesimi uyarısı
Fenerbahçe Samsunspor'a da takıldı
Maça hakem kararları damga vurdu
BTP seferberlik başlattı
Geleceği Savunmak programları her yerde
ABD'de bir yargıç Trump'a 'dur' dedi
Ulusal Muhafız görevlendiremeyecek
7 ülkeden ortak açıklama
Plana ve Hamas'ın yanıtına destek
İran'dan dikkat çeken karar
İran riyalinden 4 sıfır atılacak
Gürcistan'da darbe girişimi
Başbakan Kobakhidze 'darbeyi önledik' dedi
Atatürk İstanbul'un 2. Fatihi
6 Ekim 1923'te İngiliz işgali sona erdi
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.